Nákupní povolení
- marinakus
- MM
Příspěvek#589 » pát 19. čer 2015, 19:09
Jasne, len je fascinujuce ze som kupenu zbran zaregistroval, dal im (kvalitnu kopiu
) NP na skartovanie ... vsetko v pohode. Nikomu to nejako nechybalo
. No este ze si drzim originaly a scany NP archivovane, inak by mohlo dojst k situacii ze by som myslel ze som to ja debil niekde zalozil a fakt ziadal o duplikat ... duplikat by mi asi v pohode vystavili, ale niekde by to muselo zacat haprovat (edit: dufam ze najneskor pri nakupe dalsej zbrane, inak maju v CRZ dieru ako slak). Inak necitim potrebu robit taketo pokusy, u nas su doslova 'zlati' a NP je zalezitost na 5 min.

- marinakus
Příspěvek#590 » pát 19. čer 2015, 19:56
Carloss : Trošku jsem ustřelil, možná že vydají ale k nákupu zbraně papírové povolení vlastně nepotřebuješ, nutné je mít ho zanesené v CRZ, papír jako takový je ti k ničemu. Nechápu jen, že pokud by NP obchodník při prodeji nevyužil, že by zbraň mohla být převedena na majitele, to prostě normálně nejde, takže chyba by musela být na více místech. Jinak NP při převedení zbraně na majitele a jeho využití automaticky ze systému zmizí.
- MM
Příspěvek#591 » pát 19. čer 2015, 20:06
Toto sa stalo pri prevode od sukromnej osoby ... ale ze to budu riesit. Ale aj tak by som ocakaval ze to niekde zahapruje ...
Off topic - pripomina mi to veselu prihodu spred cca 15 rokov, ked nam v systeme pre Wiener Staedtische Bestattung (pohrebny podnik mesta Viedne) mizli mrtvoly ...
Off topic - pripomina mi to veselu prihodu spred cca 15 rokov, ked nam v systeme pre Wiener Staedtische Bestattung (pohrebny podnik mesta Viedne) mizli mrtvoly ...

- marinakus
- MM
Příspěvek#593 » pát 19. čer 2015, 20:21
Ano, ale system ktory dovoluje registraciu zbrane kat. "B" bez toho aby sa tam to NP "povinne" vyuzilo a sparovalo ma dost velku dieru. Alebo to tam na zbraniach skutocne zadali a zozralo to pri nejakej inej prilezitosti. Nepoznam CRZ ale ocakaval by som ze formulare pre zadavanie dat su robene co najviac obmedzujucim sposobom aby nebolo mozne nieco vynechat (mozno sa mylim). Takze chyba moze pokojne byt hlbsie v systeme.
- marinakus
Příspěvek#594 » pát 19. čer 2015, 20:34
Oni mají na PČR jiný přístup do CRZ než obchodníci, tak nevím jak to je s nutností vyznačení využití NP při registraci zbraně, stejně jako jak vlastní mechanismus registrace zbraně probíhá. Souhlasím s tebou, že bych taky předpokládal, že takovýto stav nastat nemůže a systém by měl být provázán tak aby na toto upozornil. CRZ má víc much ale když to srovnám např. s registrem vozidel, je naprosto zlatý. Tím nechci nikoho omlouvat, v tomto státě je to prostě asi standart, že nic není v pořádku.
- scorpions
Příspěvek#595 » pát 19. čer 2015, 21:51
Registroval jsem během roku několik Béček a nikdy mi policajti nijak na nákupko nevyznačili , že bylo použito. Pokud bych ho potom využil k nákupu od soukromníka , tak by ten dotyčný neměl pochyb. Jasně já bych měl průser při registraci. Poldové by měli při registraci zbraně , vyznačit , že nákupko už neplatí a že bylo použito. No neděje se tak.
- marinakus
Příspěvek#596 » pát 19. čer 2015, 21:59
Před zavedením CRZ byl (alespoň ve středočeském kraji) vznesen požadavek na obchodníky aby do protokolu o NP začali vyznačovat jeho využití včetně údajů pro jakou zbraň. Stejně je to vždy jen pro kontakt s obchodníkem stejně jako CRZ. V případě nákupu od soukromého vlastníka je celá věc čistě na spolehlivosti nakupujícího. Ale nakonec způsobí problémy především sám sobě.
- Luky22
- petero
- petero
Příspěvek#600 » sob 20. čer 2015, 17:42
Tak asi žiješ ve šťastném kraji. U nás při registraci říkají 14 dní, většinou je to po jednom týdnu hotový, ale je lepší si zavolat. Jednou se mi stalo, že jsem po týdnu přijel a na drzo oznámil, že bych asi měl mít hotovej PZ, paní chvíli hledala a nic. Šla pátrat přímo do ?výrobny? PZ po deseti minutách přinesla a normálně mi ho předala. Dle data vystavení už 2 dni vystavenej, akorát se to nějak nedostalo na přepážku. Paní jsem poděkoval za ochotu a odešel jsem úplně spokojenej. Jenom trošku nepříjemnej pocit z pohledů a poznámek lidí čekajících za mnou..
Ještě trochu nechápu, jak ti mohli vzít zároveň žádost o vydání ZP a NP. To ti to číslo ZP na žádost o NP dopsali sami až po vydání ZP a potom zaevidovali? Bez čísla ZP by to ten jejich systém snad ani neměl zchroupnout, to jako vzali všechny papíry, po vystavení zbrojáku dopsali číslo a zaevidovali, obratem vystavili NP a všechno najednou ti předali? V tom případě obdivuji jejich opravdu nadstandartní přístup, kterej je pro jakoukoliv státní správa spíše výjimkou. Opravdu klobouk dolů...
Ještě trochu nechápu, jak ti mohli vzít zároveň žádost o vydání ZP a NP. To ti to číslo ZP na žádost o NP dopsali sami až po vydání ZP a potom zaevidovali? Bez čísla ZP by to ten jejich systém snad ani neměl zchroupnout, to jako vzali všechny papíry, po vystavení zbrojáku dopsali číslo a zaevidovali, obratem vystavili NP a všechno najednou ti předali? V tom případě obdivuji jejich opravdu nadstandartní přístup, kterej je pro jakoukoliv státní správa spíše výjimkou. Opravdu klobouk dolů...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí