Praktik nechce vydat posudek o zdravotní způsobilosti
- nktrjsk
Příspěvek#61 » stř 29. kvě 2024, 14:18
Tak už uběhla nějaká chvíle od doby, co jsem tohle řešila. Nakonec jsem shledala, že nejjednodušší bude jít na psychotesty, které mám teda úspěšně za sebou, po nich mi doktorka podepsala papír bez problému a mám už i podanou přihlášku. MZ ČR na můj dotaz furt neodpovědělo, ale pravděpodobně to už ani řešit nepotřebuju, možná to je jinak i dobrá doktorka, jen se s ní nedá bavit o zbraních...
Díky všem za odpovědi, rady a všeobecně diskuzi.

- Sobiho
Příspěvek#64 » čtv 30. kvě 2024, 05:45
Jen upřesním lhůty dle správního řádu:
Dožádání max. 30dní ode dne doručení dožádání. V případě, že dožádaný správní orgán nemůže lhůtu dodržet, může jemu nadřízený správní orgán na jeho návrh lhůtu prodloužit o dobu nezbytně nutnou.
Stížnost 60 dnů ode dne jejího doručení správnímu orgánu příslušnému k jejímu vyřízení.
Takže je celkem rozhodující, zda-li se jedná o stížnost nebo pouze dožádání informací apod.
Dožádání max. 30dní ode dne doručení dožádání. V případě, že dožádaný správní orgán nemůže lhůtu dodržet, může jemu nadřízený správní orgán na jeho návrh lhůtu prodloužit o dobu nezbytně nutnou.
Stížnost 60 dnů ode dne jejího doručení správnímu orgánu příslušnému k jejímu vyřízení.
Takže je celkem rozhodující, zda-li se jedná o stížnost nebo pouze dožádání informací apod.
- nktrjsk
Příspěvek#65 » čtv 30. kvě 2024, 10:12
Jenom dožádání informací. Taky jsem si teďka všimla, že je v potvrzení tohle:
Škoda, že to nepíšou rovnou na hlavní stránce s tím mailem, no...
Upozornění:
Pokud elektronické podání neobsahuje základní identifikační údaje odesílatele,
tj. jméno, příjmení a bydliště (v případě právnické osoby - název a sídlo),
podání bude věcně příslušným útvarem ministerstva zpracováno,
ale odesílateli datové zprávy nemusí být odpovězeno.
Škoda, že to nepíšou rovnou na hlavní stránce s tím mailem, no...

- BoroCZ
Příspěvek#68 » stř 3. črc 2024, 11:03
Ahoj,
nevím jestli radši založit vlákno nové, nebo připsat sem. Tak zkusím tady, pokud mě někdo nedokáže na správné místo. Řeším taky posudek o zdravotní způsobilosti...
Formulář pro posudek o zdravotní způsobilosti jsem si vytiskl ze stránek zbraněkvalitně "abych to doktorovi usnadnil". Doktor vyplnil, já zaplatil, žádný problém a šup na policajty. Tam jsem zjistil, že mi na posudku chybí "evidenční číslo". Na můj dotaz "Evidenční číslo čeho?" jsem dostal instrukci "Zavolejte si doktorovi, on bude vědět". V daný moment jsem se nedovolal, takže jsem si odnesl úkol poslat info SMSkou dodatečně.
Když jsem se doktorovi dovolal, tak mi řekl, že pokud chtějí číslo, ať jim nějaké řeknu. Že jemu ev. číslo generuje systém, ale tím, že jsem měl vlastní formulář a na něm žádná taková kolonka není, tak není ani číslo.
Přiznám se, že jsem zmaten. Mám tendenci buď smsku vůbec neposílat (žádost jsem přece podal a do 30 dní bych měl mít termín zkoušky) nebo poslat s fiktivním číslem, které jsem nakonec z doktora dostal, ale v žádném systému neexistuje.
Doporučení?
(A rovnou přiznám, že sem píšu prvně, tak prosím o shovívavost, pokud dělám něco špatně.)
nevím jestli radši založit vlákno nové, nebo připsat sem. Tak zkusím tady, pokud mě někdo nedokáže na správné místo. Řeším taky posudek o zdravotní způsobilosti...
Formulář pro posudek o zdravotní způsobilosti jsem si vytiskl ze stránek zbraněkvalitně "abych to doktorovi usnadnil". Doktor vyplnil, já zaplatil, žádný problém a šup na policajty. Tam jsem zjistil, že mi na posudku chybí "evidenční číslo". Na můj dotaz "Evidenční číslo čeho?" jsem dostal instrukci "Zavolejte si doktorovi, on bude vědět". V daný moment jsem se nedovolal, takže jsem si odnesl úkol poslat info SMSkou dodatečně.
Když jsem se doktorovi dovolal, tak mi řekl, že pokud chtějí číslo, ať jim nějaké řeknu. Že jemu ev. číslo generuje systém, ale tím, že jsem měl vlastní formulář a na něm žádná taková kolonka není, tak není ani číslo.
Přiznám se, že jsem zmaten. Mám tendenci buď smsku vůbec neposílat (žádost jsem přece podal a do 30 dní bych měl mít termín zkoušky) nebo poslat s fiktivním číslem, které jsem nakonec z doktora dostal, ale v žádném systému neexistuje.
Doporučení?
(A rovnou přiznám, že sem píšu prvně, tak prosím o shovívavost, pokud dělám něco špatně.)
- Piggy
- ilicz
Příspěvek#70 » stř 3. črc 2024, 11:38
BoroCZ píše:Přiznám se, že jsem zmaten. Mám tendenci buď smsku vůbec neposílat (žádost jsem přece podal a do 30 dní bych měl mít termín zkoušky) nebo poslat s fiktivním číslem, které jsem nakonec z doktora dostal, ale v žádném systému neexistuje.
Jediný systém, kde musí evidenční číslo existovat je právě v systému lékaře aby mohla PČR jednoznačně ověřit, že jim předložený posudek daný lékař vydal, že jste si ho neudělal doma we Wordu sám. Pokud jste číslo od lékaře (třeba i ex-post) dostal, pak ho předejte na příslušné oddělení aby ho doplnili do vašeho posudku - vzheldem k tmou, že formulář posudku není standardizován, mělo by stačit ho tm prostě "doplnit".
- BoroCZ
Příspěvek#71 » stř 3. črc 2024, 11:54
Děkuji oběma. Pošlu tedy číslo, které jsem dostal a budu věřit, že pokud by ten posudek skutečně někdo ověřoval, že si na něj doktor i ve vlastním zájmu "vzpomene".
Nabízí se otázka, zda evidenční číslo nedoplnit do formuláře, který je zde dostupný. Ale to ponechám jiným
Nabízí se otázka, zda evidenční číslo nedoplnit do formuláře, který je zde dostupný. Ale to ponechám jiným

- BoroCZ
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX