Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- Grasel
- Rough boy
Příspěvek#617 » úte 6. kvě 2014, 10:32
Díky. Já osobně přísnost policisty nezaznamenal, jediné na co se mě při rozborce ptal, jestli jsem nervózní. Což jsem mu potvrdil, bylo to na mě dost vidět. Co jsem slyšel od jiných, tak spíš komunikoval a napomìnal komisaře a ten proti němu logicky nepůjde. Nebude si dělat zlo a čekat, jestli na něj dozorující policista napíše nějakou stížnost.
- cz6ace
Příspěvek#619 » úte 6. kvě 2014, 12:58
Dnes zkouska v Brne / Rosnicka. Komisar pan Kubis, uplne pohodovy. nahlaseno (asi) 25 (kurz byl podle webu obsazeny), prislo 21 a 5 odeslo hned po testech. Kolik neudelalo praktickou netusim, sel jsem jako jeden z prvnich domu (mel jsem stesti na poradi).
Teoreticke znalosti nema smysl komentovat. Pred manipulaci se zbrani rekl presne postup, jaky ocekava (zasobnik ven, komora, rozborka, sborka, vypusteni kohoutu jak kdo chce, zasobnik zpet, mirit porad bezpecne). Pri prakticke casti se ptal co je jaka zbran (chtel slyset vcetne "palna"), ukazat hlavni i vedlejsi casti zbrane a pojmenovat - asi 3-4 casti, vcetne kde je hledi a muska, u mne chtel vedet uzamykaci ozuby, asi za trest - viz dale. Neco jsem zdrbal, tak mne taky (slusne) zdrbal. Zaver - zadne podrazy, zadne zakernosti - nebezpecneho maniaka dal nepusti, drobne prohresky - zastavil, bud rekl nebo se zeptal co nebylo uplne ok a proc a slo se dale.
Byl jsem zbytecne nervozni.
Teoreticke znalosti nema smysl komentovat. Pred manipulaci se zbrani rekl presne postup, jaky ocekava (zasobnik ven, komora, rozborka, sborka, vypusteni kohoutu jak kdo chce, zasobnik zpet, mirit porad bezpecne). Pri prakticke casti se ptal co je jaka zbran (chtel slyset vcetne "palna"), ukazat hlavni i vedlejsi casti zbrane a pojmenovat - asi 3-4 casti, vcetne kde je hledi a muska, u mne chtel vedet uzamykaci ozuby, asi za trest - viz dale. Neco jsem zdrbal, tak mne taky (slusne) zdrbal. Zaver - zadne podrazy, zadne zakernosti - nebezpecneho maniaka dal nepusti, drobne prohresky - zastavil, bud rekl nebo se zeptal co nebylo uplne ok a proc a slo se dale.
Byl jsem zbytecne nervozni.
- Rough boy
Příspěvek#620 » úte 6. kvě 2014, 14:03
robokop píše:6 z 18ti ? Tak to tady asi ještě nebylo. O to větší je gratulace.
Děkuji Ti. Ono to bylo vlastně jen 5 z 18ti, poněvadš tomu šestému umožnil opravky manipulace ještě týž den. Celkem mě ale překvapilo, že jsem v tunelové střelnici střílel brokovou dvojkou. Byla to nějaká stará ruská hamerleska a nešlo se s ní na 25m netrefit

- Serz
Příspěvek#621 » úte 6. kvě 2014, 19:48
Tusim, ze to tu jeste nezaznelo, pri prakticke casti chce komisar opakovani povelu pri strelbe jako na vojne. Tj zhruba "na palebnou caru vpred", "x naboju nabijet", "na terc x ranami palit", "palbu zastavit", "zbran vybit, (vybijet)", "k prohlidce zbran". Tohle teda nejsou presne vojenske povely, nicmene je treba nahlas zopakovat klicove slovo povelu aby ridici strelby vedel, ze jste slyseli a rozumeli (prece jen mate na hlave sluchatka). U uvedenych prikladu se opakuje posledni slovo
- fixfokus
- BB
- BB
Příspěvek#628 » stř 7. kvě 2014, 16:26
BB píše:Jak děláte vypouštění přes oba palce? to tu zkouším a nějak mi to nejde..
1. držím v pravé ruce, nacpu palec levé ruky a vypustím
2. držím v pravé a pravým palcem vypustím (nepoužívám)
ale když tam dám oba tam mi to skoro vždy cvakne:)
nějak zmizel příspěvek na který jsem reagoval..
Psal tam chlapík, že za vypuštění jen jednou rukou někde vyhazovali od zkoušek, proto jsem se podivoval a stále to úplně nechápu..
4Serz - nenosím v komoře, tak to až tak neřeším a asi i souhlasím, že 2 varianta je lepší, ale naučil jsem se to abych při manipulaci necvakal na prázdno a už mi to zůstalo:)
4Int1m1thy - Nejsem si jist zda novější/modernější zbraň je věc inteligence:)
- Serz
- Grasel
Příspěvek#630 » stř 7. kvě 2014, 17:30
Myslím že ne každý komisař bazíruje na čistě ,,vojenském" stylu řízení střeleb, já např. měl jako komisaře p. doc. Komendu a ten ( ač jsem si myslel že to chtít bude - přece jen učí na univerzitě obrany) tohle vůbec nechtěl..
Podle mě má tohle smysl tam, kde tak jako na vojně střílí vedle sebe třeba 20 lidí, tam už bych to chápal, ale u zkoušky kde střílí jeden, max. dva je to zbytečná buzerace.
,,Palbu zastav, náboj skryj!"
Podle mě má tohle smysl tam, kde tak jako na vojně střílí vedle sebe třeba 20 lidí, tam už bych to chápal, ale u zkoušky kde střílí jeden, max. dva je to zbytečná buzerace.
,,Palbu zastav, náboj skryj!"

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX