Nákupní povolení

MM

Příspěvek#706 » čtv 1. říj 2015, 11:44

Preco je spytat sa naprd ? Toboz ak u jedneho kolegu to ide a u druheho nie. Vsak sme ludia. Nota bene v situacii ked neprudia oni a su fakt ochotni. Vzdy sa mozem rozhodnut trvat na tom, spravit ten dalsi krok a nechat si to zamietnut a odovodnit zamietnutie. Mozno som blby ale necitim apriori potrebu sa stavat od zaciatku 'na druhu stranu plota'. Radsej eskalovat. Germani tomu hovoria 'hoefflich und laestig' = zdvorily a otravny :D.

cipis

Příspěvek#707 » čtv 1. říj 2015, 12:04

A na co se chceš ptát, když ti to nechtějí vzít, když tam máš víc než jeden důvod? Nebo jsem to pochopil špatně?

marinakus

Příspěvek#708 » čtv 1. říj 2015, 12:13

Cipis : Mě by taky zajímal důvod proč ne a taky se na to hodlám zeptat, pokud mi budou u nás tvrdit to samé. Nechci umřít blbej. :D Ale v minulosti jsem nikdy problém neměl. Je pravda, že poslední zbraně (v době funkčnosti CRZ) mám registrované na IČO a tam je důvod skutečně jen jeden. Tak chci vědět jak je to u registrace na osobu.

Carloss

Příspěvek#709 » čtv 1. říj 2015, 12:17

Proto, že praxí neověřený dotaz je bohhapustá teorie. V tomto případě se diametrálně odlišující od litery zákona, a dávající prosto právě k vytváření fám a méně asertivní občan to prostě sbaští i s navijákem. Další otázkou je, kdo se svým tvrzením/postupem staví "na druhou stranu". Já myslím, že asertivní občan to opravdu není, že to je spíš úředník svévolně si vykládající jinak celkem jasně napsaný předpis. Čili si nemyslím, ž trvání na dodržení zákona je nějaká pruda. Prostě matlat mi nesmysly kolem huby si fakt nenechám. A to mohu učinit ve vší slušnosti.

cipis

Příspěvek#710 » čtv 1. říj 2015, 12:23

Marinakus: Ale to je přece hloupost, ne? Buď mi to vezmou a tedy s více důvody nemají problém. Nebo mi to nechtějí vzít a tvrdí, že to nejde, tak zase nemám důvod se ptát, proč to nejde, protože mi to při tom "nevzetí" sami řeknou. Takže tak jak tak budu muset trvat na oficiálním vyhodnocení podané žádosti. No a když to někdo nechce převzít osobně, tak to pošlu poštou nebo datovkou. Tady není co eskalovat, tady je nejjednodušší to osobní odmítnutí přeskočit :)
A čisté teoretické vyptávání na konkrétním místě bude maximálně sloužit v orientaci, jak se k tomu staví to konkrétní místo (jaká je jeho lidová tvořivost), tedy abych se připravil na další postup. Lepší bude poslat dotaz přímo na MV.

Ps. Carloss - souhlas.

marinakus

Příspěvek#711 » čtv 1. říj 2015, 12:49

Když ono je MV kolikrát natolik odtrženo od praxe stejně jako Ředitelství služby pro zbraně a bezpečnostní materiál, že je otázka, jestli pochopí na co se vůbec ptáš. Nicméně osobní aktivitě klást meze je hloupost. Přeji mnoho štěstí.

hackerjack

Příspěvek#712 » čtv 1. říj 2015, 15:16

Zdravím,
žádal jste už někdo o NP elektronicky? Jak to funguje?
Předpokládám, že pokud je to možné, tak to vyžaduje nejméně vlastní datovou schránku a asi taky nějakou formu ověřeného elektronického podpisu? A jak je to se zaplacením kolků? Pošle policie nějaké číslo účtu?
Díky,
HJ

cipis

Příspěvek#713 » čtv 1. říj 2015, 16:13

Dej si hledat "nákupní povolení datovou schránkou", najdeš to včetně účtů jednotlivých ředitelství.

Ve zkratce - nepotřebuješ elektronický podpis, když už máš datovku, nemusíš to ani podepisovat, když je to z datovky. Takže vyplníš formulář v PDFku, pošleš na adresu příslušného ředitelství (oni si to musí předat na odpovídající zbraně), pošleš na účet správní poplatek a pak jen počkáš, až ti přijde odpověď do datovky.
Nefunguje to všude, někde nezvládají platbu na účet, někde nezvládají poslat zpátky datovkou, atd. Musíš si to ověřit na svém "oddělení".

Na Brně to funguje naprosto spolehlivě, na PDFko ještě dopíšeš, že chceš odpověď do datovky a že se v případě kladného rozhodnutí vzdáváš odvolání, napíšeš na to i že platíš na ten jejich účet pod tím variabilním symbolem a pak už jen čekáš. Běžně do týdne (někdy i dřív) dojde do datovky naskenované vytištěné a podepsané rozhodnutí včetně uvedení nabytí právní moci.

cipis

Příspěvek#714 » čtv 1. říj 2015, 16:15

Jinak existují i starší, papírové postupy, poslat doporučeně, s kolky v obálce atd. Záleží na konkrétních odděleních :)

dilatator

Příspěvek#715 » pát 2. říj 2015, 19:37

Jenom jedna důležitá věc: Když má člověk datovou schránku, musí pak se všemi úřady komunikovat výhradně přes ni a stejně tak úřady pak komunikují výhradně přes datovku, takže si ji pak musíš pravidelně prohlížet .....

Carloss

Příspěvek#716 » pát 2. říj 2015, 19:48

Faaakt? To se mi nezdá... Že úřad musí, to bych ještě pochopil, kvůli cenám.... ale občan? Ukaž něco, kde je to stanoveno, pls...

Zatím jsem našel:

"Provádění úkonů vůči orgánům veřejné moci prostřednictvím datové schránky

Fyzická osoba může provádět úkon vůči orgánu veřejné moci, má-li zpřístupněnu svou datovou schránku a umožňuje-li to povaha tohoto úkonu, prostřednictvím datové schránky."

zdroj: https://www.datoveschranky.info/obcan

dilatator

Příspěvek#717 » pát 2. říj 2015, 19:53

Carloss: Kde je to stanoveno nevím, mohu po víkendu zjistit, říkala mi to kamarádka co se pohybuje ve financích a pojišťovnictví ....... Když jsem chtěl zakládat datovku kvůli daňovému přiznání výrazně mě před tím varovala právě z tohoto důvodu ........

Carloss

Příspěvek#718 » pát 2. říj 2015, 19:56

Promiň ale zdá se mi, že se kamarádka hluboce mýlí a ten omyl šíří dál. Až skoro jako fámu.

dilatator

Příspěvek#719 » pát 2. říj 2015, 20:22

Carloss: Netvrdím že má na 100% pravdu, ale mě vždycky otravuje daňové přiznání v papírové formě a loni byla elektronická verze jenom pro odeslání přes DS - alespoň co jsem našel. Pokud to tak není, rád se přiučím :-D Ale u nás jsou dámy na zbraňovém příjemné, přímo pod okny vyhrazená dvě parkovací místa, navíc když člověk potřebuje poradit přes DS to nejde :-D

A od té doby co dali formuláře hned za vstupní dveře ještě před recepci to tam odsýpá :-D

Carloss

Příspěvek#720 » pát 2. říj 2015, 20:29

Ale jooo... jistě že je pro někoho DS asi fajn... Ale i když ji má, nepřijde mi jako povinnost ji užívat ze strany občana. Nakonec tak je to tam i píše. Je to prostě jen možnost. Ovšem naopak ze strany úřadů mi přijže je to preferované: Viz to na tý stránce.

Zpět na