Novela evropske smernice o zbranich

marinakus

Příspěvek#736 » úte 27. zář 2016, 19:58

CMK : Jo, to máš pravdu. Tam je to podsouvání názoru veřejnosti zcela zřetelné a ani nezakrývané. Proč taky? Máme přece poslušné obyvatelstvo tam, kde ho mít chceme. Ani nechápu, proč to takto dělají. Stejně mají nad námi téměř neomezenou moc z pozice Bruselu. Je to možná o tom, aby zatím alespoň v něčem Evropané souhlasili nebo alespoň neprotestovali masivně.

Pablo.gs

Příspěvek#737 » úte 27. zář 2016, 20:23

Quirinus píše:Svobodní

Někdy v dubnu, jsem na výzvu LEXu napsal mejla 20-ti Europoslancům (vynechal jsem pouze Štětinu). Z nich mi 13 (to je docela hodně) odpovědělo ve smyslu, že moje podněty jsou přínosné, že děkují za podporu atd.
Pan Mach se vůbec neobtěžoval, ač to bylo v době kdy blogoval, že dělá zbroják. Zřejmě neudělal... :) Zamrzelo mě to dvojnásob, protože poslední roky volí celá naše rodina Svobodné.

Quirinus

Příspěvek#738 » úte 27. zář 2016, 20:47

CMK: Dotaz od davidk byl na to, která politická strana má v programu neomezování vlastnictví střelných zbraní. Svobodní mají v programu, že "...Každý způsobilý a zákona dbalý občan musí mít možnost bránit sebe, své blízké a svůj majetek i se zbraní v ruce."

A z Q&A: "Obecně se však Svobodní řídí konzervativní zásadou neopravovat to, co funguje (minimálně tedy, dokud je co napravovat jinde). V případě držení zbraní je třeba mít zejména na zřeteli to, že pravidla ovlivní především ty, kdož pravidla dodržují. V případě držitelů zbraní tedy zejména případné oběti, které si pořizují zbraně ke své obraně."

Vím, že PM se v minulosti stavěl k otázce zbraní celkem zdrženlivě. Ale v poslední době dělá na zbrojáku, tak snad bude v této oblasti aktivnější.

Pablo.gs: Že PM neodepsal voliči na email sice zamrzí, ale nedělal bych z toho vědu. Den má prostě jen 24 hodin.

DJ Die

Příspěvek#739 » úte 27. zář 2016, 21:09

Tuším ještě Piráti jsou proti dalšímu zpřísňování. Bohužel ve výsledku je to stejně jedno, protože tyhle strany asi nebudou mít dost síly něco ovlivnit a běžné strany tohle nijak moc programově neřeší....

Problém je, že většiny států EU se to moc nedotkne, protože tam je často daleko hůř... Skandinávské země mají loveckou tradici, ale loveckých zbraní se to příliš netýká. Většina západoevropských zemí je na tom velice špatně... Stačí se podívat na Velkou Británii a Francii. V Německu sice zbroják dostanete, ale nosit až na výjimky nejde (musíte dokazovat, že vám jde o život atp., tzn. většinou to dostane politik nebo celebrita, ale běžný občan těžko).

davidk

Příspěvek#740 » úte 27. zář 2016, 21:12

Dík, já jinou než ty svobodné nenašel. Možná ještě Cibulka , ale tomu smázli stránky.

davidk

Příspěvek#741 » úte 27. zář 2016, 21:18

Pokud by se "střelci" u voleb 2017 spolu domluvili , tak jsou svobodní na 100% v parlamentu. Je to celkem dost lidí.

SC1

Příspěvek#742 » úte 27. zář 2016, 21:23

cmk píše:... A pak maji Svobodni v radach jednoho excelentniho odbornika, ktery se z pracovni pozice uz davno podilel na spouste veci, diky kterym mame stale dost dobry zakon, ale nebudu jmenovat. ...

...A nevim, jestli jste to zaregistrovali, ale N@va dnes spustila kampan proti 2 skupinam obyvatel najednou. ...

1) Tajnůstkaření asi není na místě, jméno se dá zakroužkovat, i kdyby bylo na posledním místě kandidátky. Volby nestojí za nic mj. proto, že v nich nikdo nevolí osobnosti, jen strany. Poznání individuálních kandidátů je důležité.

2) Na sledování blbostí typu Ulice snad nikdy nebudu mít čas, jenže ve volbách budou mít převahu ti, co ten čas mají. A když už, raději ho věnuji tomu, co má smysl. I proto viz 1).

kiv61

Příspěvek#743 » úte 27. zář 2016, 21:47

sided píše:OT smazaný. Politika a volby se tu řešit nebudou.

Nějak to nezvládáte , alespoň podle vývoje další diskuse ... :)

Cenzurovat řeči o volbách a politice obecně v čistě a výhradně politickém tématu "Evropská směrnice o zbraních" má asi takový smysl jako banovat na zahrádkářském fóru příspěvky typu "Kterak si poradit s krtkem" nebo u chovatelů slepic "Co s kunou v kurníku" ... :)

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#744 » stř 28. zář 2016, 07:57

kiv61 to vlastne shrnul... Ja se celou dobu nebavim o volbach. Ja se bavim o tom, s kym ted mluvit, aby smernice byle co nejmin neprijemna.

<SKOK - vynechavam volby>

Bez ohledu na to, koho budu volit ja (z me historie je zrejme, ze to bude jedna ze 2 stran - ktera si ponecham pro sebe) - je treba mluvit i s temi, ktere nevolime (at uz proto, ze to eni nase politicka krevni skupina, nebo proto, ze jsou to lidi na odbornych urednickych pozicich).

PS: ohledne toho cloveka u Svobodnych - to je prave ten pohled, kdy clovek vidi jen tu kandidatku a ne ty souvislosti... Jako ze v kazde strane jsou jeste lide, kteri se treba nevoli, ale maji zasadni vliv anzto odbornici na nejaka temata.

Stewie

Příspěvek#745 » stř 28. zář 2016, 09:50

Možná se cítíš fakt super, cmk, když jsi tajemný jak hrad v Karpatech, ale uvést konkrétní jména by pomohlo při rozhodování více lidem.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#746 » stř 28. zář 2016, 12:10

Neuvedu... Ten clovek dela svoji praci vyborne jako odbornik a nepoveril me, abych jej jmenoval.
Kdyz by chtel byt jmenovan, stane se z nej politik a necha se napsat na kandidatku.

jirka87

Příspěvek#747 » čtv 3. lis 2016, 10:32

Tak jsem se teď ptal jednoho chlapíka jak to vypadá. Zda má či nemá smysl nyní kupovat zbraň, která by v případě špatného scénáře mohla spadnout do kategorie "nežádoucích"...Buď rozměrem, nebo kapacitou zásobníku/ů.

Bylo mi odpovězeno ze Slovenska (www.legistelum.sk) v tom smyslu, že je předběžně vyjednán zákaz retroaktivity, neboli - co si pořídíš teď, to ti už nikdo nesebere, ale prodat nesmíš. Když to nebudeš už chtít/ztratíš způsobilost atd.., odevzdáš to ke zničení.

Pokud zde již taková informace je, smazat.

Stewie

Příspěvek#748 » čtv 3. lis 2016, 10:36

Ja sakra...v nejbližší době čekám kolaps serverů bazar-hunting :D

MM

Příspěvek#749 » čtv 3. lis 2016, 10:41

Tiez som to zaregistroval a prehodnocujem priority veci na co som sa chystal koncom roka - revolvery a "pakovky" nechaju pani este nejaku dobu na pokoji ... asi by to chcelo pribrat do rodiny este nejake 9mm PDWcko, pripadne AKcko.

SansLogique

Příspěvek#750 » čtv 3. lis 2016, 10:50

Takže si jako někdo představuje, že majetek v řádu mnoha desítek, u některých lidí třeba i set tisíc korun v případě třeba úmrtí majitele jeho příbuzní jen tak odevzdají ke zničení? Jako já se zabiju v autě a moje rodina všechny zbraně a střelivo odevzdá na PČR a nejlépe že by to zničení jako ještě museli zaplatit? Přičemž kdyby to prodali na černo, dostanou za to třeba 2x tolik, než kdyby to prodávali legálně?
To vymyslel osobně Juncker se 4 promilema, ne?

Zpět na