Převody zbraní mezi občany od 1.1.2026?

Carloss

Příspěvek#76 » stř 29. říj 2025, 18:28

cipis píše:Ale to vime, s tim jsme srozumeni. A proto jsou v zakone dalsi moznosti, dalsi veci, co mas udelat.
Tak jak tak si ale tu offline verzi musis udelat nekdy drive online. Tak, jak jsi musel cas od casu na OSZBM, tak budes muset jit na nektere z popisovanych mist, vcetne uz jakehokoliv OSZBM.
A opet zase totalni ignorace ze tve strany jednoho offline prostredku, ktery splnuje tarka vsechny tvoje pozadavky.

Carloss píše:Pořád se bavíme o tom, že možnost nějakého online ověření z jakéhokoli důvodu není možná. Je tohle někdo schopen vůbec připustit, natož pochopit??

Být s něčím srozuměn znamená rezignace na snahu o přiměřenou roubustnost bez zbytečného zatěžování občanů? To jako skupina sice volených zástupců vymyslí kravinu a my jako máme jen sklapnout podpatky a držet hubu a krok??? No to jsme to dopracovali.

To je digitalizace jak noha, muset jít s každou blbostí na nějakej ten ouřad, nebo na počtu a to ještě bez jistoty, že to, co potřebuju bude bezprostředně vyřízeno. Protože digi systémy prostě padaj. Jako třeba zrovna dnes. Takže by se musela návštěva opakovat... opět bez jistoty... Bezuzdné spoléhání na digi systémy nás leda dovede k zániku vlastní civilizace.

cipis

Příspěvek#77 » stř 29. říj 2025, 19:05

Tak to jsi zase vedle jak ta jedle.
Já jsem srozuměn s tím, že abych měl offline verzi, tak si ji musím někdy před tím z online stáhnout. Protože primární a směrodatný je záznam v databázi. A ta není papírová, ale elektronická. A aby bylo možné mít offline záznam, tak ta databáze někdy online být musí, aby se z ní dal ten záznam stáhnout.
Takže to znamená, že jsem srozuměn s tím, že když je všechno online a všechny stávající obstarožní kartičky pozbudou platnosti, tak se holt bude muset vypravit na czechpoint, nechat si vyjet offline záznam. Nebo se stavit na OSZBM a nechat si vystavit tebou ignorovaný doklad. Nebo si to stáhnout z aplikace. Ale minimálně jednou musím být online, abych si mohl udělat ten offline.

A k tomu pádu? Checht, to je ptákovina. To si to člověk dříve x krát vyrazil, a zavřeno, nemoc, dovolená, neteče voda, ... Desítky a desítky prodrbaných a pročekaných hodin. Nákup zbraně před xxx lety? To byly úhrnem tři dny dovolené v prdeli, aby to člověk oblítal ...
Takže nějaký sem tam pád je nic proti tomu, co to ušetří, furt je tam několikanásobný rozdíl v (ne)prodrbaném čase.
Naposledy upravil(a) cipis dne stř 29. říj 2025, 19:08, celkem upraveno 1 x.

Honzik

Příspěvek#78 » stř 29. říj 2025, 19:07

Snad jsem ve správném tématu.
1) aktuálně platné NP na zbraň kat. B bude platné na příslušnou kategorii zbraně i po 1. 1. 2026?

2) pokud po 1. 1. 2026 prodám zbraň, na kterou mám nyní platný PZ, bude stačit poslat na OSZBM “šedivák” přes DS?
Jelikož kartička PZ již nebude platná.

cipis

Příspěvek#79 » stř 29. říj 2025, 19:09

Samozřejmě.

JirkaCV

Příspěvek#80 » stř 29. říj 2025, 19:11

1) Ano
2) Ano

Erix

Příspěvek#81 » stř 29. říj 2025, 20:18

Nedá mi to, opět říkám, už dávno proběhla informace, že sama policie o vedení CRZ vůbec nestála. Zdržuje to, má jinou práci, ale prostě "nikdo" nebyl -> spekulovalo se o externí firmě/správě. Je to prostě, jako by na RZS byla kartotéka vašeho obvoďáka. Oborově to sice zapadá, ale sama organizace má na starost jiné věci.

dan

Příspěvek#82 » stř 29. říj 2025, 20:51

Moje informace jsou odlisne.

cipis

Příspěvek#83 » stř 29. říj 2025, 21:07

Erix, tak ses zase vyblil rovnou do dvou vlaken, co si jit utrit hubu nekam jinam, hmm?
Co to ma spolecneho s prevodem?

JirkaCV

Příspěvek#84 » stř 29. říj 2025, 22:18

Jasně, policie má na starosti úplně jiný věci. Třeba dopraváci dopravu, kriminálka kriminálníky a OSZBM ... zbraně?

Erix

Příspěvek#85 » čtv 30. říj 2025, 09:19

No jo, ale to je "prý" od prvopočátku provizorium, kterého se nikdo ještě nestřepal. Je ale fakt, že po FF to už půjde asi těžko, ale i takové návrhy vzhledem k podstavu, motivaci, platu a celkovému zahlcení agendou, padly.

getsome

Příspěvek#86 » čtv 30. říj 2025, 16:29

cipis píše:Erix, tak ses zase vyblil rovnou do dvou vlaken, co si jit utrit hubu nekam jinam, hmm?
Co to ma spolecneho s prevodem?

Bylo by super, kdyby forum ZK umělo podobné blábolily po zablokování rovnou skrýt i z výpisu aktivních a nepřečtených vláken...

juraj1

Příspěvek#87 » pon 3. lis 2025, 20:15

Ohledne zminenych nakupek: Tusite jak to bude? Pri cteni noveho zakona jsem nabyl dojmu, ze se nic nemeni. Po Danove prispevku jsem ponekud znejistel.

Zpět na