Přechovávání
- soumrak

Příspěvek#77 » stř 17. srp 2016, 22:29
Bude vzdy zalezet i na konkretni situaci - barak ve "spatnem sousedstvi" nekolikrat predtim vykraden. Pripadne zbran v aute, kdyz si na benzince potrebuju odskocit/zaplatit za benzin/naftu. (Pistoli ma clovek za pasem, ale kufrik s dlouhou si na zachod asi nebere nikdo).
Nejobecnejsi rada, kterou lze dat je asi zabezpecit zbrane tak, abych mel ciste svedomi ja sam a nesnazit se sve vlastni pochybnosti kryt za zakon - ostatne mnoho lidi prave kvuli klidu svedomi voli odolnejsi schranky na zbrane, nez jim uklada zakon.

Nejobecnejsi rada, kterou lze dat je asi zabezpecit zbrane tak, abych mel ciste svedomi ja sam a nesnazit se sve vlastni pochybnosti kryt za zakon - ostatne mnoho lidi prave kvuli klidu svedomi voli odolnejsi schranky na zbrane, nez jim uklada zakon.
- SC1

Příspěvek#78 » pon 22. srp 2016, 21:00
pedro! píše:No já jsem asi v průšvihu, mám trezor třídy I (30RU) a zámek třídy B, což nevyhovuje vyhlášce, protože bych měl mít 15RU a zámek A. V té vyhlášce opravdu není napsáno nejméně 15RU a nejméně zámek A.
Ve vyhlášce je, že skříň splňuje 15RU. Což trezor konstruovaný na 30RU splňuje taky, na rezervu se nikdo neptal
Co se týče zámku, tam je formulace vyhlášky špatná. Ale to nevadí, případný soudní znalec by se musel přidržet normy a uznat B za A, protože v normě je všechno klasifikováno přes minimální parametry. Ostatně tak to dělají i výrobci, já sám mám zámek B, ale certifikát na A (kvůli vyhlášce), což ovšem neodporuje vůbec ničemu - výrobce má protokol ze zkušebny na parametry odpovídající jak B, tak i A (nižší) a může si z toho vybrat, co chce. Jediné, co pochopitelně nesmí, je vydávat zámek B za C apod.
(Pozn. tohle je praxe běžná ve strojařině a elektrotechnice, v případě alkoholu a střelného prachu by to asi neprošlo.)
- PictusCZ

Příspěvek#79 » pon 10. říj 2016, 13:33
Dobrý den, nerad bych zakládal extra vlákno, takže bych se chtěl jen optat - v zákoně pokud vím je, že k tomu, abych někde mohl mít svoje zbraně, potřebuju souhlas majitele. Budu se teď stěhovat do pronájmu (doteď jsem bydlel v bytě, který patřil rodičům, takže tam se to spláchlo ústně) a chci se zeptat, jakou formou musím ten souhlas mít? Písemně? Je na to nějaký doporučený formulář? Nebo stačí "per huba"? Díky!

- PictusCZ

- SC1

- 

ThePointForward - Příspěvky: 23

- ThePointForward

Příspěvek#89 » pon 28. dub 2025, 12:35
Čau, oživím vlákno který jsem našel hledáním.
V létě plánujeme dovolenou v Krkonoších, dokonce i žena už preferuje abych u sebe měl pistoli na výletech do přírody.
A teď problém: chceme se po letech zase podívat na Sněžku. Jenže jak už někteří určitě tuší, Sněžkou prochází hranice s Polskem.
V zásadě vidím možnosti:
1. Vyjet na Sněžku a nechodit za hranici - blbý v tom, že jsem chtěl fotit krajinky, takže bych musel oželet Polskou stranu. Jinak by to měla být plně legální možnost.
2. Vyjet na Sněžku a jít za hranici - to tady nikdo doporučit nemůže, protože de jure to bude minimálně přestupek u nás a nejspíš trestný čin v Polsku. To že to nikdo kontrolovat nebude je celkem irelevantní.
3. Vyřídit si EP - tipuju, že "chci jít na Sněžku a nosím" by v Polsku jako důvod k povolení nebyl, takže by to neprošlo.
4. Nejít na Sněžku, ale na nějakej jinej kopec s výhledem co je ještě v ČR.
5. Pistol nechat v úschově - zná někdo v okolí Peci pod Sněžkou ověřený místo, kde by na den uschovali palnou zbraň?
6. Pistol nechat na hotelu - jediný trezor je na recepci, což taky nebude úplně košér.
7. Pistol nechat v autě - pokud vím tak současná praxe je, že ukradenej kvér z auta = přestupek na úseku zbraní. Auto sice nebude na turistickým parkáči u lanovky, takže to není asi nejrizikovější místo, ale i tak...
8. Pistol nechat doma.
Zbytek dovolené bude kvér u mě, takže to problém není.
Vynechal jsem nějakou možnost? Tipy co dělat? Dík.

V létě plánujeme dovolenou v Krkonoších, dokonce i žena už preferuje abych u sebe měl pistoli na výletech do přírody.
A teď problém: chceme se po letech zase podívat na Sněžku. Jenže jak už někteří určitě tuší, Sněžkou prochází hranice s Polskem.
V zásadě vidím možnosti:
1. Vyjet na Sněžku a nechodit za hranici - blbý v tom, že jsem chtěl fotit krajinky, takže bych musel oželet Polskou stranu. Jinak by to měla být plně legální možnost.
2. Vyjet na Sněžku a jít za hranici - to tady nikdo doporučit nemůže, protože de jure to bude minimálně přestupek u nás a nejspíš trestný čin v Polsku. To že to nikdo kontrolovat nebude je celkem irelevantní.
3. Vyřídit si EP - tipuju, že "chci jít na Sněžku a nosím" by v Polsku jako důvod k povolení nebyl, takže by to neprošlo.
4. Nejít na Sněžku, ale na nějakej jinej kopec s výhledem co je ještě v ČR.
5. Pistol nechat v úschově - zná někdo v okolí Peci pod Sněžkou ověřený místo, kde by na den uschovali palnou zbraň?
6. Pistol nechat na hotelu - jediný trezor je na recepci, což taky nebude úplně košér.
7. Pistol nechat v autě - pokud vím tak současná praxe je, že ukradenej kvér z auta = přestupek na úseku zbraní. Auto sice nebude na turistickým parkáči u lanovky, takže to není asi nejrizikovější místo, ale i tak...
8. Pistol nechat doma.
Zbytek dovolené bude kvér u mě, takže to problém není.
Vynechal jsem nějakou možnost? Tipy co dělat? Dík.

Přejít na		

- ZbraneKvalitneCZ
 - Webstránky
 - Webstránky LOS
 - Provoz fóra ZK
 - Komentáře
 - Střelba
 - Legislativa
 - Zbrojní průkaz, zákony
 - Zabezpečení zbraní/střeliva
 - Sdružení LEX
 - Zbraně a legislativa v zahraničí