Přechovávání

audis

Příspěvek#76 » stř 17. srp 2016, 18:22

To samé domy a byty. Takže tento parametr jsem vykratil.

soumrak

Příspěvek#77 » stř 17. srp 2016, 22:29

Bude vzdy zalezet i na konkretni situaci - barak ve "spatnem sousedstvi" nekolikrat predtim vykraden. Pripadne zbran v aute, kdyz si na benzince potrebuju odskocit/zaplatit za benzin/naftu. (Pistoli ma clovek za pasem, ale kufrik s dlouhou si na zachod asi nebere nikdo).
Nejobecnejsi rada, kterou lze dat je asi zabezpecit zbrane tak, abych mel ciste svedomi ja sam a nesnazit se sve vlastni pochybnosti kryt za zakon - ostatne mnoho lidi prave kvuli klidu svedomi voli odolnejsi schranky na zbrane, nez jim uklada zakon.

SC1

Příspěvek#78 » pon 22. srp 2016, 21:00

pedro! píše:No já jsem asi v průšvihu :ugeek:, mám trezor třídy I (30RU) a zámek třídy B, což nevyhovuje vyhlášce, protože bych měl mít 15RU a zámek A. V té vyhlášce opravdu není napsáno nejméně 15RU a nejméně zámek A. :roll:

Ve vyhlášce je, že skříň splňuje 15RU. Což trezor konstruovaný na 30RU splňuje taky, na rezervu se nikdo neptal :) .

Co se týče zámku, tam je formulace vyhlášky špatná. Ale to nevadí, případný soudní znalec by se musel přidržet normy a uznat B za A, protože v normě je všechno klasifikováno přes minimální parametry. Ostatně tak to dělají i výrobci, já sám mám zámek B, ale certifikát na A (kvůli vyhlášce), což ovšem neodporuje vůbec ničemu - výrobce má protokol ze zkušebny na parametry odpovídající jak B, tak i A (nižší) a může si z toho vybrat, co chce. Jediné, co pochopitelně nesmí, je vydávat zámek B za C apod.
(Pozn. tohle je praxe běžná ve strojařině a elektrotechnice, v případě alkoholu a střelného prachu by to asi neprošlo.)

PictusCZ

Příspěvek#79 » pon 10. říj 2016, 13:33

Dobrý den, nerad bych zakládal extra vlákno, takže bych se chtěl jen optat - v zákoně pokud vím je, že k tomu, abych někde mohl mít svoje zbraně, potřebuju souhlas majitele. Budu se teď stěhovat do pronájmu (doteď jsem bydlel v bytě, který patřil rodičům, takže tam se to spláchlo ústně) a chci se zeptat, jakou formou musím ten souhlas mít? Písemně? Je na to nějaký doporučený formulář? Nebo stačí "per huba"? Díky!

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#80 » pon 10. říj 2016, 14:29

Pokud budes bydlet v byte, kde budes platit najem, jsi ty ten, kdo muze udelit souhlas s drzenim zbrane - treba lidem, co k tobe prijdou na navstevu.

PictusCZ

Příspěvek#81 » úte 11. říj 2016, 11:35

Jo, máte pravdu. Pomotal jsem pojmy, přečetl jsem si to pak ještě znovu a je to tak... Takže když to vezmu z druhé strany, pokud půjdu ozbrojen k někomu na návštěvu, měl by to dotyčný vědět a souhlasit s tím. Každopádně díky! ;-)

pelanj

Příspěvek#82 » úte 11. říj 2016, 12:27

Když budeš nosit, tak nemusí souhlasit, protože o tom neví. Souhlas potřebuješ, pokud chceš držet.

SC1

Příspěvek#83 » úte 11. říj 2016, 20:13

Prostě krátká návštěva (taková ta, co nesmrdí po rybě) má zbraň hezky skrytě za pasem a ptát se nemusí. Ale strýc Baloun, co nás má rád a ode dneška u nás bude bydlet, se musí zeptat, než nám se svojí zbraní obsadí i noční stolek :-).

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#84 » stř 12. říj 2016, 11:51

:-) hlavne, aby ji nenosil do Alhambry

Long

Příspěvek#85 » pon 17. říj 2016, 16:38

2 pelanj: nebudou o tom vědět, dokud si nesundá kabát/bundu/mikinu. Teda pokud to nenosí ve slipech :)

kk

Příspěvek#86 » pon 17. říj 2016, 17:53

Taky chodim na navstevu k jedne "pacifistce" co ma z toho strach. Proste to zustava schovane aby o tom nevedela a hotovo.

kolemjdoucí

Příspěvek#87 » pon 17. říj 2016, 18:26

SC1 píše:Prostě krátká návštěva (taková ta, co nesmrdí po rybě) ...

Musím říct, že jsem se na chvíli zamyslel ;)

pelanj

Příspěvek#88 » pon 17. říj 2016, 21:08

Long: Záleží, co máš za zbraň a kde.

ThePointForward

Příspěvek#89 » pon 28. dub 2025, 12:35

Čau, oživím vlákno který jsem našel hledáním.

V létě plánujeme dovolenou v Krkonoších, dokonce i žena už preferuje abych u sebe měl pistoli na výletech do přírody.

A teď problém: chceme se po letech zase podívat na Sněžku. Jenže jak už někteří určitě tuší, Sněžkou prochází hranice s Polskem.

V zásadě vidím možnosti:

1. Vyjet na Sněžku a nechodit za hranici - blbý v tom, že jsem chtěl fotit krajinky, takže bych musel oželet Polskou stranu. Jinak by to měla být plně legální možnost.
2. Vyjet na Sněžku a jít za hranici - to tady nikdo doporučit nemůže, protože de jure to bude minimálně přestupek u nás a nejspíš trestný čin v Polsku. To že to nikdo kontrolovat nebude je celkem irelevantní.
3. Vyřídit si EP - tipuju, že "chci jít na Sněžku a nosím" by v Polsku jako důvod k povolení nebyl, takže by to neprošlo.
4. Nejít na Sněžku, ale na nějakej jinej kopec s výhledem co je ještě v ČR.
5. Pistol nechat v úschově - zná někdo v okolí Peci pod Sněžkou ověřený místo, kde by na den uschovali palnou zbraň?
6. Pistol nechat na hotelu - jediný trezor je na recepci, což taky nebude úplně košér.
7. Pistol nechat v autě - pokud vím tak současná praxe je, že ukradenej kvér z auta = přestupek na úseku zbraní. Auto sice nebude na turistickým parkáči u lanovky, takže to není asi nejrizikovější místo, ale i tak...
8. Pistol nechat doma.

Zbytek dovolené bude kvér u mě, takže to problém není.

Vynechal jsem nějakou možnost? Tipy co dělat? Dík.

JirkaCV

Příspěvek#90 » pon 28. dub 2025, 12:51

9. Počkat s výletem až po 1.1.2026. kdy bude možno zbraň na 4 hodiny ponechat zamčenou v autě.

Zpět na