Novela evropske smernice o zbranich
- jirka87
Příspěvek#751 » čtv 3. lis 2016, 10:53
Kluci to nemělo být "tady to máte a buďte nasraní". Prostě jsem dnes zjistil tuhle věc a spíše mi to bylo podáno, že je to asi ta nejhorší - v krajním případě přijatelná varianta. Stále se doufá v něco lepšího.
Já jsem ale realista a nedělám si naděje a vidím dobře, že na "spodinu" se nehledí a když je jedna jediná pitomá pomatená baba schopná si prosadit v jedné otázce svou, tak toto už je jen malina...Naštvat kolik ? 2% populace ? To je nic..(z těch 2% by se navíc ozvala tak třetina).
Navíc povolení "nosit" mimo V4 asi už tak běžné není. Němci nesmí, Rakušáci na tom budou ASI stejně...zbytek EU nevím. A nechápu na co mi je pistole, když ji nesmím nosit, v dnešní době je pravděpodobnost, že se mi někdo vloupá do bytu s cílem mi ublížit násobně menší, než že mě napadne na ulici.
MM : o těch 9mm jsi to podotknul asi dobře. Je totiž otázka, zda to neudělají tak, že "Ano..ponechte si SA58/AK47, ale střelivo bude nedostupné". 9mmL seženeš asi vždycky.
Já jsem ale realista a nedělám si naděje a vidím dobře, že na "spodinu" se nehledí a když je jedna jediná pitomá pomatená baba schopná si prosadit v jedné otázce svou, tak toto už je jen malina...Naštvat kolik ? 2% populace ? To je nic..(z těch 2% by se navíc ozvala tak třetina).
Navíc povolení "nosit" mimo V4 asi už tak běžné není. Němci nesmí, Rakušáci na tom budou ASI stejně...zbytek EU nevím. A nechápu na co mi je pistole, když ji nesmím nosit, v dnešní době je pravděpodobnost, že se mi někdo vloupá do bytu s cílem mi ublížit násobně menší, než že mě napadne na ulici.
MM : o těch 9mm jsi to podotknul asi dobře. Je totiž otázka, zda to neudělají tak, že "Ano..ponechte si SA58/AK47, ale střelivo bude nedostupné". 9mmL seženeš asi vždycky.
- MM
Příspěvek#754 » čtv 3. lis 2016, 11:54
Tuto dilemu som riesil pred rokom ked to zacalo (doma pristalo najprv SKS co nasledne zabavil mlady a ja som ako koncept test kupil Galil). Z mojho pohladu - ak sa niekto pohrava z nejakych dovodov s nakupom nejakej scivilnenej veci v "low end" pasme tak asi fakt nie je na co cakat (ok, mozno na vyhodne ponuky v bazari
). Som daleko porazeneckym naladam ale realisticky - da sa cakat ze minimalne pribudnu nejake dalsie obstrukcie pri nakupe samonabijaciek ...
@Jirka87 - 7.62x39 / .223R / .308W budu IMHO tiez vzdy zohnatelne ... otazka je za aku cenu (lovecke).

@Jirka87 - 7.62x39 / .223R / .308W budu IMHO tiez vzdy zohnatelne ... otazka je za aku cenu (lovecke).
- jirka87
Příspěvek#755 » čtv 3. lis 2016, 12:56
Kluci..držte se podstaty věci, teď (a doufám ani později) neřešíme jak by se to odebíralo.
Jako můžem udělat anketu, ale mě osobně nestojí kompenzace (byť i pětinásobná,takže ne, neprodal bych státu svou pistoli v původní ceně 16 000Kč za 80 000Kč) za ztrátu možnosti držet a HLAVNĚ nosit. To je pak už taková rána, že majitelům jedné zbraně jao jsem já (no dobře, mám ještě malorážku) je fuk jestli jim za to někdo něco dá, nebo ne. To je jakoby mě někdo kopl do vajec, tím mě sterilizoval a pakby mi strkal do pracek 15 000Kč za to, že nebudu mít svůj klon. To už je mi prd platný. Stalo se.
Kde je vůle, je i cesta. A to platí bohužel oboustraně. Například se omezí prodej střeliva na 50ks/rok apod...Prostě když s někým chceš vysouložit, cestu si najdeš.
Jako můžem udělat anketu, ale mě osobně nestojí kompenzace (byť i pětinásobná,takže ne, neprodal bych státu svou pistoli v původní ceně 16 000Kč za 80 000Kč) za ztrátu možnosti držet a HLAVNĚ nosit. To je pak už taková rána, že majitelům jedné zbraně jao jsem já (no dobře, mám ještě malorážku) je fuk jestli jim za to někdo něco dá, nebo ne. To je jakoby mě někdo kopl do vajec, tím mě sterilizoval a pakby mi strkal do pracek 15 000Kč za to, že nebudu mít svůj klon. To už je mi prd platný. Stalo se.
Kde je vůle, je i cesta. A to platí bohužel oboustraně. Například se omezí prodej střeliva na 50ks/rok apod...Prostě když s někým chceš vysouložit, cestu si najdeš.
- ppindian
- iloveguns
Příspěvek#758 » čtv 3. lis 2016, 23:57
Co na to říká střelecká veřejnost?
převzato ze strelectvi.cz
je to tak trochu k pousmání.....
Ředitel belgické zkušebny zatčen pro zbraňové delikty
Ředitel belgické státní zkušebny zbraní Jean-Luc Stassen jako expert Evropské komise několikrát vystupoval v Evropském parlamentu, kde prosazoval co nejpřísnější omezení civilních zbraní, včetně například omezení kapacity zásobníků nebo registrace znehodnocených zbraní. Jeho dílem je údajně také současné Nařízení evropské komise o znehodnocování zbraní - to nařízení, které se teď v Evropském parlamentu musí opravovat.
Včera byl zatčen pro podezření z manipulace s daty a ze zpronevěry. Podle našich informací spočívá obvinění v tom, že coby hlavní osoba pověřená dohledem nad likvidací zbraní si ze zbraní určených k likvidaci uléval stranou sběratelsky zajímavé kousky, které vykazoval jako zničené a následně je prodával na černém trhu.
-david - LEX
http://www.brusselstimes.com/rss-feed/6 ... r-director
převzato ze strelectvi.cz
je to tak trochu k pousmání.....
Ředitel belgické zkušebny zatčen pro zbraňové delikty
Ředitel belgické státní zkušebny zbraní Jean-Luc Stassen jako expert Evropské komise několikrát vystupoval v Evropském parlamentu, kde prosazoval co nejpřísnější omezení civilních zbraní, včetně například omezení kapacity zásobníků nebo registrace znehodnocených zbraní. Jeho dílem je údajně také současné Nařízení evropské komise o znehodnocování zbraní - to nařízení, které se teď v Evropském parlamentu musí opravovat.
Včera byl zatčen pro podezření z manipulace s daty a ze zpronevěry. Podle našich informací spočívá obvinění v tom, že coby hlavní osoba pověřená dohledem nad likvidací zbraní si ze zbraní určených k likvidaci uléval stranou sběratelsky zajímavé kousky, které vykazoval jako zničené a následně je prodával na černém trhu.
-david - LEX
http://www.brusselstimes.com/rss-feed/6 ... r-director
-
hackerjack - Příspěvky: 357
- hackerjack
Příspěvek#759 » pát 4. lis 2016, 01:56
jirka87 píše:..Navíc povolení "nosit" mimo V4 asi už tak běžné není. Němci nesmí, Rakušáci na tom budou ASI stejně...zbytek EU nevím. A nechápu na co mi je pistole, když ji nesmím nosit, v dnešní době je pravděpodobnost, že se mi někdo vloupá do bytu s cílem mi ublížit násobně menší, než že mě napadne na ulici...
Hmm, jsi rozmlsaný naším ZoZ. Jestli budeš jednou v situaci Němců (samozřejmě to nikomu nepřeju), tak se o tu pistoli stejně budeš snažit, i když ji nebudeš smět nosit. Třeba jenom proto, že to představuje zbytek svobody, i když omezené na vlastní pozemek. Zbraň, byť v trezoru nebo v transportním futrálu, je pořád ještě jistota, právě v tom Německu, kde je nejspíš jen otázkou času, kdy ochrana občanů jako základní funkce státu (pyšně proklamovaná!) pod spojeným náporem levicových chaotů a obohacovačů z jiných kultur definitivně zkolabuje.
Co se týče budoucnosti legálních zbraní v EU jsem hodně skeptický a pokud nás "nezachrání" nějaký rozsáhlý evropský kolaps, tak čekejme tlak na mnohem brutálnější omezení, než o jakých se dneska diskutuje. Malá předchuť: v německém parlamentu vystoupila onehdy představitelka Zelených s požadavkem zákazu volného prodeje obranných sprejů a plynových pistolí, protože podle názoru Zelených jsou tyto obranné prostředky kontraproduktivní a konflikty pouze eskalují. Má to svoji zvrhlou logiku, protože pro Zelené a spol. je zločinec nezaviněnou obětí nějakého předchozího vývoje (kapitalismus, rozvrácená rodina,..) a proto je třeba ho chápat a chránit a nikoliv zraňovat nebo trestat.
-
hackerjack - Příspěvky: 357
- hackerjack
Příspěvek#761 » ned 20. lis 2016, 00:37
Špatná zpráva - EU hujeři nepolevují, spíše naopak:
http://ec.europa.eu/transparency/regdoc/rep/1/2016/EN/COM-2016-732-F1-EN-MAIN.PDF
Požadovaný zákaz se přibalil do balíčku "Vnitřní bezpečnost EU" a je uveden na prvním místě pod bodem
STRENGTHENING OUR FIGHT AGAINST TERRORISM AND ORGANISED CRIME, AND MEANS TO SUPPORT THEM
Tohle by nám opravdu mohlo zkazit konec roku, cituji:
Following two trilogue meetings, the co-legislators were still unable to agree on the revision of the Firearms Directive. These negotiations must be unblocked to take military grade assault weapons off the streets including those converted to semi-automatic use. The
Commission's position is clear that semi-automatic assault weapons derived from the "AK 47 Kalashnikov family" and the "AR 15 family" should
be banned for civilian use given that they were designed for military use. Magazine sizes for short and long firearms should be limited
to 10 rounds and should be subject to authorisation and stringent checks and any derogation should be strictly limited and tightly controlled. EU citizens expect swift progress in this area to ensure their protection, so we must reach agreement before the end of 2016 on this key piece of legislation.
Stručně pro ty kdo nečtou v tomhle jazyce
- zákaz vlastnění dlouhých poloautomatů typu AK 47 a AR 15 civilisty, protože byly navrženy jako zbraně pro armádu
- zásobníky pro dlouhé i krátké zbraně omezeny na 10 nábojů a pod přísnou kontrolou
- chtějí to mít dohodnuté do konce tohoto roku
Že by i zásobníky začaly podléhat přísné evidenci a byly jenom na nákupko? A samozřejmě - jsou to prý samotní evropští občané, kdo od vedení EU požadují rychlý pokrok v této oblasti. Jako bych četl Rudé právo někdy z roku 1982.
http://ec.europa.eu/transparency/regdoc/rep/1/2016/EN/COM-2016-732-F1-EN-MAIN.PDF
Požadovaný zákaz se přibalil do balíčku "Vnitřní bezpečnost EU" a je uveden na prvním místě pod bodem
STRENGTHENING OUR FIGHT AGAINST TERRORISM AND ORGANISED CRIME, AND MEANS TO SUPPORT THEM
Tohle by nám opravdu mohlo zkazit konec roku, cituji:
Following two trilogue meetings, the co-legislators were still unable to agree on the revision of the Firearms Directive. These negotiations must be unblocked to take military grade assault weapons off the streets including those converted to semi-automatic use. The
Commission's position is clear that semi-automatic assault weapons derived from the "AK 47 Kalashnikov family" and the "AR 15 family" should
be banned for civilian use given that they were designed for military use. Magazine sizes for short and long firearms should be limited
to 10 rounds and should be subject to authorisation and stringent checks and any derogation should be strictly limited and tightly controlled. EU citizens expect swift progress in this area to ensure their protection, so we must reach agreement before the end of 2016 on this key piece of legislation.
Stručně pro ty kdo nečtou v tomhle jazyce
- zákaz vlastnění dlouhých poloautomatů typu AK 47 a AR 15 civilisty, protože byly navrženy jako zbraně pro armádu
- zásobníky pro dlouhé i krátké zbraně omezeny na 10 nábojů a pod přísnou kontrolou
- chtějí to mít dohodnuté do konce tohoto roku
Že by i zásobníky začaly podléhat přísné evidenci a byly jenom na nákupko? A samozřejmě - jsou to prý samotní evropští občané, kdo od vedení EU požadují rychlý pokrok v této oblasti. Jako bych četl Rudé právo někdy z roku 1982.
- Pablo.gs
Příspěvek#763 » ned 20. lis 2016, 11:35
Tady je k tomu ne moc veselé počtení, i když je ke konci vyjádřen mírný optimismus
http://www.legistelum.sk/legislativa/54-novinky-na-scene/384-eu-a-civilna-drzba-zbrani
je zde i video z celé konference (možnost zapnout český překlad)
http://web.events.streamovations.be/index.php/event/stream/ecr-16112016

http://www.legistelum.sk/legislativa/54-novinky-na-scene/384-eu-a-civilna-drzba-zbrani
je zde i video z celé konference (možnost zapnout český překlad)
http://web.events.streamovations.be/index.php/event/stream/ecr-16112016
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX