ZP a 3 roky

novk

Příspěvek#1 » úte 27. čer 2023, 18:40

Ahoj, dostal jsem 3 roky nepodmíněně. Přečetl jsem si podmínky tady na zbranekvalitne a nikde jsem tam sazbu 3 roky nepodmíněně nenašel. Sem z toho zmatený, jak to je? Můžu ho vlastnit nebo ne?
Ta jednička má podmínky a) - d), kam nespadám.
https://zbranekvalitne.cz/zbrojni-pruka ... ro-ziskani

machoh

Příspěvek#2 » úte 27. čer 2023, 19:02

Nepíšeš, či to bolo za úmyselný alebo nedbalostný trestný čin, možnosti sú 3:

§ 22

Bezúhonnost fyzické osoby

(1) Za bezúhonného podle tohoto zákona se nepovažuje ten, kdo byl pravomocně uznán vinným trestným činem

...

c) uvedeným v písmenu a) nebo b) nebo jiným úmyslným trestným činem, jestliže od právní moci rozsudku nebo od ukončení výkonu trestu odnětí svobody v případě, že tento trest byl uložen,

1. neuplynulo alespoň 10 let, jestliže byl uložen trest odnětí svobody převyšující 2 roky,

Alebo

§22 (1)
d) spáchaným z nedbalosti za porušení povinností v souvislosti s držením, nošením nebo používáním zbraně nebo střeliva, pokud od právní moci rozsudku neuplynuly alespoň 3 roky.

Alebo (to čo nevošlo do paragrafov vyššie)
Iný nedbalostný trestný čin = zákon nerieši, takže asi ok.

Sent from my SM-N770F using Tapatalk

novk

Příspěvek#3 » úte 27. čer 2023, 19:08

Jde o Historický revizionismus, resp. zveřejněné články.

machoh

Příspěvek#4 » úte 27. čer 2023, 19:27

Tak to bude "jiný úmyslný trestní čin", takže 10 rokov po ukončení výkonu trestu.

Sent from my SM-N770F using Tapatalk

JirkaCV

Příspěvek#5 » úte 27. čer 2023, 19:36

To už tady jednou bylo, ne? Dostal jsem flastr, protože jsem nevěděl, kde končí svoboda slova. Tři roky ... To se za revizionizmus fakt nedává.

novk

Příspěvek#6 » úte 27. čer 2023, 19:57

aha

LordSalix

Příspěvek#7 » úte 27. čer 2023, 20:41

I vzhledem k minulému tématu mi to nějak nesedí. Nepodmíněný trest za facebook /články na internetu? Nic takového se mi nepodařilo vygooglit. I za schvalování teroristického útoku padaly jenom podmínky. To muselo být něco fakt brutálního, ale to by toho zase byla plná média..

novk

Příspěvek#8 » úte 27. čer 2023, 21:03

LordSalix - nechtěl jsem to vyloženě rozebírat v tom minulém článku. Vytvořil jsem si web kam jsem to umisťoval, ale to je asi jedno zda FB, nebo web....
...kdyby to byla jenom podmínka, byl bych způsobilý? ... aha... Teď čtu že ne... :cry:

kolombo

Příspěvek#9 » stř 28. čer 2023, 07:22

A předpokládám, že ten web byl veřejný a s obsahem, který není hlavní myšlenkový směr, co ?

Blacky

Příspěvek#10 » stř 28. čer 2023, 14:21

To by nestačilo. Muselo tam být něco co vyloženě nabádalo k nelegálnímu jednání, ev. popíralo, či zpochybňovalo. A pokud to tam bylo, tak tomu autor zřejmě věří atd. A takový by zbraň mít asi neměl no. Takže holt 10 let sekat latinu a pak se zase uvidíme. Páček.

Letec 12

Příspěvek#11 » stř 28. čer 2023, 14:37

Je středa, tak bych to viděl sbalit se a zajít osobně na adresátu příslušející "Odělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál" PČR.. tam by snad měli poradit přesně a zdarma.

Adresy a tel čísla zde (stačí hledat oddělení ve svém kraji):
http://www.policiecr.info/policie-cr_0_1_3/

dan

Příspěvek#12 » čtv 29. čer 2023, 08:45

novk píše:Jde o Historický revizionismus, resp. zveřejněné články.
Takova skutkova podstata neexistuje. Pokud chces rozumne poradit, at tady, nebo na OSZBM, budes muset prozradit za cos byl odsouzen v rozsudku (idealne cislo paragrafu TrZ), ne jak tomu ty "po domacku" rikas..

skagerak

Příspěvek#13 » čtv 29. čer 2023, 08:59

Ja sam s timto tazatelem do znacne miry ztratil trpelivost, nebot uz v minulem tematu psal neuplne nepresne atd. informace a navic postupne etc.

pavelg

Příspěvek#14 » čtv 29. čer 2023, 09:15

Případy teroru režimu proti svobodě slova nebo i inscenované politické procesy sleduji podměrně dlouhodobě a nezaznamenal jsem případ, že by někdo dostal 3 roky natvrdo za publikaci nebo výroky, i když samozřejmě Střížové a Urválci takový trest navrhovali.

Věšinou padají podmínky a lidi likvidují profesně, sociálně, odpíráním služeb a různou šikanou typu obstavení účtu a vyvolání exekuce. Na Slovensku z člověka udělali neobčana. Těch, kteří by byli odsouzeni nedpodmíněně a odseděli si to, fakt moc není. Tím nezpochybňuju, co píše kolega novk, ale mám podezření, že nepůjde jen o Paynovský ideozločin popírání, zpochynňování.

Jestli jde jen o to se dozvědět omezení, tak asi nejlíp na té policii, kde by to mohli dát dokupy bez dohadů. Tady to bude asi zatíženo tím, že se nepracuje s plnou znalostí případu.
Pomohl by třeba text rozsudku a obvinění.

Letec 12

Příspěvek#15 » čtv 29. čer 2023, 09:42

Nutno přihlédnout k tomu, že nidkdo zde na diskusi nemůže dát právní radu. Postup jsme ti napověděli, tak se podle toho zařiď. Za mě doporučuji jít spíše cestou větrovky, nebo jiné volně prodené zbraně kategorie D. I vzhledem k předchozím problémům.
viewtopic.php?t=16128#p290630

Zpět na