Slidefire

JiGSSaW

Příspěvek#1 » čtv 22. bře 2012, 09:12

Obrázek

jak je to s legálností podobných hraček :o) ? Je to defakto jen kus plastu který se nasadí místo pažby a během střelby se vsouvá a vysouvá a tím umožňuje velmi rychlou střelbu (nechci říkat plně automatickou protože to tak není - každý výstřel inicializujete stiskem spouště).

http://www.youtube.com/watch?v=dvLt8-Wf7r0

Jednoduše řešeno je to taková "ojebávka" pro lidi co chtěj v USA plně automatickou zbraň a nechtějí za ní platit nehorázné peníze a vyřizovat všechno to papírování.

Co si o tom myslíte ? Podle mně by to mělo být úplně v pohodě legální i tu ... zatím.

Self-Def-Enthusiast

Příspěvek#2 » čtv 22. bře 2012, 09:20

Presne tuto debatu jsem inicioval pred nekolika mesici ja na foru MujGlock.

Doslo se k tomuto:

1- zbran kategorie A je zbran samocinna mimo jine. Zakon ji stanovuje jako zbran, ktera umoznuje vice vystrelu na jedno stisknuti spouste. To neni tento pripad (podle par jedincu ano ale podle me je to jednoznacne).

Zbran kategorie A to neni! ..........ALE:

Je naprosto jasne, ze zakonodarce chtel udelat jednu vec - zabranit lidem ve strelbe davkou. Nejak to formulovat musel a proto to je v zakone nejak napsano, kazdopadne ale je jiste, ze stat nechce, abychom mohli takhle strilet.

Zatim se nachazime uvnitr zakonne hranice a muzem si tuhle hracku nechat dovezt z USA a pouzivat. Dokud se to nedonese k zakonodarci nebo mozna ke zkusebne. Pak je skoro 100% ze z toho udelaji kategorii A.

Proto to klidne pouzivejme ale moc to nesirme a hlavne se na to oficialne nikde zadneho uradu ci organa neptejme!!! Cim dyl zustaneme v sede zone zakona, tim lepe.

Georg

Příspěvek#3 » čtv 22. bře 2012, 10:36

"Co si o tom myslíte ? Podle mně by to mělo být úplně v pohodě legální i tu ... zatím."

Patrně ze stejného důvodu, jako na těchto videích:
http://www.youtube.com/watch?v=n2GM0KRH ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=FbsgHbXu ... re=related

U prvního videa si prosím odmyslete ten tlumič, u druhého použité střelivo. To není předmětem diskuze. Jde mi o ten malý "bazmek", který běžně dostupné pistoli zn. Glock umožňuje střelbu dávkou. V kombinaci s různými pažbičkami či pažbami a tím "mega"-zásobníkem získáváte zbraň daleko účinnější a dle mého názoru i nebezpečnější (v kombinaci - přídavná pažba + "mega"zásobník + použité střelivo - obrovský konkurent našemu Škorpiónovi :D ). Myslíte, že při dnešním technickém pokroku budou naše zákony stačit ? Stačily by, kdyby byly novelizovány průběžně. Hmm, novelizovány, spíš by to asi vedlo k omezování, než k novelizování, nicméně dle mého v této malé republice nemáme takové možnosti jako jinde ve světě (nejvíce je to patrné v Americe), kde by byly na tyto doplňky vhodné střelnice. Dyť si vemte, že u nás je občas problém si jít zastřílet s "upravenými" a legálně drženými SA vz. 58 a jejich "klony". Střelnice pro střelbu dávkou jsou v podstatě jen ty vojenské.
Jinak co se týče konkrétně představeného doplňku ("toho kusu plastu"), tak všem garantuju, že při použití na střelnici bude střelec při střelbě s touto vychytávkou přitahovat velkou pozornost.
Jako sranda dobrý, ale zeptám se ještě jinak: k čemu je to dobré ? (myšleno praktické využití). Podle mne jen pouze na blbnutí, ale nelze to použít ani na závodech. Dle mého českému střelci to přinese jen zvýšenou spotřebu střeliva a tím i peněz. Navíc je tu absence na takové doplňky uzpůsobených střelnic.
Jako vychytávka dobrý, mě osobně se to docela líbí a rád bych si to také vyzkoušel, ale tím to pro mne osobně hasne.
Vzpomínám si na dobu, kdy se na trhu poprvé objevil SA vz. 58 pouze v samonabíjecí verzi "běžnému" držiteli ZP "volně" k prodeji. To byl boom. Také jsem uvažoval o koupi. Ale poté při mém finančním rozpočtu (samotná "kosa" byla relativně levná) jsem uvažoval dál: cena střeliva a střelnice. Střelivo by nebyl až takový problém, ale ta střelnice. Tím chci říct (a týká se to i té "plastové vychytávky"), že nabídka byla sice lákavá, ale co dál ?
Jinak chválím ten nápad (tu myšlenku), jak ze samonabíjecí zbraně bez složitého mechanismu udělat "plně automatickou" zbraň :D

Missak

Příspěvek#4 » čtv 22. bře 2012, 22:02

zrovna ta "kostka" do Glocka právě už legální není, jelikož umožňuje více výstřelů na jedno zmáčknutí spouště. což by bylo jako upravit spoušťák na kose do původního stavu. což ten bazmek nahoře (dělá se i pro kosu ;) ) v podstatě nedělá - tam dochází k opakovanému zmáčknutí spouště.
podobného efektu lze dosáhnout i správným úchopem u pasu a zachycením prstu za poutko či řemen kalhot. někde už to taky bylo popisované i když s tím mířit nejde. ale také se tak dá vystřelit "dávka" i když jde o opětovné rychlé zmáčknutí spouště.

Georg

Příspěvek#5 » pát 23. bře 2012, 08:20

Že ta "kostka" legální na Glocka není vím, proto jsem ji schválně zmiňoval. Uvedl jsem ji jako příklad toho, že i tento "doplněk" je zakázaný. V případě toho plastového udělátka je to však zajímavější :D . Ale to fakt zajímavý nápad, jak jednoduše a bez velké námahy přejít k velmi rychlé střelbě :D

Zpět na