testy

nogi

Příspěvek#1 » pát 21. kvě 2010, 07:15

Ahoj všem

Předem chci poděkovat za tyto stránky, otázky perfekt, testy na nečisto taky. V červnu dělám svůj první průkaz sk. E. Testy se učím, zkouším si to a vždy mám buď 74 nebo 71 tzn. že jedna otázka mi sem tam ulítne. A to otázky typu do kolika dní a pod :cry: Chtěl jsem se zeptat, píše se zde, že se v ostrých testech opakují pouze některé vybrané otázky. Nevíte někdo jestli to je pravda? A popř. poradit na co se hlavně zaměřit?

popř. kdyby byl někdo z Ostravy ochoten poradit co a jak, byl bych rád :-)

Díky

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » pát 21. kvě 2010, 07:34

nevim přesně které se opakují, ale pokud se jedná o otázky typu do kdy oznamovat, tak se na všechny podívej a zjistíš, že jsou prakticky myslim jen dvě správné odpovědi. Jednou pomůckou je že to je vždy počet pracovních dní né jen dní

nogi

Příspěvek#3 » pát 21. kvě 2010, 07:43

rabbit3278 píše:nevim přesně které se opakují, ale pokud se jedná o otázky typu do kdy oznamovat, tak se na všechny podívej a zjistíš, že jsou prakticky myslim jen dvě správné odpovědi. Jednou pomůckou je že to je vždy počet pracovních dní né jen dní

Nol to právě není pravda....ne vždy jsou jen pracovní dny..jsou tam i normální dny u těch ohlašování vývozu a dovozu....ale to je jedno...četl jsem si příspěvky a je třeba se opravdu naučit vše. Jen spíš kdyby někdo poradil nějaké praktické věci na co se ke zkoušce připravit.

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » pát 21. kvě 2010, 08:25

máš pravdu, to tam vlastně je, ale pokud se nepletu, tak podle toho jaký chceš skupiny, dostaneš i test. jde o to, že když si dáš všechny tyhle otázky k sobě, tak svým způsobem dávají i smysl. Věci u kterých hrozí nebezpečí z prodlení, mají nejkratší termín, atd.. Myslim že když si to párkrát pročteš, tak se to zapamatovat dá (přečti si spíš zákoník než otázky, kde je to jakoby vytržený z kontextu). Pokud se nepletu, tak to byli otázky který dělali problém i mě, ale zapamatovat se daly

nogi

Příspěvek#5 » pát 21. kvě 2010, 08:30

máš pravdu, učím se to asi 4 dny a myslím, že 98% otázek je naprosto v pohodě. Ale jak říkám, mám strach z otázek typu kolik dní a potom terče u praktické části. Dost se to plete, a jak bude člověk u zkoušky nervózní..no potěš koště...tři měsíce čekat na nový termín to se mi opravdu nechce :mrgreen:

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » pát 21. kvě 2010, 09:57

jestli maslíš to jestli nastřílíš 4 z 5 na 10 metrů za 3 minuty tak toho se tak neboj, doporučuju zajít na střelnici a trochu si zastřílet. Já si před zkouškou zašel a na 15m jsem z 25 netrifil jednou, takže jsem byl v klidu. Ono trefit na 10m půl metrový kruh (černá plocha standartní padesátky terče) není tak těžké, když víš jak mířit a netlačí tě čas

Verca

Příspěvek#7 » pon 24. kvě 2010, 23:32

hele, v těch otázkách je systém, a dá se to v pohodě naučit, já to měla za 100 % :-)
doporučuju tento systém: projíždět otázky na tomto webu podle okruhů, dokud je všechny nebudeš umět nazpaměť

něco se musíš nadrtit, protože některé otázky jsou nelogicky postavené
např. "osoba starší 18 let je oprávěna nabývat do vlastnictví zbraň jaké kategorie?" správně má být jen B a C, ale je to blbost, protože když jsi starší 18 let, třeba ti je už 55, a to můžeš mít i E a D, ale oni to mysleli jinak

vždy platí: všechno vyřizuje "příslušný úutvar policie", pouze zkušební komisaře má na starosti Min. vnitra
dále pak všechny úřednické věci se musejí nahlásit do 10 dnů, poze vývoz zbraní a různé ohlášení místa převozu ad. do 5 pracovních dnů
to jsou dobré pomůcky
další je třeba se naučit :-)

jomekabi

Příspěvek#8 » úte 25. kvě 2010, 00:43

Verca píše:něco se musíš nadrtit, protože některé otázky jsou nelogicky postavené
např. "osoba starší 18 let je oprávěna nabývat do vlastnictví zbraň jaké kategorie?" správně má být jen B a C, ale je to blbost, protože když jsi starší 18 let, třeba ti je už 55, a to můžeš mít i E a D, ale oni to mysleli jinak

Motas dohromady kategorie zbrani a skupiny zbrojniho prukazu. ;)

Verca píše: ... dále pak všechny úřednické věci se musejí nahlásit do 10 dnů, pouze vývoz zbraní a různé ohlášení místa převozu atd. do 5 pracovních dnů

V obou pripadech se jedna o pracovni dny.

Verca

Příspěvek#9 » úte 25. kvě 2010, 08:26

Jo, pardon, týká se to zbrojáku, špatně jsem to formulovala :-)

Netrefijev

Příspěvek#10 » úte 25. kvě 2010, 11:08

Verca:

(2) Zbrojní průkaz skupiny B nebo C lze vydat jen osobě starší 18 let, pokud tento zákon nestanoví jinak.

Chci jen říct, že je tam vždy ten dodatek pokud tento zákon nestanoví jinak.

Tedy jestli máš na mysli tohle znění.

Zpět na