Kde nabit zbran po ulozeni

Enerccio

Příspěvek#1 » úte 14. čer 2016, 14:37

Jak to resite? Pokud zbran nekde je povinnost uskladnit (soud, policie, cnb) tak se musi vybit a ulozit vybita. Kde ji pak po navsteve nabijite? Nebo mate ochranu jen na pul ceste? Ja sem zatim nevybijel nikde krom obchodaku, kde mi majitel rekl, ze nechce abych si u neho nabil (resp. mi rekl, ze to mam udelat na ulici) a to sem si u neho daval menit spoust u glocka ktereho nosim (vybijeni mu nevadilo a ani tam nemel vybijeci zarizeni, tak nevim proc zrovna nabijeni mu vadilo, asi uz bylo po koupe) tak jsem to vyresil tim, ze jsem holt musel mit po ceste spatky nenabito.

ravo001

Příspěvek#2 » úte 14. čer 2016, 14:52

Při vyzvednutí bych si nadrcnul (a v mém případě vypustil kohout), uložil do pouzdra a dál neřešil, pokud by mi to někdo někdo před vyzvednutím vysloveně nezakázal.
Pokud by proběhl zákaz, tak bych si holt nadrcl co nejdříve někde v ústranní (záchod atd).

P.S.-docela mě překvapuje, že ti to zakázal přímo obchodník se zbraněmi

marinakus

Příspěvek#3 » úte 14. čer 2016, 15:05

ravo001 : Zalezi na tom, jake mel zkusenosti s predchozimi zakazniky. Pral bych ti nekdy tu manipulaci se zbrani na prodejne videt. Ja bych zase cekal, ze kdyz zbran nekdo ponese do opravy, bude bez naboju. To je ovsem kazdeho vec, ale provozovateli obchodu se to libit nemusi.

kk

Příspěvek#4 » úte 14. čer 2016, 15:15

Mě to taky v obchodě vytknul, a prostě to respektuji. Naštěstí jednak za obchodem mají venku "stín" kde člověka nikdo nevidí a druhak to člověk skoro nikdy nedělá.
Myslím, že obchodník má obavu z nechtěného výstřelu, což by na dlažbě apod. mohlo být fatální a tedy se neni co divit.
Další věc je, že třeba chtějí předem upozornit, než to člověk vyndá, tak nějak tohle pravidlo provozuju všude kde se chystam to z nějakého důvodu vyndat z pouzdra.

kolombo

Příspěvek#5 » úte 14. čer 2016, 15:16

Přímo na krámě ?? To bych považoval za normální, že tam nechce manipulaci s nabitou zbraní.

ravo001

Příspěvek#6 » úte 14. čer 2016, 15:30

Asi jsem úplně nepochopil otázku, myslel jsem že se jedná o uložení typu soud atd.

Samozřejmě nezpochybňuji nikomu právo to zakázat. Jako obchodník se zbraněmi pokud přijímám zbraně do opravy atd, tak bych si pořídil vybíjení zařízení nebo alespoň určil BZ (obraz Zemana na ytong zdi atd) a nespoléhal se na to že každý donese na opravu vybité. Navíc je často protřeba zbraň rozebrat kvůli vyzkoušení jeslti nová součástka pasuje atd. a před rozebráním by vždy měla proběhnout kontrola jeslti není nabitá (+rána jistoty).

Tak či tak slušný dotaz kde se dá vybít a upozornění že budu manipulovat považuji za základní střelecký bonton.

Enerccio

Příspěvek#7 » úte 14. čer 2016, 16:00

to nebyla oprava, to byla zmena odporu spouste a jelikoz je glock moje jedina zbran na noseni, tak holt jinou moznost nemel (plus rikam, vybijeni mu vubec nevadilo...) ale tema je spis o tom jak u soudu a podobne,

NuNo

Příspěvek#8 » stř 15. čer 2016, 21:42

Kde nabít zbraň po uložení? ?????uprostřed autobusu asi ne.........Tak snad tam kde se to dá a kde to umožní situace a kde to nebude odporovat zákonu a logice :roll:

kk

Příspěvek#9 » stř 15. čer 2016, 22:25

U krajskeho soudu mi rekli at jdu za sklenene dvere na chodbu. na muj dotaz kde maji "bezpecnou zonu" prej nekam dolu ze schodu ... co bylo za tema sklenenyma cihlama nevim, nebylo tam videt, ale tak ridil jsem se podle toho co rekli. Neresili jestli ma clovek v komore nebo nema, proste uvest do stavu ulozeni pred dverma.

Ikdyz bych cekal nejake "vybijeci" misto, kdyz uz tam meli trezor na takove veci.

No a u mestkeho soudu me poslali pres pul mesta na policajty, abych si to "ulozil" tam. Na muj dotaz co mam delat az po ceste zpet potkam individum (protistrana u soudu) co mi vyhrozuje a napadne me, jen blbe cumeli. Nakonec to u tohoto soudu resim pomoci dalsiho cloveka s ZP ktery pocka pred soudem a "ulozil" to nez skonci stani :)

"Nadrcnuti" bych osobne resil venku, nekde bokem kde je moznost a dostatecne bezpecny prostor kdyby to nahodou vyletelo. Ale vzdy je to dost ryziko kdyz si clovek veme ze nahoda je svine :( A kdyz neni kde tak hold musim v tu chvili myslet na to ze mam zelezo v jinem stavu nez normalne nez se naskytne dostatecne bezpecna moznost to "nadrcnout".

Co se tyce banky, posty apod., resil bych to jak tu pisou ostatni, je to skryte noseni a tak by to nemel nikdo videt, a v bance apod. to proste clovek nevyndava (ostatne jako vsude jinde) pokud nejde o KN nebo NO.

Tim nerikam ze to tak delam. Jen uvazuji teoreticky jak by to slo.

kk

Příspěvek#10 » stř 15. čer 2016, 22:40

ravo001:
"...považuji za základní střelecký bonton...."

A to jsou prave veci ktere by se meli pri zkouskach taky rikat. Ja se tohle dozvedel az od cloveka co mel ZP driv nez ja nebo primo v tom obchode. A ten clovek od ktereho to vim se to taky dozvedel "mimochodem" ....

Uprime receno, prave kvuli temhle vecem si myslim, ze nez porad resit nejake psychotesty ktere jsou k nicemu, by meli byt v ramci ziskani ZP nejake povinne pripravne kurzy tak jako clovek dela autoskolu kde se "pripravuje" na zkousku, kde by se mimo jine rekly i tyhle "nepsane pravidla".

Enerccio

Příspěvek#11 » čtv 16. čer 2016, 00:47

tak ja sem se v obchode ptal, jestli muzu vybit a problem nebyl, ale kdyz jsem chtel nabit, tak uz byt, coz me dosti prekvapilo

kk

Příspěvek#12 » čtv 16. čer 2016, 07:38

Enerccio:

Hmm, to je dost divne no, pokud manipulujes se zaverem (davas/vyndavas naboj do/z komory) tak je podle mě to riziko stejne, tedy až na vypouštění kohoutu pokud ho máš.
Dobrovolně se tedy přiznam, že já nosim v komoře (je mi vyhrožováno), ale vzhledem k tomu se snažím být i max. opatrný v manipulaci a celkově svym chováním, abych i nechtěně někoho neohrozil.

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#13 » čtv 16. čer 2016, 08:54

:lol: :lol: :lol:

Enerccio

Příspěvek#14 » čtv 16. čer 2016, 09:04

NuNo píše:Kde nabít zbraň po uložení? ?????uprostřed autobusu asi ne.........Tak snad tam kde se to dá a kde to umožní situace a kde to nebude odporovat zákonu a logice :roll:

takze zrejme doma, tj hloupost...

kk

Příspěvek#15 » čtv 16. čer 2016, 09:06

Xerxes: nespletl sis to tady s vtipama? ;)

Zpět na