Proc byt clenem LEXu?
- Úderník
Příspěvek#481 » pon 15. led 2024, 12:56
Já velmi obdivuji práci a vytrvalost LEXu v boji s větrnými euromlýny! Nevím, jen tuším kolik to asi chce odhodlání a energie jít hlavou proti eurozdi.
Děkuji a držím palce!
Jen, ze své pozice vidím jedinou reálnou záchranu, než nás ty euromlýny semelou, v Czechxitu!
Možná by to byl snazší boj a s perspektivnější vidinou života ve svobodné (nezávislé, o sobě rozhodující) zemi. Eurodiktát už mě osobně přijde neúnosný nejen v problematice civilního drženi zbraní.
Omlouvám se za odbočku!
Děkuji a držím palce!
Jen, ze své pozice vidím jedinou reálnou záchranu, než nás ty euromlýny semelou, v Czechxitu!
Možná by to byl snazší boj a s perspektivnější vidinou života ve svobodné (nezávislé, o sobě rozhodující) zemi. Eurodiktát už mě osobně přijde neúnosný nejen v problematice civilního drženi zbraní.
Omlouvám se za odbočku!
- kolombo
Příspěvek#482 » pon 15. led 2024, 13:14
Já nevím, jestli se s tím Czechxit uvědomujete, o co všechno by šlo !!!!!
Na Vánoce jsme objednávali knížku ze Spojeného království a fakt to byla akce. A oni jsou velká ekonomika a ostrov. Nějak mi přijde že znovu obnovit hranice a všechny ty formality kolem, to fakt nechceme. EU se musí změnit, ne že máme vystoupit.
A tohle je trochu OT, ve vlákně o LEXu.
Na Vánoce jsme objednávali knížku ze Spojeného království a fakt to byla akce. A oni jsou velká ekonomika a ostrov. Nějak mi přijde že znovu obnovit hranice a všechny ty formality kolem, to fakt nechceme. EU se musí změnit, ne že máme vystoupit.
A tohle je trochu OT, ve vlákně o LEXu.
- getsome
- marinakus
- Sedmej
Příspěvek#489 » pon 15. led 2024, 14:01
pavelg: Můžeš si jít prosím ty své politické názory vypisovat na nějaký ten discord? Kamkoli ty něco napíšeš, hned z toho je nadávání na EU, západ, USA, 100 pohlaví, vládu a podobně .... nechápu, že tě tu moderátoři ještě trpí ...
Další vlákno, kam to zase taháš.
Další vlákno, kam to zase taháš.
- Bubenicek
- pavelg
Příspěvek#492 » pon 15. led 2024, 15:30
On to sem zanesl Úderník s tezí, že řešením by byl exit. Já si to nemyslím, to není podmínka postačující. Británie exitem prošla, a přesto má absurdně restriktivní zákony i na šroubováky, daleko za požadavky EU.
V některých případech by to byla podmínka nutná - to by např. nebylo potřeba řešit implementaci Směrnice. Ale opět, není to podmínka postačující, protože zbraňové restrikce jsou doménou většiny totalit, nejen EU, a může se to líhnout i v hlavách místních politiků, jak vidíme zrovna dnes.
Prostor pro práci LEXu bude zatím v obou případech. Bez EU samozřejmě v práci nad zákony suverenní země, v rámci EU pak v práci nad způsobem implementace směrnic v prostředí protektorátu do doby, dokud bude potřeba implementovat a budou nějaké zbraně mezi lidmi.
Je ještě co hájit, je proto důvod LEX podporovat.
V některých případech by to byla podmínka nutná - to by např. nebylo potřeba řešit implementaci Směrnice. Ale opět, není to podmínka postačující, protože zbraňové restrikce jsou doménou většiny totalit, nejen EU, a může se to líhnout i v hlavách místních politiků, jak vidíme zrovna dnes.
Prostor pro práci LEXu bude zatím v obou případech. Bez EU samozřejmě v práci nad zákony suverenní země, v rámci EU pak v práci nad způsobem implementace směrnic v prostředí protektorátu do doby, dokud bude potřeba implementovat a budou nějaké zbraně mezi lidmi.
Je ještě co hájit, je proto důvod LEX podporovat.
- getsome
Příspěvek#493 » pon 15. led 2024, 15:45
Bubenicek píše:Tak jak jsem psal že už členství v LEX neprodloužím, tak vzhledem k situaci jsem členství v LEX prodloužil + jsem poslal větší částku i jako finanční dar. Tak snad se LEX teď postaví za střelce a pomůže s novelou proti nesmyslům ...........
Pokud jsi tedy členem, na fóru píšou celkem dost o tom, kde byli, s kým mluvili a na čem se bude pracovat dál. To veřejné ticho ve mně taky zanechalo pochyby, ale už jsou pryč.
- kolombo
Příspěvek#494 » pon 15. led 2024, 15:50
Asi nemůžete očekávat, že se bude reportovat každé jednání a rozhovor. Obávám se, že v 99% to ani není žádoucí. Vše veřejně na FB řeší Liga Libe, pokud Vám to připadá zajímavější.
Zrovna u ceny zhruba poloviny jedné návštěvy střelnice opravdu neřeším, jestli se mi to vyplatí.
Zrovna u ceny zhruba poloviny jedné návštěvy střelnice opravdu neřeším, jestli se mi to vyplatí.
- Bubenicek
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX