Proc byt clenem LEXu?

Úderník

Příspěvek#481 » pon 15. led 2024, 12:56

Já velmi obdivuji práci a vytrvalost LEXu v boji s větrnými euromlýny! Nevím, jen tuším kolik to asi chce odhodlání a energie jít hlavou proti eurozdi.
Děkuji a držím palce!

Jen, ze své pozice vidím jedinou reálnou záchranu, než nás ty euromlýny semelou, v Czechxitu!
Možná by to byl snazší boj a s perspektivnější vidinou života ve svobodné (nezávislé, o sobě rozhodující) zemi. Eurodiktát už mě osobně přijde neúnosný nejen v problematice civilního drženi zbraní.
Omlouvám se za odbočku!

kolombo

Příspěvek#482 » pon 15. led 2024, 13:14

Já nevím, jestli se s tím Czechxit uvědomujete, o co všechno by šlo !!!!!

Na Vánoce jsme objednávali knížku ze Spojeného království a fakt to byla akce. A oni jsou velká ekonomika a ostrov. Nějak mi přijde že znovu obnovit hranice a všechny ty formality kolem, to fakt nechceme. EU se musí změnit, ne že máme vystoupit.

A tohle je trochu OT, ve vlákně o LEXu.

pavelg

Příspěvek#483 » pon 15. led 2024, 13:16

Jak jsme vůbec mohli žít do roku 2004, že?

getsome

Příspěvek#484 » pon 15. led 2024, 13:24

Na Czexit rovnou zapomeňte. Pokud bychom zůstali v Shengenu, jako že ano, v restrikcích zbraní by se nic nezměnilo. Bez ohledu na to, že je po Czexitu téměř nulová poptávka. /OT

marinakus

Příspěvek#485 » pon 15. led 2024, 13:30

kolombo : Schengen a EU jsou dva rozdílné pojmy. Nemám dojem, když jedu do Norska, že by tam byly nějaké větší problémy než do Německa. Spíš menší. Ovšem po odstoupení by nás EU ekonomicky zničila. Ono stačí jak nás vyžírá dosud.

pavelg

Příspěvek#486 » pon 15. led 2024, 13:30

To mě vždycky dojme, jak razantně to tihle lidičkové rozhodují za všechny... zapomeňte, nulová poptávka..... myslím, že tak nějak to bylo i s minulým protektorátem.

getsome

Příspěvek#487 » pon 15. led 2024, 13:42

Podívej, človíčku, kandiduj s volebním programem Czexit+zbraně versus UE+zrušení ZP a povíme si, jak rychle nás zbývajících 9 milionů hodí přes palubu ;)

pavelg

Příspěvek#488 » pon 15. led 2024, 13:51

To říkal už i Klaus 12. listopadu 1989, že po nějakých revolučních změnách je v ČR nulová poptávka.

Sedmej

Příspěvek#489 » pon 15. led 2024, 14:01

pavelg: Můžeš si jít prosím ty své politické názory vypisovat na nějaký ten discord? Kamkoli ty něco napíšeš, hned z toho je nadávání na EU, západ, USA, 100 pohlaví, vládu a podobně .... nechápu, že tě tu moderátoři ještě trpí ...
Další vlákno, kam to zase taháš.

kolombo

Příspěvek#490 » pon 15. led 2024, 14:22

Tohle s LEX nesouvisí !!!!

Bubenicek

Příspěvek#491 » pon 15. led 2024, 15:25

Tak jak jsem psal že už členství v LEX neprodloužím, tak vzhledem k situaci jsem členství v LEX prodloužil + jsem poslal větší částku i jako finanční dar. Tak snad se LEX teď postaví za střelce a pomůže s novelou proti nesmyslům ...........

pavelg

Příspěvek#492 » pon 15. led 2024, 15:30

On to sem zanesl Úderník s tezí, že řešením by byl exit. Já si to nemyslím, to není podmínka postačující. Británie exitem prošla, a přesto má absurdně restriktivní zákony i na šroubováky, daleko za požadavky EU.

V některých případech by to byla podmínka nutná - to by např. nebylo potřeba řešit implementaci Směrnice. Ale opět, není to podmínka postačující, protože zbraňové restrikce jsou doménou většiny totalit, nejen EU, a může se to líhnout i v hlavách místních politiků, jak vidíme zrovna dnes.

Prostor pro práci LEXu bude zatím v obou případech. Bez EU samozřejmě v práci nad zákony suverenní země, v rámci EU pak v práci nad způsobem implementace směrnic v prostředí protektorátu do doby, dokud bude potřeba implementovat a budou nějaké zbraně mezi lidmi.

Je ještě co hájit, je proto důvod LEX podporovat.

getsome

Příspěvek#493 » pon 15. led 2024, 15:45

Bubenicek píše:Tak jak jsem psal že už členství v LEX neprodloužím, tak vzhledem k situaci jsem členství v LEX prodloužil + jsem poslal větší částku i jako finanční dar. Tak snad se LEX teď postaví za střelce a pomůže s novelou proti nesmyslům ...........

Pokud jsi tedy členem, na fóru píšou celkem dost o tom, kde byli, s kým mluvili a na čem se bude pracovat dál. To veřejné ticho ve mně taky zanechalo pochyby, ale už jsou pryč.

kolombo

Příspěvek#494 » pon 15. led 2024, 15:50

Asi nemůžete očekávat, že se bude reportovat každé jednání a rozhovor. Obávám se, že v 99% to ani není žádoucí. Vše veřejně na FB řeší Liga Libe, pokud Vám to připadá zajímavější.

Zrovna u ceny zhruba poloviny jedné návštěvy střelnice opravdu neřeším, jestli se mi to vyplatí.

Bubenicek

Příspěvek#495 » pon 15. led 2024, 16:34

Tak nejde ani tak o cenu, ale + poplatek za roční členství 500 Kš + dát třeba 6000 Kč jako dar, Já jsem hodně let už členem LEXu sic mě občas ta jejich nekomunikace se...e

Zpět na