Statistika - Pohárový ročník 2022 na konci roku 2021
Moderátor: LOS vedení
- cmk
Příspěvek#1 » úte 21. pro 2021, 14:00
Statistika - ročník 2022 na konci roku 2021
---------------------------------------------------
Máme tu konec roku 2021, poslední závod v tomto roce (nikoliv) ročníku již proběhl. Čas na první statistiky.
Jelikož se "ročník" týká v podstatě jen Poháru, bude to o Pohárových závodech.
Zatím proběhlo 12 Pohárových závodů. Z toho 8 "všem dostupných", jen 4 pouze pro očkované, ty co prodělali, rozočkované nebo s testem za určitých podmínek, případně pro ty, co jsou tam pracovně.
(mimochodem naše podmínky to bohužel nejsou - být to na mě osobně, tak když už by něco nutně mělo být, tak PCR testy s nějakou dobou platnosti, ale já si 3 mega pokutu nelajsnu - mimo nouzový stav se jště můžeme soudit, jestli to nařízení je oprávněné, v nouzovém stavu už je to bez debat).
Do konce června je ZATÍM vypsaných dalších 12 závodů, o prázdninách zatím jen 1 další.
Nicméně předpokládám, že jen do konce června budou tak dvoje až troje Čelákovice, čtvery Čekanice, tak dvojí Moravská Třebová, takže spíš ještě 20 závodů + tipuju tak ještě 3 další o prázdninách.
Takže celkem předpokládaných 36 závodů, z toho 32 před prázdninami.
Což by znamenalo, že se do Poháru v pistoli nakonec bude počítat nejlepších 11.
Pevně doufám, že nová vláda vezme rozum do hrsti a u amatérského sportu na velkých prostranstvích narovná a zmírní podmínky (pokud nás tu nezačne tlouct Omikron) - a bude tudíž pro všechny dost času si to odstřílet.
Po roční pauze pseudoPoháru 2021 (kdy se i v pistoli počítal ten úplně nejmenší možný počet Pohárových závodů - a to 3), by tu zase mohl proběhnout plnohodnotný Pohár. A hned 3.9. nakonec MČR v Oblekovicích.
Dále pak ještě pro jistotu vypichuji pravidlo hodnocení z 2/5 střelnic, na kterých se závody pořádaly se zaokrouhlením nahoru.
Pokud by se tedy Pohárovky pořádaly na střelnicích:
Čekanice, Camp Zero, Otrokovice, Znojmo, Žalany, Moravská Třebová a Čelákovice - je to celkem 7 střelnic. 2/5 zaokrouhleno nahoru jsou 3.
Takže do Poháru se započítají nejlepší výsledky ze 3 různých střelnic. (Pro 8,9,10 střelnic jsou nahoru zaokrouhlené 2/5 celkem 4).
S ohledem na to, že stávající systém toto neumí počítat, je zobrazováno pořadí v poháru, které toto nezohledňuje.
U medajlistů Poháru na konci sezony bude podmínka počtu střelnic na konci sezony před vyhlášením manuálně ověřena, případně budou výsledky dopočítány ručně.
---------------------------------------------------
Máme tu konec roku 2021, poslední závod v tomto roce (nikoliv) ročníku již proběhl. Čas na první statistiky.
Jelikož se "ročník" týká v podstatě jen Poháru, bude to o Pohárových závodech.
Zatím proběhlo 12 Pohárových závodů. Z toho 8 "všem dostupných", jen 4 pouze pro očkované, ty co prodělali, rozočkované nebo s testem za určitých podmínek, případně pro ty, co jsou tam pracovně.
(mimochodem naše podmínky to bohužel nejsou - být to na mě osobně, tak když už by něco nutně mělo být, tak PCR testy s nějakou dobou platnosti, ale já si 3 mega pokutu nelajsnu - mimo nouzový stav se jště můžeme soudit, jestli to nařízení je oprávněné, v nouzovém stavu už je to bez debat).
Do konce června je ZATÍM vypsaných dalších 12 závodů, o prázdninách zatím jen 1 další.
Nicméně předpokládám, že jen do konce června budou tak dvoje až troje Čelákovice, čtvery Čekanice, tak dvojí Moravská Třebová, takže spíš ještě 20 závodů + tipuju tak ještě 3 další o prázdninách.
Takže celkem předpokládaných 36 závodů, z toho 32 před prázdninami.
Což by znamenalo, že se do Poháru v pistoli nakonec bude počítat nejlepších 11.
Pevně doufám, že nová vláda vezme rozum do hrsti a u amatérského sportu na velkých prostranstvích narovná a zmírní podmínky (pokud nás tu nezačne tlouct Omikron) - a bude tudíž pro všechny dost času si to odstřílet.
Po roční pauze pseudoPoháru 2021 (kdy se i v pistoli počítal ten úplně nejmenší možný počet Pohárových závodů - a to 3), by tu zase mohl proběhnout plnohodnotný Pohár. A hned 3.9. nakonec MČR v Oblekovicích.
Dále pak ještě pro jistotu vypichuji pravidlo hodnocení z 2/5 střelnic, na kterých se závody pořádaly se zaokrouhlením nahoru.
Pokud by se tedy Pohárovky pořádaly na střelnicích:
Čekanice, Camp Zero, Otrokovice, Znojmo, Žalany, Moravská Třebová a Čelákovice - je to celkem 7 střelnic. 2/5 zaokrouhleno nahoru jsou 3.
Takže do Poháru se započítají nejlepší výsledky ze 3 různých střelnic. (Pro 8,9,10 střelnic jsou nahoru zaokrouhlené 2/5 celkem 4).
S ohledem na to, že stávající systém toto neumí počítat, je zobrazováno pořadí v poháru, které toto nezohledňuje.
U medajlistů Poháru na konci sezony bude podmínka počtu střelnic na konci sezony před vyhlášením manuálně ověřena, případně budou výsledky dopočítány ručně.
- audis
Příspěvek#3 » úte 21. pro 2021, 23:24
Nezlobte se na mě, ale ta servilnost k vládním opatřením (které mají mizivou účinnost při jejich dodržování na eliminaci plandémie, zkráceně hloupé opatření) a vyděšenost z pokut je děsivá. Též mě děsily doplněné propozice o kovidová opatření některých prosincových závodů. Chovejme se jako lidé, ne jako psi. Slova z mé hlavy to není, nebo držme si palce, nepomohou. Tímhle stylem z té psí boudy nikdy nevylezeme a páníček mluvící hlava bude škodivě řídit náš život donekonečna. Je pod moji důstojnost kontrolovat komukoliv zdravotní údaj (= citlivý údaj dle zákona o ochraně osobních údajů) nebo vyžadovat po někom roušku. To raději nic. Já jsem s vládními opatřeními vypořádán viz níže. Analogicky v restauraci. Malým písmem, kdo nechce číst nemusí. Vylil jsem si srdíčko hlavně kvůli té nízké důstojnosti života člověka v současné době.
Odůvodnění:
Jako organizátor akce máte povinnost dle https://www.vlada.cz/assets/epidemie-ko ... b-1066.pdf bod 14 c):
tzn. nosná myšlenka pokynu je kontrolovat. Tzn. Franta Motyka se dostaví ráno k presenci, organizátor zkontroluje. Tím to pro organizátora končí. V případě následné kontroly PČR nebo hygieny organizátor (pravdivě) vypoví, že zkontroloval a osoba splňovala (ve smyslu ráno). Finito. Víc říkat nemusí. Jak v případě kontroly osoba vypovídá, organizátora vůbec nezajímá.
Osoba nevypovídá. Což bude mít za následek buď nic *), nebo správní řízení, které osoba vyhraje.
*) před časem mi KHS odpověděla, že v mnou definovaném časovém intervalu provedla KHS 25 kontrol dodržování opatření v restauracích. Zjištěno 9 podezření z porušení opatření, z toho 2x pokuta příkazem, 2x domluvou, 0x předáno do správního řízení. Chybí popis zbylých 4 podezření, které jsem dále nezkoumal.
Odůvodnění:
Jako organizátor akce máte povinnost dle https://www.vlada.cz/assets/epidemie-ko ... b-1066.pdf bod 14 c):
se nařizuje organizátorovi akce u osoby, která musí splňovat podmínky podle bodu
II/17, při vstupu na akci splnění těchto podmínek kontrolovat a osoba je povinna mu
splnění podmínek podle bodu II/17 prokázat; v případě, že osoba splnění podmínek
podle bodu II/17 neprokáže, zakazuje se organizátorovi takovou osobu vpustit na tuto
akci,
tzn. nosná myšlenka pokynu je kontrolovat. Tzn. Franta Motyka se dostaví ráno k presenci, organizátor zkontroluje. Tím to pro organizátora končí. V případě následné kontroly PČR nebo hygieny organizátor (pravdivě) vypoví, že zkontroloval a osoba splňovala (ve smyslu ráno). Finito. Víc říkat nemusí. Jak v případě kontroly osoba vypovídá, organizátora vůbec nezajímá.
Osoba nevypovídá. Což bude mít za následek buď nic *), nebo správní řízení, které osoba vyhraje.
*) před časem mi KHS odpověděla, že v mnou definovaném časovém intervalu provedla KHS 25 kontrol dodržování opatření v restauracích. Zjištěno 9 podezření z porušení opatření, z toho 2x pokuta příkazem, 2x domluvou, 0x předáno do správního řízení. Chybí popis zbylých 4 podezření, které jsem dále nezkoumal.
- VláďaA
Příspěvek#4 » stř 22. pro 2021, 12:27
Nevím, kolik závodů pořádáš, ale žádný normální pořadatel si nevezme na triko nerespektování platných nařízení. Prakticky za žádným klubem nestojí právník, který by ho hájil v případném správním řízení, nebo u soudu...a pochybuju, že se najde klub, který by nezlikvidovala jakákoliv vyšší pokuta.
Pokud nepořádáš akce, je to, co jsi napsal, jen výkřik hrdiny od klávesnice, který nemá žádnou větší hodnotu...
Pokud nepořádáš akce, je to, co jsi napsal, jen výkřik hrdiny od klávesnice, který nemá žádnou větší hodnotu...
- uncle
Příspěvek#5 » stř 22. pro 2021, 12:51
VláďaA píše:
sám bych to líp nenapsal, docela mě udivuje, proč má někdo tady potřebu sem psát takové hlouposti... takových hrdinů a odborníků je plný internet, kteří vystudovali u klávesnice za poslední dva roky medicínu, práva atd. atd. ... diskuze o účinnosti vládních opatření je na dlouho, ale pořád jsou to vládní opatření... jako občan se na ně můžu vykašlat a těžko přijde nějaký postih, ale jako pořadatel, podnikatel nebo právnická osoba, už si to musím dobře rozmyslet, jestli se mi vyplatí hrát si na hrdinu nebo ne i když máme tedy už tu demokracii... bohužel většina si pod tím pojmem představuje, že si může dělat co chce a proto jsme tam, kde jsme, i když by se mi to taky líbilo

- cmk
- PaF
Příspěvek#7 » stř 22. pro 2021, 19:07
2 audis
Zní to moc pěkně, pokud se tě to osobně netýká. Ono ani když nakonec vyhraješ, třeba u soudu, kterým účinně napadneš pokutu uloženou ve správním řízení, stejně jsi nevyhrál....
Peníze za právníka, na hovno spánek, nervy v hajzlu, konflikty i se svými blízkými (… že jsi se na to …) atd. atd. A to ne týden, měsíc, ale roky! Takže mi to vychází na jednu ze dvou možností:
- buď jenom mudruješ a nikdy jsi takové řízení nezažil,
- nebo nejsi úplně v cajku, pokud zažil a šel bys do toho znovu, to totiž baví jen velmi specifické typy.
Sorry, trochu jsem se nechal unést, ale asi je to potřeba.
Zní to moc pěkně, pokud se tě to osobně netýká. Ono ani když nakonec vyhraješ, třeba u soudu, kterým účinně napadneš pokutu uloženou ve správním řízení, stejně jsi nevyhrál....
Peníze za právníka, na hovno spánek, nervy v hajzlu, konflikty i se svými blízkými (… že jsi se na to …) atd. atd. A to ne týden, měsíc, ale roky! Takže mi to vychází na jednu ze dvou možností:
- buď jenom mudruješ a nikdy jsi takové řízení nezažil,
- nebo nejsi úplně v cajku, pokud zažil a šel bys do toho znovu, to totiž baví jen velmi specifické typy.
Sorry, trochu jsem se nechal unést, ale asi je to potřeba.
- audis
Příspěvek#8 » stř 22. pro 2021, 20:31
Mudrlant dodává, že strašící pokuta pro osobu není až 10 000 Kč. To máte zapamatovaný z vládních médií (seznam novinky a mnohé další) a je to špatně . Ale až 30 000 Kč dle pandemického zákona § 11 odst. 2 písm e).
Bylo to tak od počátku pandemického zákona. Pokuta 10 k v pandemickém zákoně není. Když upozorňujete osoby na pokuty co by určitě nechtěly, tak pravdivě!
Pokuty pro právnické osoby, podnikatele, organizátory jsem neověřoval.

Pokuty pro právnické osoby, podnikatele, organizátory jsem neověřoval.
- VláďaA
Příspěvek#10 » stř 22. pro 2021, 21:40
Myslíš provládní média minulé nebo současné vlády ?
Je to ale jedno....
Dej vědět termín tvého závodu, rád si zajedu na pohodový pohár, kde nemusím nic organizovat, něco řešit, a ani pískat....Rád se podívám na to, jak to někdo dělá líp...třeba se i něčemu přiučím...a myslím, že nejen Honza s Pavlem dorazí taky, vyčistit si hlavu a něco nového se přiučit

Dej vědět termín tvého závodu, rád si zajedu na pohodový pohár, kde nemusím nic organizovat, něco řešit, a ani pískat....Rád se podívám na to, jak to někdo dělá líp...třeba se i něčemu přiučím...a myslím, že nejen Honza s Pavlem dorazí taky, vyčistit si hlavu a něco nového se přiučit

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí