Nová pravidla 2013

Moderátor: LOS vedení

Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#121 » pát 22. úno 2013, 08:45

V MPi rozhoduje delka hlavne, nikoli kalibr! A napr. s 5" 1911 v .22 LR se LOS ra strilet Jen mimo zavod.

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#122 » pát 22. úno 2013, 09:15

Takže pistole .22LR s hlavní delší než 3,6" není ani MPI ani Pi takže na LOSu vůbec nesmí být použita? No nic, k výkladu pravidel se zeptáme ředitele ;) .

Carloss

Příspěvek#123 » pát 22. úno 2013, 09:31

Pistole s r. do 6,35 vč., co má hlaveň delší než 3,6" není MPi. Je tedy Pi. Rozhodně není ze soutěže vyloučena. Jinou otázkou ovšem je, jestli ty ráže jsou dostatečně výkoné k poražení PP. Není to zakázáno, to v pravidlech není. Je věcí střelce, jestli s tím na PP půjde. Zásah PP je v prvidlech pevně definován stejně, jako kalibrace. Kalibrařní zbraň a ráže je vždy uvedena v propozicích. Střelec má tedy ke zvážení, jestli se s danou zbraní soutěže zúčastnit, nebo jestli by neměl spíše zvolit jinou zbraň. Myslím, že je vše jasné a dostatečně volné pro rozhodování střelce.

Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#124 » pát 22. úno 2013, 09:48

Takto mi to vysvětleno, a koneckonců to odpovídá definicím. 5" 11tka v .22LR pro velkou pistoli NESPLNUJE minimální kalibr a pro malou pistoli překračuje délku hlavně... Co tedy není jasné? :?

Carloss

Příspěvek#125 » pát 22. úno 2013, 10:09

Pi nemá stanoven minimální kalibr. Aspoň tak to chápu já. Co na to LOSí rada?

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#126 » pát 22. úno 2013, 10:26

Steiner píše:Není to ráže větší než 6.35, takže je to MPi bez ohledu na délku hlavně.
Carloss píše:Sterinere, poněkud se mýlíš:
OK, uznávám že se mýlím a pravidla sem nepřečetl pozorně :oops:

Pravdu má Hungry, pistole .22LR s hlavní větší než 3,6" není ani MPi ani Pi a hodnocená může být jen mimo závod.
cmk - ředitel LOS píše:Ahoj, presne tak... Neni to pistole pro LOS... Tudiz jen mimo zavod...

Joe

Příspěvek#127 » pát 22. úno 2013, 10:58

Zajímavá je ještě formulace "ráže větší než 6,35". To znamená, že 6,35Br v Pi nemůže startovat? (Není VĚTŠÍ NEŽ).

Carloss

Příspěvek#128 » pát 22. úno 2013, 12:20

Ta formulace mi přijde jasná: Ráže větší než... znamená, že taková ráže MUSÍ být zařazena výhradně do Pi. To ovšem neznamená, že jiná ráže, tedy do... tam být zařazena NESMÍ. Jiné ráže tam tedy zažazeny být MOHOU, nikoli MUSÍ (to platí právě pro ráže větší než...) Slovo "MUSÍ" nemá vylučovací charakter, nemá význam slova "NESMÍ".

Aspoň tak to chápu já.

Kurgan

Příspěvek#129 » pát 22. úno 2013, 12:30

A ví tedy někdo, zda se do délky hlavně počítá i komora, či nikoli? V pravidlech to uvedené není, ale dočetl jsem se, že pro Záložní zbraně se do délky hlavně počítala i komora - je to uvedeno třeba hned na stránkách LOS v kategorii "O LOSu" v posledním odstavci.

Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#130 » pát 22. úno 2013, 15:14

Carloss: Větší než 6,35 je např. 6,36, nebo 6,351... Takže de facto vzato, nejmenší akceptovatelná běžně dostupná ráže pro VPI je 7,65Br. Vzhledem k tomu, že zbraně na ráži 6,35Br jsou vesměs maličké, je tato debata čistě akademická.

U hlavní pistolí se to počítá vč. komory, u revolverů jen hlaven. Alespon tato metodika byla použita tehdy, když jsem to řešil skrz Lamu MINIMAX...

Carloss

Příspěvek#131 » pát 22. úno 2013, 16:10

Větší - menší jsme se učili v první třídě. To mi vysvětlovat nemusíš. Já jsem ovšem vysvětloval musí - nemusí může - nemůže. matematicko logické souvislosti. Nikde není napsáno, že pistole ráže do 6,35 vč. NESMÍ být zařazena do Pi. Je napsáno, že nad 6,35 MUSÍ být v Pi. Ráže do 6,35 NEMUSEJÍ, ale MOHOU být zařazeny do Pi. A to najdeme v dalším článku, kde je napsáno, že do MPi MOHLOU být zařazeny pistole s r. do 6,35 a SOUČASNĚ hlavní kratší než... Tedy pokud nejsou splněny OBĚ podmínky, tedy buď ráže větší než 6,35 NEBO s hlavní delší než... do MPi zařazeny být NEMOHOU. MOHOU být ovšem zařazeny do Pi, neboť ze znění předchozího odstavce implicitně vyloučeny NEJSOU.

ježiš.. ještě, abych tu dával lekce logiky a množin...

PaF

Příspěvek#132 » pát 22. úno 2013, 17:06

Zajimave by, hosi, bylo, o jake sktecne pistoli v 6.35 se to tu prete :?: :lol:

Carloss

Příspěvek#133 » pát 22. úno 2013, 18:13

Ani ne tak o 6,35 jako třeba o 1911 v .22 LR, nebo B71. Jinak on takový W-PPK je taky optimální záložka. Nebo kevin v 9 Br., Nebo KelTec. I ten v lugru je pěkná záložka. A navíc výkonná. A spousty jiných pistolí, vhodných právě jako záložky. Jen maj vyšší výkon, než je .22 LR a jen proto nemohou být zařazeny do MPi. Což mi přijde poněkud... zvláštní. MPi si umím představit definovanou velikostí zbraně (např. délkou hlavně) a současně objemem (resp. konstrukcí) zásobníku. Ale to je už spíše filosofická otázka, nikoli otázka k aktuálním pravidlům.

sided
moderátor

Příspěvek#134 » pát 22. úno 2013, 18:52

Carloss píše:Větší - menší jsme se učili v první třídě. To mi vysvětlovat nemusíš.

ježiš.. ještě, abych tu dával lekce logiky a množin...

Prima, matematiku a logiku zvládáš ale načtení jsi asi chyběl :-o
MPI: ráže min. .22 + hlaveň max......
PI: ráže větší než 6,35 ....

To znamená že jakákoli zbraň ráže min. .22 a odpovídající délky hlavně patří do MPI/MRE a tak tam může střílet G26 i Ruger A Alaskan .44 magnum.

Carloss

Příspěvek#135 » pát 22. úno 2013, 19:06

Číst umím dobře. Zato tobě unikaji logické vztahy a podmínky. Ono kromě prohlížení si a skládání písmenek to chce u čtení taky kapku zapojit mozek a přemýšlet. Ráže větší než 6,35 MUSÍ být Pi, takže menší ne že NESMÍ, ale MŮŽE. To je dáno druhým článkem kde je definonáno, že do MPi MŮŽE být zařazena zbraň pouze do 6,35 s hlavní do délky... Tedy delší hlaveň pak MUSÍ být zařazena do Pi, protože z Pi NENÍ vyloučena.

Zpět na