Jak začít s LOSem?

Moderátor: LOS vedení

corwin22

Příspěvek#151 » pon 4. led 2016, 18:14

Ahoj,
chtěl jsem kamarádem který je čerstvý držitel ZP zajet na LOS, jestli ho to chytne. Ideálně na začátečnický. Našli jsem dnes tj. 4.1.2016 Pelhřimov. http://los.zbranekvalitne.cz/zavody/612/
Závod dle propozic ideálně vyhovující úplnému nováčkovi. Mno jo, jenže ono už je plno. Chyba, zapomněl jsem že se registrace otevírá měsíc před termínem. Ach jo. Ale co, hlavně že je tu taková spousta začínajících střelců LOSu.
A podíval jsem se do seznamu....
Tohle jsou přihlášení nováčci? :roll:
Ti o kterých mluvím, styďte se! Vám to není blbé?
Chápal bych kdyby se to zaplnilo třeba týden před závodem pro nezájem, ale ne tři týdny.

PS: Bylo by fajn, kdyby ochotný admin propojil tohle vlákno pod závod. viz daný odkaz. Ať si to ideálně dotyční přečtou.

Carloss

Příspěvek#152 » pon 4. led 2016, 18:27

Aha... tak on někdo si neohlídá termíny registrací, ale na vině jsou jiní střelci... heheheheh...

KajaKliment

Příspěvek#153 » pon 4. led 2016, 18:30

Nazdar,taky mě překvapilo jaký je zájem, když jsme se chtěli s polovičkou přihlásit. Zbývalo posledních pět míst. Je fakt, že s pěti závody už nejsme úplní nováčci, ale pět závodů za šest let není v této soutěži žádné terno. Na druhou stranu jsme přihlásili i tátu, který LOS ještě nestřílel. Takže i naprostého nováčka potkáš.

corwin22

Příspěvek#154 » pon 4. led 2016, 18:34

@Carlos
Zajímavé. Tuhle reakci jsem čekal.
Zřejmě jsi nepochopil situaci; takže raději jinak: jde o to že lidi co jsou zkušení střelci se přihlásili se na tuto klubovku, která je "Závod primárně určen pro začínající střelce!"
Takže tak.
Naposledy upravil(a) corwin22 dne pon 4. led 2016, 18:34, celkem upraveno 1 x.

wigum

Příspěvek#155 » pon 4. led 2016, 18:34

Jemu nejde o termín, ale o ty přihlášené. Evidentně zná některé osobně a ví, že to rozhodně žádní nováčci nejsou.
Taky jsem toho názoru, že by to mělo být nějak ošéfované, aby akci pro nováčky nechodili ostřílení mazáci. Akcí pro nováčky je sakra málo a když tam půlku zaberou již zkušení účastníci, tak to moc ok není.

Carloss

Příspěvek#156 » pon 4. led 2016, 18:35

Máš možnost, udělat takový závod a ošéfovat to. ;-)

corwin22

Příspěvek#157 » pon 4. led 2016, 18:36

wigum píše:Jemu nejde o termín, ale o ty přihlášené. Evidentně zná některé osobně a ví, že to rozhodně žádní nováčci nejsou.
Taky jsem toho názoru, že by to mělo být nějak ošéfované, aby akci pro nováčky nechodili ostřílení mazáci. Akcí pro nováčky je sakra málo a když tam půlku zaberou již zkušení účastníci, tak to moc ok není.

Přesně.

corwin22

Příspěvek#158 » pon 4. led 2016, 18:38

Carloss píše:Máš možnost, udělat takový závod a ošéfovat to. ;-)

Tady nejde o to nějak spravit, i když by to bylo fajn. Ale aby na "LOSíky" nejezdili lidi co tam nemají co dělat/zabírají místo lidem kteří by tam jet chtěli.

jamira

Příspěvek#159 » pon 4. led 2016, 18:38

No, já bych pocitově řekl, že je to tím, že LOS, Losík a podobné nejnižší amatérské soutěže patří k těm nejlevnějším z hlediska financí. Startovné za pakatel, vlastní střelivo taky. IPSC, EPP a další "vyšší" poloprofi a profi soutěže už jsou dražší. To je asi ten hlavní důvod. A že ti, kteří se točí pravidelně na nejvyšších příčkách tak do 10. až 15. místa, jsou tam neustále, soutěží o celorepublikový pohár LOSu a nechtějí třeba po letech postoupit do vyšší "dražší" soutěže a uvolnit tak místo nováčkům - no, to je zralé k úvaze, co s tím.
Coffee coby ředitel LOSu by se možná mohl zamyslet nad tím, zda díky nové vlně žadatelů a následně čerstvých držitelů ZP, by nestálo za to LOS nějak převorat nebo rozšířit a umožnit tak těmto lidem se taky zúčastňovat... Ten nárůst čerstvých držitelů ZP je opravdu znát a bude to růst ještě víc!
Udělat něco jako "My First LOS!" Třeba přímo pod tímto názvem a podmínkou by byl opravdu první start na takovémto závodě (seznamovací LOS). Kdo by si odkroutil M F L!, už by se podruhé na tento typ LOSu nesměl přihlásit kdekoli po republice. Chtělo by to ale sdílenou databázi účastníků takovéto soutěže napříč ČR, aby se to mohlo kontrolovat a nikdo vyčůraně nepodváděl...
Naposledy upravil(a) jamira dne pon 4. led 2016, 18:45, celkem upraveno 1 x.

corwin22

Příspěvek#160 » pon 4. led 2016, 18:40

Tohle je zajímavá úvaha, a valná se blíží. Uvidíme, třeba se něco nového dozvíme.

sided
moderátor

Příspěvek#161 » pon 4. led 2016, 19:00

jamira píše:....Udělat něco jako "My First LOS!" Třeba přímo pod tímto názvem a podmínkou by byl opravdu první start na takovémto závodě (seznamovací LOS). Kdo by si odkroutil M F L!, už by se podruhé na tento typ LOSu nesměl přihlásit kdekoli po republice. Chtělo by to ale sdílenou databázi účastníků takovéto soutěže napříč ČR, aby se to mohlo kontrolovat a nikdo vyčůraně nepodváděl...

1) Nikdo Ti nebrání něco takového udělat

2) Takový typ závodu zajde na úbytě nejpozději po 3tím kole. Kolik si myslíš že se začátečníků ročně objeví? :)

3) pro začátečníky jsou určené Losíky, střelecká cvičení. Občas je někdo organizuje, stačí nahlédnout do kalendáře.

4) Corwin22 prošvihl registraci a teď se vzteká. Zbytečně, protože mu muselo být jasné že na jeden z prvních závodů v roce a ještě mimo sezonu bude nátřesk. Aspoň si to propříště ohlídá ;)

5) To že je LOS levný závod je nesmysl, startovné na klubovkách IPSC je většinou nižší než ne LOSu a pokud bude dodržovat bezpečnostní zásady tak se jich může zůčastnit i naprostý začátečník.

6) Závod bez zkušených závodníků má pro začátečníky jen vekmi malý přínos. Potřebují vidět a okoukat postupy a možnosti. A pokud bude potřeba dostane se jim i dobře míněných rad.

edit: jsem se kouknul na registrované závodníky, špičkou se to tam zrovna nehemží :roll:

corwin22

Příspěvek#162 » pon 4. led 2016, 19:04

Protože nejde upravit první příspěvek ve vlákně případně vlákno smazat. Píšu to sem:
Díky mojí paměti a protože jsem svého času hodně pískal napříč republikou jsem si pár jmen spojil i s jinými aktivitami a tímto se chci omluvit. Sice to nejsou úplní začátečníci, ale určitě mají plné morální právo jet na tuto akci.
Omlouvám se.

Každopádně to ukazuje potřebu pořádat akce zaměřené na nováčky.

wigum

Příspěvek#163 » pon 4. led 2016, 19:04

sided píše:...

3) pro začátečníky jsou určené Losíky, střelecká cvičení. Občas je někdo organizuje, stačí nahlédnout do kalendáře.

...

Máš prosím tušení, kolik jich bylo v roce 2015?

corwin22

Příspěvek#164 » pon 4. led 2016, 19:06

sided píše:
jamira píše:....Udělat něco jako "My First LOS!" quote]

1) Nikdo Ti nebrání něco takového udělat

2) Takový .......

No pozdě, ale přeci. Viz výše příspěvek modře.

sided
moderátor

Příspěvek#165 » pon 4. led 2016, 19:11

Zpět na