Jak začít s LOSem?

Moderátor: LOS vedení

Blacky

Příspěvek#121 » stř 25. úno 2015, 13:52

Mnoo Já jsem z UL, takže GC mám krapet z ruky, ale určitě si to někdy naplánuju. A jak sem už někde psal, tak mám W P22 pro "blbnutí" na střelnici, pak Tango .45 na velký bum a ted od Uzkona AS18. Takže vlastně nic pořádnýho na LOS. Někde se tady psalo o brokovém a to bych určitě zkusil.

To je i důvod, proč si říkám, že napoprvé se jen přijedu podívat. :) Ale rozumím, že takových už byla kopa a stejně jim to nedalo a odstříleli si to. Tj. to buď zkusím tím tangem, nebo mě to donutí si pořídit něco v 9mm :)

coffee
Vedení LOS

Příspěvek#122 » stř 25. úno 2015, 14:01

Nedříve musím říci, že z pozice "pokročilého začátečníka" je velice odvážné hodnotit, co a jak, je kde dobré a co ne. Možná jen špatně čtu mezi řádky.

U KAŽDÉHO střílení musím přemýšlet! Vystřelenou střelu již nelze vrátit, jak máme slogan na střelnici. Nicméně u obrany je zvláště nutná rychlá reakce, tedy co nejrychlejší řešení situace. Jde o to, co mne má situace naučit. Rychlá reakce je to, co určuje přežití. To jen na okraj.
GC má obrovskou výhodu v situacích za ztížené viditelnosti. Na druhou stranu takové situace jsou řádově v desítkách méně pravděpodobné, že se do nich dostanu. Situací, kdy budu muset reagovat "tváří v tvář" je výrazně více. Já zpravidla v noci spím. :-) Učit je potřeba oboje, každé má svá specifika a tma je velice adrenalinová.
Není třeba se strachovat o úroveň vybavení. Pokud umožňuje bezpečné uložení zbraně a výstroje, je dostačující pro závod LOS. V tom je ta lidovost. Nylonová Dasta je naprosto vyhovující, kdybych s pistolí nedostal o pouzdro, tak ji nosím dodnes. na poměr cena - výkon je bezkonkurenční.
Také bez obav přijeďte na jakýkoliv závod LOS. Najde se dost střelců, kteří vám poradí a rozhodčí vám budou rovněž nápomocni s vědomím, že jste začátečníci. S tím se na jiných závodech setkáte zřídka. LOS je pro nás především zábavou, to "závodění" je až pak...

Blacky: k Praze to máš výrazně blíže a neboj i tam Ti situace mohou "zamotat" hlavu. Neřeš ráži, ale to co s sebou nosíš. Střílí to střelci i s .45. a kapacita u LOS nehraje takovou roli. Tango mi sice nic neříká, ale kapacita 10 v zásobníku je dostačující.

Georg píše:Blacky:
popíšu ti moji zkušenost s GC (GC je, jak již bylo napsáno zkratka GUNCENTER Otrokovice)
Sice jsem měl už nějaké ty závody za sebou (povětšinou IPSC), ale LOS ještě žádný. A protože jsem měl jednoho dne opět cestu do Zlína, napadlo mě podívat se na jeden takový závod. Napsal jsem klukům dotaz, že se chci JEN podívat - na čumendu. Odpověď zněla, že když už chci přijet, tak si mám vzít s sebou rovnou i "železo". Byl jsem na tom jako ty -že se jen podívám. Tak jsem tam přijel, sám, do neznámého prostředí, gde jsem nikoho neznal, jen tak na čumendu. No a nakonec jsem se zaregistroval a odstřílel si svůj historicky první závod LOSu. Taky mi byla dána možnost prohlídnout si stage před střelbou a střílet tak mimo závod, ale já zvolil tu těžší variantu a střílel do závodu. Dnes, když si na to vzpomenu, jsem rád, že jsem tam jel a že jsem střílel "na ostro". Nyní se po "pár" měsících už považuji za "pokročilého začátečníka" ( :lol: ) a do GC jezdím skoro pokaždé (a velmi rád), jakmile mi to časová dispozice dovolí. Na GC se mi strašně líbí to, že se tam dá variabilně použít i kombinace světla a tmy. Z GC jsem si odvezl stejnou zkušenost jako ilicz, tedy baterku, kterou se snažím mít u sebe pořád. V podstatě se dá říct, že pánové, pořádající závody LOSu v GC naučili spoustu lidí nosit kromě zbraně i svítilnu :lol: Nebo aspoň ukázali a dokázali, že taková dobře svítící baterka je velmi užitečná a praktická věc :D (P.S. ta svítilna se v GC nepoužívá na každých závodech, ale přibližně na každých třetích)
Pokud tedy chceš si vyzkoušet pěkné závody, u kterých se jen nestřílí po terčích v co nejkratším čase schovaný za krytem, ale musíš u střelby i trochu přemýšlet, tak ti ze své zkušenosti GC Otrokovice můžu vřele jen doporučit. Asi jediná věc, co by tě mohlo jako nováčka v GC překvapit je delší prodleva mezi 1+2 stage a 3+4 stage způsobenou dokončením prvních dvou a přestavbou střeliště na třetí a čtvrtou stage. Je to dáno celkovou dispozicí podzemní střelnice (blíže a hezky je to popsáno v příspěvku Hungryho - viewtopic.php?f=8&t=5300&start=30)
Navíc se mi obecně na LOSích závodech líbí to, že nenutí člověka si pořizovat zbytečně drahé a komerční doplňky. Stačí ti jak bylo dříve napsáno obyčejné opaskové "hadrové" pouzdro případně kapsička na zásobník. Takže vše, co nosím v civilu mi plně postačuje na závody.

Blacky

Příspěvek#123 » stř 25. úno 2015, 14:15

Mnoo Tango= Tanfoglio force compact. Zásobník na 8 :) Já bych rád střílel tím watherem, ale jak mi bylo vysvětleno jinde, tak v .22lr i když se vejde do kategorie MPi je to na prd, jelikož popper to nesundá a na cinkání rozhodčí i kdyby chtěl vzhledem k hluku nemá moc možnost reagovat. Na druhou stranu mě nejde o ty body, ale o zacházení se zbraní a zautomatizování určitých "správných" pohybů. Takže když mi tu zbran povoli, i kdy de-fakto nevyřeším tu situaci, tak to pro me přínosné určitě bude.

coffee
Vedení LOS

Příspěvek#124 » stř 25. úno 2015, 14:46

Vem si to, s čím se budeš líp bavit. :-)

mocima

Příspěvek#125 » stř 25. úno 2015, 14:53

Blacky: jsou tací, ktěří to v GC s pistolkou v ráží 22lr zkoušeli. Jen na poppery to chce strílet na hlavu a nejlépe i víckrát. Pokud nemáš cíl zvítězit, ale chceš si to užít a zastřílet si, tak to s 22lr může být hodně velká zábava (někdy spíš pro diváky - nic nepotěší tak jak neštěstí druhých ;-) ).

sean

Příspěvek#126 » stř 25. úno 2015, 22:18

Ráže .22lr není dobrá ani na LOS, natož na nošení. Raději si vem to Tango- klidně ti do toho v GC půjčim zásobníky na 11ran. Btw po posledních událostech ve světě i doma začínám vážně uvažovat o tom, jak nějak normálně nosit PDW s kolimatorem. Mám sice jen EVO, což je dost rozměrná kráva, ale zase s tím na rozdíl od G19 trefim vždy to na co namiřím... Že bych koupil na glocka konverzi ???

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#127 » stř 25. úno 2015, 23:10

Nevyšlo by levněji potrénovat střelbu a míření s krátkou? ;)

sean

Příspěvek#128 » stř 25. úno 2015, 23:20

Potřebovat nepotřebují míření jako takové, ale střelbu pod tlakem. Pokud nezačnu blbnout a ZAMÍŘÍM, tak není problém trefit LOS terč. Bohužel vždycky aspoň jednu stage zkurvim tím, že začnu závodit a kropit. Pokud mám v ruce PDW s kolimatorem, tak ani to kropení není taková katastrofa jako s glockem jak to asi znáš v mém podání v GC....

joerg.s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#129 » pon 9. bře 2015, 17:07

coffee píše:GC má obrovskou výhodu v situacích za ztížené viditelnosti. Na druhou stranu takové situace jsou řádově v desítkách méně pravděpodobné, že se do nich dostanu.

Tady na to bych si dovolil odpovědět, že dle statistik dochází k cca 90% přepadení, znásilnění apod. právě za snížené viditelnosti ;) Chápu, žes podával osobní pohled, ale to jen tak k obecným preferencím zlosynů a neřádů druhu všelikého :-)

coffee
Vedení LOS

Příspěvek#130 » pon 9. bře 2015, 18:42

Tak znásilnění mi snad nehrozí. :shock: Navíc k nejvíce znásilnění dochází z okruhu osob známých poškozené.
Navíc je rozdíl snížená viditelnost a úplná tma.

Nicméně to jsme zcela mimo téma, takže omluva a už mlčím. ;)

4mike

Příspěvek#131 » pát 13. bře 2015, 09:59

představa, že Coffeho někdo na 10m potmě znásilňuje mne naprosto rozsekala :lol: :lol: :lol:
sorry, už taky mlčím :oops:

Albert

Příspěvek#132 » pát 13. bře 2015, 16:29

Coffee Marcelus.jpeg

Člověk nikdy neví co se přihodí :-D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

coffee
Vedení LOS

Příspěvek#133 » pát 13. bře 2015, 18:25

Albert: sorry, ale jsi OT, to nebylo za snížené viditelnosti.:-)

Serz

Příspěvek#134 » pát 13. bře 2015, 20:17

Style píše:Víkendy jsou u mě trochu krize, ale jak bude volno pojedu. LOS je rozhodně zajímavě strávený čas

no tak to rozhodne. minulou sobotu jsem si zajel na patriot do ostravy. uprimne receno, cekal jsem, ze budu strilet jeste pred zaparkovanim. sestrih na 3mm tam mistni indiani z nejakeho duvodu nemaji radi...
ten scenar byl takovy masakr, ze jsem samym adrenalinem nebyl schopen ani poradne zamirit. do toho zasobnik na 14, tak na dvou palpostech jeden musel jit primo do komory. vysledek samozrejme tragicky, 4 schytal chudak rukojmi, ale zkusenost k nezaplaceni :)

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#135 » ned 15. bře 2015, 18:50

coffee píše:Albert: sorry, ale jsi OT, to nebylo za snížené viditelnosti.:-)

No ale z nejakyho duvodu volal někdo nekoho s nejakou lampou - to nebylo kvůli tme? :-)

Zpět na