LOS - vypouštění kohoutu před startem ?

Moderátor: LOS vedení

ianraider

Příspěvek#211 » stř 13. úno 2013, 14:28

Georg ... Pokud jsi střílel IPSC ,tak jsi zkušený střelec :twisted: Nemám nic proti tomu, kdy rozhodčí ,nováčkovi,klidně i několikrát řekne co a jak má dělat,právě naopak - měla bytohle být jeho samozřejmá reakce.Neschaluji a myslím si že povely typu ,,jak nosíš,, a podobné do soutěží LOS nepatří!!! A o navozování ,,nejreálnějších ,,situací a podobné blbosti v LOS není místo. Je to jen a jen sportovní střelba ,závod,s některými prvky obranné střelby.

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#212 » stř 13. úno 2013, 14:37

ianraider: k těm "blbostem" pro který není v LOS místo viz. Pravidla LOS - Úvod

Závody LOS jsou sportovní podobou reálné obranné střelby. Proto musí být závod reálnou simulací obranných situací.

Prosím o vyškrtnutí těchto dvou vět z pravidel LOS. Ať máme konečně všichni jasno. Děkuji.

PaF

Příspěvek#213 » stř 13. úno 2013, 15:42

Steinere, nech toho... Tomuhle provokaterovi nejde o nic jineho, nez z LOSu udelat druhou ligu IPSC :roll:

Pokud tu preambuli z pravidel nekdo vyhodi, rozpadne se LOS jako disciplina na 2 vetve a pozdeji jako ceske IDPA chcipne...

Rada LOS ma dost rozumu, cmk i adis chapou, ze oba pristupy maji v LOSu svoje misto. Zavody se postupne vyjasnuji: Obranari jezdi so Svitav a GC, obcas Slany, minule ukazal stengan, ze to pujde i v Cekanicich. Zavodnici maji Oparany, Celakovice atd... Koexistence je mozna.

Netreba nabihat na vidle prudicum...

Georg

Příspěvek#214 » stř 13. úno 2013, 17:07

Tak nevim, jestli jsem to v minulosti formuloval nějak blbě (s těma povelama), tak se omlouvám, ale nejsem si vědom, že jsem psal, že věta "nabij jak nosíš" byl povel. Rozhodčímu jsem předem hlásil, že neznám 100% pravidla. Ten mi řekl, že si mám na startovní čáře po povelu nabít tak, jak nosím běžně "v civilu". Tedy buď nechat prázdnou, nebo "plnou". Pak přišly předepsané povely jestli rozumím situaci atd. atd. Tak jak se chovali rozhodčí jsem považoval za kvalitně odvedenou práci.

PaFe, pokud ta poznámka o provokátérovi byla mířena na mne, tak tě ujišťuji, že já z LOSu rozhodně nechci dělat žádnou druhou ani třetí nebo jakoukoliv jinou ligu či odnož IPSC.

KarlosP

Příspěvek#215 » stř 13. úno 2013, 17:27

Buď v klidu, to není o Tobě. To tady prosazují jiní "experti". :-) Povel "Jak nosíš" je poměrně rozšířený, nejen v Otrokovicích. Já mám hlavu akorát na čepici, takže z brífinku a legend si pamatuju prd a tak se rozhodčího na začátku také raději ptám. Lepší se 2 krát zaptat, než něco pohnojit.

coffee
Vedení LOS

Příspěvek#216 » stř 13. úno 2013, 19:55

Pánové opět rozpoutaná diskuze o prdu. Díky PaFe za zařazení mezi extremisty. :lol:
Vždy je nejkrásnější, že někdo začne střílet pro něj neznámou disciplínu a už se cítí oprávněný měnit pravidla. Pánové, pravidla nejsou od toho, aby Vám vše povolila, ale aby všem nastavila stejné podmínky. Vyjádření "jak kdo nosí" není příliš šťastné, ale má vyjadřovat volnost střelce, jak bude začínat - s nábojem v komoře, bez něj, klidně i bez zásobníku v pistoli. Pravidla řeší až další podmínky zahájení střelecké situace . Někomu se to nelíbí, někomu ano. Jak uvedl Jomekabi, pravidla se mají dodržovat. Tím, že někdo přijede na závod, lze předpokládat, že je akceptuje.
Po prvním závodě mudrovat máte to blbě ... :roll: škoda, že LOS už více než 5 let spokojeně střílíme. Závody LOS nejsou exhibice expertů (i když to tak někdy vypadalo), ale pokojné setkání střeleckých amatérů - nadšenců, kteří si chtějí něco vyzkoušet. Pro mne za mne, ať se třeba začíná s páskováním do zásobníku.
... a že se někdo bojí prohodit pár slov a zeptat se, co a jak ... Říká se líná huba holé neštěstí nebo tak nějak. ;)

Albert

Příspěvek#217 » stř 13. úno 2013, 20:25

Pravdu díž coffee.... Ono by to celé taky možná sneslo malé zamyšlení nad tím koho se to vlastně týká, respektive počtu dotčených (kteří s tím mají stále problém). Kolik lidí střílí LOS se zbraní které se to vlastně netýká? Co si budem povídat, jedná se pouze o střelce s CZ 75 a jim konstrukčně podobných. Kolik jich je? 10-20%???? Kolik z nich s tímto pravidlem nemá problém ? Myslím že nebudu daleko od pravdy když řeknu že většina (s toho letitý matadoři všichni).
V době když bylo povoleno startovat s kohoutem na ozubu jsem tak startoval a skutečně i tak nosil. Po úpravě pravidel jsem jednoduše spouštěl úplně a začal i tak nosit. Ale co je velmi důležité, prostě jsem to začal trénovat (první výstřel s úplně spuštěným kohoutem). Není to nic co by nešlo naučit. Výše uvedené kritiky na tento způsob mi připadají jen jako hloupé plačky na blbím hrobě. Naprostá většina střelců s tím nemá vůbec žádný problém a pár střelců kteří si jednoduše stále nejsou jistí zásahem první ranou v DA Režimu už dávno startuje bez náboje v komoře a taky s tím problém nemají. Pro Ty kterým jsem teď šlápnul na bebíčko se omlouvám a bebíčko rád pofoukám !!! trénujte !!!

Patrik
moderátor

Příspěvek#218 » stř 13. úno 2013, 20:29

Za pár let tady z toho bude slušný námět na román.

Georgovi toto pravidlo přišlo jen divné (stejně jako i některým dalším), nicméně jsem neviděl nikde, že by prosazoval změnu pravidel.

garf

Příspěvek#219 » stř 13. úno 2013, 20:53

Kohout je vypuštěn u mého Siga to až dolů nejde , následuje jej slepička, kam má chudák snést vajíčka, neví, nezdá se jí to...
furt má totiž problém s tím LOSEM přes palec až dolu vypuštěným kohoutem ...
nesmím,nesmí vypouštěcí páčkou, musí nesmyslně šáhnout na spoušť a zmáčknout ji :twisted: -to-je oč tu běží...=nebezpečné

Los je hlavním rozšiřovatelem členů Lexu ?-jak jsme se obecně dověděli, jinak a lépe řečeno, vlastními slovy vedení členů Lexu -rozšíření členské základny Lexu je a bude právě na základě přilákání nových střelců účastnících se střeleckých závodů LOS, skoro by to chtělo vysvětlit, zvláště pak k vzhledem k výšše-níže uvedeným informacím, :?:
zatím to vypadá na sotva 1000členů Lexu co platí,jisté to číslo není ..., 60-80ti sport LOS provozujících -co jim to ostatní dotují, neboť sami uvádíte, že závod LOS je a může být i ztrátový...., a ten nový zájemce LOS má rozšířit Lex, a jeden závod pojme 18 soutěžících , a ve výsledkové tabulce za rok Vás je 20 ?40?
nějak mi přestávají sedět počty,začnu základem 304.000ZP, až dojdete v březnu k 1000členům Lexu se zaplacenými příspěvky ,budu překvapen , a LOS ? 40,60,80,120?účastníků za sezonu=rok... :mrgreen: ....
V každém případě, každým vaším místním, a dalším příspěvkem , a nejen zde, těžce lákáte jednotlivce ,desítky, ba stovky nových Losích střelců ,a tisíce, jich se zájmem čekaj na další Vaše nová sdělení Los &"Lex členů.... :twisted:
bože NRA a profesionalitu na Vás...

Georg

Příspěvek#220 » stř 13. úno 2013, 21:21

coffee píše:Pánové opět rozpoutaná diskuze o prdu. Díky PaFe za zařazení mezi extremisty. :lol:
Vždy je nejkrásnější, že někdo začne střílet pro něj neznámou disciplínu a už se cítí oprávněný měnit pravidla. Pánové, pravidla nejsou od toho, aby Vám vše povolila, ale aby všem nastavila stejné podmínky. Vyjádření "jak kdo nosí" není příliš šťastné, ale má vyjadřovat volnost střelce, jak bude začínat - s nábojem v komoře, bez něj, klidně i bez zásobníku v pistoli. Pravidla řeší až další podmínky zahájení střelecké situace . Někomu se to nelíbí, někomu ano. Jak uvedl Jomekabi, pravidla se mají dodržovat. Tím, že někdo přijede na závod, lze předpokládat, že je akceptuje.
Po prvním závodě mudrovat máte to blbě ... :roll: škoda, že LOS už více než 5 let spokojeně střílíme. Závody LOS nejsou exhibice expertů (i když to tak někdy vypadalo), ale pokojné setkání střeleckých amatérů - nadšenců, kteří si chtějí něco vyzkoušet. Pro mne za mne, ať se třeba začíná s páskováním do zásobníku.
... a že se někdo bojí prohodit pár slov a zeptat se, co a jak ... Říká se líná huba holé neštěstí nebo tak nějak. ;)

coffee si úplně mimo mísu. A nebo jsi spíš nepochopil mé příspěvky. Já se rozhodně nijak necítím oprávněn měnit pravidla. Nebo že bych to někde napsal ??? :shock: :lol: :lol: To asi ne, že ?
Patrik mne pochopil. Byl snad jediný ?

lobo

Příspěvek#221 » stř 13. úno 2013, 23:28

PaF a ostatní odborníci..... Pánové,dal jsem si tu práci a pozorně četl nejen tyto příspěvky. Nezaznamenal jsem ale žádné snahy o předělání LOSu na nějakou 2. ligu Ipsc. Kde jste k tomu přišli ? Kdo to napsal ? Zřejmě výplod něčí fantazie!!! Ale o to víc je znatelně cítit Vaše nevole k lidem z IPSC. Ti Vám ale leží pěkně v žaludku,když se uchylujete k osobním urážkám a výpadům. Parádně reprezentujete střeleckou veřejnost,za to velký dík a potlesk.......

Patrik
moderátor

Příspěvek#222 » čtv 14. úno 2013, 00:13

Jediný kdo tady neustále vyvolává flame svými poznámkami je Ianraider. Zřejmě mu to provokování dělá dobře.

lobo

Příspěvek#223 » čtv 14. úno 2013, 09:07

Patrik & ostatní....Tak jste mě přesvědčili, bohužel pro Vás opačně..... Podle Vás prudič a provokatér a buhvíco ještě vyplodíte,je ten,kdo obhajuje platná pravidla LOS ? Je pro korektnost a transparentnos závodů ? Co a kdo Vám bude vadit příště ? Předpokládám každý,s jiným než Vaším názorem......... Poplácejte se po zádech,děláte to dobře !!!!!!

Patrik
moderátor

Příspěvek#224 » čtv 14. úno 2013, 10:15

ianraider píše: A o navozování ,,nejreálnějších ,,situací a podobné blbosti v LOS není místo. Je to jen a jen sportovní střelba ,závod,s některými prvky obranné střelby.

Není podle tebe zpochybňování pravidel? Ianraider si vykládá pravidla podle toho co se mu hodí do krámu. Jednou to je počet startujích, jindy situace aniž by je viděl.

Co a kdo mu bude vadit příště ? Předpokládám každý, s jiným než jeho názorem......... Poplácejte se po zádech,děláte to dobře !!!!!!

ianraider

Příspěvek#225 » čtv 14. úno 2013, 11:38

Patrik .... když už o si mne bereš do ,,úst,, kde si přizpůsobuji pravidla jak se mi hodí ? :twisted: Velice slušně řečeno - meleš nesmysly

Zpět na