Dotaz k pravidlum
Moderátor: LOS vedení
- Albert
Příspěvek#46 » pon 23. říj 2017, 21:29
Pelanj: dvojitý opasek ala IPSC, kde je vnitřní část upevněna v putkách a vnější část nalepená na vnitřní, tvoří jeden pevný celek a to celé dohromady je tedy fixováno v poutkách kalhot/sukně. Výše vyfocená věc nevypadá že by šla neoddělitelně spojit s poutky kalhot/sukně.
- Mac.42
Příspěvek#47 » pon 23. říj 2017, 22:47
no, a nedaly by se tam prostřihnout díry tak, aby vložený opasek vstupoval dovnitř a byl provlečen skrze poutka kalhot (třeba v těch prošitích na 4. a 8. hodině), což by spolu s provlečením vpředu na 11. a 1. hodině vyhovovalo pevnému spojení v pravidlech, a současně i požadovanému účelu bederáku?
- Quirinus
Příspěvek#50 » úte 24. říj 2017, 07:24
Albert: Pro zdravého člověka určitě ano, ale kolega má zdravotní problémy a jen se snaží najít cestu, aby to mohl nosit na pružných kalhotech bez poutek a zároveň vyhověl bezpečnosti. Co je na tom špatného? Že to vypadá "takticky" a ne civilně? Na to bych se s prominutím vy****.
Když si např. na kalhoty našije na 3 místa něco, čím by to spojil s D-kroužkama, tak pravidlo o 3 pevnýc bodech splní. Věřím, že zkouškou bezpečnosti by prošel s prstem v nose a o skrytosti nošení rozhoduje správně zvolená délka a velikost bundy, ne typ opasku a pouzdra.
Když si např. na kalhoty našije na 3 místa něco, čím by to spojil s D-kroužkama, tak pravidlo o 3 pevnýc bodech splní. Věřím, že zkouškou bezpečnosti by prošel s prstem v nose a o skrytosti nošení rozhoduje správně zvolená délka a velikost bundy, ne typ opasku a pouzdra.
- HawkCZ
Příspěvek#51 » úte 24. říj 2017, 07:51
coffee píše:Nevím, co to bylo za instruktory a nakonec jejich názor není důležitý, ale opasek nesplňuje podmínku pravidel. Rozpor není formální, ale faktický. S vybavením nesplňujícím podmínky pravidel nelze připustit do závodu.
Ten instruktor jsem byl já. Nemožnost použít běžný opasek / kalhoty mi byla vysvětlena ze zdravotních důvodu. V takovém případě záleží na hlavním rozhodčím / řediteli závodu, zda střelce s takovou výbavou připustí do závodu.
Dle pravidel se shodneme, že tato výbava nevyhovuje.
Naposledy upravil(a) HawkCZ dne úte 24. říj 2017, 08:08, celkem upraveno 1 x.
- Carloss
- martens73
Příspěvek#53 » úte 24. říj 2017, 08:54
jen to shrnu:
1. ano, mám chronický zdravotní problém, který mi otravuje život a koníčky. řeším to s doktorama, ale nevypadá to zatím na jednoduché a rychlé řešení
2. takže hledám schůdné alternativy - strečové kalhoty nebo našitá poutka na něco volného moc nefungují, pásek pak stejně blbě drží
3. tenhle návlek stál směšných 600,-, proto jsem po něm sáhnul jako po jednoduchém, funkčním a levném řešení na různé kurzy, kde chci, aby mi pistole držela jak má, dalo se správně tasit atd.
4. buď na LOSu občas někde přimhouří oko a nechají mě s tím zastřílet, nebo holt ne a pak budu vymýšlet dál, pořídím si ledvinku, která je povolená, zkusím si nechat ušít speciální kalhoty na zakázku apod.
5. pořád můžu na tepláky přišít tři poutka a je to podle pravidel v cajku - návlek má na 9, a 3, hodině prořezy pro zavěšení stehenních pouzder a tamtudy poutka provlíknu za opasek - budou tam k ničemu, ale bude to podle pravidel
6. tady už na tom asi víc nevyřešíme
1. ano, mám chronický zdravotní problém, který mi otravuje život a koníčky. řeším to s doktorama, ale nevypadá to zatím na jednoduché a rychlé řešení
2. takže hledám schůdné alternativy - strečové kalhoty nebo našitá poutka na něco volného moc nefungují, pásek pak stejně blbě drží
3. tenhle návlek stál směšných 600,-, proto jsem po něm sáhnul jako po jednoduchém, funkčním a levném řešení na různé kurzy, kde chci, aby mi pistole držela jak má, dalo se správně tasit atd.
4. buď na LOSu občas někde přimhouří oko a nechají mě s tím zastřílet, nebo holt ne a pak budu vymýšlet dál, pořídím si ledvinku, která je povolená, zkusím si nechat ušít speciální kalhoty na zakázku apod.
5. pořád můžu na tepláky přišít tři poutka a je to podle pravidel v cajku - návlek má na 9, a 3, hodině prořezy pro zavěšení stehenních pouzder a tamtudy poutka provlíknu za opasek - budou tam k ničemu, ale bude to podle pravidel
6. tady už na tom asi víc nevyřešíme

- coffee
- PaF
- pista1
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa