Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

risa2000

Příspěvek#2551 » sob 5. pro 2020, 17:45

Choze: Nemám zkušenost se zbraňovými skříněmi, takže moje poznámky jsou čistě obecné. Elektronika se dá dnes udělat tak (volbou vhodných součástek), že přestane fungovat za přesně definovanou dobu, takže jak dlouho bude fungovat konkrétní zámek ví jen výrobce (a někdy ani ten ne).

Druhá věc je životnost mechanických dílů - tlačítek, nebo membrán (pokud jsou tam membránová tlačítka). To je druhá věc, kterou ti nikdo neřekne.

Třetí, bezpečnostní, pokud nastavíš jeden kód a neměníš ho, tak po určité době se dá pohledem nebo jednoduchou manipulací zjisti, která čísla (podle toho jak jsou "zalepená") do toho kódu patří. Záleží pak na zámku, jestli dovolí vyzkoušet všechny kombinace, nebo se zablokuje. Tohle asi není případ vyloženě pro zloděje, ale třeba děti, které by k zámku měly přístup, si hraním mohou kód takto zjistit. (Případně si mohou i pomoci, třeba tím, že ti umyjí číselník, a pak, po otevření trezoru se podívají, kde jsou otisky.)

Nicméně, i přes to všechno, až si budu kupovat trezor, vím, že to bude s elektronickým zámkem :)

DesertEagle

Příspěvek#2552 » sob 5. pro 2020, 19:29

To risa: tohle téma má 2 stránky, jednou je pohodlí a druhou spolehlivost. Jsem automatizační fanatik a proto vím, že sebespolehlivější systém občas zaváhá a může to být ve chvíli, kdy ten trezor potřebuju rychle otevřít. Proto bohužel zůstávám u klíčů a vůbec neříkám, že to je správné ...
Osahání kombinaci bych se vůbec nebál. I když mám osahané klávesnice např. alarmů stejně to to kombinace nejčasteji 4 čísel a podle systému pouze 1-5 pokusů a konec. Toho bych se nebál vůbec.

Akata Hu!

Příspěvek#2553 » sob 5. pro 2020, 19:39

Mám doma na Justře pouze na klíč (rozhodl jsem se z ekonomických důvodu) a blízký rodinný příslušník má kombinaci klíče a mechanického otočného zámku.

Zbraň mám většinu času ve skříni a v případě nutné rychlé reakce si neumím představit, že bych tu mechaniku uměl ve stresu rychle otevřít (několik otoček vlevo, přesně na rysku, několik otoček vpravo, přesně na rysku, několik otoček vlevo, přesně na rysku, cvak. Volil bych nejpravděpodobněji znovu klíč nebo raději elektronický kombinační zámek.

JardaB

Příspěvek#2554 » sob 5. pro 2020, 21:04

Ja si zatim nedovedu predstavit, ze bych se musel ve stresu dostat do trezoru. Kdyby takova situace prisla, spim s kosou pod posteli a pistoli pod polstarem ;-) Kazdopadne elektronicky zamek jasna volba, klic jsem mel chvili a neda se to uhlidat, obcas se stalo, ze jsem ho zapomel doma. Kod mam jen v hlave a jsem spokojeny.

antonspelec

Příspěvek#2555 » sob 5. pro 2020, 21:07

Osobne jsem se taky rozhodoval a zvazoval, ale nakonec jsem sel do elektronickeho zamku a nelituju. Mozno nastavit 4 nebo 6 cisel kombinaci...ja mam 6. A myslim, ze po peti ci deseti spatne zadanych kombinacich se tusim zamek na hodinu zablokuje nebo tak nejak to je (mam to v papirech a z hlavy nevim). Klic bych nekde ztratil nebo by ho nekdo mohl zneuzit...takze bych k tomu musel stejne vzit jeste dalsi elektroniku nebo ten mechanicky otocny. A ten otocny, to je opruz. Ve finale jsem po par letech spokojen, ze jsem se rozhodl pro tu elektroniku

Daleko

Příspěvek#2556 » sob 5. pro 2020, 22:24

Jaky byste doporučili "low end" ... pro naplnění zákona a proti všetečným potómkům. Barák mám zapezopečený solidně. Strejda búde končit s lesáctvím z důvodu stáří a avizoval že mi dvě dlouhé převede, Já mám dvě krátké a jěště o jedné uvaužuju) ... a možná ještě o jedné dlouhé ... prostě dlouhý prachy se mi do toho tlačit nechce, ale na deset kousku, si říkam, že by asi měla skříň být, ať mám nějakou rezervu. Díky za tipy.

GreatLama

Příspěvek#2557 » sob 5. pro 2020, 23:20

risa2000 píše:Třetí, bezpečnostní, pokud nastavíš jeden kód a neměníš ho, tak po určité době se dá pohledem nebo jednoduchou manipulací zjisti, která čísla (podle toho jak jsou "zalepená") do toho kódu patří. Záleží pak na zámku, jestli dovolí vyzkoušet všechny kombinace, nebo se zablokuje. Tohle asi není případ vyloženě pro zloděje, ale třeba děti, které by k zámku měly přístup, si hraním mohou kód takto zjistit. (Případně si mohou i pomoci, třeba tím, že ti umyjí číselník, a pak, po otevření trezoru se podívají, kde jsou otisky.)

Doporučuju použít jednu nebo dvě číslice v kódu víckrát. Spolu s tím, že by děti neměly znát délku kódu, jim přeji zábavné a dlouhé luštění.

+ jednoduché pravidlo - když zadavam kód, žádné dítě není v místnosti...

P.S. Teď mě napadá, že když by byl někdo paranoik, tak může po zadání kódu ještě prosmatat celou klávesnici... :)

Slepejš

Příspěvek#2558 » sob 5. pro 2020, 23:56

Ještě bych rozšířil tu paranoidní část o pravidelné utírání klávesnice od prachu a zadávání kódu jako v bankomatu. Taky bacha na skryté webkamery, fotopasti, chůvičky nebo "zapomenuté" mobilní telefony. [FACE WITH TEARS OF JOY]

Choze

Příspěvek#2559 » ned 6. pro 2020, 15:47

Díky. Dle návodu, je li 4x zadaný neplatný kód, je na 5 minut funkce zadávání blokována. Po 5minutách jsou už jen dvě možnosti zadání s následnou blokací na 5 minut. Dále se nepíše, ale dle mého budou ty dvě možnosti až do zadání platného kódu.

Opotřebování tlačítek je možné, ale kód je šetimístný, takže i tak by bylo dost variací, pokud by bylo vidět osahaných 6 tlačítek.

Kód mi nikdo neuvidí. Skříň bude v malé komoře ihned za dveřmi. To znamená, že pro zadávání budou muset být dveře komory zavřené.

Tak zvolím ten elektronický. Sice je to skoro 4tis navíc, ale pro to pohodlí :roll:

antonspelec

Příspěvek#2560 » ned 6. pro 2020, 16:36

Jo, tak to nejspis mluvis o tom stejnem, co mam ja. A presne ze stejnycj duvodu jsem to taky vzal, a to i pres ty penize navic

hackerjack

Příspěvek#2561 » ned 6. pro 2020, 16:41

Akata Hu! píše:Mám doma na Justře pouze na klíč (rozhodl jsem se z ekonomických důvodu) a blízký rodinný příslušník má kombinaci klíče a mechanického otočného zámku.

Zbraň mám většinu času ve skříni a v případě nutné rychlé reakce si neumím představit, že bych tu mechaniku uměl ve stresu rychle otevřít (několik otoček vlevo, přesně na rysku, několik otoček vpravo, přesně na rysku, několik otoček vlevo, přesně na rysku, cvak. Volil bych nejpravděpodobněji znovu klíč nebo raději elektronický kombinační zámek.

Pro informaci: mechanický otočný - pokud potřebuješ - můžeš nastálo nechat ve stavu "odemčeno", tím se z kombinovaného zámku trezoru stává obyčejný "pouze na klíč". A dále, nemusíš točit přesně na rysku. Ty zámky mají určitou vůli, se kterou se dokonce musí počítat, běžně je to jeden dílek na obě strany. Při troše tréningu a s použitím drobných triků se takový zámek dá otevřít poměrně rychle. Samozřejmě, stres je extra faktor a nikdo přesně neví, co se potom stane. Ale stres může způsobit i to, že nedokážeš zasunout klíč do obyčejného zámku nebo nebudeš schopen vyťukat šestici cifer ve správném pořadí do elektronického..

DesertEagle

Příspěvek#2562 » ned 6. pro 2020, 17:22

Akata Hu! píše:Mám doma na Justře pouze na klíč (rozhodl jsem se z ekonomických důvodu) a blízký rodinný příslušník má kombinaci klíče a mechanického otočného zámku.

... naprosto souhlasím. Mám to na prckovi a když spěchám nejsem schopen otevřít na prvni, někdy ani druhý pokus. Tohle je případ stressu určitě ta nejneštastnější možnost.

Choze

Příspěvek#2563 » ned 6. pro 2020, 20:38

Co myslíte barevně? Osobně mi je barva fuk. Ve světlé vidím výhodu v tom, že bude uvnitř lépe vidět.
Máte nějaké pro a proti z odstupu let užívání?
20201206_203017.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

audis

Příspěvek#2564 » ned 6. pro 2020, 21:26

1) sladit s barvou nábytku nebo výmalby. (pro cíl at to nebije do očí).
2) Bílou, protože to méně evokuje železnou skřín. Není to tak moc železná pěst na oko.
3) bílou :-) Mám bílou. vybral bych ji znovu.

charvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2565 » ned 6. pro 2020, 21:29

Můžeme udělat venku černou a uvnitř bílou ;)

Zpět na