Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1437
- Jarda.Jezek
Příspěvek#3151 » pát 7. dub 2023, 08:53
Na obyčejné zbraně, kterých je všude dost, nikdo nepůjde jak na vzácnou sbírku diamantů, nebo obrazů starých Mistrů.
Nejsem odborník na normy a třídy, ale jako srovnatelná s trezorovou třídou 1 mi přijde teprve dveřní třída 5. Když si vezmu rozdíl v ceně mezi 3. a 4. dveřní třídou, tak není důvod si tu čtyřku nekoupit. Stačí si přečíst popisky v rozdílech odolnosti druhé, třetí a čtvrté.
To, pokud jde o dveře do bytu. Za nimi je ideální osadit komoru s 30cm zdmi dveřmi páté třídy a nějakým elektronickým alarmem. Pak není třeba řešit, kolik jakých zbraní a střeliva je uvnitř.
Když si pak vezmu proti tomu objem chráněného prostoru a kvalitu jeho ochrany při běžných dveřích a běžných skříních na zbraně, vyjde mi uzamčená komora jako relativně jasně nejlevnější řešení, pro člověka, který bude mít víc než jen málo zbraní.
Za předpokladu, že se člověk nebude muset stěhovat.
Nejsem odborník na normy a třídy, ale jako srovnatelná s trezorovou třídou 1 mi přijde teprve dveřní třída 5. Když si vezmu rozdíl v ceně mezi 3. a 4. dveřní třídou, tak není důvod si tu čtyřku nekoupit. Stačí si přečíst popisky v rozdílech odolnosti druhé, třetí a čtvrté.
To, pokud jde o dveře do bytu. Za nimi je ideální osadit komoru s 30cm zdmi dveřmi páté třídy a nějakým elektronickým alarmem. Pak není třeba řešit, kolik jakých zbraní a střeliva je uvnitř.
Když si pak vezmu proti tomu objem chráněného prostoru a kvalitu jeho ochrany při běžných dveřích a běžných skříních na zbraně, vyjde mi uzamčená komora jako relativně jasně nejlevnější řešení, pro člověka, který bude mít víc než jen málo zbraní.
Za předpokladu, že se člověk nebude muset stěhovat.
- JYbour
Příspěvek#3152 » sob 17. čer 2023, 19:27
Chtěl bych co nejlevnější skříň s certifikátem, zatím mám dvě pistole, ale rád bych nějakou pušku a třeba další pistoli. Jenomže jsem našel jen skříně na 5 dlouhých a tam by se ty krátký už blbě dávaly, to neexistuje nic univerzálního za rozumnou cenu? Jenom skříně od Tuzy vypadají použitelně, ale to je trochu slabá nabídka a nehodlám do toho zase investovat víc než je třeba, nemá někdo tip?
- charvi
Příspěvek#3154 » sob 17. čer 2023, 23:19
JYbour píše:Chtěl bych co nejlevnější skříň s certifikátem, zatím mám dvě pistole, ale rád bych nějakou pušku a třeba další pistoli. Jenomže jsem našel jen skříně na 5 dlouhých a tam by se ty krátký už blbě dávaly, to neexistuje nic univerzálního za rozumnou cenu? Jenom skříně od Tuzy vypadají použitelně, ale to je trochu slabá nabídka a nehodlám do toho zase investovat víc než je třeba, nemá někdo tip?
Poslal jsem SZ
-
JakubDotPy - Příspěvky: 232
- JakubDotPy
Příspěvek#3155 » čtv 29. čer 2023, 15:52
Tak takhle ne, kolegové.
https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/sebev ... ravy_epkbn
Školačku bez známek života našla ve středu večer na pozemku u domu její blízká příbuzná. Oživování už bylo marné. Podle deníku Právo se dívka zastřelila otcovou legálně drženou zbraní ...
https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/sebev ... ravy_epkbn
- Střelec
Příspěvek#3156 » čtv 29. čer 2023, 17:18
Je to smutný, ale nedělám si iluze, že pokud dítě chce, tak si přístup najde - já zjistil, kde má otec schované klíče od trezoru v cca 10 letech.
V tomto uvedeném případě bych hledal ale chybu jinde než v nějakém přístupu ke zbrani, to už je jen následek. Problém zde spíš bude vztah dítě-rodič. Není přece vůbec normální, že k sebevraždě vůbec něco dítě dožene a rodič si nezaregistruje nějaké tomu předcházející náznaky. Doba vysvědčení asi nebude jen náhoda.
V tomto uvedeném případě bych hledal ale chybu jinde než v nějakém přístupu ke zbrani, to už je jen následek. Problém zde spíš bude vztah dítě-rodič. Není přece vůbec normální, že k sebevraždě vůbec něco dítě dožene a rodič si nezaregistruje nějaké tomu předcházející náznaky. Doba vysvědčení asi nebude jen náhoda.
- JirkaCV
Příspěvek#3157 » čtv 29. čer 2023, 17:55
Otec nejspíš vyfásne pokutu, protože to není trestný čin, ale přestupek. Ono je to asi jedno, doživotní trest už nafasoval.
Moje dcera nejspíš tuší, kde mám klíče od trezoru, ale ani se k němu nepřiblíží (ještě jsem jí na střelnici nevzal). Ani nevypadá, že by jí cloumala depka nebo vztek na manžela. Kdyby chtěla, má klíče od bytu a ví, jak se do něj dostat ...
Moje dcera nejspíš tuší, kde mám klíče od trezoru, ale ani se k němu nepřiblíží (ještě jsem jí na střelnici nevzal). Ani nevypadá, že by jí cloumala depka nebo vztek na manžela. Kdyby chtěla, má klíče od bytu a ví, jak se do něj dostat ...
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#3158 » čtv 29. čer 2023, 21:15
Spolužačku dohnala k pokusu o sebevraždu třídní pitomá soudružka učitelka, která ji co dva měsíce posílala na gyndu, jestli už je těhotná. Spolykala nějaké prášky a chtěla skočit z okna, naštěstí ji našli a skončila na čas v šaškecu. Soudružka prudila dál.
Velmi bych se v tomto případě bránil vynášení jakýchkoliv soudů na adresu kohokoliv, nikdo z nás neví, co se tam doopravdy stalo.
Mimochodem, toto je černá kronika a v tématu je to off-topic.
Velmi bych se v tomto případě bránil vynášení jakýchkoliv soudů na adresu kohokoliv, nikdo z nás neví, co se tam doopravdy stalo.
Mimochodem, toto je černá kronika a v tématu je to off-topic.
- MojeTikka
- kk
Příspěvek#3160 » pát 30. čer 2023, 06:26
JYbour píše:Chtěl bych co nejlevnější skříň s certifikátem, zatím mám dvě pistole, ale rád bych nějakou pušku a třeba další pistoli........
Tak si kup nějakou uzkou třeba na těch 5 a udělej si tam policky. Ja bych ale sel do neceho normalniho treba na 7 a nechal si svisle polovinu na dlouhe a druhou polovinu si udelal policky kde budes mit kratke a naboje. Ono se to pak nasbira, na strelnici krabicku v pohode nechas a mit doma 50 krabicek neni takovej problem a nekam to dat musis...
- ValdaM
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#3165 » pon 10. črc 2023, 19:39
Je v Česku nějaká firma, která dělá tajné schránky v nábytku? Na YouTube jsou k vidění občas úplně zázračné schovky, např https://youtu.be/YNhsEVDfQz8
Pro člověka, který má dva ks, by to u nás splňovalo zákon. A možná do toho jde vestavět i certifikovaný trezor na 10 ks. Ale nevím o tom, že by to u nás někdo dělal.
Pro člověka, který má dva ks, by to u nás splňovalo zákon. A možná do toho jde vestavět i certifikovaný trezor na 10 ks. Ale nevím o tom, že by to u nás někdo dělal.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí