Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- cipis
Příspěvek#3511 » pát 25. dub 2025, 11:09
Spatna uvaha, resp. spatna znalost narizeni vlady.
Mrkni, co je v pozadavcich, pismeno b). Netreba se zastavit jen u pismene a).
Je tam zvlastni uzamcene zarizeni, co ma zamek A a je neoddelitelne ukotveno.
Takze pokud to kolega ukotvil do podlahy, tak to splnil, protoze panelak je z zelezobetonovych panelu.
Mrkni, co je v pozadavcich, pismeno b). Netreba se zastavit jen u pismene a).
Je tam zvlastni uzamcene zarizeni, co ma zamek A a je neoddelitelne ukotveno.
Takze pokud to kolega ukotvil do podlahy, tak to splnil, protoze panelak je z zelezobetonovych panelu.
Jarda.Jezek píše:Protože píše i o pistolích. Pokud má více než jednu pistoli, tak s na obrázku uvedenou puškou má více než dvě zbraně (náboje jsem nepočítal krabičky mohou být prázdné) a v tu chvíli potřebuje 15 RU bez ohledu na to, jak té které skříni či šuplíku budeme říkat.
Protože jsem u žádného z prodejců zmínku o 15 RU nebo certifikaci alespoň Z2 nenašel, zato se všude píše jen o S1, je na místě podezření, že takové zabezpečení nesplňuje legislativní požadavky.
- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#3512 » pát 25. dub 2025, 11:19
Sobiho píše:JJ, jen mi tam trochu vadí to omezení 4 hodin, takže na cestu do práce a pak na střelnici, znamená o pauze s autem popojet, či se pomazlit s kvérem... Ale pořád je to posun, za mne by ideální stanovit toto na 10 hodin. Naštěstí parkujeme v "uzavřeném" areálu a majitel mi povolil "držet" zbraně v jeho areálech a nemovitostechTedy v provozním prostoru zřetelně ohraničené nemovitostí se souhlasem vlastníka.
.. bude tam řešeno téma auto ? Koukám, že i moje oblíbené téma, které mi nejaký aktivni voca.. tady smazal je zpátky ve hře v nižší třídě, pokud to spávně chápu a pokud to projde ?
- pH13
Příspěvek#3513 » pát 25. dub 2025, 11:41
Jarda.Jezek píše:Protože jsem u žádného z prodejců zmínku o 15 RU nebo certifikaci alespoň Z2 nenašel, zato se všude píše jen o S1, je na místě podezření, že takové zabezpečení nesplňuje legislativní požadavky.
Tihle o 15R pisou:
https://www.kovotechnika.cz/p/trezory-trezor-ktz-80-2
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1437
- Jarda.Jezek
Příspěvek#3514 » pát 25. dub 2025, 12:36
Cipisi,
Ty tedy dovozuješ, že nedostatečně odolná schránka podle písmene a) přestane být schránkou a stane se zařízením podle písmene b) pouhým ukotvením?
Asi to tak vyložit lze, protože stejně jde vyložit i to, že zatímco zvláštní zařízení musí být uzamčené, ostatní schránky a trezory nikoliv.
Doufám jen, že se moje trezory, přestože mají zámky minimálně třídy A, ukotvením a uzamčenín nestaly zvláštními uzamčenými zařízeními.
To bych velmi nerad.
Pak už je jen třeba si vyjasnit, jestli třeba nestačí plastová nebo dřevěná šatní skříňka přivrtaná ke zdi s vlepeným zámkem třídy A. Pokud nestačí, tak proč.
Ty tedy dovozuješ, že nedostatečně odolná schránka podle písmene a) přestane být schránkou a stane se zařízením podle písmene b) pouhým ukotvením?
Asi to tak vyložit lze, protože stejně jde vyložit i to, že zatímco zvláštní zařízení musí být uzamčené, ostatní schránky a trezory nikoliv.
Doufám jen, že se moje trezory, přestože mají zámky minimálně třídy A, ukotvením a uzamčenín nestaly zvláštními uzamčenými zařízeními.
To bych velmi nerad.
Pak už je jen třeba si vyjasnit, jestli třeba nestačí plastová nebo dřevěná šatní skříňka přivrtaná ke zdi s vlepeným zámkem třídy A. Pokud nestačí, tak proč.
-
STOUPA 666 - Příspěvky: 114
- STOUPA 666
Příspěvek#3515 » pát 25. dub 2025, 14:41
mám brokovnici a pistoli ,budu pořizovat pušku ,do současnosti mám zbraně uložený doma vlastně volně ,jen v kufrech. Žiju v bytě sám ,byt má bezpečnostní dveře, Stačí mi uložit ty dvě do skříně na zbraně a tu třetí jen do přepravního kufru ,nebo musím mít trezor 15 ru A zámek A s certifikátem pro všechy ,tj certifikovaný do 10 ks zbraní? Munici neřešte.
- Rick
- ondra009
Příspěvek#3517 » pát 25. dub 2025, 14:51
Ano musis mit certifikovany trezor v tride Z2 (pozor na to, fura trezoru nejsou. Naprikla to, co prodava Decathlon).
Ne, nemuzes ulozit 2 do trezoru a 1 do kufru. Kombinovat vic trezoru na 10, abys nemusel stavet trezorovou mistnost ovsem lze. Lze mit 5 trezoru na 10, ale kazdy musi mit Z2.
Muzes mit trezor Z2 kildne jen na 5 zbrani, ale nedoporucuval bych si kupovat maly. On i ten na 10 ks, je na 10 ks jen teoreticky na nejake male kvery pro skritky, jak na to neco povesis, nejakou optiku, dost ztucni.
Ne, nemuzes ulozit 2 do trezoru a 1 do kufru. Kombinovat vic trezoru na 10, abys nemusel stavet trezorovou mistnost ovsem lze. Lze mit 5 trezoru na 10, ale kazdy musi mit Z2.
Muzes mit trezor Z2 kildne jen na 5 zbrani, ale nedoporucuval bych si kupovat maly. On i ten na 10 ks, je na 10 ks jen teoreticky na nejake male kvery pro skritky, jak na to neco povesis, nejakou optiku, dost ztucni.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí