Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- juniorms
Příspěvek#496 » pon 23. zář 2013, 18:16
Zdravím, už je tu tolik přispěvků, že se v tom pomalu ztrácím
Chci poprosit o radu - výhledově uvažuji o pořízení zbraně kat.A a nevím, jestli skříně (trezory) na zbraně, co jsou zde v diskuzi odpovídají požadavkům na její uložení. Stačí na její uložení skříň na zbraně (trezor) s příslušným certifikátem? Mohli by jste mi něco doporučit pro tento účel? Chtěl bych tuto skříň i zároveň použít na dlouhé zbraně, celkem cca 5-7ks. Děkuji

- Biermann
- juniorms
Příspěvek#498 » pon 23. zář 2013, 18:35
Správný odhad, na mém zbrojáku ještě nezaschl inkoust
A-čko jen výhledově, ale kdyby k tomu náhodou došlo (a PČR mi ji povolila), nechci pořizovat jinou skříň, kvůli tomu, že by nevyhovovala požadavkům. Dnes jsem se na to ptal u nás na PČR (zbraně a střelivo) a docela mě strašili, tak se tady chci zeptat zkušenějších

- KITTbx
- Bydliště: Ostrava ______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Příspěvek#499 » pon 23. zář 2013, 20:03
Biermann píše:Ano, zde uvedené skříně na zbraně a trezory můžeš použít i na zbraně kategorie A. Jen by mě zajímalo, jak chceš jako začínající držitel (předpokládám dle otázky) ZP dosáhnout toho, aby ti PČR povolila zbraň kategorie A
Kolega přeci nepíše, že chce kupovat automat, nebo joo.
No a třeba chce na "A" kupovat sběratelskou zbraň nebo třeba zbraň bez tormentace, či neschopnou střelby, ale neznehodnocenou, atd.
BTW: ostatně nepletu li se i na tank (neschopný střelby) je třeba také áčko, ale ten asi nebudeme dávat do trezoru.
- Biermann
Příspěvek#501 » pon 23. zář 2013, 20:44
KITTbx: Mícháš dohromady kategorie zbraní a skupiny ZP. A on psal o kategorii A, což jsou zbraně zakázané, čili na výjimku.
Juniorms: Z pohledu zabezpečení se nemusíš bát. Tam není rozdíl mezi A, B nebo C. Rozdíl je jen v tom, že když bys měl nakonec nějaké Ačko, tak ti to můžou příslušníci přijít zkontrolovat, že to máš zabezpečeno. U B a C ti kontrolovat nebudou (samozřejmě dokud tě nevykradou nebo se k tobě do bytu / domu nedostanou z jiného titulu a neuvidí, že ti leží kvéry všude po baráku).
Juniorms: Z pohledu zabezpečení se nemusíš bát. Tam není rozdíl mezi A, B nebo C. Rozdíl je jen v tom, že když bys měl nakonec nějaké Ačko, tak ti to můžou příslušníci přijít zkontrolovat, že to máš zabezpečeno. U B a C ti kontrolovat nebudou (samozřejmě dokud tě nevykradou nebo se k tobě do bytu / domu nedostanou z jiného titulu a neuvidí, že ti leží kvéry všude po baráku).
-
jinda voyer - Příspěvky: 418
- jinda voyer
Příspěvek#502 » úte 24. zář 2013, 08:27
vovec píše:No řešil jsem podobný problém, uvedu část odpovědi kterou jsem dostal od Jinovy ohledně vlhkosti.
Jinova, s.r.o.:
...
Trezor má mezi pláštěm a dveřmi těsnění, které by zamezilo pronikání vlhkosti. Žádné zámky, ale nejsou dělané jako odolné vlhkosti. Voda by nejvíce asi pronikala do klíčové dírky a ani elektronice by nedělala dobře. Jako nejmenší zlo bych tedy viděl kombinační číselník.
Žádný trezor na trhu není dělaný jako odolný vlhkosti. To prostě není možné, voda se pohybuje všemi směry a je horší než oheň.
Lakování trezoru je prováděno kvalitně bez vynechaných míst, ale zaručit Vám odolnost vlhkosti nemůžeme. Používá se kvalitní dvousložková strukturální barva s příměsí pryskyřice pro vyšší odolnost.
Myslím, že vysoušecí pytlíky (silikagel, Jinova má přímo v nabídce - pozn. vovec) jsou spíše na dlouhodobou nižší vlhkost. Dovnitř trezoru by se určitě hodili, ale zámky budou trpět.
...
Tak snad to pomůže...
Díky za informaci

V mém případě o pronikání vody nepůjde, maximálně o nějakou tu vzdušnou vlhkost a tu by snad mělo vyřešit to těsnění o kterém se tam píše...navíc se to dá řešit tím pytlíkem se silikagelem...
Spíš řeším ten chlad, ale to by dle výše uvedeného snad neměl být až tak zásadní problém...pořád se tam drží teplota na 10 stupňů, což extra velká zima není.
Čili teďka potřebuju akorát vybrat nějakou tu schránku na jednu pro pohotovost...nemáš nějaké zkušenosti?
- vovec
Příspěvek#503 » úte 24. zář 2013, 10:09
No pokud ale takovou na 10°C vychlazenou zbraň pak v létě vyneseš do řekněme 25°C místnosti s jenom třeba i 40% relativní vlhkostí (nebo nedejbože 60+% vlhkostí když je dusno) začne ti na ní kondenzovat vodní pára a než se zbraň stihne ohřát bude orosená jako pívo 
Takže ti rozhodně doporučuju si zakoupit trezor s integrovaným ohřevem
ideálně na černé uhlí či koks
a udržovat stálou teplotu minimálně 32,3°C ... nebo pokud míváš studené nohy tak bych doporučil luxusní úpravu co udržuje zbraně na 36,7°C taková zbraň je pak velmi příjemná na dotyk a jen za velmi tropických a nepravděpodobných podmínek dochází k jejímu orosení 
Kotlíkem na koks jdou samozřejmě vybavit i standardní trezory běžných značek a nabízí jej např. na stránkách http://www.zbranotop.cz/jsem-to-ale-trubka.html

Takže ti rozhodně doporučuju si zakoupit trezor s integrovaným ohřevem

Kotlíkem na koks jdou samozřejmě vybavit i standardní trezory běžných značek a nabízí jej např. na stránkách http://www.zbranotop.cz/jsem-to-ale-trubka.html

- nimmic
Příspěvek#504 » úte 24. zář 2013, 12:24
Zdravím, tak jsem to tady celé prolouskal a měl bych ještě jednu doplňující otázku:
- jak se řeší prostor pod schody? (obrázek pro představu) Vzadu je prostor na výšku asi na 1/2 dveří, co kdybych si tam chtěl udělat "svoje" dveře se zámkem A? Všechny stěny jsou cihelné?
Dopadne to tak že koupím něco od f. wico a dám to jinam, ale toto by byl idealní prostor pro malou "trezorovku" (dávat cca 30k za ofic trezorové dveře se mi nechce...
) Spíš už to řeším jen tak ze zvědavosti
Díky za postřehy.

- jak se řeší prostor pod schody? (obrázek pro představu) Vzadu je prostor na výšku asi na 1/2 dveří, co kdybych si tam chtěl udělat "svoje" dveře se zámkem A? Všechny stěny jsou cihelné?
Dopadne to tak že koupím něco od f. wico a dám to jinam, ale toto by byl idealní prostor pro malou "trezorovku" (dávat cca 30k za ofic trezorové dveře se mi nechce...

Díky za postřehy.

- jamira
Příspěvek#505 » úte 24. zář 2013, 16:22
Panebože, to jsou dotazy - "jak se řeší prostor pod schody"...
No asi blbě, protože trezor s horním úkosem zadní stěny nikdo nevyrábí. A když, tak na zakázku, ale bude to pěkně mastný! Právě takový prostor bych řešil trezorovými dveřmi (po dodatečném zesílení bočních zdí a i zadní zdi se šikmým stropem), pokud to všechno unese podlaha. Je to v přízemí na základové betonové desce? Pokud ano a pokud jsi pánem v tomto domě, jednoznačně trezorová místnůstka! Budeš mít skládek zbraní s vlastním vnitřním členěním. Co by jiný za to dal.... 

- juniorms
Příspěvek#506 » úte 24. zář 2013, 16:31
Biermann:
No podle toho co mi kluci policajtský řekli, tak při žádosti o udělení vyjímky na zbraň kat.A rovnou posuzují mj. i její uložení/zabezpečení. Proto řeším, abych koupil takovou schránku na zbraně, která by jim vyhovovala i na zbraň A. Ale prošel jsem odkazy na trezory, co jste doporučovali a vypadá, že jsou to solidní firmy a dodávají i certifikáty tak by policie neměla mít problém
To, že Ačka pak chodí kontrolovat, to už jsem slyšel - prý se tomu říká "přijít na kafe" 
No podle toho co mi kluci policajtský řekli, tak při žádosti o udělení vyjímky na zbraň kat.A rovnou posuzují mj. i její uložení/zabezpečení. Proto řeším, abych koupil takovou schránku na zbraně, která by jim vyhovovala i na zbraň A. Ale prošel jsem odkazy na trezory, co jste doporučovali a vypadá, že jsou to solidní firmy a dodávají i certifikáty tak by policie neměla mít problém

- nimmic
Příspěvek#507 » úte 24. zář 2013, 19:01
jamira: ...když si to přečteš ještě jednou tak uvidíš že píšu přesně to co jsi mi odpověděl
...je to na zákl desce, zdi jsou cihelné, spíš by mě zajímalo v případě vlastních dveří se zámkem A - jak už tady parkrát upozorňoval kolega KITTbx (a citoval příslušný paragraf) ta možnost tady je, chtěl bych vědět jestli to někdo řešil - trezorovku "samodomo" místo mastných korun za trezorové dveře...
Dá se namítnout ať to neřeším pokud Ačko neplánuju (stejně jako děti), ale jeden nikdy neví co se domů zatoulá

...je to na zákl desce, zdi jsou cihelné, spíš by mě zajímalo v případě vlastních dveří se zámkem A - jak už tady parkrát upozorňoval kolega KITTbx (a citoval příslušný paragraf) ta možnost tady je, chtěl bych vědět jestli to někdo řešil - trezorovku "samodomo" místo mastných korun za trezorové dveře...
Dá se namítnout ať to neřeším pokud Ačko neplánuju (stejně jako děti), ale jeden nikdy neví co se domů zatoulá

- Piggy
Příspěvek#508 » úte 24. zář 2013, 19:33
Mám individuálně vyrobené trezorové dveře před 15 lety - zámečník dostal jako předlohu tehdejší prováděcí vyhlášku k zák. 288/1995 Sb.
Podle nových požadavků jsem je nechal doplnit o další zámky a vyhotovit znalecký posudek (výrazně přesahují požadovanou odolnost) a to všechno dohromady stálo cca polovinu ceny továrních

Podle nových požadavků jsem je nechal doplnit o další zámky a vyhotovit znalecký posudek (výrazně přesahují požadovanou odolnost) a to všechno dohromady stálo cca polovinu ceny továrních

-
jinda voyer - Příspěvky: 418
- jinda voyer
Příspěvek#510 » úte 24. zář 2013, 20:14
to vovec:
Je si dělej srandu
Jinak jak tu řešíte ten prostor pod schodama...ten máme doma taky...ve sklepě...pod schodama do přízemí, takže ideální umístění...ale kašlu na to, protože dvě poměrně velké stěny by bylo nutné nějakým způsobem zpevnit, protože jsou z obyčejných pálených cihel, které člověk prorazí těžším kladivem
to by nestálo zrovna málo...a cena dveří k tomu. Za to si naplním trezor třídy I. od Jinovy či Safetronicu všema zbraněma, které se mi líbí a ještě mi zbyde
Další věc, kterou jsem řešil, pokud bych se rozhodl tu trezorovku dělat, by byla skutečnost, že jsem z rodiny jediný se ZP (a asi to tak zůstane) a ten prostor (který není zrovna malý) bych rozhodně nemohl celý využívat sám (teďka je to takové skladiště)...a ačkoliv nemám pochyby o duševním zdraví ostatních členů rodiny, nebylo by mi dobře po těle, kdyby tam lezli a hrabali se tam v jinejch věcech, když tam budou zbraně...nebo to nedej bože někdy zapomněli zavřít. Takže by to dopadlo tak, že bych tam stejně asi musel dát trezor a to by už bylo na hlavu postavený...
Je si dělej srandu

Jinak jak tu řešíte ten prostor pod schodama...ten máme doma taky...ve sklepě...pod schodama do přízemí, takže ideální umístění...ale kašlu na to, protože dvě poměrně velké stěny by bylo nutné nějakým způsobem zpevnit, protože jsou z obyčejných pálených cihel, které člověk prorazí těžším kladivem

Další věc, kterou jsem řešil, pokud bych se rozhodl tu trezorovku dělat, by byla skutečnost, že jsem z rodiny jediný se ZP (a asi to tak zůstane) a ten prostor (který není zrovna malý) bych rozhodně nemohl celý využívat sám (teďka je to takové skladiště)...a ačkoliv nemám pochyby o duševním zdraví ostatních členů rodiny, nebylo by mi dobře po těle, kdyby tam lezli a hrabali se tam v jinejch věcech, když tam budou zbraně...nebo to nedej bože někdy zapomněli zavřít. Takže by to dopadlo tak, že bych tam stejně asi musel dát trezor a to by už bylo na hlavu postavený...

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí