Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- aleš_
Příspěvek#631 » sob 22. úno 2014, 17:24
Nevíte někdo, proč se nějak moc nedělají trezory na otisk prstu? Dneska je to celkem spolehlivé a už i relativně levné (vlastní čtecí modul). Je to v podstatě to samé jako zámek s klávesnicí, ale místo ní je čtecí senzor. Jediná možnost jak by se tam dítě mohlo dostat, že vám uřízne prst 

- coffee
- Matt007
Příspěvek#633 » pon 24. úno 2014, 21:35
Pánové, díky za reakce, půjdu nejspíš opravdu radši do toho s elektronickým zámkem. Zatím je favorit opravdu tenhle http://www.safetronics.cz/Sejfy-jednopl ... -ZSL-28-ME
Věděl by někdo ještě o nějakém s podobnými parametry? napište mi sem kdyžtak další tipy. Už jsem toho prolezl dost, ale třeba mi něco uniklo. Díky
Věděl by někdo ještě o nějakém s podobnými parametry? napište mi sem kdyžtak další tipy. Už jsem toho prolezl dost, ale třeba mi něco uniklo. Díky
- Gimly
Příspěvek#634 » čtv 27. úno 2014, 15:55
Zdravím vespolek. Chci se zeptat, nemáte někdo zkušenost se zabudováním skříně do nábytku? Moje představa je, do mezery mezi stávající skříní a zdí vpasovat trezor či trezorovou skříň zvenku obloženou dřevem či zabudovanou do skříně na míru. Jestli máte někdo tip na truhláře, který tohle dělá, rád uvítám kontakt. Ideálně Praha či Praha-západ.
Díky
Tom
Díky
Tom
- Kojot
Příspěvek#635 » pát 14. bře 2014, 19:04
Zdravím,
od jednoho známého jsem se doslechl že když jsou u bytu bezpečnostní dveře, tak je to braný jako trezor a uvnitř bytu už další trezor na zbraně být nemusí. Zajímalo by mě jak to tedy doopravdy je. Díky za všechny odpovědi a pokud to tu už někde je, tak se omlouvám a žádám o smáznutí.
od jednoho známého jsem se doslechl že když jsou u bytu bezpečnostní dveře, tak je to braný jako trezor a uvnitř bytu už další trezor na zbraně být nemusí. Zajímalo by mě jak to tedy doopravdy je. Díky za všechny odpovědi a pokud to tu už někde je, tak se omlouvám a žádám o smáznutí.

- Biermann
- Mirasis
- Piggy
Příspěvek#638 » úte 8. dub 2014, 08:29
Nemusí, může alternativně narvat do všech oken, případně dalších potenciálních vstupních otvorů mříže předpisových parametrů - a pak bude mít z celého bytu trezorovou místnost (neplatí u dřevotřískových apod. stěnBiermann píše:Je to hloupost, bezpečnostní dveře samy o sobě z bytu trezor nedělají. Ono kolik odporových jednotek má asi třeba okno? 0,01? Takže ne, pokud chceš mít doma zbraně v počtu větším než 2, tak pořid skříň na zbraně nebo trezor.

- Gash
Příspěvek#639 » úte 8. dub 2014, 08:40
> Šuplík na zbraně vypadá moc hezky
ideálně ho lze namontovat po postel či do podobných prostor
> Dle mě, pokud by někdo chtěl mít z celého bytu trezorovou místnost, tak to lze...ale bezpečnostní dveře by musel nahradit trezorovými dveřmi a do oken vlepit bezpečnostní folie či zamřížovat (v závyslosti na podlaží). Jinak v paneláku jsou zdi z železobetonových panelů, takže litera zákona bude v pohodě...jen sousedi by asi zvědavě čuměli, kdyby místo klasických dvěří měl člověk trezorovky

> Dle mě, pokud by někdo chtěl mít z celého bytu trezorovou místnost, tak to lze...ale bezpečnostní dveře by musel nahradit trezorovými dveřmi a do oken vlepit bezpečnostní folie či zamřížovat (v závyslosti na podlaží). Jinak v paneláku jsou zdi z železobetonových panelů, takže litera zákona bude v pohodě...jen sousedi by asi zvědavě čuměli, kdyby místo klasických dvěří měl člověk trezorovky

- Mirasis
Příspěvek#640 » úte 8. dub 2014, 08:45
Mirasis píše:Ahoj všm mám jednu zajímavost a chtěl bych se pochlubit
Nechali jsme vytvořit šuplíkový trezor na dlouhé, nebo krátké zbraně. Tak doufám, že se vám bude líbit
Bližší info pro zájemce řeším osobně.
Jen doplním rozměry a certifikaci na kterou se mě ptáte.
Vnější:
Hloubka 380 mm
Výška 260 mm
Délka 1360 mm
Vnitřní:
Hloubka 290 mm
Výška 200 mm
Délka 1240 mm
Cerifikace bez. tř. Z1
Na přání je možné rozměry upravit dle potřeb a umíme i ve verzi do zdi

- Mirasis
Příspěvek#643 » úte 8. dub 2014, 20:45
Cena s El zámkem je cca 15 000,- Kč http://www.adsafe.cz/produkt/skrine-a-trezory-na-zbrane-trezory-na-dlouhe-zbrane-1-5-zbrani-splnuji-zakona-c.-119-2002-sb./ADST001/adsafe-suplikovy-trezor-na-zbrane/#.U0RROdw9Ykg
Počítejte, že klíčová verze bude mínus 2000,- Kč
Počítejte, že klíčová verze bude mínus 2000,- Kč
- Biermann
Příspěvek#644 » stř 9. dub 2014, 09:31
Piggy, Gash: Já se snažil odpovídat na původní dotaz a tam je to prostě blbost. Jen bezpečnostní dveře jsou k ničemu. Nicméně máte pravdu, pokud to doplníme několika dalšíma podmínkama jako zabezpečení oken, kvalita těch vstupních dveří, zdi, strop a podlaha z odpovídajících materiálů, tak může byt sloužit jako trezorová místnost. Na druhou stranu jak říká klasik "kdo z vás to má" 

- Gash
Příspěvek#645 » stř 9. dub 2014, 12:24
> Mám takový pocit, že v zákoně se o zdech píše jen, že mají být z betonu, cihel nebo obdobného materiálu, ale další specifikace se tam neuvádí, takže když vezmeme v potaz třeba ten panelák, tak uvnitř v bytě máme zdi (panely) takové tloušťky, že se do nich trezor nedá zakotvit tzn. pár cm, nejspíše 5 a stěna oddělující byt a společnou chodbu na tom nebude o moc lépe, tam je tloušťka 10 cm, takže kdybych pořídil do paneláku trezorové dveře, tak bude snažší vloupat se srkze zeď než skrze dveře.
> Teď dvě otázky pro Mirasise:
- Kolik je minimálně tloušťka zdi pro zakotvení klasické skříně pro dlouhé zbraně?
- Trezorové dveře mají kliku (zámky) z obou stran nebo jak to je řešený, aby se člověk nezabouchnul v trezoru? A jsou nějaké požadavky na otvor ve střeně při montáži těchto dveří?
> Teď dvě otázky pro Mirasise:
- Kolik je minimálně tloušťka zdi pro zakotvení klasické skříně pro dlouhé zbraně?
- Trezorové dveře mají kliku (zámky) z obou stran nebo jak to je řešený, aby se člověk nezabouchnul v trezoru? A jsou nějaké požadavky na otvor ve střeně při montáži těchto dveří?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí