Je nutno skříň na zbraně kotvit?

Jiri_t

Příspěvek#106 » pon 23. zář 2024, 17:31

IMG_20240923_0002.pdf
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kolemjdoucí

Příspěvek#107 » pon 23. zář 2024, 18:48

Díky. I tak si ale myslím, že se kotvení vztahuje k Z2, protože pro Z2 vyžaduje norma sílu ukotvení 10 kN. Viz odkaz zde: https://jinova.cz/index.php/servis-a-sl ... -na-zbrane - rámeček vpravo dole :lol:

Murphy

Příspěvek#108 » pon 23. zář 2024, 18:52

Proc to vlastne resis? Nemas, do ceho kotvit, nebo skrin obcas stehujes?
Tu druhou variantu jsem resil, sice ne u trezoru, ale zavitovou tyci ve zdi a zevnitr rychloupinakem, jako je pod sedlem na kole.

audis

Příspěvek#109 » stř 2. dub 2025, 19:50

Hodím to sem, protože téma něco jako Život střelce tu asi není.

Pojištění bytu kde jsou uskladneny zbraně :
ČSOB a uniqa při poptáváni nové pojistné smlouvy mi řekly přes makléře , že zbraně a střelivo jsou neobvyklé věci nebo tak něco (něco jako obraz od picasa nebo originál zlaté buly sicilske) a chci li mít kryty zbraně a střelivo proti krádeži, musím je vyjmenovat do smlouvy výrobce ráže typ foto. Tak jsem makleri vysvětlil, že zbraně jsou seriova výroba a foto každé zbraně ať si pojišťovna vygoogli. Dal jsem soupis zbraně výrobce typ v. č. Se zásobníky x-y ks, střelivo ráže xxx různí výrobci yyy ks, ráže ccc počet ks vvvv apod, foto všeho jedno všeho ve skříni a prošlo to. Připsal jsem i trezor. Opruz děsně obtěžuje mě to.

Podstatné je, že jestli chcete mít krytí proti vykradeni bytu / domu (krádeže obecně nevím jestli mám zasmluvneno) , zkontrolujte si svoji smlouvu. Hezký večer.

kolombo

Příspěvek#110 » stř 2. dub 2025, 20:22

A jak to navýšilo pojistnou částku?

Majkl

Příspěvek#111 » čtv 3. dub 2025, 05:44

Mám barák pojištěný u Direct. Taky jsem se výslovně ptal, jak tam zakomponovat zbraně a chtěli jen jestli nemám nějaký vzácný sbírkový kousky - nemám. Takže ve smlouvě je jen zbraně v hodnotě XXX CZK.

audis

Příspěvek#112 » čtv 3. dub 2025, 07:43

kolombo píše:A jak to navýšilo pojistnou částku?

Tuším že nijak. Je to součást limitu krytí vybavení bytu obecně, zbraně střelivo skříň jen vyjmenované. Čili příplatek jestli na to byl dotaz, nebyl.

kolombo

Příspěvek#113 » čtv 3. dub 2025, 09:11

OK, děkuji, vytvořím si seznam a proberu to s pojišťovačkou :-)

JirkaCV

Příspěvek#114 » čtv 3. dub 2025, 09:28

Dobrá připomínka. Asi budu muset smlouvu aktualizovat. Mám tam ještě noťas, který se už pár let válí pod postelí. Nemám tam 10x dražší měřící techniku o železe ani nemluvím ...

Zpět na