Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- Pablo.gs
- jarynn
- Jirka-t
Příspěvek#1175 » úte 22. bře 2016, 22:53
jarynn: přesně tak, bohužel žijeme v nalajnovaném světě a termín "vhodné zabezpečení" se do tohoto světa moc nehodí. Lanko k radiátoru může být fajn, když ti půjde vybrat chatku ožralá fetka, kterou to odradí, nebo nebude mít čas si s tím hrát. Ale pak se nedejpřírodo stane nějakej průser (např. ožralá návštěva ti pokladničku rozbije hlavou a udělá průser např. s ublížením na zdraví, smrtí...) a věřím, že pak to zabezpečění rozhodně vhodné nebylo...
- iloveguns
Příspěvek#1177 » stř 23. bře 2016, 11:34
Pablo.gs píše:Včera jsem se ptal na PČR na zbraních, co si představují pod pojmem vhodné zabezpečení 1 ks pistole. Jestli stačí plechová pokladnička přišroubovaná k podlaze. Prý stačí a šroubovat netřeba, klidně může být jen zamčená lankem k trubce topení.
Zákon hovoří, že zbraně do dvou kusů musí být zabezpečeny. Jak, to zákon v tomto případě neurčuje.
- iloveguns
-
hackerjack - Příspěvky: 357
- hackerjack
Příspěvek#1179 » stř 23. bře 2016, 12:59
Přijde mi zbytečné domlouvat se s místním útvarem PČR na výkladu paragrafu o zabezpečení zbraní. Jeho zaměstnanci většinou nemají potřebnou právní kvalifikaci a také nejsou těmi, kdo by rozhodovali o tom, zda bylo nebo nebylo vhodně zabezpečeno.
Raději si zaplatím dva či tři tisíce, než bych riskoval možnou ztrátu spolehlivosti a tím i ztrátu ZP. Když svoje jednu až dvě zbraně zamknu do certifikovaného sejfu s odolností 15RU, tak případnému soudci nedám žádný prostor pro nějaký libovolný výklad, protože zbraně prostě byly zabezpečené přesně podle zákona a dokonce o jeden stupeň výše.
Certifikované sejfy jsou k mání už od cca CZK 2500,-.
A když je to finančně a technicky možné, tak raději rovnou šáhnu po trezoru ve třídě 0 nebo I.
Raději si zaplatím dva či tři tisíce, než bych riskoval možnou ztrátu spolehlivosti a tím i ztrátu ZP. Když svoje jednu až dvě zbraně zamknu do certifikovaného sejfu s odolností 15RU, tak případnému soudci nedám žádný prostor pro nějaký libovolný výklad, protože zbraně prostě byly zabezpečené přesně podle zákona a dokonce o jeden stupeň výše.
Certifikované sejfy jsou k mání už od cca CZK 2500,-.
A když je to finančně a technicky možné, tak raději rovnou šáhnu po trezoru ve třídě 0 nebo I.
- iloveguns
Příspěvek#1181 » stř 23. bře 2016, 14:07
Když se zeptáš na PČR, nemohou ti stejně říci nic jiného, než co je v zákoně. Když dojde k průseru, bude se tě snažit utáhnout napřed na přestupek na blokovou pokutu. Když blokové řízení odmítneš, jde to na správní řízení. Když ani tam neuspěješ, obrátíš se na soud.
- Pablo.gs
Příspěvek#1182 » stř 23. bře 2016, 18:56
No, já jsem ten dotaz položil na PČR proto, že se tu nedávno řešilo, co si představují pod pojmem "vhodné zabezpečení". Takže když jsem čekal těch 10 min. na vystavení PZ, tak jsem hodil řeč, abych zde zprostředkoval názor PČR.
Jinak osobně mám trezor třídy I (hotovost do 500tis.), do plechovky 15RU bych nešel, to jsou imho vyhozený peníze.
Jinak osobně mám trezor třídy I (hotovost do 500tis.), do plechovky 15RU bych nešel, to jsou imho vyhozený peníze.
- DAveDOG
Příspěvek#1183 » stř 23. bře 2016, 19:30
wigum píše:Nemají? A ty jako myslíš, že se k soudu dostaneš jak? Kdo bude rozhodovat, zda jsi spáchal přestupek nebo trestňák? Kdo jako první určí klasifikaci?
Ne opravdu nemají, o tyto věci se tam starají jiné funkce než policistka, která má na starosti evidenci zbraní a zbrojních průkazů a jedná s Tebou u přepážky.
- rcc
Příspěvek#1184 » stř 23. bře 2016, 19:38
Nepotřebuji žádný právní předpis a pod pojmem vhodné zabezpečení si představím min. sejf 15RU a zámek A. Souhlasím s těmi, kteří i jednu zbraň takto zabezpečí. Sejf MINI 4 považuji na zabezpečení 1-3 "krátkých" za ideální, samozřejmě i s kotvením do zdi. Zbraně jsou specifické zboží a takto je potřeba se k němu chovat, nebo-li "kdo chce mít opici, musí mít na banány".
- Piggy
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX