Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
-
hackerjack - Příspěvky: 357
- hackerjack
Příspěvek#1516 » úte 14. úno 2017, 23:59
jhora píše:... Pochybuju, že by se zpřísňovala pravidla pro skříně jako takové, ...
Tohle si ještě před vánocemi říkali majitelé zbraní v Německu taky a od minulého měsíce mají ve schvalovacím procesu nová, mnohem přísnější pravidla pro trezory na zbraně. Již pořízené trezory a skříně mohou používat dále, ale pro koupi nového platí nejméně třída 0. Mně z toho vyplývá, že nějaká příští "sjednocovací" aktivita EU se povede také v tomhle směru.
- kurvajz
Příspěvek#1519 » stř 15. úno 2017, 10:39
Mám taková dilemma s výběrem...pořád tak nějak lavíruju a říkám si, zda by nebylo lepší vzít místo původně vybraného:
http://www.jinova.cz/na-kratke-zbrane/d ... rane-ntj-8
Nějaký vyšší, aby se do něj dala dát i dlouhá a obecně víc věcí...takže třeba tohle:
https://www.trezory-vama.cz/rwp/Trezory ... uktId=1313
a nebo rovnou tohle:
http://www.jinova.cz/na-20-dlouhych-zbr ... brane-na-5
Problém je v tom, že ten první jsem plánoval dát do skříně v ložnici, ale ty další dva už by se tam vešly jen těžko...ten Neptun je moc širokej...a ten poslední zase na druhou stranu moc vysokej.
Krom toho ta skříň v ložnici je vestavěná, takže by se muselo na dně vyříznout kus toho dřeva...a pod skříní jsou parkety...a bůhví, co je pod nima a do jaké hloubky...čili nevím, jak s kotvením.
Napadla mne možnost dát trezor do komory, která je přes předsíň od ložnice. Má šířku cca 80 cm, hloubku cca 140 cm...takže by se tam vešel i ten 60 cm široký Neptun...a nad to bych dal tenhle regál:
https://www.ceskeregaly.cz/regaly/cz/ko ... olici_8425
aby se prostor nad trezorem využil na skladování všeho možného.
Tak co vy na to, je to dobrej nápad, špatnej nápad nebo jakej je to vlastně nápad
Je mi jasný, že trezor by měl bejt co nejvíc "po ruce", a to v případě komory právě nebude...což vidím jako jediný, ale dost podstatný negativum.
Ještě dodám, že do bytu vedou fungl nové bezpečnostní dveře 3. třídy s novou bezpečnostní zárubní od českého renomovaného výrobce.
http://www.jinova.cz/na-kratke-zbrane/d ... rane-ntj-8
Nějaký vyšší, aby se do něj dala dát i dlouhá a obecně víc věcí...takže třeba tohle:
a nebo rovnou tohle:
http://www.jinova.cz/na-20-dlouhych-zbr ... brane-na-5
Problém je v tom, že ten první jsem plánoval dát do skříně v ložnici, ale ty další dva už by se tam vešly jen těžko...ten Neptun je moc širokej...a ten poslední zase na druhou stranu moc vysokej.
Krom toho ta skříň v ložnici je vestavěná, takže by se muselo na dně vyříznout kus toho dřeva...a pod skříní jsou parkety...a bůhví, co je pod nima a do jaké hloubky...čili nevím, jak s kotvením.
Napadla mne možnost dát trezor do komory, která je přes předsíň od ložnice. Má šířku cca 80 cm, hloubku cca 140 cm...takže by se tam vešel i ten 60 cm široký Neptun...a nad to bych dal tenhle regál:
https://www.ceskeregaly.cz/regaly/cz/ko ... olici_8425
aby se prostor nad trezorem využil na skladování všeho možného.
Tak co vy na to, je to dobrej nápad, špatnej nápad nebo jakej je to vlastně nápad

Je mi jasný, že trezor by měl bejt co nejvíc "po ruce", a to v případě komory právě nebude...což vidím jako jediný, ale dost podstatný negativum.
Ještě dodám, že do bytu vedou fungl nové bezpečnostní dveře 3. třídy s novou bezpečnostní zárubní od českého renomovaného výrobce.
- paza
Příspěvek#1520 » stř 15. úno 2017, 10:53
No že bys při případném přepadení běžel pro zbraně do trezoru tam nebo jinam není asi nejlepší, takže trezor by měl být hlavně na uložení zbraní a potom nevadí i když je trochu z ruky, ale zbraň pro akční použití by měla být stále, a to i v noci, při ruce, takže na noc vhodně uložená u postele v ložnici.
Jinak s tou hmotností trezoru to obvykle není tak kritické, i když má třeba těch 170 kg, tak si představ, že se to rovná tomu, že se dva lidé, těsně vedle sebe, postaví na to dané místo - to běžná podlaha snese.
Jinak s tou hmotností trezoru to obvykle není tak kritické, i když má třeba těch 170 kg, tak si představ, že se to rovná tomu, že se dva lidé, těsně vedle sebe, postaví na to dané místo - to běžná podlaha snese.
- Sam Jr.
Příspěvek#1521 » stř 15. úno 2017, 22:32
Tak já jsem svůj výběr sejfu na dlouhé konečně rozlousknul a dneska došel Safetronic ZSl 5 ME, no ještě že mám mezi kámošema siláky - 4. patro bez výtahu byla fuška
proti popisu chyběli kotvící otvory na zadní straně :/ tak jsem je vyvrtal no, šlo to
kotvit do nové plovoučky fakt nechci a zároveň budou sloužit k uchycení poličky pod schránku, 130 cm na výšku teď nevyužiju, ještě chci dobastlit nějaký "regálek" na dno přes 3-4 pozice, aby šla mp5 pěkně do držáku a byl další prostor třeba na kufříky atd. A teda vyřešit nějakej sokl, zase se mě nechce řezat lištu kolem zdi, aby šel sejf zádama až na zeď. Jak bude hotovo, postnu foto 

- kurvajz
Příspěvek#1522 » čtv 16. úno 2017, 10:45
paza píše:No že bys při případném přepadení běžel pro zbraně do trezoru tam nebo jinam není asi nejlepší, takže trezor by měl být hlavně na uložení zbraní a potom nevadí i když je trochu z ruky, ale zbraň pro akční použití by měla být stále, a to i v noci, při ruce, takže na noc vhodně uložená u postele v ložnici.
Nevím, ta zbraň u postele se mi moc nelíbí...jednou ji zapomenu uklidit, až přijde nějaká návštěva a je zaděláno na průser. Spíš se spoléhám na to, že bytové bezpečnostní dveře odolají dostatečně dlouho na to, abych se stihl k trezoru přemístit, kdyby nedej bože něco...
Ta hmotnost si myslím nebude problém...tedy pokud je rozložena do celé plochy dna a ne jen na 4 body v rozích. Spíš z hlediska kotvení přes parkety je to problém, protože nevím, jaká je pod tím podlaha a parkety se mi kvůli tomu rozebírat fakt nechce. A v případě ložnice můžu kotvit jen do země, protože nad lištou podlahy v u obou zdí tvořících roh, ve kterém je skříň, jsou plynové trubky k topení.
U té komory by to bylo v pohodě, akorát se tam právě chystám dát novou dlažbu...tak jako nevím, abych si ji tím kotvením nezničil. Ale došla mi jiná věc...ten Neptun, který se mi líbí asi nejvíc:
má šířku 60 cm a hloubku 450 cm...a já mám dveře do komory se šířkou taky 60 cm, takže jsi nejsem úplně jistej, že bych ho tam vůbec dostal a nezničil přitom nákladně renovovaná futra

- paza
Příspěvek#1523 » čtv 16. úno 2017, 11:46
No užší strana 45cm dveřmi 60cm bez problému projde a pokud máš šířku komory větší než 75cm, tak se dá trezor v té komoře otočit. A již jsem to někde psal, pokud je hladká podlaha a dáš pod trezor kobereček (třeba kus jekoru nebo výřez z takové té hrubé textilní rohožky) s rozměrem jako je půdorys toho trezoru, tak můžeš i takto těžkým trezorem otáčet jako čamrdou. Kobereček pod ním necháš a ten ti alespoň vyrovná případnou nerovinnost spodních ploch a rozloží tak tlak na celou plochu podstavy.
- Kencui
Příspěvek#1524 » čtv 16. úno 2017, 12:31
Mam dotaz poridil jsem WSA 9 kombi s elektronickym zamkem a zaskocilo me, jak nizko ten zamek (klavesnice) je. Kdyz jsem si predstavil, ze se k tomu budu denne ohybat, tak jsem jeste vyuzil schodistoveho rudlu (na druhy den jsem jej musel vratit) k tomu, abych pod trezor dostal malou skrinku - dva supliky. Tim jsem vyresil vysku, ale obavam se aby ji trezor casem nerozmacknul.
Nevite o nejakem podstavci, ktery bych tam mohl dat?
Druha otazka - z druhe strany zdi (chodba pred bytem) je skrin s pozarni hadici a bojim se abych v pripade kotveni nenavrtal vodu. Je na to nejaka norma? Ve smyslu, ze 5cm zdiva (betonovy monolit) mam k dispozici...
Jinak trezor jsem stehoval prakticky sam dve patra po schodech - byl jsem pak uplne KO. Radim vam tedy nespolehat na pomoc ridice kuryra ....
Nevite o nejakem podstavci, ktery bych tam mohl dat?
Druha otazka - z druhe strany zdi (chodba pred bytem) je skrin s pozarni hadici a bojim se abych v pripade kotveni nenavrtal vodu. Je na to nejaka norma? Ve smyslu, ze 5cm zdiva (betonovy monolit) mam k dispozici...
Jinak trezor jsem stehoval prakticky sam dve patra po schodech - byl jsem pak uplne KO. Radim vam tedy nespolehat na pomoc ridice kuryra ....
- jhora
- Kencui
- jhora
- Antony30011
- Antony30011
- kurvajz
Příspěvek#1529 » čtv 16. úno 2017, 17:03
paza píše:No užší strana 45cm dveřmi 60cm bez problému projde a pokud máš šířku komory větší než 75cm, tak se dá trezor v té komoře otočit. A již jsem to někde psal, pokud je hladká podlaha a dáš pod trezor kobereček (třeba kus jekoru nebo výřez z takové té hrubé textilní rohožky) s rozměrem jako je půdorys toho trezoru, tak můžeš i takto těžkým trezorem otáčet jako čamrdou. Kobereček pod ním necháš a ten ti alespoň vyrovná případnou nerovinnost spodních ploch a rozloží tak tlak na celou plochu podstavy.
Tak dneska jsem udělal podrobné měření - šířka mezi futry je dokonce jen 59 cm

Komora je široká 78,5 cm a hluboká 134,5 cm. Ve zdi naproti dveřím je ještě původní světlíkové okénko z 30. let minulého století o šířce 50 cm a výšce 120 cm, který je samozřejmě úplně na nic. Takže ho vyhodím, kousek dozdím a místo něj dám okénko 50x50 cm.
Na podlaze jsou takové ty hnusné staré, malé čtvercové dlaždičky...a jelikož budu dláždit předsíň, říkal jsem si, že bych tu dlažbu protáhnul i do té komory...ale nevím, jak se to slučuje s tím trezorem teďka

Na tom koberci by to asi šlo, jak říkáš, ale nevím zda z něj nesleze, když ho budu otáčet a tlačit, protože tahat ho nebudu moct, neboť tam není samozřejmě na to místo

- paza
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX