Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

hackerjack

Příspěvek#1516 » úte 14. úno 2017, 23:59

jhora píše:... Pochybuju, že by se zpřísňovala pravidla pro skříně jako takové, ...

Tohle si ještě před vánocemi říkali majitelé zbraní v Německu taky a od minulého měsíce mají ve schvalovacím procesu nová, mnohem přísnější pravidla pro trezory na zbraně. Již pořízené trezory a skříně mohou používat dále, ale pro koupi nového platí nejméně třída 0. Mně z toho vyplývá, že nějaká příští "sjednocovací" aktivita EU se povede také v tomhle směru.

kurvajz

Příspěvek#1517 » stř 15. úno 2017, 08:47

Hmmm a přitom už v rajchu nemůže mít kvér jen tak někdo...ach jo...si tak říkám, zda mi třída I teda bude do budoucna stačit...

Antony30011

Příspěvek#1518 » stř 15. úno 2017, 08:58

Pokud by i zde platilo, ze co bylo muze zustat tak bych to ted nijak nehrotil. My tezko muzeme vydedukovat co nasi/eu poslanci vymysli...

kurvajz

Příspěvek#1519 » stř 15. úno 2017, 10:39

Mám taková dilemma s výběrem...pořád tak nějak lavíruju a říkám si, zda by nebylo lepší vzít místo původně vybraného:

http://www.jinova.cz/na-kratke-zbrane/d ... rane-ntj-8

Nějaký vyšší, aby se do něj dala dát i dlouhá a obecně víc věcí...takže třeba tohle:

https://www.trezory-vama.cz/rwp/Trezory ... uktId=1313

a nebo rovnou tohle:

http://www.jinova.cz/na-20-dlouhych-zbr ... brane-na-5

Problém je v tom, že ten první jsem plánoval dát do skříně v ložnici, ale ty další dva už by se tam vešly jen těžko...ten Neptun je moc širokej...a ten poslední zase na druhou stranu moc vysokej.
Krom toho ta skříň v ložnici je vestavěná, takže by se muselo na dně vyříznout kus toho dřeva...a pod skříní jsou parkety...a bůhví, co je pod nima a do jaké hloubky...čili nevím, jak s kotvením.

Napadla mne možnost dát trezor do komory, která je přes předsíň od ložnice. Má šířku cca 80 cm, hloubku cca 140 cm...takže by se tam vešel i ten 60 cm široký Neptun...a nad to bych dal tenhle regál:

https://www.ceskeregaly.cz/regaly/cz/ko ... olici_8425

aby se prostor nad trezorem využil na skladování všeho možného.

Tak co vy na to, je to dobrej nápad, špatnej nápad nebo jakej je to vlastně nápad :roll: :?:

Je mi jasný, že trezor by měl bejt co nejvíc "po ruce", a to v případě komory právě nebude...což vidím jako jediný, ale dost podstatný negativum.

Ještě dodám, že do bytu vedou fungl nové bezpečnostní dveře 3. třídy s novou bezpečnostní zárubní od českého renomovaného výrobce.

paza

Příspěvek#1520 » stř 15. úno 2017, 10:53

No že bys při případném přepadení běžel pro zbraně do trezoru tam nebo jinam není asi nejlepší, takže trezor by měl být hlavně na uložení zbraní a potom nevadí i když je trochu z ruky, ale zbraň pro akční použití by měla být stále, a to i v noci, při ruce, takže na noc vhodně uložená u postele v ložnici.
Jinak s tou hmotností trezoru to obvykle není tak kritické, i když má třeba těch 170 kg, tak si představ, že se to rovná tomu, že se dva lidé, těsně vedle sebe, postaví na to dané místo - to běžná podlaha snese.

Sam Jr.

Příspěvek#1521 » stř 15. úno 2017, 22:32

Tak já jsem svůj výběr sejfu na dlouhé konečně rozlousknul a dneska došel Safetronic ZSl 5 ME, no ještě že mám mezi kámošema siláky - 4. patro bez výtahu byla fuška :) proti popisu chyběli kotvící otvory na zadní straně :/ tak jsem je vyvrtal no, šlo to :) kotvit do nové plovoučky fakt nechci a zároveň budou sloužit k uchycení poličky pod schránku, 130 cm na výšku teď nevyužiju, ještě chci dobastlit nějaký "regálek" na dno přes 3-4 pozice, aby šla mp5 pěkně do držáku a byl další prostor třeba na kufříky atd. A teda vyřešit nějakej sokl, zase se mě nechce řezat lištu kolem zdi, aby šel sejf zádama až na zeď. Jak bude hotovo, postnu foto :)

kurvajz

Příspěvek#1522 » čtv 16. úno 2017, 10:45

paza píše:No že bys při případném přepadení běžel pro zbraně do trezoru tam nebo jinam není asi nejlepší, takže trezor by měl být hlavně na uložení zbraní a potom nevadí i když je trochu z ruky, ale zbraň pro akční použití by měla být stále, a to i v noci, při ruce, takže na noc vhodně uložená u postele v ložnici.
Jinak s tou hmotností trezoru to obvykle není tak kritické, i když má třeba těch 170 kg, tak si představ, že se to rovná tomu, že se dva lidé, těsně vedle sebe, postaví na to dané místo - to běžná podlaha snese.

Nevím, ta zbraň u postele se mi moc nelíbí...jednou ji zapomenu uklidit, až přijde nějaká návštěva a je zaděláno na průser. Spíš se spoléhám na to, že bytové bezpečnostní dveře odolají dostatečně dlouho na to, abych se stihl k trezoru přemístit, kdyby nedej bože něco...

Ta hmotnost si myslím nebude problém...tedy pokud je rozložena do celé plochy dna a ne jen na 4 body v rozích. Spíš z hlediska kotvení přes parkety je to problém, protože nevím, jaká je pod tím podlaha a parkety se mi kvůli tomu rozebírat fakt nechce. A v případě ložnice můžu kotvit jen do země, protože nad lištou podlahy v u obou zdí tvořících roh, ve kterém je skříň, jsou plynové trubky k topení.
U té komory by to bylo v pohodě, akorát se tam právě chystám dát novou dlažbu...tak jako nevím, abych si ji tím kotvením nezničil. Ale došla mi jiná věc...ten Neptun, který se mi líbí asi nejvíc:

https://www.trezory-vama.cz/rwp/Trezory ... uktId=1313

má šířku 60 cm a hloubku 450 cm...a já mám dveře do komory se šířkou taky 60 cm, takže jsi nejsem úplně jistej, že bych ho tam vůbec dostal a nezničil přitom nákladně renovovaná futra :x A při stěhování hloubkovou stranou napřed zase nevím, jestli by se pak v té komoře dal otočit do správné polohy a hlavně jak, při hmotnosti 170 kg... :roll:

paza

Příspěvek#1523 » čtv 16. úno 2017, 11:46

No užší strana 45cm dveřmi 60cm bez problému projde a pokud máš šířku komory větší než 75cm, tak se dá trezor v té komoře otočit. A již jsem to někde psal, pokud je hladká podlaha a dáš pod trezor kobereček (třeba kus jekoru nebo výřez z takové té hrubé textilní rohožky) s rozměrem jako je půdorys toho trezoru, tak můžeš i takto těžkým trezorem otáčet jako čamrdou. Kobereček pod ním necháš a ten ti alespoň vyrovná případnou nerovinnost spodních ploch a rozloží tak tlak na celou plochu podstavy.

Kencui

Příspěvek#1524 » čtv 16. úno 2017, 12:31

Mam dotaz poridil jsem WSA 9 kombi s elektronickym zamkem a zaskocilo me, jak nizko ten zamek (klavesnice) je. Kdyz jsem si predstavil, ze se k tomu budu denne ohybat, tak jsem jeste vyuzil schodistoveho rudlu (na druhy den jsem jej musel vratit) k tomu, abych pod trezor dostal malou skrinku - dva supliky. Tim jsem vyresil vysku, ale obavam se aby ji trezor casem nerozmacknul.
Nevite o nejakem podstavci, ktery bych tam mohl dat?
Druha otazka - z druhe strany zdi (chodba pred bytem) je skrin s pozarni hadici a bojim se abych v pripade kotveni nenavrtal vodu. Je na to nejaka norma? Ve smyslu, ze 5cm zdiva (betonovy monolit) mam k dispozici...
Jinak trezor jsem stehoval prakticky sam dve patra po schodech - byl jsem pak uplne KO. Radim vam tedy nespolehat na pomoc ridice kuryra ....

jhora

Příspěvek#1525 » čtv 16. úno 2017, 12:33

podstavec bych nechal udělat u kováře, WSA9 kombi váží 108kg a to vážně není málo. Co se týká vrtání do zdi, hodlám si půjčit detektor kovů, abych měl jistotu (budu kotvit ten samý trezor do podlahy). Levný zas tolik nestojí a na tuhle práci stačí.

Kencui

Příspěvek#1526 » čtv 16. úno 2017, 12:49

V dome mame zdi z betonoveho monolitu - coz se obavam ze tam budou ty dratene site (nevim ted jak se tomu rika), takze to by mi asi nepomohlo :/
Jinak jeho vahy jsem si opravdu vedom :lol:

jhora

Příspěvek#1527 » čtv 16. úno 2017, 12:52

Mě to tolik nepřišlo, měl jsem pomocníka a vozíček :) Ale s těmi sítěmi fakt nevím, jak to ověřit. Asi vrtat opatrně a každý půlcentimertr mrknout dovnitř. A doufat že to stačí.

Antony30011

Příspěvek#1528 » čtv 16. úno 2017, 16:16

Kencui: na metrak staci par jekliku. Dival jsem se odkud jsi a Dobris je pro me z ruky. Zkus nejakou kovodilnu. Rekni rozmer zaklady, vahu a pozadovanou vysku. Dobrej svarec to ma za hodku i v laku :)

kurvajz

Příspěvek#1529 » čtv 16. úno 2017, 17:03

paza píše:No užší strana 45cm dveřmi 60cm bez problému projde a pokud máš šířku komory větší než 75cm, tak se dá trezor v té komoře otočit. A již jsem to někde psal, pokud je hladká podlaha a dáš pod trezor kobereček (třeba kus jekoru nebo výřez z takové té hrubé textilní rohožky) s rozměrem jako je půdorys toho trezoru, tak můžeš i takto těžkým trezorem otáčet jako čamrdou. Kobereček pod ním necháš a ten ti alespoň vyrovná případnou nerovinnost spodních ploch a rozloží tak tlak na celou plochu podstavy.

Tak dneska jsem udělal podrobné měření - šířka mezi futry je dokonce jen 59 cm :x
Komora je široká 78,5 cm a hluboká 134,5 cm. Ve zdi naproti dveřím je ještě původní světlíkové okénko z 30. let minulého století o šířce 50 cm a výšce 120 cm, který je samozřejmě úplně na nic. Takže ho vyhodím, kousek dozdím a místo něj dám okénko 50x50 cm.
Na podlaze jsou takové ty hnusné staré, malé čtvercové dlaždičky...a jelikož budu dláždit předsíň, říkal jsem si, že bych tu dlažbu protáhnul i do té komory...ale nevím, jak se to slučuje s tím trezorem teďka :? Bude to dlažba ne úplně hladká, spíše trošku reliéfní imitující dřevo.
Na tom koberci by to asi šlo, jak říkáš, ale nevím zda z něj nesleze, když ho budu otáčet a tlačit, protože tahat ho nebudu moct, neboť tam není samozřejmě na to místo :roll:

paza

Příspěvek#1530 » čtv 16. úno 2017, 18:03

Pokud by to z koberce slézalo, tak stačí vzít třeba dřevěnou lištu nebo hranolek tak nějak dlouhý jako je hrana trezoru a dát ho na zem a tlačit přes něj současně kobereček i trezor. Ideální je, když někdo pomáhá s posouváním, pak je to snazší.

Zpět na