Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- kurvajz
Příspěvek#1621 » čtv 23. úno 2017, 21:26
JardaB píše:No tak ono jde snad hlavne o to, aby to bylo v poradku papirove, tech par desitek tisic ztraty by me asi nezabilo.
A jsme u toho - proč teda neinvestovat do kvalitního dvoustupňového zabezpečení rovnou a eliminovat tím v podstatě 99,99% hrozeb?
Jako co si budeme povídat, nejspíše nikdo z nás není natolik zajímavej či majetnej, aby k němu domu šel profík...ale pokud má někdo papírový futra a jako zámek normální FABku...a k tomu neukotvenej padesátikilovej trezor (protože se to podle MV nemusí)...tak ho vybere i normální somrák s pajcrem
- SC1
Příspěvek#1622 » čtv 23. úno 2017, 21:29
Antony30011 píše:Pelanj: no, tak si kup tabulu plechu 3 mm s 230 mm flexou a zkoušej. Kdyby šlo o rychlost a ne nějaký řezání na přesno, díra na vytažení zbraně je hned. A to by se ještě dalo polemizovat o tom, jestli není rychlejší objet ten trezor flexou kolem dokola
Mám pochozí poklop na žumpu z 5 mm oceli, zhruba 60 x 60 cm. Zámečník se seknul v mírách a musel jsem ho oříznout na rozměr. Dělal jsem to 230 stavební flexou a 2 mm kotoučem. Dalo mi to asi 20 minut práce, hlavně díky přestávkám na odpočinek bolavých rukou (a řezal jsem na milimetr). Kotouč v ceně 30 Kč jsem na tom zničil totálně a z flexy mi ho museli v autoservisu sundat autogenem, jak se zapekla matice. Ale jinak bez následků. To jen tak pro názornější představu...
Samotná zbraňová skříň podle mě představuje tak 25 % zabezpečení. Druhých 25 % dělá ukotvení, protože přeci jen odvézt skříň na rudlíku je méně nápadné než řezat flexou a rychlost taky hraje velkou roli. No a těch zbylých 50 % dělá kamufláž

Samozřejmě jakékoliv zabezpečení objektu navíc dělá svoje a EZS napojená na PCO je úplně nejlepší v kombinaci se zpomalovacími prostředky, protože se zloděj dostává do kleští času...
- paza
Příspěvek#1623 » čtv 23. úno 2017, 21:33
Ono jde hlavně o ten pocit a také o chránění sebe sama. Pocit máme snad všichni dobrý, jen když je vše uloženo a zabezpečeno tak jak má být a nebo snad i o něco lépe.
A ten pocit bezpečí také není vedlejší, představte si, že máte zbraně zabezpečené ledabyle a tak si klidně spíte a máte příjemné sny, třeba o krásných ženách (mužích) a někdo se k vám vloupá a ty zbraně najde a použije proti vám. Tak i o tom to zabezpečení zbraní je...
A ten pocit bezpečí také není vedlejší, představte si, že máte zbraně zabezpečené ledabyle a tak si klidně spíte a máte příjemné sny, třeba o krásných ženách (mužích) a někdo se k vám vloupá a ty zbraně najde a použije proti vám. Tak i o tom to zabezpečení zbraní je...
- pelanj
Příspěvek#1624 » čtv 23. úno 2017, 21:36
Myslel jsem, že bych to chtěl vidět jako show na youtube...tak jsem hledal a našel třeba tohle:
https://youtu.be/0SQTS2u4HFo
Z boku je to sranda, skz dveře to bude asi o něco horší.
https://youtu.be/0SQTS2u4HFo
Z boku je to sranda, skz dveře to bude asi o něco horší.
- Antony30011
- Antony30011
Příspěvek#1626 » čtv 23. úno 2017, 21:38
SC1: nic proti, já 230 mm flexou řezávám běžne 10 mm pásoviny, silnostěnný jekle, litý účka a když je potřeba i v dost debilních polohách (mám farmu). A to sundávání matice autogenem, to se mi za x desítek odpoužíváných kotoučů nestalo
asi jinej gang.
Na to konto, sám píšeš, že jsi řezal na milimetr. To beru, to trvá a trefovat se 230 mm flexou není jen tak. Na to je daleko lepší 150 mm a nebo prostě pásová pila. Ale když si vezmeš 3 mm plech délky 1200 mm (trezor kolem dokola) a pojedeš flexou hlava nehlava tak to máš hned.
S tím EZS souhlasím. To udělá daleko víc.

Na to konto, sám píšeš, že jsi řezal na milimetr. To beru, to trvá a trefovat se 230 mm flexou není jen tak. Na to je daleko lepší 150 mm a nebo prostě pásová pila. Ale když si vezmeš 3 mm plech délky 1200 mm (trezor kolem dokola) a pojedeš flexou hlava nehlava tak to máš hned.
S tím EZS souhlasím. To udělá daleko víc.
- tomas fuk
Příspěvek#1627 » čtv 23. úno 2017, 21:43
S flexou delam denne, rezu jak se 125tkou, tak 230tkou, sila materialu od 3 mm do 10 mm a jde to jako po masle. Koutouce taky zadna hitparada, Cubitron. Opotrebovane kotouce povoluji rukou, ani nepouzivam klic. Trezor se stenou 3 mm bych rozrezal 125tkou jak nic.Na to bych si 230tku nebral, zbytecne tezka.
- SC1
Příspěvek#1628 » čtv 23. úno 2017, 22:06
Antony: To jsme se nepochopili. Měl jsem v úmyslu ilustrovat, jak je to lehké, ne naopak. Jeklů a pásovin už mám taky nařezáno hromadu a bez problémů. Pouze tenhle plech, kde jsem částečně řezal a částečně brousil (jak jsem korigoval rovinu) a nenechával chladnout bylo na kotouč zjevně moc. Ale i kdyby to pro zloděje mělo představovat tyhle těžkosti, tak je pořád relativně v pohodě.
- jhora
Příspěvek#1629 » čtv 23. úno 2017, 22:09
Co si budeme povídat, hromada z nás navíc doma má jak flexu, tak vhodný kotouč. Zloděj by ani nemusel nosit vlastní, stačí prošmejdit dílnu. Největší překážkou je dostat se do domu/bytu. Pak už si poradí, když půjde jen o skříň na zbraně nebo obyč. trezor s třídou nižší odolnosti ( a na tu vyšší většina z nás nemá, protože jsme za ty prachy nakoupili hromové hole
)

- kurvajz
- jhora
Příspěvek#1631 » čtv 23. úno 2017, 22:55
Děkuju, to je velmi milé, přát mi, aby na mě někdo spáchal zločin, protože bydlím v bytě a nářadí jaksi nemám kam jinam dát
Jistě ti poděkují i ostatní lidi, kteří se prohřešili tím, že mají nářadí a nemůžou je mít v oddělené budově nebo dalším trezoru (což jsou nejspíš skoro všichni, co nějaké nářadí mají). Ještě že se tvé přání nevyplní, protože by stát obratem zvedl nároky na zabezpečení zbraní tak, že by na to drtivá většina z nás neměla ani finance, ani reálné možnosti a prostor.
Ale moc rád si poslechnu, kde my obyčejní lidé máme mít v bytě nebo v domě flexu, abychom ji měli pro sebe po ruce a přitom nebyla po ruce zloději, když zrovna nejsem doma
Jistě to bude nějaká výživná rada, kterou můžeme snadno aplikovat bez ohledu na to kde žijeme (byt, dům, nájem, vlastní) a kolik máme volných financí.

Ale moc rád si poslechnu, kde my obyčejní lidé máme mít v bytě nebo v domě flexu, abychom ji měli pro sebe po ruce a přitom nebyla po ruce zloději, když zrovna nejsem doma

- Antony30011
- Antony30011
Příspěvek#1632 » čtv 23. úno 2017, 22:59
SC1 píše:Antony: To jsme se nepochopili. Měl jsem v úmyslu ilustrovat, jak je to lehké, ne naopak. Jeklů a pásovin už mám taky nařezáno hromadu a bez problémů. Pouze tenhle plech, kde jsem částečně řezal a částečně brousil (jak jsem korigoval rovinu) a nenechával chladnout bylo na kotouč zjevně moc. Ale i kdyby to pro zloděje mělo představovat tyhle těžkosti, tak je pořád relativně v pohodě.
Nepochopili. Ja to pochopil prave naopak. Takze se omlouvam

-
kolemjdoucí - Příspěvky: 895
- kolemjdoucí
Příspěvek#1633 » pát 24. úno 2017, 09:13
cipis píše:Achjo, zase. Těch 15RU u skříně se ale přece posuzuje podle stejné normy, jako trezory. Tedy se ten test skládá z vniknutí a z ukotvení. Dohromady to musí dát těch 15RU. Proč by se asi jinak testovaly ty vyvrtané otvory na vytržení, když to dle MV není potřeba kotvit? Podle mne je to blbost.
Prostě aby to mělo platný atest 15RU, tak to musí za a) vydržet to páčidlo/flexu po určitý čas a za b) kotvení musí také něco vydržet. Až když to splní oboje, tak to může mít těch 15RU. Když to neukotvíš, tak máš sice z násilného vniknutí 15RU, ale 0 RU z ukotvení, tedy ve výsledku nulu.
Přečti si tu normu, jinak je to jen plané teoretizování.
- RomanB74
Příspěvek#1635 » pát 24. úno 2017, 14:07
Není to přímo "zabezpečení zbraní", ale spíše obecné zabezpečení prostor (bytu).
Já hodil na vstupní dveře bytu tohle:

Je to obyčejný dveřní alarm, jednoduché ovládání, základní funkce. Reaguje na otevření dveří, buď pípne, aktivuje odpočet alarmu nebo začne okamžitě hvízdat. Když jsem jej nainstaloval, zapoměl jsem to sdělit bratrovi který si později pro něco přišel. Málem jej trefilo, jak se vyděsil.
Samozřejmě, jsou daleko lepší systémy. Nicméně myslím si, že za tu investici (208,- Kč včetně dopravy), to za to stálo. Každopádně je to jen další prvek, který může ovlivnit jednání případných narušitelů.
Nemělo by se mi stát, že mne vzbudí až lupič s baterkou.
Já hodil na vstupní dveře bytu tohle:

Je to obyčejný dveřní alarm, jednoduché ovládání, základní funkce. Reaguje na otevření dveří, buď pípne, aktivuje odpočet alarmu nebo začne okamžitě hvízdat. Když jsem jej nainstaloval, zapoměl jsem to sdělit bratrovi který si později pro něco přišel. Málem jej trefilo, jak se vyděsil.
Samozřejmě, jsou daleko lepší systémy. Nicméně myslím si, že za tu investici (208,- Kč včetně dopravy), to za to stálo. Každopádně je to jen další prvek, který může ovlivnit jednání případných narušitelů.
Nemělo by se mi stát, že mne vzbudí až lupič s baterkou.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí