Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- Sysop
Příspěvek#1726 » čtv 16. bře 2017, 21:14
mikymoto píše:Nejlevnější co jsem našel dělá Tuza, viz http://www.lovecke-zbrane.eu/trezorove-dvere/
Jen bacha u těch dvou nejlevnějších - jsou vstupní otvory jen 400 a 500 mm (člověk nesmí přibrat)
Dulezite je, do jak pevne zdi se ta zaruben zazdi. Nejslabsim clankem u techto dveri je zamek a zed.
Pokud se poptate u P-kovo Brno, tak treba se najdou i levnejsi, to je totiz vyrobce a ne prodejce (prevzali hodne patentu z komunisticke ery). Delaji zakazkovky, ale maji i nejake typizovane vyrobky. Hlavne - cokoli upravi, predelaji, proste vyrobce.
- Vašek96
- jhora
Příspěvek#1729 » pon 20. bře 2017, 11:25
Já nakonec vybral elektronický, a to z důvodu vyšší bezpečnosti.
Klíč člověk musí někde mít a já nedokázal vymyslet, kde ho doma skladovat, když někam pojedu a nebudu ho chtít brát s sebou. Zároveň nehrozí, že až budu mít děti, tak že najdou klíč a vlezou mi dovnitř až nebudu doma. Navíc je ten zámek vyšší bezpečnostní třídy, než mechanický.
Klíč od skříně na zbraně či trezoru je velice nápadný a nepochybuju, že když vymyslím dobrou schovku, tak zloděj ji odhalí do pěti minut, protože vůbec nejsem originální a pro něj je to běžné místo. Sice to stálo docela dost peněz navíc, ale mám klid a nemusel jsem řešit nic než volbu silného kódu.
Podotýkám že mám elektronický zámek s baterkou zvenku, takže žádný "záložní" klíč, který by negoval uvedené výhody.
Odhodlaný chmaták se samozřejmě dovnitř dostane, ale musí použít násilí. A děti nemají šanci, pokud neodkoukají vstupní kombinaci.
Klíč člověk musí někde mít a já nedokázal vymyslet, kde ho doma skladovat, když někam pojedu a nebudu ho chtít brát s sebou. Zároveň nehrozí, že až budu mít děti, tak že najdou klíč a vlezou mi dovnitř až nebudu doma. Navíc je ten zámek vyšší bezpečnostní třídy, než mechanický.
Klíč od skříně na zbraně či trezoru je velice nápadný a nepochybuju, že když vymyslím dobrou schovku, tak zloděj ji odhalí do pěti minut, protože vůbec nejsem originální a pro něj je to běžné místo. Sice to stálo docela dost peněz navíc, ale mám klid a nemusel jsem řešit nic než volbu silného kódu.
Podotýkám že mám elektronický zámek s baterkou zvenku, takže žádný "záložní" klíč, který by negoval uvedené výhody.
Odhodlaný chmaták se samozřejmě dovnitř dostane, ale musí použít násilí. A děti nemají šanci, pokud neodkoukají vstupní kombinaci.
- mikymoto
Příspěvek#1730 » pon 20. bře 2017, 11:26
Otázka je položena dost neurčitě - něco jako: Budu kupovat auto a nevím jestli benzín nebo diesel.
Bez znalostí omezení a požadavků se blbě radí, ale všeobecně:
1. základní mechanický na motýlkový klíč - levný, funkční, jen potřeba neustálé kontroly nad klíči
2. mechanický kombinační - za příplatek (dražší), nemusíš tahat klíče ale pamatovat si kombinací (3 dvojčíslí, 4 dvojčíslí u dražších), nezávislé na zdroji
3. elektronické kombinační - taky za přípatek, vlastnosti prakticky stejné jako u mechanického, jen je třeba ještě měnit baterku
celkem pěkně popsáno najdeš tu
http://www.jinova.cz/trezorove-zamky
Bez znalostí omezení a požadavků se blbě radí, ale všeobecně:
1. základní mechanický na motýlkový klíč - levný, funkční, jen potřeba neustálé kontroly nad klíči
2. mechanický kombinační - za příplatek (dražší), nemusíš tahat klíče ale pamatovat si kombinací (3 dvojčíslí, 4 dvojčíslí u dražších), nezávislé na zdroji
3. elektronické kombinační - taky za přípatek, vlastnosti prakticky stejné jako u mechanického, jen je třeba ještě měnit baterku
celkem pěkně popsáno najdeš tu
http://www.jinova.cz/trezorove-zamky
- Blacky
- dethan
Příspěvek#1732 » pon 20. bře 2017, 11:51
Kolegové mě předběhli.
Řešil jsem před nedávnem a půjdu do elektroniky.
Tak jen doplním
viz motýlkáč - zapomeň na nošení na klíčích, on totiž každý trochu myslící náhodný zloděj tuší k jakému zámku takovýhle klíč asi patří (přečti si třeba o vloupání u Kňažkových)
viz kombinační zámek, používám v práci, nevím jestli u všech, ale neodpadá problém s klíčem, kombinaci nesmíš zapomenout, mechanický systém je nutno čas od času seřídit a to co považuju za největší mínus: když pospícháš, většinou se ti ho nepovede natočit (vyzkoušeno
)
Edit: To zašpinění/opotřebení číselníku je zajímavá poznámka
Řešil jsem před nedávnem a půjdu do elektroniky.
Tak jen doplním
viz motýlkáč - zapomeň na nošení na klíčích, on totiž každý trochu myslící náhodný zloděj tuší k jakému zámku takovýhle klíč asi patří (přečti si třeba o vloupání u Kňažkových)
viz kombinační zámek, používám v práci, nevím jestli u všech, ale neodpadá problém s klíčem, kombinaci nesmíš zapomenout, mechanický systém je nutno čas od času seřídit a to co považuju za největší mínus: když pospícháš, většinou se ti ho nepovede natočit (vyzkoušeno
Edit: To zašpinění/opotřebení číselníku je zajímavá poznámka
- jhora
- wally
- kurvajz
Příspěvek#1735 » pon 20. bře 2017, 21:02
Zajímalo by mně, kolikrát denně by člověk musel lézt do trezoru, aby se mu natolik ošoupala čísla na číselníku elektronického zámku, že by bylo poznat, která čísla jsou součástí kombinace...a i kdyby k tomu došlo, tak potenciální chmaták bude vědět, kterých 6 z 10 možných je v kombinaci...ale ne jejich pořadí...takže neřeště voloviny
Obecně pro pojišťovny je elektronický zámek bezpečnější než ostatní, čili na tom asi něco bude. O pohodlím s ovládáním nemluvě.
Jinak ta pravidelná výměna hesla k ničemu nevede a spíše to koplikuje život. My jsme to měli v bývalé práci tak, že se každý měsíc muselo měnit heslo do systému - minimálně 10 znaků, velké písmeno, malé písmeno, zvláštní symbol, číslo...a jako bonus nesmělo být nové heslo stejné jako žádné heslo použité za posledních 6 měsíců. Jediné, čeho tím bezpečáci dosáhli, bylo to, že každej měl papírek se 7 hesly lišící se vždy v jednom znaku, která točil pořád dokola...a ani tak si je nepamatoval, takže ten papírek měl buď v šuplíku, nebo rovnou pod monitorem
Obecně pro pojišťovny je elektronický zámek bezpečnější než ostatní, čili na tom asi něco bude. O pohodlím s ovládáním nemluvě.
Jinak ta pravidelná výměna hesla k ničemu nevede a spíše to koplikuje život. My jsme to měli v bývalé práci tak, že se každý měsíc muselo měnit heslo do systému - minimálně 10 znaků, velké písmeno, malé písmeno, zvláštní symbol, číslo...a jako bonus nesmělo být nové heslo stejné jako žádné heslo použité za posledních 6 měsíců. Jediné, čeho tím bezpečáci dosáhli, bylo to, že každej měl papírek se 7 hesly lišící se vždy v jednom znaku, která točil pořád dokola...a ani tak si je nepamatoval, takže ten papírek měl buď v šuplíku, nebo rovnou pod monitorem
- jhora
Příspěvek#1736 » úte 21. bře 2017, 08:13
To je samozřejmě pravda, měnit to často je blbost - pak přesně dochází spíš k erozi smyslu hesla, kdy se tam točí to samé a mění se číslo na konci.
Ale čas od času by se měnit mělo, heslo/kombinace k něčemu sdílenému má tendenci se profláknout a za chvíli ho ví i sousedi. Můj osobní plán je udělat změnu až se začnou právě používaná čísla ošupovat (a až bude ošoupaná většina, tak se uvidí). Ani ne kvůli zloději (ten to stejně vezme flexou, co by se zdržoval zámkem), ale spíš v budoucnu kvůli dětem.
Ale je to jen teorie, dost možná tam zůstane to stávající na věky věků, protože se mi nebude chtít si pamatovat nové
Ale čas od času by se měnit mělo, heslo/kombinace k něčemu sdílenému má tendenci se profláknout a za chvíli ho ví i sousedi. Můj osobní plán je udělat změnu až se začnou právě používaná čísla ošupovat (a až bude ošoupaná většina, tak se uvidí). Ani ne kvůli zloději (ten to stejně vezme flexou, co by se zdržoval zámkem), ale spíš v budoucnu kvůli dětem.
Ale je to jen teorie, dost možná tam zůstane to stávající na věky věků, protože se mi nebude chtít si pamatovat nové
-
hackerjack - Příspěvky: 357
- hackerjack
Příspěvek#1737 » úte 21. bře 2017, 10:21
Vašek96 píše:Zdravím všechny,
V nejbližší době budu kupovat trezor na dlouhé zbraně. Nemohu se ale rozhodnout zda si koupit trezor s mechanickým či elektronickým zámkem. Takže Vás tímto prosím o radu.
Děkuji.
Já pořád vidím jako nejlepší kombinaci mechanického kombinačního a klíče. Je to sice dražší, ale má to některé podstatné výhody:
- z hlediska možné ztráty nebo odcizení klíče je to bezpečnější
- umí to fungovat taky jako jen klíčový zámek - když nechám nastavenou kombinaci, tak mi stačí pro přístup klíč
- nemusím se strachovat, že mi děti najdou klíč a půjdou zkoumat obsah trezoru
- nemusím řešit opotřebení elektronické klávesnice
Samozřejmě, že vytočení kombinace je pomalejší než namačkání kódu a není vhodné pro nouzovou situaci, kdy potřebuji rychle dosáhnout na zbraň. Na druhou stranu s používáním roste zkušenost a jistota a časem si člověk osvojí drobné triky, kterými lze vytáčení zjednodušit a zrychlit.
- jhora
Příspěvek#1738 » úte 21. bře 2017, 11:03
Pokud nelze otevřít samotným klíčem bez zadání kombinace, tak bych asi souhlasil. Pro potřebu rychlého přístupu člověk může mít gunvault nebo nějaký malý noční trezůrek, to lze řešit bezpečně na víc způsobů, pokud jsou na to finance.
Mě osobně odradila vyšší cena mechanického kombinačního zámku (obvykle je pak dražší i skříň/trezor, ne každý výrobce tohle nabízí) a právě rychlost přístupu. Na gunvault nebo malý trezůrek už finance nebyly a elektronický zámek jde otevřít rychle (ne že bych si myslel, že mi někdo poleze dovnitř a já budu muset v noci do trezoru, jde jen o klid duše - ale faktor pro mé rozhodování to přeci jen byl).
Mě osobně odradila vyšší cena mechanického kombinačního zámku (obvykle je pak dražší i skříň/trezor, ne každý výrobce tohle nabízí) a právě rychlost přístupu. Na gunvault nebo malý trezůrek už finance nebyly a elektronický zámek jde otevřít rychle (ne že bych si myslel, že mi někdo poleze dovnitř a já budu muset v noci do trezoru, jde jen o klid duše - ale faktor pro mé rozhodování to přeci jen byl).
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí