Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- audis
Příspěvek#1906 » pon 16. dub 2018, 21:33
jhora píše:Jak otvírám dveře jen na 90 stupňů (kvůli zmíněné zdi), tak se mi do poliček špatně dávají věci. Prakticky tam nemůžu dát zbraně, aniž bych ťuknul do dveří nebo přepážky, Zároveň jsou ty poličky poměrně úzké, takže tam nemůžu pohodlně dát větší pistoli (konkrétně 1911). Nic z toho není tragický problém, věci tam prostě dávám opatrně, zbraně tam dávám v kufříku nebo hodně opatrně. Ale kdybych se mohl vrátit v čase, vezmu ten větší, protože pak by ten prostup k poličkám byl větší a pohodlnější poličky samotné taktéž. Ne že bych tam nemohl dát věci, které potřebuju, ale měl bych větší komfort používání a (navíc bych nemusel pořád řešit, co se kam vejde a zároveň aby to bylo po ruce, ty větší poličky by prostě bodly po všech stránkách)...
Jhora dotaz na WSA9 combi:
1. když máš pravokřídlé dveře a police v pravo, pušky se dávají nesnadno i do prostoru na pušky???
2. pokud bych vzal WSA9 combi, levokřídlé dveře, police vpravo, dveře otevíratelné na 90°, jak moc špatně nedám pušky do prostoru na pušky?
a) dám v pohodě
b) dám s obtížemi i zcela vlevo
c) pro zcela vlevo musím vyndat pušky z prostředka
d) nedám pušky zcela vlevo
( obrázek WSA9combi https://screenshots.firefox.com/A9PNry7 ... op.wico.cz )
- jhora
Příspěvek#1907 » úte 17. dub 2018, 07:16
1) Pušky jsou v pohodě, pouze přístup k poličkám je mírně nepohodlný kvůli rámu dveří a dveřím samotným
2) dvě pozice úplně vlevo budou IMHO trošku hůř přístupné (totéž co ty poličky), ale vzhledem k tomu, že máš k dispozici plnou výšku trezoru a pušky jsou až vzadu, tak to bude lepší (obzvlášť když doleva dáš ty nejkratší/ nejkompaktnější zbraně, abys tam mohl lépe manévrovat při ukládání). Asi bych nedával dozadu vytuněnou odstřelovačku a sportovní malorážku, ale klidně bych tam dal kosu, které nevadí, když drknu do sousední zbraně při vyndavání).
Vidíš sám z obrázku, jak moc do prostoru zasahují ty pootevřené dveře. Když budou na druhé straně, tak budou přímo proti první pozici a těsně vedle druhé pozice (takže i do ní budeš muset přistoupit trošičku šikmo, abys tou zbraní obešel dveře). Do těch levých bych v takovém případě dával samonabíječky, nebo zbraně, které vyndavám a vozím vždycky obě najednou. On tam stejně trochu překáží ten rám dveří, takže i já tam mám kosu, kterou se lépe manipuluje.
Ale znova říkám - jestli se ti domů vejde WSA-10, tak ho ber, budeš mít větší komfort. Mě ta WSA-9 slouží dobře, jsem s ní spokojenej a nehodlám ji dávat pryč. Ale musím si dávat pozor, abych něco neobouchal a prostě by bylo pohodlnější mít ten větší.
PS: Jestli si necháš dělat úpravy na zakázku, tak zvaž nahoře místo schránky pouhou poličku. Tu schránku mám stejně odemčenou a lepší přístup do prostoru bez orámování by mi vyhovoval víc, než dvířka a zámek navíc. Ale tohle je fakt věc osobní preference.
2) dvě pozice úplně vlevo budou IMHO trošku hůř přístupné (totéž co ty poličky), ale vzhledem k tomu, že máš k dispozici plnou výšku trezoru a pušky jsou až vzadu, tak to bude lepší (obzvlášť když doleva dáš ty nejkratší/ nejkompaktnější zbraně, abys tam mohl lépe manévrovat při ukládání). Asi bych nedával dozadu vytuněnou odstřelovačku a sportovní malorážku, ale klidně bych tam dal kosu, které nevadí, když drknu do sousední zbraně při vyndavání).
Vidíš sám z obrázku, jak moc do prostoru zasahují ty pootevřené dveře. Když budou na druhé straně, tak budou přímo proti první pozici a těsně vedle druhé pozice (takže i do ní budeš muset přistoupit trošičku šikmo, abys tou zbraní obešel dveře). Do těch levých bych v takovém případě dával samonabíječky, nebo zbraně, které vyndavám a vozím vždycky obě najednou. On tam stejně trochu překáží ten rám dveří, takže i já tam mám kosu, kterou se lépe manipuluje.
Ale znova říkám - jestli se ti domů vejde WSA-10, tak ho ber, budeš mít větší komfort. Mě ta WSA-9 slouží dobře, jsem s ní spokojenej a nehodlám ji dávat pryč. Ale musím si dávat pozor, abych něco neobouchal a prostě by bylo pohodlnější mít ten větší.
PS: Jestli si necháš dělat úpravy na zakázku, tak zvaž nahoře místo schránky pouhou poličku. Tu schránku mám stejně odemčenou a lepší přístup do prostoru bez orámování by mi vyhovoval víc, než dvířka a zámek navíc. Ale tohle je fakt věc osobní preference.
- jhora
Příspěvek#1911 » stř 18. dub 2018, 11:14
No mě by těch 10 cm šířky za to stálo, přesně to mi chybí, aby se mi kufřík se zbraní a větší krabičky střeliva ukládaly do police pohodlně (takhle musím opatrně manévrovat a dávat pozor na klouby). Ale to si každý musí ve finále posoudit sám...
Hloubka navíc to fakt nevytrhne, s tím souhlasím. V pohodně tam skladuju bednu krmení do kosy (což je asi na plochu nejnáročnější položka ve skříni) a nemám s hloubkou problém.
Hloubka navíc to fakt nevytrhne, s tím souhlasím. V pohodně tam skladuju bednu krmení do kosy (což je asi na plochu nejnáročnější položka ve skříni) a nemám s hloubkou problém.
- Střelec
Příspěvek#1912 » stř 18. dub 2018, 13:22
Já mám WSB10 a na chatě starší WSA5, které jsem koupil druhé ruky a používal před koupí WSB. WSA je většinu času prázdné (chatu mám v místě, kde jsem u myslivců, tak pušky vozím jen když je důvod a nejsou tam, pokud nejsem zrovna na chatě i já). WSA mi přijde malé jako hlavní skříň, brzo mi prestalo stačit a to nemám zase tolik zbraní (3 kulovnice, 2brokovnice a 2 krátké) ale větší wsb (tuším že vnitřní rozměry sedí s WSA10) mi přijde optimální a možná by mi stačilo,protože je tam místa ještě dost volného...
- BombrCZE
Příspěvek#1913 » stř 2. kvě 2018, 07:08
Jsem z Děčína a dal sem si tu práci a porovnal jak na živo, tak údajově trezory od Wica a od Justry. Popravdě, trezory od Wica mi přišli jak trezory pro děti. Při prvním pohledu: Wico - vnější panty, plastový kliky, opravdu takový dětský trezůrky. Justra - panty vnitřní, vše kovové, nic nepůsobilo narozdíl od Wica chatrně. Porovnám tu 2 v podstatě identické trezory Z10 Justra cena vč. DPH 11 555Kč http://justratrezory.cz/index.php?id_pr ... deni-prave a WSA 10 Wico cena vč. DPH 11 132Kč http://eshop.wico.cz/jednoplastove-zbra ... rani-.html.
Justra plusy:
+ vnitřní panty
+ silnější plášť (4mm stěna a 6mm dveře)
+ celkově působí masivnějším dojmem (váží také o 15kg víc než Wico)
+ kovová klika
+ poličky ve dveřích
+ vlastní doprava, kdy vám to dovezou až do obýváků a to za cenu 363kč vč. DPH po celé republice
+ pro mě přehlednější eshop, ale to je otázka názoru
+ vyšší bezpečnostní třída
Wico plusy:
+ o 423Kč levnější
+ o 5 cm hlubší
Závěr? Jednoznačně vyhrál Justra! 40Cm hloubky je dostatečný i na dlouhý zbraně s optikou a ještě zůstane hrozně moc místa, poličky ve dveřích jsou úžasný nápad na veškerý harampádí, číštění, dalekohledy a mezi námi i na munici
Nebojím se, že při otvírání urvu tu kliku v tom oválu a ani že by mi ten trezor někdo jednoduše vypáčil. A 423kč rozdíl, mi vynahradí dorpava, kdy se u Wica pod 800Kč nedostanu a to bydlím poblíž, s tím, že mi to vyklopí u vchodu. Justra doveze až na místo, pokud jsou na místě schody (trezor jde do patra) potřebuje asistenci člověka na místě. Takže nakone mnohem kvalitnější trezor vyjde ještě levněji. Nechápu teda moc, jak někdo může Wico doporučovat....
Justra plusy:
+ vnitřní panty
+ silnější plášť (4mm stěna a 6mm dveře)
+ celkově působí masivnějším dojmem (váží také o 15kg víc než Wico)
+ kovová klika
+ poličky ve dveřích
+ vlastní doprava, kdy vám to dovezou až do obýváků a to za cenu 363kč vč. DPH po celé republice
+ pro mě přehlednější eshop, ale to je otázka názoru
+ vyšší bezpečnostní třída
Wico plusy:
+ o 423Kč levnější
+ o 5 cm hlubší
Závěr? Jednoznačně vyhrál Justra! 40Cm hloubky je dostatečný i na dlouhý zbraně s optikou a ještě zůstane hrozně moc místa, poličky ve dveřích jsou úžasný nápad na veškerý harampádí, číštění, dalekohledy a mezi námi i na munici

- kk
Příspěvek#1916 » stř 2. kvě 2018, 09:06
Nejdrive chci rict, diky za srovnani. Zajimavy pohled.
Na druhou stranu, verze pro 7 je o 2,5 tisc levnejsi u wica a justra ve dverich policky nema u te 7 verze. Takze ono to chce asi porovnavat konkretni velikosti.
A co se tyce tlousky plechu, no myslim, ze to tou pilkou bude hold rezat o par minut driv, osobne si myslim, ze tyhle skrine jsou jen pro splneni zakona a proti zlodejum amaterum. Vezmeme to tak, navrtat diru do boku, primacarou pilku (flexou by se poskodil obsah) a za chvili to je otevreny jak konzerva. A jestli tam je plech 2 nebo 4 mm uz nejak na cas moc roli nehraje. A kdo rika ze to z boku nepujde tak staci to oriznout podel hrany z predni strany a vypadne to i s dverma i se zavorama...
A uprimne si nebudeme nic nalhavat, pokud k tomu nepridame nejaky alarm apod. k zajisteni mistnosti nebo domu kde to je tak treba v RD na to zlodeji budou mit o nasi dovolene casu dost. Uz jen uvadenych 15RU mluvi za sve.
No v pripade zrovna porovnavanych 10tek ty policky ve dverich a defakto stejna cena mluvi pro justru.
Na druhou stranu, verze pro 7 je o 2,5 tisc levnejsi u wica a justra ve dverich policky nema u te 7 verze. Takze ono to chce asi porovnavat konkretni velikosti.
A co se tyce tlousky plechu, no myslim, ze to tou pilkou bude hold rezat o par minut driv, osobne si myslim, ze tyhle skrine jsou jen pro splneni zakona a proti zlodejum amaterum. Vezmeme to tak, navrtat diru do boku, primacarou pilku (flexou by se poskodil obsah) a za chvili to je otevreny jak konzerva. A jestli tam je plech 2 nebo 4 mm uz nejak na cas moc roli nehraje. A kdo rika ze to z boku nepujde tak staci to oriznout podel hrany z predni strany a vypadne to i s dverma i se zavorama...
A uprimne si nebudeme nic nalhavat, pokud k tomu nepridame nejaky alarm apod. k zajisteni mistnosti nebo domu kde to je tak treba v RD na to zlodeji budou mit o nasi dovolene casu dost. Uz jen uvadenych 15RU mluvi za sve.
No v pripade zrovna porovnavanych 10tek ty policky ve dverich a defakto stejna cena mluvi pro justru.
- kk
Příspěvek#1917 » stř 2. kvě 2018, 09:11
jhora: no me to treba prijde dost, a v mem pripade jsem vzal 2ks wico 7 a v jedne jsou dlouhe a par kratkych a v druhe jsou dodelane police pres celou skrin, takze tam jsou jen naboje a kratke. Tim jsem krasne naskladal to co jsem potreboval a mam v tom prehled. A tak nejak doufam, ze do kupovani dalsi uz bude moznost poresit trezorovou mistnost kde bude mista ... 

- mikymoto
Příspěvek#1918 » stř 2. kvě 2018, 09:14
Teda nemůžu si pomoct, ale čerstvej účet a hned recenze na Justru v oslavném tónu a hanění konkurence - asi jsem paranoidní, ale čekal bych nějakou vazbu na Justru.
Jak píše kolega - vnější panty jsou spíš estetická záležitost a na bezpečnost obsahu mají zanedbatelný vliv. Rozměrově menší teror prý vypadá masivnější než ten větší - bez komentáře.
Jako relevantní informace bych bral tloušťku použitého plechu (u WICO neuvedené) a bezpečnostní třídu. Ty poličky lze taky považovat za malé plus (i když se do nich toho asi moc nevejde) a pro někoho i kovové madlo. Celkově tedy lze při srovnání těchto dvou konkrétních trezorů souhlasit s tvrzením, že Justra nabízí dnes za srovnatelnou cenu něco navíc.
P
Jak píše kolega - vnější panty jsou spíš estetická záležitost a na bezpečnost obsahu mají zanedbatelný vliv. Rozměrově menší teror prý vypadá masivnější než ten větší - bez komentáře.
Jako relevantní informace bych bral tloušťku použitého plechu (u WICO neuvedené) a bezpečnostní třídu. Ty poličky lze taky považovat za malé plus (i když se do nich toho asi moc nevejde) a pro někoho i kovové madlo. Celkově tedy lze při srovnání těchto dvou konkrétních trezorů souhlasit s tvrzením, že Justra nabízí dnes za srovnatelnou cenu něco navíc.
P
- Dragunov
Příspěvek#1919 » stř 2. kvě 2018, 09:30
Skoro to zní jako reklama, na první příspěvek.
Stejně díky.
No já tak nějak pomalu vybírám první skříň, protože chci k pistoli a pušce ještě revolver (a zrovna mi jeden pěknej utekl) a uvažuju jestli by mi nestačilo právě nějaké malé levné Wico. Neplánuji moc dlouhých ty krátké tam tak nějak nacpu a případně koupím druhej jen na krátký.
Zase Justra u mě vyhrává tou dopravou a ty poličky ve dveřích jsou šikovné. Jen nechápu rozdíl mezi Z5 Ekonom a Z5 P-Ekonom. U obou je v popisu a na fotkách posunovací/vyndavací police.
Logika by velela, že je to chyba popisu a fotek a že Ekonom bude holátko bez ničeho. Rozdíl 1300 kč za kus plechu na poličku se mi zdá ale docela dost.
Edit: tak nejsem první paranoik:)

No já tak nějak pomalu vybírám první skříň, protože chci k pistoli a pušce ještě revolver (a zrovna mi jeden pěknej utekl) a uvažuju jestli by mi nestačilo právě nějaké malé levné Wico. Neplánuji moc dlouhých ty krátké tam tak nějak nacpu a případně koupím druhej jen na krátký.
Zase Justra u mě vyhrává tou dopravou a ty poličky ve dveřích jsou šikovné. Jen nechápu rozdíl mezi Z5 Ekonom a Z5 P-Ekonom. U obou je v popisu a na fotkách posunovací/vyndavací police.
Logika by velela, že je to chyba popisu a fotek a že Ekonom bude holátko bez ničeho. Rozdíl 1300 kč za kus plechu na poličku se mi zdá ale docela dost.
Edit: tak nejsem první paranoik:)

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX