Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- Georg
Příspěvek#2086 » pát 31. srp 2018, 22:34
Já zas pořídil Z10 od Justra trezory. Jediné, co jsem měnil byla jen barva - chtěl jsem černou, grafitovou. Tato byla bezpříplatková. Nicméně tam, kde teď je, mi za daných světelných podmínek připadá spíš jako tmavě zelená
(ale je mi to "šumák", protože jsem nechtěl tu světlou, ale chtěl jsem nějakou tmavou)
Prohlídkou jsem nezjistil nějaké zásadní nedostatky. Jen v rohu u spodního pantu nenatřené místečko o rozměru cca 3x3 cm, které je však dobře skryto a nedivím se, že bylo přehlédnuto. Není to však nic, nad čím bych se pohoršoval. Uzamykání na klíč, což jsem chtěl, protože jsem na klíče zvyklý a hesel a kódů už mám dost
Ale tohle je individuální záležitost.
Co opravdu moc oceňuji jsou přihrádky na náboje ve dveřích.
Dle dokumentace jsem zjistil, že to není trezor, ale skříň na zbraně. Jednoplašťová, ale bytelná, s tloušťkou čelní stěny deklarovaných 6mm. Pro mé účely plně dostačující.
Co se týče ukotvení, tak to je možné buď 4 vruty do hmoždinky do podlahy, nebo 4 do stěny, nebo obojí či jejich kombinace. Já zvolil do země i stěny. Není to proto, že by jej bylo možno jen tak odnést, protože váží asi 140, ani kvůli tomu, že by mohl při "neodborné manipulaci" spadnout (Murphyho zákony pracujou furt), ale z důvodu případného ztížení otvírání zlodějem
Nenašel jsem nic, kvůli čemu bych měl cokoliv reklamovat. Od objednávky k doručení uplynulo cca 14 dní. A to měli po dovolené
Za ty peníze - necelých 12.000 (včetně dovozu) jsem fakt spokojený.
Upozorňuji, že jsem pouhým zákazníkem, bez jakýchkoliv vazeb na jakéhokoliv výrobce trezorů a zbraňových skříní v ČR.

Prohlídkou jsem nezjistil nějaké zásadní nedostatky. Jen v rohu u spodního pantu nenatřené místečko o rozměru cca 3x3 cm, které je však dobře skryto a nedivím se, že bylo přehlédnuto. Není to však nic, nad čím bych se pohoršoval. Uzamykání na klíč, což jsem chtěl, protože jsem na klíče zvyklý a hesel a kódů už mám dost

Dle dokumentace jsem zjistil, že to není trezor, ale skříň na zbraně. Jednoplašťová, ale bytelná, s tloušťkou čelní stěny deklarovaných 6mm. Pro mé účely plně dostačující.
Co se týče ukotvení, tak to je možné buď 4 vruty do hmoždinky do podlahy, nebo 4 do stěny, nebo obojí či jejich kombinace. Já zvolil do země i stěny. Není to proto, že by jej bylo možno jen tak odnést, protože váží asi 140, ani kvůli tomu, že by mohl při "neodborné manipulaci" spadnout (Murphyho zákony pracujou furt), ale z důvodu případného ztížení otvírání zlodějem

Nenašel jsem nic, kvůli čemu bych měl cokoliv reklamovat. Od objednávky k doručení uplynulo cca 14 dní. A to měli po dovolené

Upozorňuji, že jsem pouhým zákazníkem, bez jakýchkoliv vazeb na jakéhokoliv výrobce trezorů a zbraňových skříní v ČR.
- BombrCZE
Příspěvek#2087 » pon 3. zář 2018, 05:59
ViralWinter píše:Nemá většina kódových zámků stejně nouzový klíč?
Ne, většinou nemá klíč. Nouzový klíč mají většinou marketový trezory a nebo trezory bez certifikací. Protože povětšinou tyto zámky nemají certifikaci. Pokud mají klíč a jsou ty zámky certifikované, musí se totiž do trezoru použít speciální rozvora a 2 certifikované zámky (jak ten el. tak ten klíčový) a jsme v úplně jiných cenových relacích.
audis píše:Koupil jsem skříň atest do 10 zbraní Wico WSA9 Combi s el. zámkem
- kameny zamykacího mechanismu jsou s vůlemi, celé dveře zní plechově jako skřín, ne jako tuhý ingot trezor jak si z dětství pamatuju odjinud. Subjektivně to bylo pro mě překvapení, ale asi to tak má být u této kategorie a je to OK, protože to je skříň, ne trezor.
- police byly na opačné straně než jsem si písemně objednal. U Wico reklamace na neshodnost výrobku, požadoval jsem nový výrobek vč. nastěhování, nebo dodatečnou slevu cca 1/2 z ceny. Nakonec dohodnuta dodatečná sleva cca 1/3 z ceny, provedeno dle dohody. OK. Trvání reklamace do ukončení vč. všech lhůt, co jsme si dohodli, 1 měsíc. OK.
- celková kvalita zpracování OK...
- ... až na pár výjímek: (viz foto)
--- visuálně svary občas nedokončené, housenka nesouvislá > následné lakování také not OK. To mohlo být svařené lépe a začištěné, at to vypadá k světu.
---- lakování v rozích občas nedokončené.
Foto vad:
https://www.dropbox.com/s/6hho16rlu7gru ... 5.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/illsv058ug9ai ... 7.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/bkrktqk1soqtm ... 6.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/o8yffl0pz0v5n ... 4.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/wllfz8o5urc2h ... 0.jpg?dl=0
Lze Wico doporučit? Ano, i přes drobné nedodělky v kvalitě zpracování
PS: jak bylo řečeno dříve, pro otevírání trezoru alespoň pár krát za týden, el. zámek je nutností. Šaškovat s klíčemi si nedokážu představit.
Jo, to je to o čem sem psal, že to zní jako dětská školní plechová skříňka

- BombrCZE
Příspěvek#2088 » pon 3. zář 2018, 06:02
Georg píše:Já zas pořídil Z10 od Justra trezory. Jediné, co jsem měnil byla jen barva - chtěl jsem černou, grafitovou. Tato byla bezpříplatková. Nicméně tam, kde teď je, mi za daných světelných podmínek připadá spíš jako tmavě zelená(ale je mi to "šumák", protože jsem nechtěl tu světlou, ale chtěl jsem nějakou tmavou)
Prohlídkou jsem nezjistil nějaké zásadní nedostatky. Jen v rohu u spodního pantu nenatřené místečko o rozměru cca 3x3 cm, které je však dobře skryto a nedivím se, že bylo přehlédnuto. Není to však nic, nad čím bych se pohoršoval. Uzamykání na klíč, což jsem chtěl, protože jsem na klíče zvyklý a hesel a kódů už mám dostAle tohle je individuální záležitost.
Nenašel jsem nic, kvůli čemu bych měl cokoliv reklamovat. Od objednávky k doručení uplynulo cca 14 dní. A to měli po dovolené![]()
S tím neobarveným místem mě to mrzí, řeknu to na lakovně ať si na to dají pozor

Je to skříň na zbraní v bezp. třídě Z2 (tudíž ne pouze s certifikací - skříň na zbraně) Certifikace trezoru jako takového začínají až od bezp. třídě 0.
Jinak jsem moc rád, že jste spokojený

- SlashKO
- BombrCZE
- Indian
Příspěvek#2092 » úte 4. zář 2018, 08:23
Pokud vím, tak Safetronic má skříně na zbraně s elektronickým zámkem, které ovšem mají i možnost nouzového otevření klíčem. Nejlíp možná odpoví na tvůj přímý dotaz. Já mám Safetronics MAXI 5 PMK (kombinovaná skříň na dlouhé i krátké zbraně). S mechanickým zámkem. A tatáž skříň se dá koupit i s elektronickým zámkem, současně má i mechanický zámek pro případ nouze, aby se dal otevřít, když zapomeneš heslo, dojdou baterky apod. Rozdíl v ceně je pár tisíc Kč.
- MM
- Had666
Příspěvek#2100 » pát 14. zář 2018, 09:20
SlashKO píše:Ahoj
Trošku záludný dotaz:
Když koupím trezor s El. zámkem. Je k němu i nějaký "nouzový klíč" ? Když se něco stane, nebudu, zapomenu kod nebo něco, dá se ten trezor otevřít?
Nevim jak u skříní na zbraně, ale u mého trezoru s el. zamkem mam v navodu info, že trezor dokáže otevřít vyrobce nebo certifikovany servis hlavnim kodem. ( následně lze zpětně zjistit použití kódu) V případě vybití baterie je možné pripojit záložní baterii z venkovni strany ( na desce zamku jsou vystupky + a- ) a nouzově otevřít.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí