Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

Georg

Příspěvek#2086 » pát 31. srp 2018, 22:34

Já zas pořídil Z10 od Justra trezory. Jediné, co jsem měnil byla jen barva - chtěl jsem černou, grafitovou. Tato byla bezpříplatková. Nicméně tam, kde teď je, mi za daných světelných podmínek připadá spíš jako tmavě zelená :D (ale je mi to "šumák", protože jsem nechtěl tu světlou, ale chtěl jsem nějakou tmavou)
Prohlídkou jsem nezjistil nějaké zásadní nedostatky. Jen v rohu u spodního pantu nenatřené místečko o rozměru cca 3x3 cm, které je však dobře skryto a nedivím se, že bylo přehlédnuto. Není to však nic, nad čím bych se pohoršoval. Uzamykání na klíč, což jsem chtěl, protože jsem na klíče zvyklý a hesel a kódů už mám dost :D Ale tohle je individuální záležitost.
Co opravdu moc oceňuji jsou přihrádky na náboje ve dveřích.
Dle dokumentace jsem zjistil, že to není trezor, ale skříň na zbraně. Jednoplašťová, ale bytelná, s tloušťkou čelní stěny deklarovaných 6mm. Pro mé účely plně dostačující.
Co se týče ukotvení, tak to je možné buď 4 vruty do hmoždinky do podlahy, nebo 4 do stěny, nebo obojí či jejich kombinace. Já zvolil do země i stěny. Není to proto, že by jej bylo možno jen tak odnést, protože váží asi 140, ani kvůli tomu, že by mohl při "neodborné manipulaci" spadnout (Murphyho zákony pracujou furt), ale z důvodu případného ztížení otvírání zlodějem :D
Nenašel jsem nic, kvůli čemu bych měl cokoliv reklamovat. Od objednávky k doručení uplynulo cca 14 dní. A to měli po dovolené :D
Za ty peníze - necelých 12.000 (včetně dovozu) jsem fakt spokojený.
Upozorňuji, že jsem pouhým zákazníkem, bez jakýchkoliv vazeb na jakéhokoliv výrobce trezorů a zbraňových skříní v ČR.

BombrCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2087 » pon 3. zář 2018, 05:59

ViralWinter píše:Nemá většina kódových zámků stejně nouzový klíč?

Ne, většinou nemá klíč. Nouzový klíč mají většinou marketový trezory a nebo trezory bez certifikací. Protože povětšinou tyto zámky nemají certifikaci. Pokud mají klíč a jsou ty zámky certifikované, musí se totiž do trezoru použít speciální rozvora a 2 certifikované zámky (jak ten el. tak ten klíčový) a jsme v úplně jiných cenových relacích.

audis píše:Koupil jsem skříň atest do 10 zbraní Wico WSA9 Combi s el. zámkem
- kameny zamykacího mechanismu jsou s vůlemi, celé dveře zní plechově jako skřín, ne jako tuhý ingot trezor jak si z dětství pamatuju odjinud. Subjektivně to bylo pro mě překvapení, ale asi to tak má být u této kategorie a je to OK, protože to je skříň, ne trezor.
- police byly na opačné straně než jsem si písemně objednal. U Wico reklamace na neshodnost výrobku, požadoval jsem nový výrobek vč. nastěhování, nebo dodatečnou slevu cca 1/2 z ceny. Nakonec dohodnuta dodatečná sleva cca 1/3 z ceny, provedeno dle dohody. OK. Trvání reklamace do ukončení vč. všech lhůt, co jsme si dohodli, 1 měsíc. OK.
- celková kvalita zpracování OK...
- ... až na pár výjímek: (viz foto)
--- visuálně svary občas nedokončené, housenka nesouvislá > následné lakování také not OK. To mohlo být svařené lépe a začištěné, at to vypadá k světu.
---- lakování v rozích občas nedokončené.
Foto vad:
https://www.dropbox.com/s/6hho16rlu7gru ... 5.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/illsv058ug9ai ... 7.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/bkrktqk1soqtm ... 6.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/o8yffl0pz0v5n ... 4.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/wllfz8o5urc2h ... 0.jpg?dl=0

Lze Wico doporučit? Ano, i přes drobné nedodělky v kvalitě zpracování

PS: jak bylo řečeno dříve, pro otevírání trezoru alespoň pár krát za týden, el. zámek je nutností. Šaškovat s klíčemi si nedokážu představit.

Jo, to je to o čem sem psal, že to zní jako dětská školní plechová skříňka :-D

BombrCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2088 » pon 3. zář 2018, 06:02

Georg píše:Já zas pořídil Z10 od Justra trezory. Jediné, co jsem měnil byla jen barva - chtěl jsem černou, grafitovou. Tato byla bezpříplatková. Nicméně tam, kde teď je, mi za daných světelných podmínek připadá spíš jako tmavě zelená :D (ale je mi to "šumák", protože jsem nechtěl tu světlou, ale chtěl jsem nějakou tmavou)
Prohlídkou jsem nezjistil nějaké zásadní nedostatky. Jen v rohu u spodního pantu nenatřené místečko o rozměru cca 3x3 cm, které je však dobře skryto a nedivím se, že bylo přehlédnuto. Není to však nic, nad čím bych se pohoršoval. Uzamykání na klíč, což jsem chtěl, protože jsem na klíče zvyklý a hesel a kódů už mám dost :D Ale tohle je individuální záležitost.
Co opravdu moc oceňuji jsou přihrádky na náboje ve dveřích.
Dle dokumentace jsem zjistil, že to není trezor, ale skříň na zbraně. Jednoplašťová, ale bytelná, s tloušťkou čelní stěny deklarovaných 6mm. Pro mé účely plně dostačující.
Co se týče ukotvení, tak to je možné buď 4 vruty do hmoždinky do podlahy, nebo 4 do stěny, nebo obojí či jejich kombinace. Já zvolil do země i stěny. Není to proto, že by jej bylo možno jen tak odnést, protože váží asi 140, ani kvůli tomu, že by mohl při "neodborné manipulaci" spadnout (Murphyho zákony pracujou furt), ale z důvodu případného ztížení otvírání zlodějem :D
Nenašel jsem nic, kvůli čemu bych měl cokoliv reklamovat. Od objednávky k doručení uplynulo cca 14 dní. A to měli po dovolené :D
Za ty peníze - necelých 12.000 (včetně dovozu) jsem fakt spokojený.
Upozorňuji, že jsem pouhým zákazníkem, bez jakýchkoliv vazeb na jakéhokoliv výrobce trezorů a zbraňových skříní v ČR.

S tím neobarveným místem mě to mrzí, řeknu to na lakovně ať si na to dají pozor :-(

Je to skříň na zbraní v bezp. třídě Z2 (tudíž ne pouze s certifikací - skříň na zbraně) Certifikace trezoru jako takového začínají až od bezp. třídě 0.

Jinak jsem moc rád, že jste spokojený :)

SlashKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2089 » úte 4. zář 2018, 07:46

Ahoj
Trošku záludný dotaz:

Když koupím trezor s El. zámkem. Je k němu i nějaký "nouzový klíč" ? Když se něco stane, nebudu, zapomenu kod nebo něco, dá se ten trezor otevřít?

BombrCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2090 » úte 4. zář 2018, 08:14

Jak jsem psal výše, většina certifikovaných trezorů/skříní nemá nouzový klíč k el. zámku. Je to možné vyrobit, ale je to v úplně jiných cenových relacích....

pelanj

Příspěvek#2091 » úte 4. zář 2018, 08:17

Tak třeba ZSL43ME má jak mechanický, tak elektronický zámek.

Indian

Příspěvek#2092 » úte 4. zář 2018, 08:23

Pokud vím, tak Safetronic má skříně na zbraně s elektronickým zámkem, které ovšem mají i možnost nouzového otevření klíčem. Nejlíp možná odpoví na tvůj přímý dotaz. Já mám Safetronics MAXI 5 PMK (kombinovaná skříň na dlouhé i krátké zbraně). S mechanickým zámkem. A tatáž skříň se dá koupit i s elektronickým zámkem, současně má i mechanický zámek pro případ nouze, aby se dal otevřít, když zapomeneš heslo, dojdou baterky apod. Rozdíl v ceně je pár tisíc Kč.

MM

Příspěvek#2093 » úte 4. zář 2018, 08:36

Napr. k Safetronic-u rady "ME" dostanes dva kluce - tymi sa to da otvorit vzdy. Inak maju aj varovanie klesajucej urovne baterie el. zamku aby si ju stihol vymenit.

Misak.kadlec

Příspěvek#2094 » úte 4. zář 2018, 12:27

Wsa 3,5,7,9,10 mají všechny jeden certifikát, chápu tedy správně že jsou všechny certifikované jako skříň pro 10 zbraní (pokud je tam teda narvete)?

Střelec

Příspěvek#2095 » úte 4. zář 2018, 12:30

Ano

AndreasBaader

Příspěvek#2096 » pát 14. zář 2018, 06:41

Nevite nekdo, zda se da poridit podobna skrin jako na obrazcich v CR? Je to ze serialu Fargo 1. serie 1. dil cca ve 26. minute.
Screenshot_2018-09-14-07-36-49.png
Screenshot_2018-09-14-07-36-19.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

aToM

Příspěvek#2097 » pát 14. zář 2018, 07:32

Vypadá to jako dílenská skříň s dveřmi z hliníkového plechu.
něco jako http://www.kovos.cz/katalog/dilensky-na ... ke-skrine/
Na vzduchovky dobrý...

Indian

Příspěvek#2098 » pát 14. zář 2018, 07:40

Nojo, vypadá to jako "hollywoodská skříň na zbraně". A když ji prázdnou vyhodíte z okna, tak vybuchne, aby to udělalo efekt :-)

AndreasBaader

Příspěvek#2099 » pát 14. zář 2018, 08:32

Neresim, ze to nesplnuje nic ohledne zabezpeceni zbrani. Jen me zajima, zda nekdo neco podobneho nevidel. Z fota to neni moc videt, ale skrin ma uvnitr rozeviraci cast (tu s brokovnicemi) a za ni je dalsi vnitrni cast skrine.

Had666

Příspěvek#2100 » pát 14. zář 2018, 09:20

SlashKO píše:Ahoj
Trošku záludný dotaz:

Když koupím trezor s El. zámkem. Je k němu i nějaký "nouzový klíč" ? Když se něco stane, nebudu, zapomenu kod nebo něco, dá se ten trezor otevřít?

Nevim jak u skříní na zbraně, ale u mého trezoru s el. zamkem mam v navodu info, že trezor dokáže otevřít vyrobce nebo certifikovany servis hlavnim kodem. ( následně lze zpětně zjistit použití kódu) V případě vybití baterie je možné pripojit záložní baterii z venkovni strany ( na desce zamku jsou vystupky + a- ) a nouzově otevřít.

Zpět na