Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- sided
- praalien
Příspěvek#288 » čtv 16. úno 2012, 16:09
KITTbx píše:Pokud někdo čte zákony, nařízení, poučky a předpisy celé najde tam třeba to co jiní ne.
neber to jako narážku ale zajímalo by mně kde si své znalosti načerpal . tím ale nemyslím zákon o zbraních předpis 119 ani nařízení vlády 338/2002 sb.
k trezoru z překližky: v zákoně platí že co není zakázáno je povoleno a najdi mi příslušný paragraf ve kterém je psáno že se nesmí použít překližka. to že je někdo blb a udělá trezor z překližky by ho pak prakticky nemuselo trápit protože pokud vím tak blbost zatím trestná není . Navíc si moc nedovedu předsavit jak prokazuješ že ten trezor co ti ukradly/vykradly a svařil sis ho doma v dílně z kovošrotu byl dostačující . protože tohle je právě ta situace kdy ti ten certifikát bude sakra chybět protože ho víceméně k ničemu jinému potřebovat nebudeš.
KarlosP píše:Nedávno vykradli v noci mé známé (a pár soudedů). Sebrali mobily, nějaké šperky, pár set korun v hotovosti a jinak nic. To samé u sousedů. Policisté co to vyšetřovali, říkali, že takto probíhá většina vykrádaček, seberou věci volně položené, kouknou do nezamčených zásůvek a skříní a mizí......
Máš naprostou pravdu, na druhou stranu je nesmysl nechat se uchlácholit tím že "mně se nic takového nestane" .
- mar00
Příspěvek#289 » čtv 16. úno 2012, 16:38
Bohuliby:
Osobní zkušenosti se shánějí těžko, protože většině se nechce někde na netu psát, že mají doma to a to...
Jinak odkazů je mnoho, třeba něco pořádného:
http://www.aparch.cz/produkty/13/29/
nebo další, i když někteří prodejci na netu prodávají stejné dveře či trezory z Německa:
http://www.jinova.cz
http://www.p-kovo.cz
http://www.hofex.cz/
http://www.tuza.cz/
Osobní zkušenosti se shánějí těžko, protože většině se nechce někde na netu psát, že mají doma to a to...
Jinak odkazů je mnoho, třeba něco pořádného:
http://www.aparch.cz/produkty/13/29/
nebo další, i když někteří prodejci na netu prodávají stejné dveře či trezory z Německa:
http://www.jinova.cz
http://www.p-kovo.cz
http://www.hofex.cz/
http://www.tuza.cz/
- KITTbx
- Bydliště: Ostrava ______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Příspěvek#291 » čtv 16. úno 2012, 17:04
Pánové, tedy někteří..
Zkuste někdy pořádně číst (nejen zákony, ale i příspěvky a zase tak úplně nevěřit všemu co najde Google) a pak teprve psát reakce.
Navíc někteří zde již naplácali hlouposti, ale jejich následná reakce adekvátní už nebyla.
Jinak BLBost, která někoho přivede až k soudu de facto trestná je
Celá tato diskuse je již podle mne úplně mimo, tedy minimálně jisté příspěvky.
Zkuste někdy pořádně číst (nejen zákony, ale i příspěvky a zase tak úplně nevěřit všemu co najde Google) a pak teprve psát reakce.
Navíc někteří zde již naplácali hlouposti, ale jejich následná reakce adekvátní už nebyla.
Jinak BLBost, která někoho přivede až k soudu de facto trestná je

Celá tato diskuse je již podle mne úplně mimo, tedy minimálně jisté příspěvky.
- garf
Příspěvek#292 » čtv 16. úno 2012, 18:49
Vrátím se k původnímu zadání-tema:
Hlavním sdělením je trezor a skříň na zbraně "smontovaná" pohromadě !!!
doma zásadně volně 2ks nadrcnuté ,jsou k okamžitému použití-dle návodu
i když v domácnosti je nečlenka spolku střeleckého- umí asfaltový holubi i na 25m ,baba
, v případě NO, KN není třeba řešit..., může se hodit ,že vyřeší !!! .... stává se to jen jednou za život, já už mám své vyčerpáno, tak snad už ne....
Znám pár bývalých držitelů ZP,kteří zabezpečovali zbraně v plechové "šatní"dvoj skřínce...se zámečkem s číselným kodem..., a než je vybrali... ,tak si mysleli,kdoví jak nemaj zabezpečeno...
dnes nemaj ani zbraně-převážně cenné lovecké,ani ZP ...
zabezpečení x počtu zbraní, je dáno zákonem...,čili-jsem to v určitou dobu
řešit musel...
,+ žiju v místech s vyšším výskytem "dějů"protiprávních -vůči soukromému majetku-krádeží-vloupáním, a vznikla tak potřeba zajistit vícero komodit , než jen zbraně samotné ...některé odolností parametry jsem zkrátka musel nastudovat nejen "průlom"-odporových jednotek... ,ale odolnosti proti zvýšené teplotě okolí-ohni -např uložené písemnosti atd...nápovědou výběru rozumné velikosti kompletu byl katalog Frankonia Jagd...a můj "knowhow" nápad spojit povinné s užitečným...
našel jsem si cz výrobce certifikovaných trezorů+certifikovaných skříní pro zbraně, vybral firmu,která to vzala - výrobce trezorů Charvát Smržovka + a to celé jsem nechal výrobci svařit dohromady - klasický trezor dole přes xy.. kg + tresorová skříň na zbraně nahoře přes xy..kg+ to celé 3bodově ukotveno v podlaze a stěně -certifikáty mám oba, plus vyjádření zkušebny-kam to odvezli ,jako průmyslový vzor/nikoli k destrukční certifikaci
, tu měli oba vzory za sebou / ... a nabízejí to pouze na zahraničním trhu,nebo pro individualní zájemce ,že svařením trezoru +panceřové skříně hmotnostní nárůst způsobil posun do vyšší bezpečnostní třídy je vcelku nepodstatné ...neboť nejen zámky, použitá tloušťka a třída ocele,výplně , ale i hmotnost proti odnesení hraje roli...
foto+certifikáty dostal pojišť agent, pčr odd zbraní když se před lety ptali na dostatečné zabezpečení,a mám klid...samo relativní....víc sdělovat nebudu-toto jen pro kolegy
cena byla do 15ti,vejde se dovnitř max -co zákon ještě povoluje bez elektronických následností ...
P.S. k jiným aspektům zabezpečení zbraní ve společné domácnosti, radši a lépe řečeno doma...
Ano,měl jsem v minulosti před 10ti lety problém ,jak zajistit tátovo zbraně , když otec po těžké onkologické operaci- byl vyjímečně puštěn na víkend domů, dg i prognosu jsme věděli všichni....,zbraně ač jsem na ně neměl "gebír" byly bez diskuze v mém trezoru...
no jako vše to "zabezpečení" dle zákona chce rozum+ cit, a hledat ...
tak ať se střelcům daří
Hlavním sdělením je trezor a skříň na zbraně "smontovaná" pohromadě !!!
doma zásadně volně 2ks nadrcnuté ,jsou k okamžitému použití-dle návodu

i když v domácnosti je nečlenka spolku střeleckého- umí asfaltový holubi i na 25m ,baba

Znám pár bývalých držitelů ZP,kteří zabezpečovali zbraně v plechové "šatní"dvoj skřínce...se zámečkem s číselným kodem..., a než je vybrali... ,tak si mysleli,kdoví jak nemaj zabezpečeno...
dnes nemaj ani zbraně-převážně cenné lovecké,ani ZP ...
zabezpečení x počtu zbraní, je dáno zákonem...,čili-jsem to v určitou dobu

,+ žiju v místech s vyšším výskytem "dějů"protiprávních -vůči soukromému majetku-krádeží-vloupáním, a vznikla tak potřeba zajistit vícero komodit , než jen zbraně samotné ...některé odolností parametry jsem zkrátka musel nastudovat nejen "průlom"-odporových jednotek... ,ale odolnosti proti zvýšené teplotě okolí-ohni -např uložené písemnosti atd...nápovědou výběru rozumné velikosti kompletu byl katalog Frankonia Jagd...a můj "knowhow" nápad spojit povinné s užitečným...
našel jsem si cz výrobce certifikovaných trezorů+certifikovaných skříní pro zbraně, vybral firmu,která to vzala - výrobce trezorů Charvát Smržovka + a to celé jsem nechal výrobci svařit dohromady - klasický trezor dole přes xy.. kg + tresorová skříň na zbraně nahoře přes xy..kg+ to celé 3bodově ukotveno v podlaze a stěně -certifikáty mám oba, plus vyjádření zkušebny-kam to odvezli ,jako průmyslový vzor/nikoli k destrukční certifikaci

foto+certifikáty dostal pojišť agent, pčr odd zbraní když se před lety ptali na dostatečné zabezpečení,a mám klid...samo relativní....víc sdělovat nebudu-toto jen pro kolegy
cena byla do 15ti,vejde se dovnitř max -co zákon ještě povoluje bez elektronických následností ...
P.S. k jiným aspektům zabezpečení zbraní ve společné domácnosti, radši a lépe řečeno doma...
Ano,měl jsem v minulosti před 10ti lety problém ,jak zajistit tátovo zbraně , když otec po těžké onkologické operaci- byl vyjímečně puštěn na víkend domů, dg i prognosu jsme věděli všichni....,zbraně ač jsem na ně neměl "gebír" byly bez diskuze v mém trezoru...
no jako vše to "zabezpečení" dle zákona chce rozum+ cit, a hledat ...
tak ať se střelcům daří
- Bohuliby
Příspěvek#293 » čtv 16. úno 2012, 19:51
Sided : Asi po nikom se tady nechce, aby do podrobna vysvětloval, jak má zajištěnou tresorovou místnost, ale každá rada drahá.
Já jsem třeba uvedl, že mám trezor od Safes, a tak se i ty můžeš podívat, co to vlastně je za bednu za 20 litrů ! O tom to zadání tohoto fora vlastně je, poradit si o tom co kde mají, za kolik a jestli to za to stojí to koupit. Díky za odkaz na Geogle, ale osobní zkušenost je o dost lepší, nebo proč tady vlastně vše popisujem ??? Takže, prosím, opravdu už bez překližky !!!
Já jsem třeba uvedl, že mám trezor od Safes, a tak se i ty můžeš podívat, co to vlastně je za bednu za 20 litrů ! O tom to zadání tohoto fora vlastně je, poradit si o tom co kde mají, za kolik a jestli to za to stojí to koupit. Díky za odkaz na Geogle, ale osobní zkušenost je o dost lepší, nebo proč tady vlastně vše popisujem ??? Takže, prosím, opravdu už bez překližky !!!
- JiGSSaW
- mar00
Příspěvek#295 » pát 17. úno 2012, 12:29
Zákon to úplně jasně neříká. Policie prý má názor, že není nutné na 15 zbraní mít ani trezor třídy I, ale můžeš je dát do dvou skříní s 15RU, kdy v každé může být méně než 10. Takže by nemuseli mít ani problém s tím, když jednu máš "venku" a zbytek v trezoru. Já osobně bych na to s jistotou nespoléhal. Když dojde na průser, tak bude záležet na tom, kdo to zrovna bude dělat a jak se vyspí a jestli si policie dnes nemyslí něco jiného než vloni. A i osobně, bez ohledu na možné potíže se zákonem, bych raději zvolil nějaké lepší zabezpečení.
- Reyes
Příspěvek#297 » sob 18. úno 2012, 08:30
Myslím že na poslední valný hromadě Lexu na toto odpovídala paní z ministerstva. 20 zbraní může být zabezpečeno ve dvou trezorech po deseti a podobně i pro ostatní případy, prostě nemusí být všechny zbraně na jedný hromadě. Buď tady nebo na jiným foru se to taky řešilo.
- Bohuliby
- kralik
- Bohuliby
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony