Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

MojeTikka

Příspěvek#3166 » úte 11. črc 2023, 10:38

Tahle firma dela sejfy vseho druhu, casto je koupis s jinou nalepkou a netusis :-). http://www.p-kovo.cz/cz/

Ta parta je puvodne z predprevratove firmy, ktera delala trezory. Delaji i statni zakazky a reference by mohlo dodat i hodne lidi, kteri ale nestoji o popularitu ;-)

kolombo

Příspěvek#3167 » úte 11. črc 2023, 14:09

No, moc tam nemají odkazy s cenou a zbožím, ale jen váha trezoru na dlouhé, co jsem našel u jednoho zastoupení, je 2,5x větší, než toho mého.

MojeTikka

Příspěvek#3168 » úte 11. črc 2023, 15:32

Ano, delaji prevazne zakazkovku a kvalitu. To je vec, ktera se v tomto vlakne omila porad dokola. Necht si kazdy vybere, co potrebuje a kolik za to chce dat. P-Kovo neni prodejce, je to vyrobce. Ja osobne mam od nich dvoudverovou skrin uz 22 let, vejde do ni vsechno a ma kompozitni steny. Neprovrtas a i s flexou budes menit kotoucky jak DJ.

Mr.Ant

Příspěvek#3169 » úte 11. črc 2023, 17:59

JirkaCV píše:JYbour: Kolik se tam toho vejde? Připadá mi dost malý. Uvažuju o skříňce, kam by se vešly 4 krátké a nebyly naházený na sobě.

ZSL 43 ME:
já tam mám na samostatné poličce krátké EVO s kolimem, poličku jsem si udělal , protože originálně je tam jedna velká kovová - bylo by to moc hluboké a na ní mám stejně jiné věci.
pod EVEm mám 3 pistole a spoustu jiných věcí... vystlal jsem to umělým kobercem "tráva", aby to nedrhlo a neošoupalo. na ty pistole je možné udělat nějaký stojan, nebo pouzdro...rozhodně se tam 4 krátké vejdou..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Střelec

Příspěvek#3170 » úte 11. črc 2023, 18:15

kolombo píše:No, moc tam nemají odkazy s cenou a zbožím, ale jen váha trezoru na dlouhé, co jsem našel u jednoho zastoupení, je 2,5x větší, než toho mého.

Zrovna tu váhu navíc bych bral u skříně/trezoru rozhodně jako plus.

charvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3171 » úte 11. črc 2023, 18:33

Střelec píše:
kolombo píše:No, moc tam nemají odkazy s cenou a zbožím, ale jen váha trezoru na dlouhé, co jsem našel u jednoho zastoupení, je 2,5x větší, než toho mého.

Zrovna tu váhu navíc bych bral u skříně/trezoru rozhodně jako plus.

Váha u trezoru bezpečnosti moc nepřispívá. My děláme trezory svou vlastní cestou a díky minimalizaci váhy šetříme peníze zákazníkům na dopravě, stěhování i manipulaci. Proti odcizení má být trezor ukotvený.

MojeTikka

Příspěvek#3172 » úte 11. črc 2023, 18:54

Pokud budes mit tenkej plech, tak to otevres bateriovou flexou z Lidlu a nebo pajcrem, i kdyz to bude kotveny. Ono jde o to, jestli to clovek chce mit v poradku jen de lege a nebo jestli o ten obsah fakt nechce prijit. Dalsi vec ovsem je, kolik pak ta kaca bude stat a jestli si misto toho nekoupit novy zbrane.

Pokud je hodnota tech zbrani pod pade, tak nema smysl kupovat drahou kacu.

MojeTikka

Příspěvek#3173 » úte 11. črc 2023, 20:05

Jeste drobnost k tomu kotveni - pokud se bavime o funkcnim kotveni, pak je to napriklad nerezove U-cko, zabetonovane do zdi tak, ze je primo soucasti armovaci konstrukce (o cihlove zdi nema smysl se bavit) a nasledne je pak oko toho U-cka zalito betonem i v tom trezoru, protoze vetsina festovnich trezoru ma ve stenach vibrovany beton (pokud to neni rovnou kompozit - prisady drceneho skla, hliniku, olova, OSB stepek a dalsiho bordelu, kterej paradne zasvini kotoucky, prehriva a tupi vrtaky, atd.). Tohle je ovsem kotveni, ktere pro dve tri bezne zbrane fakt nema smysl.

Pak je 'kotveni', to znamena diry v zadni, bocni, nebo spodni stene a pres ne pres podlozky, nebo nejaky profil prohnane chemicke kotvy, nebo aspon vruty do velkych hmozdinek do konstrukce stavby. Je to levne, je to rychle, ale taky to podle toho funguje. Snadno se stane, ze bud se kotva vyrve ze zdi, protoze kotva je pevnejsi, nez material zdi, nebo se kotva vytrhne z plechu skrine, protoze stena skrine neni se zbytkem skrine spojena pres solidni konstrukci.

Pokud prijde nekdo, kdo se rozhodne, ze ten obsah trezoru chce, tak na hmozdinkove kotvy mu pohodlne staci udelatko s hydraulickym zvedakem, klidne z heveru na auto. Videl jsem takovou vec v akci, dala 25 tun. Placata spice se natloukla do spary mezi zed a skrin a uz to frcelo. Hydraulika to roztahla a bylo po kotveni. Pokud se behem teto akce zacnou parat svary v rozich skrine, pak je to o to rychlejsi. Podotykam, ze hydraulika pres rucni pumpu je navic velmi ticha.

Pochopitelne, ze bezna plechova skrin staci proti detem, nebo nahodnemu zlodeji, co prisel v noci vybilit to nejcennejsi, co stihne honem ukrast - model 'fetak'. Ten s sebou vercajk zrejme nepotahne a skrin svuj ucel splni. Ja to mam nastavene tak, ze cena trezoru by mela byt cca ctvrtinou jeho obsahu. Pokud je to jinak, tak bud riskuju, nebo plytvam. Jenze, takhle jsem si to nastavil pred dvaceti lety. Dneska ty trezory asi budou drazsi, pokud chceme fortelnej material. Na druhou stranu, porad plati, ze i sto let stary trezor je lepsi, nez konzervovej plech plnej vzduchu. Stehoval jsem s kamaradem ve dvou ctvrttunovej trezorek do druheho patra. Pamatuju si to sice dodnes a znovu bych to absolvovat nemusel, ale s dobrym popruhem se to zvladnout da a neni nutne volat tezkou partu. Problemem neni hmotnost jako takova, ale to, ze to vic lidi nevyresi. Treba do schodu uz se ve ctyrech jde dost blbe a vytah to nemusi uvezt. Ostatne i to schodiste ma svoje nosnostni limity. Zase kdyz to doma soupneme do prizemi domku, muze to odnest i parta zlodeju, pokud se pripravi.

Fajn je, pri stehovani trezoru vyuzit treba vymeny oken a vzniklym otvorem to nechat dovnitr hodit treba ramenem bagru, ten se sezene vsude. Atd. Takovej trezor pak kotvit netreba.

JYbour

Příspěvek#3174 » stř 12. črc 2023, 05:45

Taky jsem si udělal do ZSL43 druhou polici, stejnou jako je ta originál. Pistolí se tam vejde opravdu hodně, 4 tam musíš hledat :) Na EVO zatím čekám. Tohle je pro mě ideální skříň, protože dlouhé nechci. Má ideální tvar a je pěkně využitelná.

Petr z Braníka

Příspěvek#3175 » stř 12. črc 2023, 06:24

MojeTikka píše:...Pokud je hodnota tech zbrani pod pade, tak nema smysl kupovat drahou kacu.

No zrovna u zbraní nejde o jejich cenu. Pokud nějakej kretén získá palebnou smrtící sílu, je to hodně špatný i u pistole v hodnotě 5 tisíc. Prostě se k tomu nesmí dostat, to je jedno jestli byla drahá.
Nehledě na problémy, který naděláme sobě, až ji půjdeme odhlásit a požádat si o další nákupní povolení

kolombo

Příspěvek#3176 » stř 12. črc 2023, 12:45

Pokud zloděj půjde připravený najisto, tak úspěch asi mít bude.
Takže:
1. plníme ustanovení zákona
2. přiměřeně zabezpečujeme pro svůj klid

Ona i zabezpečovačka a případná kamera udělá svoje. A 90% zlodějů krade spíše náhodně a na trezor připravení nebudou.

Neptun

Příspěvek#3177 » čtv 13. črc 2023, 10:10

Potvrzuji výbornou zkušenost s firmou P-kovo, jak výše píše MojeTikka. S majitelem panem Kabelkou je skvělá domluva. Pravdy, ty úplně levný plechovky nedělají a asi vědí proč :-)

WALACHMOTORS

Příspěvek#3178 » úte 18. črc 2023, 17:19

Resim novy trezor a nemuzu se docist zda musi byt strelivo zvlast (uzam.schranka v trezoru) nebo to muze byt dle zakona dohromady... mam to ted sypane v M21A bedynkach (+ Ju..ra jicĥ moc s uz. schrankama nenabizi). Znamy co uz ma dlouho ZP tvrdi ze bezpodminecne to musi byt oddeleno. ...kdezto ja sem si toho ted nikde pri priprave na ZP nevsiml.

JYbour

Příspěvek#3179 » úte 18. črc 2023, 17:33

Dřív to muselo být odděleně, teď už ne.

WALACHMOTORS

Příspěvek#3180 » úte 18. črc 2023, 17:36

Dekuji. ... objednavam ;-)

Zpět na