Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

Pavel.77

Příspěvek#3211 » stř 15. lis 2023, 11:42

Ahoj,

jdu si por radu / nakopnutí správným směrem.
Vybírám skříň na zbraně. Dospěl jsem k výběru ze 2:
- Justra ZJ7P
- Charvát ZS6 Mini
Máte prosím někdo zkušenost s těmito výše uvedenými?

Nebo tip na něco jiného, osvědčeného?

Ještě přemýšlím, zda vybrat standardní klíčový zámek, nebo elektronický - který mi přijde lepší v tom, že nemusím řešit úschovu klíče... Ale zase vyvstává otázka spolehlivosti, jako u každé elektroniky...

Děkuji
Pavel

charvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3212 » stř 15. lis 2023, 11:49

Ahoj, selhání hrozí u každé elektroniky, jak píšeš sám. V závislosti na rozpočtu, se ale dá vybrat funkční záložní řešení pro takový případ. S konkurenční zkušenost nemám, ale tu naší mám zrovna na autě v Praze :)

Sedmej

Příspěvek#3213 » stř 15. lis 2023, 12:16

Pavel.77: Za mě je ideální mít kombinaci klíče i el., klíč můžeš mít uložený pro případ nějakého selhání klidně úplně mimo byt/barák a doma ti pak nehrozí, že ti třeba dítě ten klíč najde.

charvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3214 » stř 15. lis 2023, 12:22

Jen je pak rozdíl mezi kombinaci (redundancí) profi zámku a toho, co prodávají v hobby marketech…

getsome

Příspěvek#3215 » stř 15. lis 2023, 12:44

charvi píše:...co prodávají v hobby marketech…

Tak snad ve vašich sejfech není ten z hobby marketu :lol:

charvi píše:...ale tu naší mám zrovna na autě v Praze :)

Děláte v Praze dovoz i kotvení? Je ve vnějších rozměrech výše zmíněného modelu nějaká tolerance, nebo je třeba šířka vždy 450mm?

charvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3216 » stř 15. lis 2023, 12:52

Při výrobě trezorů dochází ke svařovacím procesům, které mohou vézt k deformacím. V rámci systému kvality tam máme uvedenou toleranci 5%, ale řekl, bych, že do 1-2% je to v pohodě udržitelné. Když se má pak výrobek pasovat někam na přesno - a víme o tom, tak se to dá ještě více hlídat. Zámky máme kvalitní a od německých výrobců. Mohu ubezpečit, že tak rychle jako do asijského výrobku se tam nedostanete ani vy, ani já ;) Děláme to po celé republice. Záleží na ekonomice a termínu. Někdy umíme i zázraky :)

Střelec

Příspěvek#3217 » stř 15. lis 2023, 13:07

Čistě hypoteticky. Řešil někdo zde ve skupině nebo se přímo setkal s tím, že by došlo k fatálnímu selhání elektornického zámku? Myslím ty, které instalují renomovaní výrobci. Dá se do toho dostat bez řezání? Chápu, že se může podělat vše, ale čistě pro představu, jak statisticky významné to pro výběr klíč / elektronika, to je.

king
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3218 » stř 15. lis 2023, 14:16

Jen poznamka. Je mozne, ze pokud nezvany host zjisti, ze trezor/skrin je na klic, tak obrati obydli vzhuru nohama aby ho nasel. A kdyz ho nenajde tak natruc neco zdemoluje.

charvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3219 » stř 15. lis 2023, 15:22

U zámků, které používáme my můžeme říct, že spolehlivost je velmi vysoká. Ale zámky si samozřejmě nevyrábíme, takže nemůžeme garantovat, že se u nich v průběhu další výroby něco nezmění a nepovede to k nějakému zhoršení. Na druhou stranu, jako výrobce a dodavatel trezorů jsem pro zákazníka tím, kdo ručí za celý výrobek - a jméno si nějakým pochybným artiklem fakt kazit nechci. Proto si vybírám jen to nejspolehlivější (byť za vyšší cenu).

JirkaCV

Příspěvek#3220 » stř 15. lis 2023, 15:50

king: Osobně radši budu týden uklízet a měsíc tahat peníze z pojišťovny, než abych nějakýmu darebákovi nechal svoje zbraně.

king
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3221 » stř 15. lis 2023, 16:05

?? Nemusis tyden uklizet. Kdyz mas jen elektronicky zamek tak darebak klic hledat nebude. A samozrejme opravdovy trezor na zbrane ve tride 0 nebo I.

charvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3222 » stř 15. lis 2023, 16:46

king píše:?? Nemusis tyden uklizet. Kdyz mas jen elektronicky zamek tak darebak klic hledat nebude. A samozrejme opravdovy trezor na zbrane ve tride 0 nebo I.

Když neuhodne kód, tak stejnou logikou natruc něco zdemoluje i když bude mít trezor v 0 nebo I., ne? :)

Pavel.77

Příspěvek#3223 » stř 15. lis 2023, 17:23

Já bych klidně šel do trezoru 0 nebo 1, ale obávám se nosnosti podlahy...proto koukám jen na skříně... Přece jen 200kg na 0,25m2 je dost...

charvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3224 » stř 15. lis 2023, 17:40

Není. Kolik vážíš? 80-100 kg? A když si stoupneš na jednu nohu (plocha kolem 234-280 cm²) - propadneš se?

Mrkni na můj rozhovor se statikem viz: https://charvat-safe.cz/ukotveni-trezoru-statika/

Mimochodem, ZS 6 mini má jen 91kg.

Pavel.77

Příspěvek#3225 » stř 15. lis 2023, 18:05

Máš recht, to by asi neměl být problém :-)
Pořád mi vrtá hlavou, zda přece jen nejít alespoň do tř. 0... Pro vlastní klid, a možná i do budoucna, pokud by se třeba zpřísnily podmínky pro uchování zbraní...

Zpět na