Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
-
jinda voyer - Příspěvky: 418
- jinda voyer
Příspěvek#467 » pát 13. zář 2013, 10:20
MarK píše:Já myslím, že si nemáme na co stěžovat - v tomhle ohledu máme (zejména ve srovnání s jinými státy) velmi rozumné nařízení na skladování. Skladování do dvou kouskou "bez omezení", což je pro mnoho "průměrných střelců s pistolí a malorážkou ve skříni" super. Další odstupňované tak, že to není cenový zabiják v úměře k ceně obsahu trezoru. Navíc u nás neexistuje zbytečný opruz docházejících kontrolujících orgánů.
A mít zbraň rozumně zabezpečenou patří k základním samozřejmostem každého zodpovědného střelce, bez ohledu na legislativu.
Však já si taky na nic nestěžuju! To jsme si nerozuměli. Pouze jsem reagoval na to, že pro kolegu je otevírání a zavírání trezoru rituálem či snad dokonce adrenalinem. Já to takhle nevidím a považuji to pouze za nutnost.
A s tím zabezpečením samozřejmě souhlasím!
-
- jinda voyer
Příspěvek#468 » pon 16. zář 2013, 20:08
to vovec
Strávil jsem víkend studiem informací o zabezpečení a trezorech a pomalu se kloním k Tvojí variantě
Sice to nebude láce, ale v dlouhodobém horizontu se to zřejmě vyplatí. Jednak proto, že už teďka mám vyhlédnuty tři krátké pistole
ale pak hlavně kvůli té bezpečnosti.
Krom poznámek stran toho, jak se to zvládne nastěhovat a ukotvit se to setkalo u ostatních členů rodiny s poměrně pozitivní reakcí následovanou dotazem, zda do eventuálního trezoru půjdou uložit cennosti, hotovost, dokumenty či investiční zlato
Máme velký dům - v přízemí bydlí rodiče, v prvním patře já, občas s přítelkyní.
Dále jsem zjistil, že kotvení u nás doma připadá v úvahu nejspíš pouze do podlahy, která je z panelů. Vnitřní zdi jsou z nic moc kvalitních cihel. Nicméně jsem našel místo v rohu místnosti, vedle šatní skříně, kam podle mně bude trezor pasovat jak prdel na hrnec. Zbývá vyřešit, zda plovoucí podlahu pod ním bude nutno vyříznout a posadit trezor přímo na panel (což bych nerad) a nebo, zda bude stačit vrtnout tu podlahu jen v místech, kde bude kotvení.
Únosnost podlahy by měla taky stačit, když je to ten panel a v rohu z dvou nosných zdí.
Jinak jsem koukal, že jedna z těch firem (asi tedy obě, ale jen u jedné jsem to našel na webu) mají mašinky na šetrné stěhování těžkých trezorů po schodech, aby je nepoškodili...takže by to mělo být snad OK.
Čili nyní už jen vybrat trezor...a donutit se k tomu se vzdát těch těžce vydělaných peněz...
Strávil jsem víkend studiem informací o zabezpečení a trezorech a pomalu se kloním k Tvojí variantě

Sice to nebude láce, ale v dlouhodobém horizontu se to zřejmě vyplatí. Jednak proto, že už teďka mám vyhlédnuty tři krátké pistole

Krom poznámek stran toho, jak se to zvládne nastěhovat a ukotvit se to setkalo u ostatních členů rodiny s poměrně pozitivní reakcí následovanou dotazem, zda do eventuálního trezoru půjdou uložit cennosti, hotovost, dokumenty či investiční zlato

Dále jsem zjistil, že kotvení u nás doma připadá v úvahu nejspíš pouze do podlahy, která je z panelů. Vnitřní zdi jsou z nic moc kvalitních cihel. Nicméně jsem našel místo v rohu místnosti, vedle šatní skříně, kam podle mně bude trezor pasovat jak prdel na hrnec. Zbývá vyřešit, zda plovoucí podlahu pod ním bude nutno vyříznout a posadit trezor přímo na panel (což bych nerad) a nebo, zda bude stačit vrtnout tu podlahu jen v místech, kde bude kotvení.
Únosnost podlahy by měla taky stačit, když je to ten panel a v rohu z dvou nosných zdí.
Jinak jsem koukal, že jedna z těch firem (asi tedy obě, ale jen u jedné jsem to našel na webu) mají mašinky na šetrné stěhování těžkých trezorů po schodech, aby je nepoškodili...takže by to mělo být snad OK.
Čili nyní už jen vybrat trezor...a donutit se k tomu se vzdát těch těžce vydělaných peněz...

- vovec
-
- jinda voyer
Příspěvek#470 » úte 17. zář 2013, 07:39
Njn, asi máš prostě pravdu
Holt si upřu něco jiného...ještě, že vydání ZP bude trvat od včerejška měsíc...a než se rozhoupu koupit první zbraň, tak ještě týden minimálně k tomu, takže mám čas to ještě dopromyslet a hlavně došetřit nějaký love...
Ty budeš nakonec brát jakej, od Jinovy, nebo od Safetronicu? Já sem koukal, že Safetronic má prodejnu v Praze, tak bych se tam asi zašel na tu kastli podívat...a zeptat se, na co přijde eventuálně dovoz a ukotvení...

Ty budeš nakonec brát jakej, od Jinovy, nebo od Safetronicu? Já sem koukal, že Safetronic má prodejnu v Praze, tak bych se tam asi zašel na tu kastli podívat...a zeptat se, na co přijde eventuálně dovoz a ukotvení...
- vovec
Příspěvek#471 » úte 17. zář 2013, 08:36
No já ještě nevím, od Jinovy je o trochu dražší, ale zase širší ... hlavně se tam musím zeptat, zda mi tam do toho NA nandaj to příslušenství ze ZBS apod... Safetronic je v Praze, takže blíž, je o něco levnější a taky se mi líbí ... Někdo tu psal, že od Safetronicu je dovoz a instalace v ceně, ale na webu jsem tuto informaci nezahlíd, abych to potvrdil, takže se budeš muset zeptat. Já prostě ještě nevím koho zvolím, myslím že ani jeden z těhle výrobců nebude špatná volba.
Jako první ale musím vyřešit zkoušky OZ a pak teprv budu řešit skříň 

-
- jinda voyer
Příspěvek#472 » úte 17. zář 2013, 10:07
Je pravda, že Safetronic je na informace celkem skoupej na tom webu…nemá tam info o druzích zámků apod. To JINOVA má. A to provedení elektronického zámku je úplně odlišné.
Jaký příslušenství chceš přehodit? Mně to přijde celkem podobné. Osobně bych ten vnitřek chtěl přizpůsobit, aby tam bylo maximálně místo na 3 dlouhé a zbytek přihrádky na krátké. Taky bych nejspíš potřeboval dveře na druhé straně než jsou, tj. na levé. A to asi budou chtít příplatek…sakra!
Koukám na ceny a tenhle:
http://www.safes.cz/Trezory-na-zbrane/1 ... 60-ME%7CK3
je dražší než tenhle i s elektronickým zámkem:
http://www.jinova.cz/nove-trezory/na-dl ... brane-na-6
Jojo, koukám, že to psal Bohuliby…to by bylo super! Zajdu se tam prostě podívat a uvidí se. Pak zkusím napsat do JINOVY, za kolik to bude od nich…ti mají možnost výběru barvy například…a ten jejich je o cca 50 kg těžší.
Jinak není ještě nějaký výrobce, který by tohle dělal? Třeba bude mít někdo lepší cenu
Jaký příslušenství chceš přehodit? Mně to přijde celkem podobné. Osobně bych ten vnitřek chtěl přizpůsobit, aby tam bylo maximálně místo na 3 dlouhé a zbytek přihrádky na krátké. Taky bych nejspíš potřeboval dveře na druhé straně než jsou, tj. na levé. A to asi budou chtít příplatek…sakra!
Koukám na ceny a tenhle:
http://www.safes.cz/Trezory-na-zbrane/1 ... 60-ME%7CK3
Jojo, koukám, že to psal Bohuliby…to by bylo super! Zajdu se tam prostě podívat a uvidí se. Pak zkusím napsat do JINOVY, za kolik to bude od nich…ti mají možnost výběru barvy například…a ten jejich je o cca 50 kg těžší.
Jinak není ještě nějaký výrobce, který by tohle dělal? Třeba bude mít někdo lepší cenu

- Miloš P.
Příspěvek#473 » úte 17. zář 2013, 17:40
Ahoj,
Jsem čerstvý držitel ZP a chtěl bych si nechat poradit. Dřív než si zakoupím zbraň přemýšlím o jejím uskladnění (zabezpečení). Mám dva malé (kluky).
Popřípadě, máte někdo zkušenost s umístněním ( zabudováním ) trezoru v pnelovém bytě?
Jakoý trezor nebo schránku jsi mám pořídít .
- 1 max 2 krátké zbraně + střelivo
Jsem čerstvý držitel ZP a chtěl bych si nechat poradit. Dřív než si zakoupím zbraň přemýšlím o jejím uskladnění (zabezpečení). Mám dva malé (kluky).
Popřípadě, máte někdo zkušenost s umístněním ( zabudováním ) trezoru v pnelovém bytě?
Jakoý trezor nebo schránku jsi mám pořídít .
- 1 max 2 krátké zbraně + střelivo
- fixfokus
Příspěvek#474 » úte 17. zář 2013, 18:16
Taky mám 2 malý kluky, pořídil jsem si tenhle trezůrek: http://safetronics.cz/Specialni---na-kr ... ane-MINI-4 . Má certifikaci podle zákona (15 RU + zámek třídy A), je malý, takže moc nepřekáží. Mám ho přivrtaný ke zdi vedle postele jako noční stoleček, kluci zatím netuší co je uvnitř 

- Miloš P.
- vovec
Příspěvek#476 » úte 17. zář 2013, 20:15
Na zemi sedět nemusí, ale alespoň k jedné ploše (zdi) bys ho ukotvit měl ... Schování do nábytku je vždy plus.
Jinak kromě safetronicsu koukni třeba i na http://www.jinova.cz/nove-trezory/na-kratke-zbrane nebo http://www.wico.cz/index.php?id=98
Pak je třeba zvážit, jestli ho chceš i na jiné drobné cennosti apod. a případně vzít vyšší třídu zabezpečení.
Jo a bacha, kluci jsou stvoření všetečná a nalezení klíče v bytě je jen otázka času
asi bych zvážil kombinační zámek.
Jinak kromě safetronicsu koukni třeba i na http://www.jinova.cz/nove-trezory/na-kratke-zbrane nebo http://www.wico.cz/index.php?id=98
Pak je třeba zvážit, jestli ho chceš i na jiné drobné cennosti apod. a případně vzít vyšší třídu zabezpečení.
Jo a bacha, kluci jsou stvoření všetečná a nalezení klíče v bytě je jen otázka času

- Biermann
Příspěvek#478 » úte 17. zář 2013, 22:34
jinda voyer píše:http://www.safes.cz/Trezory-na-zbrane/1 ... 60-ME%7CK3
Jenže ta Jinova je výrazně menší. Má jen 200 litrů oproti 300 litrům safetronicsu. Nenech se u Jinovy zmást údajem Hmotnost a vnitřní objem. Je tam chyba a odpovídá to tomu jejich většímu modelu. Když si přepočítáš vnitřní rozměry, tak ti z toho vyjde jen 200 litrů a i ta hmotnost asi bude o něco nižší.
- vovec
- vovec
Příspěvek#480 » úte 17. zář 2013, 22:59
KlokanXM píše:On i ten elektronický má záložní klíč, aby šel otevřít když dojdou baterky. Samo jdou klíče dát do trezoru, ale když ty baterky fakt dojdou ...
Záleží kterej zámek to je - jsou i řešení který mají venku konektor pro připojení záložní baterie, nebo se baterie dává zvenku pod kryt klávesnice atd ... varianta se záložním klíčem je jen jedna z mnoha (většinou právě u levnějších el. zámků) ... a u té samozřejmě argument bezpečnosti proti dětem tak trochu postrádá smysl...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí