Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

michal3245r

Příspěvek#766 » ned 19. říj 2014, 19:49

Zkušenost nemám, ale byl bych minimálně opatrný. Zejména tedy kvůli absenci českého certifikátu, ale také proto, že tohle je označeno jako "protipožární" safe. Pokud se nemýlím, tak požadavek na ohnivzdornost jde typicky proti požadavku na zabezpečení.

Farock

Příspěvek#767 » ned 19. říj 2014, 20:00

fíša

Příspěvek#768 » ned 19. říj 2014, 20:25

Ještě bych navštívil stránky "TREZORTESTu" a dohledal certifikát tam, k tomuto trezoru, pak to může být na 100% dle našeho zákona.
V mé připomínce ohledně Švédské a Korejské normy nešlo o požární odolnost, ta mne v tomto případku nezajímá, nemá to se zbrojním zákonem ZATÍM nic společného, ale chtěl jsem jen upozornit čtenáře tohoto vlákna na to, aby nedali nic na psané keci prodejceho a zajímaly se jen o naši legislativu :D

michal3245r

Příspěvek#769 » ned 19. říj 2014, 21:11

Myslím, že dobrá volba. Pokud tedy nechcete dlouhé zbraně, samozřejmě.
Ještě jeden malý postřeh - patrně to neotevřete ve tmě, čísla na zámku nemají žádné výstupky. Lze samozřejmě řešit v blízkosti připravenou baterkou. :)

michal3245r

Příspěvek#770 » ned 19. říj 2014, 21:12

Jinak nejsem si úplně jistý, ale mám pocit, že v Safetronics ho mají i vystavený.

smajlik

Příspěvek#771 » ned 19. říj 2014, 21:19

michal3245r

Příspěvek#772 » ned 19. říj 2014, 21:25

Ano, myslím, že tyhle jsou podobné, že se liší pouze velikostí (a vahou a cenou samozřejmě).

MM

Příspěvek#773 » ned 19. říj 2014, 21:27

Pokial na to mate miesto, berte aspon 43ku. Vyska police sa da nastavit a potom sa daju na spodnu dat (na stojaka) zbrane v prepravnych puzdrach a na hornu napr. papiere k nim a naboje. Ale asi najlepsie je pozriet a porovnat. Subrt v CB ich mal pred par mesiacmi v podstate vsetky na predajni. Osobne som skoncil pri 65ME.

smajlik

Příspěvek#774 » ned 19. říj 2014, 21:44

Je nějaký argument pro elektronický zámek? Cena bez je cca. o 1500kč menší http://www.safes.cz/Sejfy-jednoplastove ... e-ZSL-65-M .

Farock

Příspěvek#775 » ned 19. říj 2014, 22:09

michal3245r píše:

Myslím, že dobrá volba. Pokud tedy nechcete dlouhé zbraně, samozřejmě.
Ještě jeden malý postřeh - patrně to neotevřete ve tmě, čísla na zámku nemají žádné výstupky. Lze samozřejmě řešit v blízkosti připravenou baterkou. :)

Ne ne zatím jen na krátké zbraně s dlouhou zatím nepočítám.A v nejbližších letech to nehodlám měnit :-).

Bohuliby

Příspěvek#776 » pon 20. říj 2014, 22:41

Já bych to hodně zvážil. Čím větší, tím lepší, často potřebujeme doma uchovat i jíné důležité věci než zbraně, např. doklady, smlouvy, peníze, šperky.
V horším případě dopadneš jako já v začátcích, teď mám trezorů hned několik.

Farock

Příspěvek#777 » úte 21. říj 2014, 07:23

Bohuliby píše:Já bych to hodně zvážil. Čím větší, tím lepší, často potřebujeme doma uchovat i jíné důležité věci než zbraně, např. doklady, smlouvy, peníze, šperky.
V horším případě dopadneš jako já v začátcích, teď mám trezorů hned několik.

No teď max koupím tak dvě pistole a to ještě ne nějak hned po sobě .Do toho ještě řeším bydlení takže peníze v nejbližších letech půjdou do toho.Takže nějaké hojné nakupování zbraní nepřipadá v úvahu.Šperky nevlastním a peníze nějak nepřechovávám platím radši kartou :-).Tak nějak jsem v této cenové relaci hledal trezor a tenhle vydá dobře spíš proti krádeži to mám kvůli dětem.

Igrlik

Příspěvek#778 » úte 21. říj 2014, 11:05

Pri vhodnom preskladaní poličiek tam strčíš aj kosu so sklopkou :lol:
A pokiaľ by Ti pri tej reorganizácii prekážala tá uzamykateľná schránka - dá sa bez nástrojov jednoducho demontovať jej predná stena a zostane iba klasická polička... 8-)

Farock

Příspěvek#779 » úte 21. říj 2014, 20:22

Igrlik píše:Pri vhodnom preskladaní poličiek tam strčíš aj kosu so sklopkou :lol:
A pokiaľ by Ti pri tej reorganizácii prekážala tá uzamykateľná schránka - dá sa bez nástrojov jednoducho demontovať jej predná stena a zostane iba klasická polička... 8-)

Dík za radu :-D koukám že už s tím trezorem máš zkušenost :-D

smajlik

Příspěvek#780 » úte 21. říj 2014, 20:50

Igrlik píše:Pri vhodnom preskladaní poličiek tam strčíš aj kosu so sklopkou :lol:

Jaká je prosím široký ten "kulatý mechanismus" na otvírání. Jak moc vystupuje od trezoru? Nevím jak to lépe nazvat :mrgreen: . Variantu bez kódu bych dal do skříně na knop.

Zpět na