Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

Geo89

Příspěvek#886 » pon 11. kvě 2015, 20:06

Pokud s tím nebude mít nikdo zkušenost, zkusím se časem zeptat u nás na odboru pro zbraně PČR. Zatím co jsem s nimi měl tu čest ,tak byli hodně ochotní poradit.

marinakus

Příspěvek#887 » pon 11. kvě 2015, 20:08

Trezorové dveře dělá např. pan Tuza ale není to nejlevnější záležitost. Cca 35000,- Kč. Nedávno byly s certifikátem na bazaru za 15000.-. Musí splňovat to samé co trezor.... 15 RU a mít na to certifikát.

Geo89

Příspěvek#888 » pon 11. kvě 2015, 20:10

O tom vím,díky.. Ale jak říkáš, není to zrovna nejlevnější, nechávám si to jako poslední možnost.

fíša

Příspěvek#889 » pon 11. kvě 2015, 20:26

Taky trezorové dveře ( snad i vyrábí ) má pan Hoferka fy HOFEX, bývalé prostory fy NAPAKO

fíša

Příspěvek#890 » pon 11. kvě 2015, 20:35

O těch bezpečnostních třídách jsem mluvil v souvislosti papundekl verzus ty plechovky, co jsi dal odkaz.
Jasně, pokud chceš trezorovou místnost, musíš mít samozřejmě dveře ale i futra certifikované.
Vím že před časem jezdil nějaký technik, který certifikoval, jak staré trezory, tak i dveře, popřípadě vyrobené trezory na míru do konkrétních prostor.
Taky je potřeba zvážit, z čeho jsou obvodové zdi, co uznají a jaké tloušťce.
Už jsem viděl vykradený barák, který byl postaven z plynosilikátů, jednoduše použili pilu na řezání plynosilikátů a uřízli kus rohu domu, po vykradení nasunuly zpět :D

marinakus

Příspěvek#891 » pon 11. kvě 2015, 20:44

fíša: a vo tooooom tooo jeeee. když už chci trezorovku a mám ty možnosti ji udělat, je blbost šetřit na dveřích

Geo89

Příspěvek#892 » čtv 28. kvě 2015, 11:10

Pokud by někdo řešil obdobný problém jako já (viz výše) , přikládám stanovisko MVCR. Zkráceně - místnost lze považovat za zvláštní uzamčené zařízení.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

4R

Příspěvek#893 » úte 11. srp 2015, 16:21

MM píše:To EL-ko je podla mna preklep, ZSL 65ME. Rozoberane na predoslych prispevkoch. Za mna doporucenie jednoznacne ano. Drzim tam zbrane, strelivo a aj nejake papiere. Takisto ako Igrlik som po posledne vedenej diskusii vyhodil dvere z uzavieracej schranky a trochu prerobil usporiadanie, som s nim spokojny.

EDIT : fotky su skopirovane od vyrobcu, cize je to skutocne ZSL65 ME.

Ahoj. Ta malá zamykatelna skříňka se nedá náhodou vyjmout? Tedy políčka s dvířky, tak aby se využila úplně celá výška trezoru?

cipis

Příspěvek#894 » úte 11. srp 2015, 20:23

To je blbost, vždyť to nařízení vlády říká naprosto jasně, jak to má být dále vybaveno - "a vybaveno zámkem s vysokou bezpečností zařazeným do třídy A podle České technické normy ČSN EN 1300,"
Tedy když do sklepa místo papundeklových dveří dám "kovové", tak musím ještě přidat zámek třídy A. Nicméně i tak je to velice zajímavé, ten zámek stojí kolem tisícovky a když ve sklepě vyzdím příčky a udělám více "kotců", tak tam toho narvu :D
NAvíc ani ta místnost nemusí být bez oken, když v trezorové místnosti okna být mohou, ale musí být zamřížovaná/zafóliovaná.

No a teď mne napadla ještě další věc - analogicky s požadavkem na mříž v trezorové místnosti - vždyť ty kotce vlastně nemusím zdít, stačí udělat "králikárnu" z těch mříží, každé dvířka budou mít zámek A. Hmm :)

Geo89 píše:Pokud by někdo řešil obdobný problém jako já (viz výše) , přikládám stanovisko MVCR. Zkráceně - místnost lze považovat za zvláštní uzamčené zařízení.

Ondridis

Příspěvek#895 » úte 11. srp 2015, 20:30

Zdar,jestli někdo přemýšlí o koupi certfikovanéo trezoru na 10 zbraní/pušek,tak na internetu jsem objednal trezor Justra ZJ-10 ,za cenu 8900kč,+doprava zdarma,myslím ,že je to dobrý kup,střelbě zdar.

Ondridis

Příspěvek#896 » úte 11. srp 2015, 20:31

Link na trezor Justra ZJ-10,nedelam reklamu,jen kdyby nekdo mel zajem.

https://www.adsafe.cz/produkt/trezory-n ... cpNCrVxXIU

MM

Příspěvek#897 » úte 11. srp 2015, 20:33

4R píše:Ahoj. Ta malá zamykatelna skříňka se nedá náhodou vyjmout? Tedy políčka s dvířky, tak aby se využila úplně celá výška trezoru?

Zdar, ide vybrat, uz to mam tiez vybrate :). Moment, pohladam navod co sem daval kolega.

EDIT: Takze navod (C) Igrlik (prispevok c.789 v tomto vlakne) :
http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=70&t=1661&p=63390&hilit=ty+asi+bydl%C3%AD%C5%A1#p63494

4R

Příspěvek#898 » úte 11. srp 2015, 20:45

To je dobrá zpráva! Řeším právě, do čeho schovat kosu, ale nemám žádné dobré místo na vysoký trezor pro dlouhé zbraně. Tady jsem si říkal, že by to s trochou vůle jít mohlo. Nevíš, jestli by se tam nějak na uhlopříčku (prostorovou) vešla? S pádlem, sklopku nechci.

A jen tak pro jistotu...někdy píšou na stránkách, že je trezor určen pro xy krátkých nebo xy dlouhých...když ale splním počet, tak by mělo být jedno, jestli mám v trezoru pro dlouhé daný počet krátkých, potažmo naopak (vejdou-li se pochopitelně), ne?

Ondridis

Příspěvek#899 » úte 11. srp 2015, 20:49

To 4R: Ano je to tak jak říkáš,když je podle zákona certifikovaný do deseti zbraní a 10 000 kusů střeliva,tak je jedno kolik jich je kratkých a kolik dlouhých,jen jde prostě o celkový počet.

MM

Příspěvek#900 » úte 11. srp 2015, 20:53

Zakon neriesi kolko mas kratkych alebo dlhych ... pokial skrinka / trezor splna kriteria pre dany pocet. A co sa tyka tej kosy s padlom - uhlopriecny vnutorny rozmer mas na strankach vyrobcu, obavam sa ale ze to stacit nebude. Inak slovenske stranky Safetronics-u uz maju model ZSL100 (vyska 100cm) - ten by ti mozno vyhovoval ako rozumny kompromis, netusim ake mas priestorove obmedzenia.

Zpět na