Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- marinakus
- fíša
Příspěvek#890 » pon 11. kvě 2015, 20:35
O těch bezpečnostních třídách jsem mluvil v souvislosti papundekl verzus ty plechovky, co jsi dal odkaz.
Jasně, pokud chceš trezorovou místnost, musíš mít samozřejmě dveře ale i futra certifikované.
Vím že před časem jezdil nějaký technik, který certifikoval, jak staré trezory, tak i dveře, popřípadě vyrobené trezory na míru do konkrétních prostor.
Taky je potřeba zvážit, z čeho jsou obvodové zdi, co uznají a jaké tloušťce.
Už jsem viděl vykradený barák, který byl postaven z plynosilikátů, jednoduše použili pilu na řezání plynosilikátů a uřízli kus rohu domu, po vykradení nasunuly zpět
Jasně, pokud chceš trezorovou místnost, musíš mít samozřejmě dveře ale i futra certifikované.
Vím že před časem jezdil nějaký technik, který certifikoval, jak staré trezory, tak i dveře, popřípadě vyrobené trezory na míru do konkrétních prostor.
Taky je potřeba zvážit, z čeho jsou obvodové zdi, co uznají a jaké tloušťce.
Už jsem viděl vykradený barák, který byl postaven z plynosilikátů, jednoduše použili pilu na řezání plynosilikátů a uřízli kus rohu domu, po vykradení nasunuly zpět

- Geo89
- 4R
Příspěvek#893 » úte 11. srp 2015, 16:21
MM píše:To EL-ko je podla mna preklep, ZSL 65ME. Rozoberane na predoslych prispevkoch. Za mna doporucenie jednoznacne ano. Drzim tam zbrane, strelivo a aj nejake papiere. Takisto ako Igrlik som po posledne vedenej diskusii vyhodil dvere z uzavieracej schranky a trochu prerobil usporiadanie, som s nim spokojny.
EDIT : fotky su skopirovane od vyrobcu, cize je to skutocne ZSL65 ME.
Ahoj. Ta malá zamykatelna skříňka se nedá náhodou vyjmout? Tedy políčka s dvířky, tak aby se využila úplně celá výška trezoru?
- cipis
Příspěvek#894 » úte 11. srp 2015, 20:23
To je blbost, vždyť to nařízení vlády říká naprosto jasně, jak to má být dále vybaveno - "a vybaveno zámkem s vysokou bezpečností zařazeným do třídy A podle České technické normy ČSN EN 1300,"
Tedy když do sklepa místo papundeklových dveří dám "kovové", tak musím ještě přidat zámek třídy A. Nicméně i tak je to velice zajímavé, ten zámek stojí kolem tisícovky a když ve sklepě vyzdím příčky a udělám více "kotců", tak tam toho narvu
NAvíc ani ta místnost nemusí být bez oken, když v trezorové místnosti okna být mohou, ale musí být zamřížovaná/zafóliovaná.
No a teď mne napadla ještě další věc - analogicky s požadavkem na mříž v trezorové místnosti - vždyť ty kotce vlastně nemusím zdít, stačí udělat "králikárnu" z těch mříží, každé dvířka budou mít zámek A. Hmm
Tedy když do sklepa místo papundeklových dveří dám "kovové", tak musím ještě přidat zámek třídy A. Nicméně i tak je to velice zajímavé, ten zámek stojí kolem tisícovky a když ve sklepě vyzdím příčky a udělám více "kotců", tak tam toho narvu

NAvíc ani ta místnost nemusí být bez oken, když v trezorové místnosti okna být mohou, ale musí být zamřížovaná/zafóliovaná.
No a teď mne napadla ještě další věc - analogicky s požadavkem na mříž v trezorové místnosti - vždyť ty kotce vlastně nemusím zdít, stačí udělat "králikárnu" z těch mříží, každé dvířka budou mít zámek A. Hmm

Geo89 píše:Pokud by někdo řešil obdobný problém jako já (viz výše) , přikládám stanovisko MVCR. Zkráceně - místnost lze považovat za zvláštní uzamčené zařízení.
- Ondridis
- MM
Příspěvek#897 » úte 11. srp 2015, 20:33
4R píše:Ahoj. Ta malá zamykatelna skříňka se nedá náhodou vyjmout? Tedy políčka s dvířky, tak aby se využila úplně celá výška trezoru?
Zdar, ide vybrat, uz to mam tiez vybrate

EDIT: Takze navod (C) Igrlik (prispevok c.789 v tomto vlakne) :
http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=70&t=1661&p=63390&hilit=ty+asi+bydl%C3%AD%C5%A1#p63494
- 4R
Příspěvek#898 » úte 11. srp 2015, 20:45
To je dobrá zpráva! Řeším právě, do čeho schovat kosu, ale nemám žádné dobré místo na vysoký trezor pro dlouhé zbraně. Tady jsem si říkal, že by to s trochou vůle jít mohlo. Nevíš, jestli by se tam nějak na uhlopříčku (prostorovou) vešla? S pádlem, sklopku nechci.
A jen tak pro jistotu...někdy píšou na stránkách, že je trezor určen pro xy krátkých nebo xy dlouhých...když ale splním počet, tak by mělo být jedno, jestli mám v trezoru pro dlouhé daný počet krátkých, potažmo naopak (vejdou-li se pochopitelně), ne?
A jen tak pro jistotu...někdy píšou na stránkách, že je trezor určen pro xy krátkých nebo xy dlouhých...když ale splním počet, tak by mělo být jedno, jestli mám v trezoru pro dlouhé daný počet krátkých, potažmo naopak (vejdou-li se pochopitelně), ne?
- Ondridis
- MM
Příspěvek#900 » úte 11. srp 2015, 20:53
Zakon neriesi kolko mas kratkych alebo dlhych ... pokial skrinka / trezor splna kriteria pre dany pocet. A co sa tyka tej kosy s padlom - uhlopriecny vnutorny rozmer mas na strankach vyrobcu, obavam sa ale ze to stacit nebude. Inak slovenske stranky Safetronics-u uz maju model ZSL100 (vyska 100cm) - ten by ti mozno vyhovoval ako rozumny kompromis, netusim ake mas priestorove obmedzenia.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí