Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- 4R
- Magic
Příspěvek#918 » stř 26. srp 2015, 08:20
mihlit: To je zajimave, takze doporucujes i kdyz bude skrin na zbrane v RD/byte ten silikagel koupit? Ja osobne skrin budu davat do satny v prizemi. Vim ale, ze v chodbe pred satnou kam to chci dat mame vlhkost docela vysokou. Pouzivame tam kvuli drivejsi plisni na stene po novem osetrujicim nateru radeji tohle http://www.stop-vlhkosti.cz/ceresit-stop-vlhkosti/ .
Vubec jsem ale doted nepremyslel, ze bych do skrine neco daval kdyz ji nemam vylozene ve sklepe, nebo jine mistnosti, kde je vetsi chladno, tak alespon dobry namet k zamysleni. Co konkretne kupujes? Premyslim jestli nebude vhodnejsi pouzit elektrickou verzi odvlhcovace pokud 0,75kg vydrzi skutecne jen 4 dny mohl by se clovek brzo stat otrokem vlhkosti v trezoru.
Tady jsem neco nasel primo do trezoru na zbrane, ale je to docela drahe http://www.vseprolov.cz/doplnky-ke-zbra ... na-zbrane/ .
Dulezite bude take pouzit kvalitni olej, coz teprve budu resit a moc se v nich prozatim neorientuji, ale to bych rekl uz je pro tohle vlakno dost offtopic (resime tady trezory). Ostatne stejne jako samotna vlhkost by vydala na samostatne vlakno a mozna by nebylo spatne pozadat adminy, aby to pocinaje dotazem 4R presunuli. Ja osobne bych se pak taky ridil doporucenimi a neco urcite nakoupil a verim, ze nejsme jedini.
Vubec jsem ale doted nepremyslel, ze bych do skrine neco daval kdyz ji nemam vylozene ve sklepe, nebo jine mistnosti, kde je vetsi chladno, tak alespon dobry namet k zamysleni. Co konkretne kupujes? Premyslim jestli nebude vhodnejsi pouzit elektrickou verzi odvlhcovace pokud 0,75kg vydrzi skutecne jen 4 dny mohl by se clovek brzo stat otrokem vlhkosti v trezoru.
Tady jsem neco nasel primo do trezoru na zbrane, ale je to docela drahe http://www.vseprolov.cz/doplnky-ke-zbra ... na-zbrane/ .
Dulezite bude take pouzit kvalitni olej, coz teprve budu resit a moc se v nich prozatim neorientuji, ale to bych rekl uz je pro tohle vlakno dost offtopic (resime tady trezory). Ostatne stejne jako samotna vlhkost by vydala na samostatne vlakno a mozna by nebylo spatne pozadat adminy, aby to pocinaje dotazem 4R presunuli. Ja osobne bych se pak taky ridil doporucenimi a neco urcite nakoupil a verim, ze nejsme jedini.
- mihlit
Příspěvek#919 » stř 26. srp 2015, 08:52
Záleží čím střílíš. Pokud klasické moderní zbraně. Případně i něco staršího, ale bez korozivní vojenské munice, tak bych se toho nebál a určitě to nepovažuji ten silicagel za nutnost pro takové případy. Já ho tam mám jen protože mám rychlereznoucí zbraně a raději jdu na jistotu, aby vydržely déle. Dobře vyčištěné a nakonzervované by ale (nejspíš) nerezly tak jako tak.
Silicagel jsem koupil na ebayi za slušnou cenu vychází 400 za 750 g (hledej "silica gel indicating"). Je oranžový a jak se nasytí, tak zmodrá. Pak ho vysypeš na plech do trouby, chvíli ho pečeš a je připraven k novému použití. Takže nejlépe dvě balení ať lze střídat.
Opět ale, záleží jestli to potřebuješ nebo ne. To si posuď sám. Jestli máš reznoucí zbraně nebo ne, jestli plánuješ dlouhodobé skladování většího množství střeliva (pak je stejně lepší krabice balit do igelitu a přihodit k nim malý sáček silicagelu). Jestli víš, že máš třeba právě ve sklepě hodně vlhko. Pokud pochybuješ, můžeš zkusit nejprve změřit vlhkoměrem.
Silicagel jsem koupil na ebayi za slušnou cenu vychází 400 za 750 g (hledej "silica gel indicating"). Je oranžový a jak se nasytí, tak zmodrá. Pak ho vysypeš na plech do trouby, chvíli ho pečeš a je připraven k novému použití. Takže nejlépe dvě balení ať lze střídat.
Opět ale, záleží jestli to potřebuješ nebo ne. To si posuď sám. Jestli máš reznoucí zbraně nebo ne, jestli plánuješ dlouhodobé skladování většího množství střeliva (pak je stejně lepší krabice balit do igelitu a přihodit k nim malý sáček silicagelu). Jestli víš, že máš třeba právě ve sklepě hodně vlhko. Pokud pochybuješ, můžeš zkusit nejprve změřit vlhkoměrem.
- pelanj
Příspěvek#920 » stř 26. srp 2015, 09:39
Já tam dávám variaci na Ceresit z Lidlu - má takovou praktičtější vaničku a větší náplň. Ve sklepě jsem měnil náplň jednou za půl roku. Není tam extra vlhko, ale úplné sucho taky ne. Doporučil bych koupit si elektronický vlhkoměr, měl jsem kdysi jeden doma, stojí pár šupů a člověk ví, na čem je. Jinak se dá koupit malý elektronický odvlhčovač (u Conrada) nebo se dá i vyrobit, je to velmi jednoduché.
- Magic
Příspěvek#921 » stř 26. srp 2015, 10:06
Budu mit novou CZ 75, pravdepodobne nejakou variaci vz. 58 (nemam vybrano) a pak nejaky maly plastovy "recyklat" ve forme subkompaktu (taky jeste nevybran). Netusim jak to rezne, jsem v tomhle zacatecnik a nechci na to prijit tou cestou, ze tam tu korozi objevim, takze v mem pripade jde o prevenci.
Vazne te jinak bavi co 4 dny pect v troupe silikagel? Ja bych si pripadal jak zenska pred vanocema
. Premyslim nad tou elektrikou, vrazit to do skrine a nechat zapnute. Nekde jsem se docetl, ze to takto lidi resi. Mrknete napr. zde http://www.rozpad.cz/forum/viewtopic.php?f=14&t=2954 . To udajne vydrzi par tydnu a pak to proste jenom vylijou.
Jestli nekdo mate elektrickou variantu pochlubte se o jaky model jde, popr. jaky vlhkomer. Jsou to pro mne oblasti prozatim neprobadane.
Vazne te jinak bavi co 4 dny pect v troupe silikagel? Ja bych si pripadal jak zenska pred vanocema

Jestli nekdo mate elektrickou variantu pochlubte se o jaky model jde, popr. jaky vlhkomer. Jsou to pro mne oblasti prozatim neprobadane.
- cipis
Příspěvek#922 » stř 26. srp 2015, 10:23
Nejjednodušší řešení je trezor do takového prostředí vůbec nedávat. Vím, že to vždycky nejde, ale je to prostě nejlepší řešení. Všechna navrhovaná řešení řeší pouze následek špatného stavu, co se týče vlhka v daném místě. Takže nejenže rezne trezor a zbraně v něm, ale postupně se ničí i ostatní vybavení. A pokud je to v bytě, tak je to hodně špatně i pro bydlení a defacto by taková situace nastat neměla. Měla by se odstranit příčina vlhkosti, ať už třeba sanační omítkou, nátěrem, podizolování atd. Řešení pouze následků, ať už tím kočkolitem či nějakým elektrickým odvlhkovačem je z dlouhodobého hlediska neudržitelné.
Co se týče té izolace na dveřích trezoru, tak ta může plnit i další roli, krom vstupu vlhkosti, nejdou z té skříně "smrady" ze zbraní zpátky do pokoje. Navíc při zavírání dvířka netřísknou.
Co se týče té izolace na dveřích trezoru, tak ta může plnit i další roli, krom vstupu vlhkosti, nejdou z té skříně "smrady" ze zbraní zpátky do pokoje. Navíc při zavírání dvířka netřísknou.
- pelanj
- mihlit
Příspěvek#925 » stř 26. srp 2015, 11:39
Tak to bylo na začátku a právě hned po prvním "pokusu" jsem to zavrhl a trezor utěsnil. Teď nepočítám, jak dlouho to vydrží, ale stručně dost dlouho. Záleží jen na tom, jak často trezor větrám - lezu do něj.Magic píše:Vazne te jinak bavi co 4 dny pect v troupe silikagel? Ja bych si pripadal jak zenska pred vanocema.
- Pupak
Příspěvek#927 » stř 26. srp 2015, 14:44
Magic píše:...
Duvod proc elektronicky zamek a priplacet jsou vynalezave deti, tzn. pred synatorem asi snadneji schovam v hlave heslo, nez-li klic. Take to bude snad jednodussi, nez-li s sebou tahat velky klic, nebo ho pak hledat.
...
Jen technická, Safetronics s elektronickým zámkem má i klíče, z důvodu možnosti otevření při vybití baterky, zapomenutí kódu atd. Takže klíče budeš muset stejně někam schovat.
- fíša
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX