Přebíjení 9mm luger
- majlont
Příspěvek#1261 » úte 13. bře 2018, 22:56
Máš zjevně menší rozptyl rychlostí. Mohlo by to být typem prachovače nebo také tím, že jsem z důvodu nedostatku místa stál dost blízko hradel. Tvoje vyšší rychlost myslím docela koresponduje se zvýšením navážky z 4,2 na 4,3 gr a tomu odpovídající změně volného prostoru při stejném OAL. Až bude trochu času, navážky navážím (místo objemu) a zkusím to odstřílet ještě jednou.
- Dragunov
- Awertzue
Příspěvek#1263 » pát 23. bře 2018, 11:12
To je přebíječ od přebíječe, někdo ani nečistí a jen zatlačuje bez krimplu, druhej ti dvakrát přeleští hylznu, odzápalkuje, znova vypere, krimpluje, žehlí, zase přeleští hotovej náboj a pak to vystřelí stejně jak tu nečištěnou a nekrimplovanou. Chce to zkusit zlatou střední a dle výsledku poupravit postup. V podstatě vyrob pár nábojů různým způsobem, pak rozeber zbraň a zkus jak ti pasují tvoje výrobky do hlavně. Ty co sednou akorát tak vem na střelnici a zkus jak fungují, tam je to už i o navážce prachu, ale dle střely a prachu vyber tady v předchozích příspěvcích ověřenou laboraci. A v podsatě po pár výstřelech poznáš jak se chovají tvé výrobky. Dle výsledků uděláš korekce dle příspěvků na fóru a máš svůj základní náboj. Týká se to 9mm Luger. Je dost tolerantní k chybám a nemáš jak udělat náboj co by dokázal zničit zbraň.
- Dragunov
- waritko
Příspěvek#1266 » pát 23. bře 2018, 15:24
Pokud na tu žehlící/krimpovací matrici máš místo (takže v podstatě kdykoliv pokud neplánuješ Dillon 1050 s Powder Checkem a Bullet Feederem zároveň), tak ji rozhodně doporučuju, a s usazovací matricí pak skutečně jen usazuješ a krimpování necháš až na žehlící/krimpovací matrici. Nicméně kvalitní náboje lze vyrobit i s trojdílnou sadou.
Rovnou doporučím rozhodně nepřebíjet Luger na jednooperačním lisu a pořídit si spolehlivý prachovač (LEE AutoDrum - ne AutoDisk, Hornady, Dillon, RCBS), ušetří to dost problémů s náboji bez prachu.
Rovnou doporučím rozhodně nepřebíjet Luger na jednooperačním lisu a pořídit si spolehlivý prachovač (LEE AutoDrum - ne AutoDisk, Hornady, Dillon, RCBS), ušetří to dost problémů s náboji bez prachu.
- pelanj
Příspěvek#1267 » pát 23. bře 2018, 16:02
Žehlička je naprosto super a i když jsem začal se třemi (koupeno z druhé ruky s turretem), tak jsem si žehličku od Lee dokoupil. Třetí matricí pouze usazuji a čtvrtou žehlím a případně lehce krimpuji. Turret má 4 díry, tam to bylo jasné, no a Dillon 550 má taky 4 díry, tak jsem je tam přendal.
- Dragunov
Příspěvek#1269 » pát 23. bře 2018, 22:14
No chci jednooperák protože finance a jednoduchost. Tak nějak plánuju koupit levnej lis Lee u strobla se 7 letou zarukou, kdybych ho do sedmi let dorasoval tak ho vyměním. Na 9 a .223 mi to stačí. Nevadí mi že mi to zabere čas. A až budu velkej kluk, koupím turret od Reddingu. Ale to už jsme OT.
- pelanj
- kiv61
Příspěvek#1271 » sob 24. bře 2018, 00:23
Nábojnice 9x19 "téměř plná prachu"?
No možná mi něco uniká, ale např. s D032 či BA 9 1/2 při standardní navážce 3,9-4,2 gn. mívám hilznu plnou zhruba z poloviny.
Je to mmch. i docela dobrá "kontrola" protože omylem naprachovat do lugru dvojnásobek v podstatě nejde pokud nejsem úplná lama ...
Jinak na C rámu Lee mám zatím přebito cca 10k a nestěžuji si. Stačí mi těch cca 400-500 /měs což s tímhle werkem v pohodě jde zvládnout za zhruba 4 - 6hodin. Nemám již ambice trhat rekordy a konkurovat muničkám ..

No možná mi něco uniká, ale např. s D032 či BA 9 1/2 při standardní navážce 3,9-4,2 gn. mívám hilznu plnou zhruba z poloviny.
Je to mmch. i docela dobrá "kontrola" protože omylem naprachovat do lugru dvojnásobek v podstatě nejde pokud nejsem úplná lama ...
Jinak na C rámu Lee mám zatím přebito cca 10k a nestěžuji si. Stačí mi těch cca 400-500 /měs což s tímhle werkem v pohodě jde zvládnout za zhruba 4 - 6hodin. Nemám již ambice trhat rekordy a konkurovat muničkám ..

- pelanj
- Awertzue
Příspěvek#1273 » sob 24. bře 2018, 16:31
Vectan Ba9 12 4,2gr.jpg
Tady je vectan Ba9 1/2 4,2grn. Je to míň jak polovina. S tím, že tato navážka pod LOS 123grn HP (OAL 29,0mm) nedostatečná. Sice je ve W PPQ plně funkční i sousřel je do 8cm na 18m, ale nábojnice je očouzená jak čert. Takže použitelná navážka je 4,6grn i víc nebo zmenšit OAL na 28,7mm.Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- kopec46
Příspěvek#1274 » pon 11. čer 2018, 08:36
Zdravím všechny diskutující,
nevím, kam mám svůj problém napsat a zakládat nové téma nechci, tak svůj dotaz dávám sem.
V přebíjení jsem začátečník a stala se mi taková věc. Měl jsem vyprané hilzny mokrou cestou a začal jsem přebíjet. Postupnými kroky při prvních nábojích jsem vše sladil a pak pokračoval v přebíjení. U cca 50 náboje jsem si všiml, že mám uvnitř mokrou nábojnici, čili nebyla ještě dostatečně vyschlá. Při těch prvních uvnitř mokrá nebyla, protože jsem prach převažoval a vysypával. Je tedy možné, že některé z vyhotovených nábojů byly ještě nedostatečně vyschlé. A co teď? Mám všechny raději delaborovat? Nebo to risknout a s jistou mírou kontroly je vystřílet? Co se ve vlhké hilzně odehrává? Zvlhne jen část prachu, nebo prostě postupně navlhne celý? Je možnost to nějak vysušit? Zapálí se i vlhký prach?
Pokud sem tento dotaz nepatří, tak se omlouvám.
Děkuji za odpověď
nevím, kam mám svůj problém napsat a zakládat nové téma nechci, tak svůj dotaz dávám sem.
V přebíjení jsem začátečník a stala se mi taková věc. Měl jsem vyprané hilzny mokrou cestou a začal jsem přebíjet. Postupnými kroky při prvních nábojích jsem vše sladil a pak pokračoval v přebíjení. U cca 50 náboje jsem si všiml, že mám uvnitř mokrou nábojnici, čili nebyla ještě dostatečně vyschlá. Při těch prvních uvnitř mokrá nebyla, protože jsem prach převažoval a vysypával. Je tedy možné, že některé z vyhotovených nábojů byly ještě nedostatečně vyschlé. A co teď? Mám všechny raději delaborovat? Nebo to risknout a s jistou mírou kontroly je vystřílet? Co se ve vlhké hilzně odehrává? Zvlhne jen část prachu, nebo prostě postupně navlhne celý? Je možnost to nějak vysušit? Zapálí se i vlhký prach?
Pokud sem tento dotaz nepatří, tak se omlouvám.
Děkuji za odpověď
- 4mike
Příspěvek#1275 » pon 11. čer 2018, 09:09
kopec46 píše:........ Nebo to risknout a s jistou mírou kontroly je vystřílet? .........
z pistole, revolveru či karabiny ?
jistá míra kontroly znamená, že si budeš dávat bacha abys případně neposlal nevhod druhou ?
myslím, že víš co máš správně udělat a ono "rozebrat" 50 patron není zásadně větší opruz než vytlouct jedinou z laufu
a NIKDO ti tady nezegarantuje vlastní šrajtoflí, že to můžeš klidně vystřílet

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX