Přebíjení .45 ACP
- johnnyjak
Příspěvek#17 » úte 2. čer 2015, 23:04
V poslední době mám problém s otěrem olova v hlavni. Maže se to hlavně za komorou (v případě revolveru za přechodovým kuželem) a čištění zbraně je tak po každé střelbě velice otravné. Myslím, že za to můžou použité střely, které jsou příliš měkké, a částečně i rychlý prach.
Střela: SOPR 45-233-RN-BB Kluzný lak
Prach: S011, 4,7grs
OAL: 32mm
Zkusím přebít pár nábojů D036 abych viděl, jestli otěr olova ustane, ale řešení to není. Pomalejší prachy mi v .45 vždycky špatně hořely. Zbývá mi tedy vyměnit střely. Máte někdo tip na zdroj kvalitních střel za rozumnou cenu?
Střela: SOPR 45-233-RN-BB Kluzný lak
Prach: S011, 4,7grs
OAL: 32mm
Zkusím přebít pár nábojů D036 abych viděl, jestli otěr olova ustane, ale řešení to není. Pomalejší prachy mi v .45 vždycky špatně hořely. Zbývá mi tedy vyměnit střely. Máte někdo tip na zdroj kvalitních střel za rozumnou cenu?
- coffee
- johnnyjak
Příspěvek#19 » stř 3. čer 2015, 22:12
S011 mám ještě docela zásobu, měnit určitě nehodlám. Spolu s BA10 je to nejvhodnější prach pro tuto ráži.
Ubrat navážku bych mohl, ale proč radíš zároveň zkrátit OAL? Myslím, že by v takovém případě mohlo k omezení otěru na začátku vývrtu přispět snížení tlaků v komoře. Střela by pomaleji akcelerovala.
Ubrat navážku bych mohl, ale proč radíš zároveň zkrátit OAL? Myslím, že by v takovém případě mohlo k omezení otěru na začátku vývrtu přispět snížení tlaků v komoře. Střela by pomaleji akcelerovala.
- coffee
- uživatel
- marinakus
- johnnyjak
Příspěvek#23 » úte 9. čer 2015, 23:39
Máte pravdu, ani se sníženou navážkou (4.5grs S011) a OAL 33mm se zanesení hlavně citelně nezlepšilo.
Zato jsem vyzkoušel laboraci prachem D036. Postupně jsem se dopracoval k 8grs při OAL 33mm, což podle QL při daných komponentech generuje tlak necelých 1200 barů a energii z 5" hlavně pěkných 570J. Nebýt nespálených zrn (se kterými jsem počítal), byla by to příjemná plnotučná rána.
PS: Dlouhou OAL si můžu dovolit, protože náboje střílím z SW625, takže nejsem limitovaný tím, co se vejde do zásobníku.
Zato jsem vyzkoušel laboraci prachem D036. Postupně jsem se dopracoval k 8grs při OAL 33mm, což podle QL při daných komponentech generuje tlak necelých 1200 barů a energii z 5" hlavně pěkných 570J. Nebýt nespálených zrn (se kterými jsem počítal), byla by to příjemná plnotučná rána.
PS: Dlouhou OAL si můžu dovolit, protože náboje střílím z SW625, takže nejsem limitovaný tím, co se vejde do zásobníku.
- johnnyjak
Příspěvek#24 » stř 10. čer 2015, 09:15
Ještě poslední poznámka ke střelám SOPR: i když se takhle mažou, pořád je s nimi možné střílet dost přesně. Na kulatém pistolovém terči na 25m jsem ze šesti ran měl 3x9 a 3x10. Ale to bylo jen z volné ruky, vsadím se, že z opřené zbraně by nevylezly z desítkového kruhu.
- LadislavS
Příspěvek#25 » sob 18. črc 2015, 12:18
Ahoj. Začínám přebíjet tuto ráži a chtěl bych se zeptat co je za vzdálenost 22,81 mm? OAL pro .45ACP je 32,39mm. Používám prach od Vectanu BA9, zápalky S&B a střely FMJ-RN 230grs a v laboračních tabulkách (http://www.vectan.fr/UK/reloading-charges?type_arme=poing) pro tento prach je tam udán tento rozměr. U Svých prvních nábojů mám OAL 31,7mm s prachovou navážkou 4,7grs na doporučení u DAVEa. Po dalším přiškrcení na sucho přebíjí bez problémů (utáhnul jsem zaškrcovací matrici o čtvrt otáčky od nastavení podle manuálu) Před přiškrcením se kousaly a dva náboje to poškodilo. (zbraň byla samozřejmě upravena aby nevystřelila). Poškozené náboje jsem delaboroval, ale v prázdných nábojích zůstaly funkční zápalky. Dají se i nevystřelené vypíchnout nebo je pak na střelnici vložit do komory a vystrělit je? Byl bych rád kdyby se tu našel někdo kdo přebíjí pro Rugera SR1911 a mohl by minposlytnou cenné rady ...
- tomas fuk
Příspěvek#28 » ned 19. črc 2015, 09:42
LadislavS. Prebijim pro SR1911, ale pouzivam jiny prach. Sice taky Vectan, ale Ba10, coz je dost velky rozdil. Vectan Ba9 si nechej pro prebijeni 9 mm, pokud ji prebijis a pro .45 ACP kup Vectan Ba10, nebo Vectan AS.
Nevystrelene zapalky z poskozenych nabojnic jdou normalne vypichnout. Sam jsem jich takto nekolik vypichoval.
Nevystrelene zapalky z poskozenych nabojnic jdou normalne vypichnout. Sam jsem jich takto nekolik vypichoval.
- LadislavS
- honzazd
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva