Přebíjení 9mm luger

Henry

Příspěvek#2056 » pon 19. kvě 2025, 11:00

Tomak: já myslím že ty by jsi to poznal velice rychle :lol: toho se nebojím. Třeba je už ta kvalita jinde ale co jsem střílel já střely Alsa o váze 124 grs tak když jsem mířil na terč 50/20 a chceš to mít tak nějak a líto ti to do 3 a podobně po celém terči, jsem se tenkrát úplně zhrozil co se to děje :)

Petzold

Příspěvek#2057 » pon 19. kvě 2025, 13:03

Tomak: nechci z toho dělat drámo, na kropení je to až skoro jedno, spíše záleží na vstupní ceně. Ale rozdíl mezi Limitama a Alsou se dal poznat i na drilech "na kroužky" na pár metrů. Ovšem přiznávám, že je už střílím zřídka.

Tomak

Příspěvek#2058 » pon 19. kvě 2025, 14:19

Byl jsem těsně před koupí Alsy, ale zkusím zatím pořídit nějaký ty 139gr Limity. Jsem zvědav...

v.k.

Příspěvek#2059 » pon 19. kvě 2025, 14:43

Petzold píše:Corwin: Ne Limit není horší, naopak. Potom co zavedli lepší kontrolu, jsou střely velmi konzistentní. Přebil jsem jich v posledních letech desetitisíce. To se nedá říct o Alse, která má (pořád) problém s ovalitou střel a prodává "šišoidy". Celkem je podezírám, že v těch obrovských objemech nábojů které produkují, do pytlíků pro přebíjení sypou to, co kontrola vyřadí pro hotové náboje.

Mas k te ovalite nejaka data?

Petzold

Příspěvek#2060 » pon 19. kvě 2025, 15:06

Jo, oko a elektronickou šupleru. Lítalo jim to až o desetiny mm, ale ne každý pytlík.

Corwin_102

Příspěvek#2061 » pon 19. kvě 2025, 15:56

Dal bych těm limitům šanci - na vyzkoušení. Zkoušel jsem jejich e-shop - ale min. nákup je za 10k Kč :-(
To nedám.

Leda by se chtěl někdo přidat k nákupu. ;) Nenajdete se? :D

Tomak

Příspěvek#2062 » pon 19. kvě 2025, 16:58

Teď jsem pár střel měřil a Alsa má drtivou většinou 8,95 - 8,98 mm. LOS všechny 9,05 přesně.
Ale mně ty Alsy nelitaly nijak blbě. Tak nevím. Uvidím, co ten Limit. Vezmu 2000 a zkusím.

v.k.

Příspěvek#2063 » pon 19. kvě 2025, 17:06

Tomak> ty Alsa jsou podivne, ja jich meril historicky opravdu hodne a 124Gr s kalibraci .355" jsou stabilne kolem 9.02mm se sigmou okolo 3 mikronu. Nejak vyrazneji lepsi jsou z pohledu rozptylu charakteristickeho prumeru z tech dostupnych strel co jsem dukladneji meril jen asi pomedene BestBullets.

Petzold> jestli mas teda nejaka data k porovnani Alsa-pro s temi limity, tak ukaz.

Tomak

Příspěvek#2064 » pon 19. kvě 2025, 18:30

No vidíš, na Best Bullets jsem nějakou extra chválu ještě neslyšel. Nevím, čím to je, ale s Alsou jsem přebíjet začínal, tenkrát jsem to vůbec neměřil. Ale lítá dobře. Tak teď nevím, jak se k tomu postavit. I přes ten malej průměr a všelijakou ovalitu.
Jaký data konkrétně máš na mysli krom toho, že to Petzold změřil a podělil se o výsledky? Grafy a průzkum veřejného mínění? Pokud to měřil on, na rozdíl od většiny jiných tomu věřím.

v.k.

Příspěvek#2065 » pon 19. kvě 2025, 19:26

Tomak> Jestli jsi to opravdu zmeril dobre a ma jit o kalibraci .355, tak bych ty strely reklamoval. Ten prumer neni spravne a neni normalni.

Mam na mysli jakakoliv relevantni data, ktera k tomu tvrzeni Petzold muze mit. Ja v minulosti uz trochu ze statistiky Alsa-pro a konkurentu daval viz link, tak treba takova data, nebo jen surova a postup mereni, nebo proste neco. U FMJ zalezi kde a co meris, v kratkem useku u krimpu je plast vybouleny, ten plast je kuzelovy atd.

Meril jsem tech strel hodne, protoze jsem je dlouho prebijel a to co psal se vymyka mym merenim.
Muzu jeste dodat i kruhovitost, tu jsem taky opakovane meril minimalne na desitkach kusu. Pamatuju si z hlavy, ze Alsa byla horsi nez Ares a BB, ale porad naprosto v poradku, tipuju kolem 10-25um. (U FMJ ti samotna ovalita, coz je druha harmonicka nerekne o strele dost, chce to merit kruhovitost vcetne prvni harmonicke, cili excentricitu vuci spicce, ta je vetsi a ma vetsi vliv na presnost.)

Tomak

Příspěvek#2066 » pon 19. kvě 2025, 19:43

Teď jsem ještě změřil průměr střel v továrním náboji SB. Běžně i pod 8,9 mm. Přes 9 mm neměla žádná.
????

v.k.

Příspěvek#2067 » pon 19. kvě 2025, 19:50

deg Tomak> No asi mas chybu v mereni. V laborovanem naboji to nezmeris, ten profil je dlouhy ogivalni a i "valcova cast" je u techhle Lugeru vice ci mene kuzelova.
Viz obrazek, mas tam profil Alsa-pro i tu kruhovitost v porovnani s ostatnima. Desetinu jsem nikdy nenameril, bylo by to extremne zvlastni.
'Rozptyl dia' je maximalni odchylka kruhovitosti, merene tribodove v prismatu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Henry

Příspěvek#2068 » pon 19. kvě 2025, 20:01

Tomak: jestli ti to ale chodí tak jak chceš tak to neřeš a v klidu je střílej dál ja to řešil protože jsme s tím neměl přesnost.

Henry

Příspěvek#2069 » pon 19. kvě 2025, 20:05

Jo a když sem přišly střely Best Bullets tak jsme je na zkoušku vzal a to byla úplná katastrofa s Ba9 mi to chodilo z G17 na plocho tak ani nevíte jak jsme byl rad ze jsme jich měl jen pár. Jak jsou na tom teď nevim ale vim ze je na tyto střely i vlákno na jiném fóru a fakt to byla bída. Nakonec jsme rad to co tam cpu ted a funguje to.

4mike

Příspěvek#2070 » pon 19. kvě 2025, 20:25

v.k. píše:deg Tomak> No asi mas chybu v mereni. V laborovanem naboji to nezmeris, ......

Zpracoval jsem teď přes 1000 kousků, jsou pod 9

Zpět na