Přebíjení 9mm luger
- Dancek
Příspěvek#648 » čtv 23. čer 2016, 16:08
Samozřejmě to má i chemické složení, jenže předešlým příspěvkem jsem se pokoušel říct, že podle mých zkušeností s Ba-9 jsou rozdíly ve výkonu značné a zda je to způsobeno složením prachu nebo velikostí zrn není podle mě až tak důležité. Stěží bude v možnostech některého přebíječe upravit složení prachu nebo velikost zrn, aby z prachu dostal výkon dřívějších šarží.
- JakubCh
Příspěvek#649 » pon 27. čer 2016, 07:15
Jaké máte kdo zkušenosti se střelami od Limitu? Myslím ty nemagnetizující 124 grs. Víte o někom, komu zničily zbraň - svlečení pláště ve vývrtu, nebo že střela měla větší průměr a díky tomu prdla hlaveň (někde jsem četl, že se to může snad stát?). Prostě přebíjenky od Limitu bych se bál střílet, je důvod se bát i jejich projektilů, nebo ok?
Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk
- Xerxes
- JakubCh
Příspěvek#651 » pon 27. čer 2016, 07:31
Děkuji. A co tedy kupuješ? Já vzal na start poplastované olovo, ale bohužel vývrt mé hlavně to spolehlivě prořízne až do olova, takže hlaveň není úplně nejčistější
Takže to už si říkám, že buď rovnou čistě olovo, nebo FMJ...
- Xerxes
- JakubCh
- zdenys73
- JakubCh
Příspěvek#656 » čtv 30. čer 2016, 10:12
Těžší střela obecně řečeno méně"kope", je pod ní totiž méně prachu. Zase údajně někomu nevyhovuje pomalý chod závěru u vyloženě těžkých projektilů (147 gr). Jedná se ale o dynamické disciplíny... U mířenky jsem slyšel (bez záruky), že ty 115gr jsou přesnější. Co je ba tom pravdy... Osobně s mýma olšovýma rukama nepoznám rozdíl.
- dukat
Příspěvek#657 » sob 2. črc 2016, 21:23
dělám je OAL 28,6 laborace 3,7gr D032; pistoli prebije i 3,2gr a chová se to pomalu jako malorážka, ale na poppery to fakt neni 
honzazd píše:Ahoj. chci se zeptat na olověné střely Rašovský 124gr FP BB v tabulkách od lovexu jsem našel jen toto můžu se tím řídit. Nebo nemá někdo vyzkoušenou laboraci a OAL pro tento tip střely.Díky
- honzek86
Příspěvek#658 » pon 4. črc 2016, 13:57
Xerxes píše:honzazd: jak píše Sam. Na výrobci opravdu nezáleží, ale rozměry, váha apod. musí být odpovídající tomu co je v tabulkách. Kdybys místo ogiválu chtěl použít komolý kužel stejné hmotnosti, tak podle toho musíš řádně upravit OAL.
Dokáže někdo tuto myšlenku rozvést (zatím jsem nezačal s přebíjením, jen pročítám "moudra"
EDIT: Ještě drobný dodatek ... zatím nemám lis (což mi bude asi vzápětí vytknuto a budu upozorněn, ať si ho nejdřív pořídím
Jestli moc fantazíruju, tak mě vypněte
- Chip
Příspěvek#659 » pon 4. črc 2016, 18:55
Myslím že nad tím hodně vědecky přemýšlíš... Pokud jde o prach, vždycky se uvádí množství k té či oné střele, tedy podle váhy, materiálu a předpokládám tedy i tvaru. Navíc vždy bys měl začít startovací dávkou změřit si hybnost a nejít přes maximální dávku. K druhé otázce. Právě kvůli rozdílným tvarům střely se usazovaci matrice nedotýká střely na špičce, ale je tam dosedací kroužek který tlačí po obvodu střely. Nevím zda to vysvětlují úplně dobře, přebíjím sice hodně, ale moje technické schopnosti jsou mizivé. Občas pak dělá nedobrotu pokud se smíchají různé šarže střel a některé mají i mírně jiný tvar. Náboje pak vychází třeba i půl mm různě dlouhé a můžou se třeba sekat v zásobníku nebo v komoře. Velmi citlivé jsou na to zbraně CZ a z nich vycházející, např. Tanfoglio.. Moje rada je mít u lisu šupléru a čas od času změřit délku. Už jsem taky vyrobil tisíc nábojů s délkou 30 mm a musel je dotlačovat. Samozřejmě pokud se mění typ střely, je třeba délku pečlivě seřídit
- Petzold
Příspěvek#660 » pon 4. črc 2016, 20:38
Honzek86: přemýšlíš vědecky, ale máš za to pochvalu 
Co týká OAL, je vždycky dobré u každého typu střely nejdříve "přebít" pár nábojů bez zápalky a prachu vyzkoušet spolehlivost funkce nabíjení ze zásobníku do komory. Obecně se dá říct, že je pro začátečníky lepší začít na co nejdelším náboji a postupně ubírat na délce. Každá zbraň má trošku jinak udělaný přechodový kužel a náboj který bude spolehlivě fungovat třeba v Glocku nemusí spolehlivě fungovat v SP 01 . K prvním otázkám přikládám odkaz na výborný článek v "američtině" i s obrázky. (kolik je palec milimetrů, asi víš) obr. 12A-D,
Náboj se střelou s tupějším (kratším) nosem nemůže mít stejnou OAL , musí být kratší , z toho logicky vyplývá menší spalovací prostor a tudíž je možná menší navážka prachu pro tuto střelu, i když má stejnou hmotnost jako ta s "delším" nosem. To samé platí pro střely ve tvaru kužele.
http://www.38super.net/Pages/Bullet%20D ... ility.html
Jinak trn usazovací matrice (seater) střelu usazuje a má většinou tvar kuželové dutiny (RCBS má třeba trny výměnné pro různé druhy střel)
https://www.google.cz/search?q=rcbs+sea ... 911L2SM%3A
Jinak samozřejmě souhlas s Chipem, šuplera a průběžná kontrola OAL je nezbytná. Taky jsou samozřejmě výborná věc do začátku .....hradla na měření úsťové rychlosti, aby bylo co srovnávat.
Co týká OAL, je vždycky dobré u každého typu střely nejdříve "přebít" pár nábojů bez zápalky a prachu vyzkoušet spolehlivost funkce nabíjení ze zásobníku do komory. Obecně se dá říct, že je pro začátečníky lepší začít na co nejdelším náboji a postupně ubírat na délce. Každá zbraň má trošku jinak udělaný přechodový kužel a náboj který bude spolehlivě fungovat třeba v Glocku nemusí spolehlivě fungovat v SP 01 . K prvním otázkám přikládám odkaz na výborný článek v "američtině" i s obrázky. (kolik je palec milimetrů, asi víš) obr. 12A-D,
Náboj se střelou s tupějším (kratším) nosem nemůže mít stejnou OAL , musí být kratší , z toho logicky vyplývá menší spalovací prostor a tudíž je možná menší navážka prachu pro tuto střelu, i když má stejnou hmotnost jako ta s "delším" nosem. To samé platí pro střely ve tvaru kužele.
http://www.38super.net/Pages/Bullet%20D ... ility.html
Jinak trn usazovací matrice (seater) střelu usazuje a má většinou tvar kuželové dutiny (RCBS má třeba trny výměnné pro různé druhy střel)
https://www.google.cz/search?q=rcbs+sea ... 911L2SM%3A
Jinak samozřejmě souhlas s Chipem, šuplera a průběžná kontrola OAL je nezbytná. Taky jsou samozřejmě výborná věc do začátku .....hradla na měření úsťové rychlosti, aby bylo co srovnávat.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí