Přebíjení 9mm luger
- zdenys73
Příspěvek#841 » čtv 24. lis 2016, 15:31
Toto mačkání je podle mne dost suběktivní . Každý má jinak macaté pracky , každý váží jinak a je schopen se na to i jinak natlačit ..... . Také jsem toto absolvoval a poslední matricí jen tak lehce přiškrtím na lesklý okroužeček a nezatlačí se . Dlaní o stůl cca silou 30kg . Nejsem citlivka , jsem zemědělcův syn , ale celou váhu na kulatinu o prměru 10mm by asi dost bolelo 

- Har.Megido
- Har.Megido
Příspěvek#843 » sob 26. lis 2016, 10:52
Vzal jsem krabičku továrního střeliva a šuplérou měřil tolerance, došle jsem k nějakým +-0,05 mm, tj. OAL v rozmezí 0,1 mm. Zhruba k takovým tolerancím docházím i na Dillonu 650. Netušíte, jaké jsou normální tolerance u navážky? Docela mě to znervózňuje, protože namátkovou kontrolou to sem tam o 0,1 gr ulítne nahoru nebo dolů. Sypu D032.
- Machead
Příspěvek#845 » sob 26. lis 2016, 17:24
Mozno by som zmenil vahy, Dillon prachovac mi vzdy sype konstantne, max. +/- 0.05 gr. D032 velmi presne, kedze je to sfericky prach, ale ani BA9 na tom vobec nie je zle.
Kazdopadne by som z toho vedu nerobil, tych 0.1 gr. na hradlach neurobi viac ako par m/s a co sa tlakov tyka, tak to bude uplne zanedbatelne.
Kazdopadne by som z toho vedu nerobil, tych 0.1 gr. na hradlach neurobi viac ako par m/s a co sa tlakov tyka, tak to bude uplne zanedbatelne.
- ineyaa
Příspěvek#846 » ned 27. lis 2016, 17:55
Tak som dnes zistil (zlozitou cestou), ze sa netreba spoliehat na case gage. Spravil som krabicku Los 123 HP 28.3mm, na strelnici vystrelil tak 10 kusov a potom <cvak>. Ziadny vystrel. Zaver nechcel dozadu. Ked som zbran (CZ P-09) rozobral zapalka bola netknuta. Zaver sa sice dovrel, ale asi nie dostatocne aby to zrusilo blokovanie zapalniku. Doma som znovu kazdy skusil v case gage a vsetky presli. Z komory ale trcia dost viditelne a test s fixou ukazuje kde to drhne:
los_hp_small.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- tomas fuk
- zofkak1
Příspěvek#851 » sob 3. pro 2016, 00:53
Pánové znalí a zkušení, byl by někdo z Vás ochotný začátečníkovi vyrobit cca 30 cvičných nábojů 9x19 bez zápalky a prachu??? gumu místo zápalky a barevně už si je označím sám. Nejlépe někde poblíž Brna. dík předem. Samozřejmě zaplatím rozumnou cenu a nábojnice klidně dodám.
- Har.Megido
- Har.Megido
Příspěvek#854 » ned 4. pro 2016, 12:19
Udělal jsem svoji první 100ks sérii, plánuju vyzkoušet příští týden. Omlouvám se za dotaz začátečníka. Jak moc škrtíte FMJ, načetl jsem, že v Lugeru se má jen stáhnout a zarovnat rozhrdlení. Používám střely Alsa 124gr, pro studijní účely jsem vykuchal tovární SB 124gr. Rozdíl vidím i vizuálně ještě před rozebráním, zaškrcení vypadá podobně, jen na mých nábojích (moje vždy vlevo) je úplně na okraji patrný vyleštěný kroužek (zejména druhá fotka vlevo). Nevadí to? Po rozebrání je na kulích srovnání mého a fabrického škrcení, neškrtím moc? Moje škrcení je méně ostré, je to spíše pozvlolná prohlubeň, fabrické je ostrá rýha. Mám k tomu navážku 4,2gr D032 (max povolená navážka) na OAL 29,7mm a půjde to do Mlocka. Nemám to raději rozebrat?
Jinak fabrická kule 124gr SB je o cca 0,4mm kratší, než Alsa 124gr, pokud ta informace někomu poslouží. Po delaboraci z fabrického náboje vypadlo cca 3,9gr vyfoceného prachu. Netuším, co to je.
Jinak fabrická kule 124gr SB je o cca 0,4mm kratší, než Alsa 124gr, pokud ta informace někomu poslouží. Po delaboraci z fabrického náboje vypadlo cca 3,9gr vyfoceného prachu. Netuším, co to je.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- haldex
Příspěvek#855 » ned 4. pro 2016, 15:48
zofkak1 píše:Pánové znalí a zkušení, byl by někdo z Vás ochotný začátečníkovi vyrobit cca 30 cvičných nábojů 9x19 bez zápalky a prachu??? gumu místo zápalky a barevně už si je označím sám. Nejlépe někde poblíž Brna. dík předem. Samozřejmě zaplatím rozumnou cenu a nábojnice klidně dodám.
Ahoj, naboje neni problem udelat. Jsem z brna. Marek
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX