Přebíjení .223 remington - samonabíjecí puška
- tom
Příspěvek#661 » ned 15. zář 2024, 11:43
Nábojnice jsem plnil do skoro přesné roviny, ale samozřejmě není poznat jestli se v ní neudělala nějaká bublinka.
Já to řeším jenom proto že jsem chtěl udělat pár co nejpřesnějších nábojů abych vyloučil chyby střeliva, a zjistil jestli je chyba ve zbrani nebo ve střelci. Protože mi to jednou střílí a jednou né a čím víc se snažím, tím víc to stojí za hovno.
Ještě k úpravě lůžka pro zápalku. Řeší se jenom sražení hrany na zátravce uvnitř nábojnice, nebo má na konzistenci vliv i sražení hrany zátravky i ze strany zápalky?
Já to řeším jenom proto že jsem chtěl udělat pár co nejpřesnějších nábojů abych vyloučil chyby střeliva, a zjistil jestli je chyba ve zbrani nebo ve střelci. Protože mi to jednou střílí a jednou né a čím víc se snažím, tím víc to stojí za hovno.
Ještě k úpravě lůžka pro zápalku. Řeší se jenom sražení hrany na zátravce uvnitř nábojnice, nebo má na konzistenci vliv i sražení hrany zátravky i ze strany zápalky?
- tomas fuk
Příspěvek#663 » ned 15. zář 2024, 16:02
Tomak. Ano, srazi se jen vnitrni hrana zatravky. Premiove nabojnice maji uz tuhle hranu srazenou z vyroby. U ostatnich je to treba dodelat. Je na to specialni nastroj. Nekupovat ten od Lymanu. Ten stoji za prd. Koupit od Reddingu.
Bavime se o zatravce. Ne o zapalkovem luzku. Zatravka se srazi jen uvnitr. Jak uz jsem popsal.
Bavime se o zatravce. Ne o zapalkovem luzku. Zatravka se srazi jen uvnitr. Jak uz jsem popsal.
- tomas fuk
- tomas fuk
Příspěvek#667 » pon 16. zář 2024, 17:31
Ano. Shiva tohle tvrdil a proto to delam. Nejvetsi peci venuji zapalkovemu luzku a zatravce. Pri kazdem opracovani nabojnice zahlubuji zapalkove luzko a projizdim zatravku. Ale uz nezahlubuji zatravku zevnitr. Tam se nastroj nechyta. Ale pri zahlubovani zapalkoveho luzka se nastroj vzdy chyta. To same pri zkracovani nabojnice. To delam pokazde a vzdycky si lizne.
- tomas fuk
Příspěvek#669 » pon 16. zář 2024, 19:18
Nezkousel jsem tohle porovnavat. To by musela byt puska v poradne stolici a muselo by se vystrelit aspon 100 ran od kazde konfigurace naboje. Hlidat teplotu hlavne, atd, aby to melo nejakou vypovidajici hodnotu.Na to nemam cas, ani naladu. Ona sama samonabijecka AR-15 je dost choulostiva. Mam vypozorovano, ze hodne uletu dela predevsim to, jestli jde naboj ze zasobniku do komory z leva, nebo prava. Z prava se strela vic strejchne o zamykaci ozuby.
- erteple
Příspěvek#671 » pát 28. bře 2025, 14:48
Chlapi, po dlouhé době mi došla zásoba prachu. Jako, co to je? Kde prosím kupujete cokoliv vhodného pro .223 rem? D073.4 za 1600 je skoro dvakrát dražší než před třemi lety, navíc skladem je spíš za 1900... Máte někdo insider info o budoucím vývoji? Dalo by se to řešit hromadným nákupem?
- tomas fuk
Příspěvek#672 » pát 28. bře 2025, 19:52
Ja jsem presel na Ramshot TAC. Zatim vychazi levnej, nez Lovex. Otazka jak dlouho.
Kdo tady prebiji strely Hornady na mirenku? Mam cca 2000 kusu HDY 68 gr BTHP a 1000 HDY ELD Match 73 gr a nejsem schopen je pro svou pusku vyladit na mirenku. Asi je budu muset pustit do sveta. Kdyz tak SZ.
Kdo tady prebiji strely Hornady na mirenku? Mam cca 2000 kusu HDY 68 gr BTHP a 1000 HDY ELD Match 73 gr a nejsem schopen je pro svou pusku vyladit na mirenku. Asi je budu muset pustit do sveta. Kdyz tak SZ.
- Héfaistos
Příspěvek#673 » sob 29. bře 2025, 14:37
Není Ramshot TAC výrazně pomalejší jak D073.4? Já tedy beru prachy z Limitu - mají je tam nejlevnější a vše většinou skladem - mají skladem i ten D073.4 (https://www.limit.cz/lovex-d073-4/) a za 1600,-
Akorát aby to dovezli, tak člověk musí vzít za min 10000,- ... :-/
Akorát aby to dovezli, tak člověk musí vzít za min 10000,- ... :-/
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva