Přebíjení .44-40Win (a .45LC)
-
Corwin_102 - Příspěvky: 101
- Corwin_102
Příspěvek#1 » pon 1. dub 2024, 11:10
Ahoj.
Dávám dotaz do puškového střeliva (i když výkonově spíš pistole a možná by to patřilo i do obsolete nábojů) - chci pušku - repliku 1783 od ubertiho - řeším zde:
viewtopic.php?f=60&t=16920
Nejvíc by se mi líbila v originální ráži .44-40
Shrnu co si myslím že vím:
1) (a mám to potvrzené) - nové pušky tohoto kalibru se vyrábí s vrtáním .429, originály byly .427 a stejný průměr má i munice od Magtech
2) Bude to chtí i vzhledem k ceně nábojnic přebíjet
3) Nenašel jsem ne koupi olověnou střelu (ideálně kolem 200gr) .429 (i ARES vyrábí .427čky, výrobu .429 asi ukončili - všude čtu že už není možné objednat).
- víte někto o nějakém zdroji? Pokud ne, znamená to střely si odlévat = pořídit si na to vybavení a vybrat správné kleště (dále)
4) Nábojnice - ideální na přebíjení jsou Starlite, u Magtech má prý silnější stěnu a při lisování střely (typicky .429 z kleští LEE) je problém s lisování/roztažením nábojnice - můtže být problém že nejde do pušky.
- máte někdo zkušenost s lisováním?
- máte někdo geniální zdroj nábojnic (nebo nábojů) Starline 44-40?
- s jakými kleštěmi bude Magtech fungovat? Kleště/kalibraci na .427 nechci používat.
Informace jsem čerpal hlavně na jiném :
serveru:
https://www.strelectvi.cz/forum/44-40-wcf-t31193.html
(zde jsem téma nenašel)
Přebíjení samotné - musím dostudovat, ale zdá se to celkem jasné. Lis asi Lee Turrent (asi jen value), prachovač LEE AUTO-DRUM, váhy mechanické základní LEE, lisovací matrice asi taky od lee třídílné.
Bohužel z těchto důvodů vážně přemýšlím o pušce v neorigo ráži .45LC. Tam není problém koupit střely ani nábojnice
- a snad i řáže je tam správná - i když i tam se prý v čase měnila.
Dávám dotaz do puškového střeliva (i když výkonově spíš pistole a možná by to patřilo i do obsolete nábojů) - chci pušku - repliku 1783 od ubertiho - řeším zde:
viewtopic.php?f=60&t=16920
Nejvíc by se mi líbila v originální ráži .44-40
Shrnu co si myslím že vím:
1) (a mám to potvrzené) - nové pušky tohoto kalibru se vyrábí s vrtáním .429, originály byly .427 a stejný průměr má i munice od Magtech
2) Bude to chtí i vzhledem k ceně nábojnic přebíjet
3) Nenašel jsem ne koupi olověnou střelu (ideálně kolem 200gr) .429 (i ARES vyrábí .427čky, výrobu .429 asi ukončili - všude čtu že už není možné objednat).
- víte někto o nějakém zdroji? Pokud ne, znamená to střely si odlévat = pořídit si na to vybavení a vybrat správné kleště (dále)

4) Nábojnice - ideální na přebíjení jsou Starlite, u Magtech má prý silnější stěnu a při lisování střely (typicky .429 z kleští LEE) je problém s lisování/roztažením nábojnice - můtže být problém že nejde do pušky.
- máte někdo zkušenost s lisováním?
- máte někdo geniální zdroj nábojnic (nebo nábojů) Starline 44-40?
- s jakými kleštěmi bude Magtech fungovat? Kleště/kalibraci na .427 nechci používat.
Informace jsem čerpal hlavně na jiném :

https://www.strelectvi.cz/forum/44-40-wcf-t31193.html
(zde jsem téma nenašel)
Přebíjení samotné - musím dostudovat, ale zdá se to celkem jasné. Lis asi Lee Turrent (asi jen value), prachovač LEE AUTO-DRUM, váhy mechanické základní LEE, lisovací matrice asi taky od lee třídílné.
Bohužel z těchto důvodů vážně přemýšlím o pušce v neorigo ráži .45LC. Tam není problém koupit střely ani nábojnice

- a snad i řáže je tam správná - i když i tam se prý v čase měnila.
- Hungry
Příspěvek#2 » pon 1. dub 2024, 17:05
3) Napiš jim, jestli by to od nějakého množství neudělali a od jakého... např. 5tis ks, což má na dva roky střílení a není to tak moc ...
4)Starline dělá jen nbc, náboje ne. Koupíš je u strobl, brownells, kerberos, dave, jinde asi ne.
Pokud budeš mít jen 3 matrice, mělo by se správně zvlášt dělat "usazení střely" a "škrcení", což znamená přeštelovávat ji... jinak budeš, při silnějším krimpu, deformovat hrot střely...
Dnes se používá pro .45LC i ACP stejný diameter střely a v podstatě i pro .454 Cassull
4)Starline dělá jen nbc, náboje ne. Koupíš je u strobl, brownells, kerberos, dave, jinde asi ne.
Pokud budeš mít jen 3 matrice, mělo by se správně zvlášt dělat "usazení střely" a "škrcení", což znamená přeštelovávat ji... jinak budeš, při silnějším krimpu, deformovat hrot střely...
Dnes se používá pro .45LC i ACP stejný diameter střely a v podstatě i pro .454 Cassull
- ace curly
- ace curly
Příspěvek#9 » stř 3. dub 2024, 19:58
Každý kousek olova má smysl. Raz za čas, když přetavuju nasbírané olovo, tak než se mi to roztaví, tak při tom využívám čas a rozebírám baterky a ups, Moc tam toho není, ale v součtu už to něco dá.
A ještě jeden fígl mám. Protože střílím do gongů, tak je mám strčené v pneumatice. V ní se mi zachytí spousta olova, které by skončilo rozprášené po celé střelnici.
A ještě jeden fígl mám. Protože střílím do gongů, tak je mám strčené v pneumatice. V ní se mi zachytí spousta olova, které by skončilo rozprášené po celé střelnici.
- staM
- staM
- Redsnake
Příspěvek#15 » pon 8. dub 2024, 15:58
Tvl, to je debata o hovne, s prominutim.
Pisu ze pouzivam normalne range scrap, jasne ze to neni ciste olovo a uz v tom neco je, ale cilene jsem do te jiz existujici smesi nic jiz nepridaval.
Jeste si udelame nejakej jazykovedeckej rozbor nebo by slo i neco k tematu?
Pisu ze pouzivam normalne range scrap, jasne ze to neni ciste olovo a uz v tom neco je, ale cilene jsem do te jiz existujici smesi nic jiz nepridaval.
Jeste si udelame nejakej jazykovedeckej rozbor nebo by slo i neco k tematu?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí