Výběr přebíjecího lisu
- tomas fuk
Příspěvek#841 » úte 24. zář 2024, 16:23
Corwin_102 Pises: Mám malou spotřebu - cca 200+200ks/měs. Už 4x zatáhnout na náboj mi přijde zbytečný
Natož 6x.
Proc bys tahal 6x??? Na Turretu musis zatahnout 4x, abys vyrobil naboj. Na Lee 6000 Pro SIX zatahnes 1x a mas vyrobeny naboj. To same u Lee Pro 1000, Lee Pro 4000, Dillon 650/750 XL. A jinych, jako treba Hornady, FA, a dalsi.

Proc bys tahal 6x??? Na Turretu musis zatahnout 4x, abys vyrobil naboj. Na Lee 6000 Pro SIX zatahnes 1x a mas vyrobeny naboj. To same u Lee Pro 1000, Lee Pro 4000, Dillon 650/750 XL. A jinych, jako treba Hornady, FA, a dalsi.
- v.k.
Příspěvek#842 » úte 24. zář 2024, 18:01
Corwin_102> jo, ty trojuhlnikovy poberou 200ks SP, ja si neuvedomil ze ty mas ale do te .45 LP 
S tou tyci to neni snadne, ja vim. Ale to das.
tomas fuk> on ma urcite na mysli Turret Ultimate a ne progresivni lisy. A ja si taky myslim, ze dava daleko vetsi smysl ve ctyrderove konfiguraci s tim, ze si vzal Lee k srdci nase letite upravy (opacna rotace, podavani strel, vyhazovac,...) a jsou tam z vetsi casti uz z fabriky.

S tou tyci to neni snadne, ja vim. Ale to das.
tomas fuk> on ma urcite na mysli Turret Ultimate a ne progresivni lisy. A ja si taky myslim, ze dava daleko vetsi smysl ve ctyrderove konfiguraci s tim, ze si vzal Lee k srdci nase letite upravy (opacna rotace, podavani strel, vyhazovac,...) a jsou tam z vetsi casti uz z fabriky.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1446
- Jarda.Jezek
Příspěvek#844 » úte 7. led 2025, 19:22
v.k. píše:Corwin_102> do toho zapalkovace se 200 zapalek vejde, zkus. Chce to trochu grif, ale normalne je tam nasypes. Kdyz jsem prebijel na turretu hodne, mel jsem vzdycky nasypano dopredu treba 5 zasobniku a jen jsem vymenoval.
Uz mas hotovy ten reverse kit s vyhazovacem?
Tak jsem to ze zvědavosti zkusil. 200 zápalek SP v trojúhelníkovém zásobníku Lee.
20250107_191059.jpg
Tedy ano, vejdou se. Narovnat je tam trvá několikrát déle než narovnat stovku a přehodit zásobníky. Problém je, že po zavření se nedá plně přepnout přepínač do otevřené polohy. Dřív jsem dával do zásobníku po 150 a i to jsem přestal dělat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
Corwin_102 - Příspěvky: 101
- Corwin_102
Příspěvek#845 » úte 7. led 2025, 22:24
A vidíš. Já na to zase přešel. U zápalek Small pistol dávám 200ks (u LP jen sto, tam to nemá smysl) protože si je připravím dopředu když je chvilka času - že to trvá trochu déle mi nevadí.. Mám na ně 2ks "trojůhelníků" Lee = 400ks zápalek.
Co mne totiž fakt vadí je přerušit přebíjení kvůli nutnosti dosypávat zápalky...
Ale třeba to taky časem přehodnotím. Zatím lisuju tak 160 - 240ks střel/dávka takže tak 1,5/2hod když mám vše připraveno - což jsou u mne tak 2-3týndy střelby. (Při úspoře proti továrkám SB cca 8,2Kč/rána).
Co mne totiž fakt vadí je přerušit přebíjení kvůli nutnosti dosypávat zápalky...
Ale třeba to taky časem přehodnotím. Zatím lisuju tak 160 - 240ks střel/dávka takže tak 1,5/2hod když mám vše připraveno - což jsou u mne tak 2-3týndy střelby. (Při úspoře proti továrkám SB cca 8,2Kč/rána).
- v.k.
Příspěvek#846 » úte 7. led 2025, 23:44
Jarda.Jezek píše:v.k. píše:...Tedy ano, vejdou se. Narovnat je tam trvá několikrát déle než narovnat stovku a přehodit zásobníky. Problém je, že po zavření se nedá plně přepnout přepínač do otevřené polohy. ...
Jak chytnes cvik, tak to jde rychle. Mne to vyhovuje vic, protoze tech zasobniku plnim hodne naraz a pak vymenuju dvakrat min casto

S tim prepinacem mas pravdu, ale tohle mi nikdy nevadilo, protoze nasadim na skluzavku, zatlacim na prepinac, par zapalek hned propadne a uz zacvaknout jde. Ale chapu, ze to nemusi vyhovovat kazdemu.
-
- Jarda.Jezek
Příspěvek#847 » stř 8. led 2025, 00:06
Jj, vyzkoušel jsem to a po vsazení do skluzavky to na třikrát přepnout šlo.
Mám zásobníků pět, plním po pěti stech, takže mi to přijde rychlejší a pohodlnější plnit 5x100 než 2x200. Přehození zásobníku trvá tak asi 5 vteřin. Stejně musím přihodit hrst nábojnic a hrst střel, takže to po stovce vychází tak akorát.
S kolegou pracujeme na průběžném zásobování zápalkami s automatickým rovnáním, s kapacitou kolem 500 srovnaných zápalek a plněním po hrstičkách. Cílem je, aby se dala občas přihodit hrst se stovkou a nebylo třeba nic rovnat, manipulovat se zásobníky, vyměňovat.
Mám zásobníků pět, plním po pěti stech, takže mi to přijde rychlejší a pohodlnější plnit 5x100 než 2x200. Přehození zásobníku trvá tak asi 5 vteřin. Stejně musím přihodit hrst nábojnic a hrst střel, takže to po stovce vychází tak akorát.
S kolegou pracujeme na průběžném zásobování zápalkami s automatickým rovnáním, s kapacitou kolem 500 srovnaných zápalek a plněním po hrstičkách. Cílem je, aby se dala občas přihodit hrst se stovkou a nebylo třeba nic rovnat, manipulovat se zásobníky, vyměňovat.
- hajnrich
Příspěvek#851 » úte 4. bře 2025, 12:38
Hoši, nedokázal byste mi někdo poradit, jak u LEE Six Pack vyměnit tyčku, co zatlačuje zápalku do hilzny (Primer Pin)? Nechci si přidělávat zbytečnou práci, že bych rozebíral něco naslepo a zbytečně. Mám na lisu přebito do 8 000 kusů a na dosedací ploše se mi začínají dělat otřepy jak na starém majzlíku. Obrousil jsem je, ale už to není ono..
Jinak kromě Six Packu, kde dělám 9L a 40SW, používám i čtyřděrový Lee Turret. Na něm dělám 357 Magnum a 10 mm Auto. Těch nepotřebuju tolik a Turret mi stačí. Navíc mne to s Turretem víc baví. Je blbuvzdornej a nemusím u toho tolik být ve střehu. Používám předem ozápalkované hilzny (zápalkování mám extra s docela rychlým přípravkem), na Turretu mám dávkovač prachu, podávací matrici se zásobou cca 35 střel v trubce (další naplněné trubky v záloze), usazovací matrici a žehličku.
Six Pack po několika drobných úpravách a po doplnění o el podavač střel a hilzen a el. policajtem funguje docela dobře. Trochu zlobí podávání zápalek, to si musím hlídat. Jakmile to skřípne a poškodí zápalku, je zle. To je pak lepší rovnou preventivně vytočit prázdný kolotoč nahoru, vyfoukat odevšad zrnka prachu a vydrolené zbytky zápalky, jinak to začne zlobit a drhnout a je konec. Ale za ty prachy dobrý
Jinak kromě Six Packu, kde dělám 9L a 40SW, používám i čtyřděrový Lee Turret. Na něm dělám 357 Magnum a 10 mm Auto. Těch nepotřebuju tolik a Turret mi stačí. Navíc mne to s Turretem víc baví. Je blbuvzdornej a nemusím u toho tolik být ve střehu. Používám předem ozápalkované hilzny (zápalkování mám extra s docela rychlým přípravkem), na Turretu mám dávkovač prachu, podávací matrici se zásobou cca 35 střel v trubce (další naplněné trubky v záloze), usazovací matrici a žehličku.
Six Pack po několika drobných úpravách a po doplnění o el podavač střel a hilzen a el. policajtem funguje docela dobře. Trochu zlobí podávání zápalek, to si musím hlídat. Jakmile to skřípne a poškodí zápalku, je zle. To je pak lepší rovnou preventivně vytočit prázdný kolotoč nahoru, vyfoukat odevšad zrnka prachu a vydrolené zbytky zápalky, jinak to začne zlobit a drhnout a je konec. Ale za ty prachy dobrý

-
- Jarda.Jezek
Příspěvek#852 » úte 4. bře 2025, 20:09
Přesně. Za ty prachy dobrý. K six pack pro tu je samostatné vlákno.
Zjednodušeně. Sundáš kolotoč. Pod ním vyšroubuješ dva šrouby, třetí zespoda zepředu. Černý spodní dekl necháš sjet po pístu dolů a na něm zůstane zápalkovací trn s pružinou.
Mám na svém Lee 6000 mnoho desítek tisíc, hranu zápalkovací plošky jsem trochu obral pilníkem, stejně tak vnitřní hrany unašeče zápalek a funguje to skvěle. Hodně pomohlo srovnat časování - viz vlákno k lisu.
Jelikož peru nábojnice se zápalkami, jde ze zápalek při vypichování doceala nepořádek, lis chce tak po těch 8-10 tisících rozebrat a vyčistit.
Zjednodušeně. Sundáš kolotoč. Pod ním vyšroubuješ dva šrouby, třetí zespoda zepředu. Černý spodní dekl necháš sjet po pístu dolů a na něm zůstane zápalkovací trn s pružinou.
Mám na svém Lee 6000 mnoho desítek tisíc, hranu zápalkovací plošky jsem trochu obral pilníkem, stejně tak vnitřní hrany unašeče zápalek a funguje to skvěle. Hodně pomohlo srovnat časování - viz vlákno k lisu.
Jelikož peru nábojnice se zápalkami, jde ze zápalek při vypichování doceala nepořádek, lis chce tak po těch 8-10 tisících rozebrat a vyčistit.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí