Čištění nábojnic - vibrační pračka aj. způsoby

donovanstangiano

Příspěvek#91 » úte 1. říj 2013, 07:23

Tomáši rozhodně si nedělej vibrační pračku z brusky nebo nečeho podobného. Ty přístroje můžou být zapnuté tak 15 - 30 minut v kuse a pak se roztaví. Samozřejmě profi nářadí je něco jiného, ale tam je i jiná cena. Zkus si dát inzerát, já jsem vibračku koupil za cca 500,- Kč. Jako medium používám rýži a kroupy (označení nevím, jsou to ty půlené - ostré) a před praním pár kapek SIDOLu. Zkoušel jsem ořechovou drť i kukuřici a objí je na ho...no. Nejlepší je rejže :D
Jako separátor používám plastové hluboké síto s velkými oky od větví - 20,- Kč, kýbl na přesypání - 35,- Kč, požitek z přebíjení - k nezaplacení 8-) .

tomas fuk

Příspěvek#92 » úte 1. říj 2013, 07:50

Diky za radu, o te ryzi jsem taky uvazoval. Tu vibracni brusku jsem vzpomnel jen proto, ze jsem o tom cetl jinde. Byly tam i fotky. A prave, ze ryzi doporucoval jako medium. Ja osobne mam doma uplnou sra.ku vibracni brusku. Koupil jsem ji za par stovek, jen kvuli obrouseni konstrukce zabradli balkonu. Nemohl jsem pouzit flexu se smirkovym vejirovym kotoucem, kvuli oknum a cerstve natrene fasade. Proto jsem zvolil tu nejlevnejsi vibracku, ze ji pak vyhodim, pokud to nevydrzi. Na zabradli bylo za 30 let tak 10 nateru, tak si asi dokazes predstavit, jak dlouho ta bruska jela a jak jsem na ni tlacil, abych to osmirkoval. Delal jsem to dva dny. Balkon dlouhy 12 metru, hruza. Bruska jela vzdy tak hodinu v kuse, pak jsem si musel dat prestavku kvuli necitlivosti prstu. Na brusku jsem tlacil jak prase a prezila to. Tak si myslim, za zrovna tahle by mohla vydrzet i jako vybracni pracka. Urcite mas pravdu, mozna vyperu jednu varku a bude kaput, nebo bude fungovat a po case jen vymenim uhliky. Kdovi? Za zkousku nic nedam. Pokud bych pouzil nejaky ten sterk pro akvaristiku, tak bych ty nabojnice mohl prat kratsi dobu a tim by se zivotnost te brusky zvysila. Vyzkousim, uvidim, pak dam vedet jak jsem dopadl. Ale nejdriv musim vystrilet a sehnat co nejvic nabojnic .45 ACP.

sided
moderátor

Příspěvek#93 » úte 1. říj 2013, 08:23

Pračku z brusky vyrábělo spousty lidí a všichni skončili u kupovaný ;) možná Ti to ušetří práci....
Žádný písek se nehodí na praní nábojnic protože vždycky bude nechávat miniaturní zrníčka kterýma si budeš přebrušovat matrice a komoru. Jak už psali kluci rejže, krupky nebo origo ořechová drť (stojí pár korun) funguje to dobře. Keramický tělíska a nebo nerez se používá ale oboje je dost tvrdý a čistý aby to nenechávalo částečky a taky se obojím pere na mokro.
Nábojnice .45 je lepší koupit než si vystřílet vlastní. Při troše štěstí je koupíš za 1,- (1,50 kdykoli) a rozdíl v ceně fabrika/přebitá je minimálně 3,- .

tomas fuk

Příspěvek#94 » úte 1. říj 2013, 08:53

Tak ja mam v planu prvnich 500 naboju koupit origo, nejspis magtech, nebo S&B. Zajet trosku pistol a pak zacit prebijet. Skoda, ze na Limit jsou hodne nagativni recenze. Do Luhacovic, kde je delaji to mam 15 minut a cena je 6 kc za kus, ale bojim se je koupit. To radeji zainvestuji do lisu a budu si prebijet sam.

tomas fuk

Příspěvek#95 » pát 8. lis 2013, 20:57

Zdarec. Tak jsem koupil vibracni pracku od frankford arsenal a zacal zkouset prat nabojnice .45 ACP. Prvni jsem jako medium pouzil dlouho zrnnou ryzi. Vysledek byl krasne leskle nabojnice, ale u vnitr jen odrbane od hrubsich spalin, nikoliv leskle. Navic se ryre ve vetsine nabojnic upechovala, proto se spatne cistily ze vnitr.
Jako druhe medium jsem pouzil kulato zrnnou ryzi. Vysledek krasne leskle nabojnice, ale vnitrek nabojnic taky nic moc cisty. Ale lepsi vysledek nez s pouzitim dlouho zrnne ryze. Taky se daleko min ryze pechovala v nabojnicich. Skoro vubec.
Jako dalsi medium jahly. Vysledek krasne leskle nabojnice a dokonce i ze vnitr. Zadne pechovani v nabojnicich.
Me osobne se jahly osvedcily nejvic. Do pracky jsem dal 3 balicky jahel, to je 1.5 kg a 325 nabojnic .45 ACP. Do medii jsem nepridaval vubec nic.
Takze kdo premysli, co pouzit jako cistici medium, tak muze zkusit jahly.

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#96 » ned 10. lis 2013, 19:19

Zdravím všechny přebíječe. Chtěl jsem se zeptat jestli máte zkušenosti s trvanlivostí ultrazvukových čističek. Mám na mysli jak dlouho vydrží fungovat roky měsíce atak ? Docela mě to zaujalo ta rychlost čištění oproti vibrační pračce. Sušení mě nevadí a přebíjím malé množství takže kvantita mě taky nezajímá.

mdkill

Příspěvek#97 » úte 12. lis 2013, 13:12

To fejfarz:
Mám ultrazvučku CD4820 s objemem 2.5L a vlastním ohřevem. Peru v tom necelý rok. Vypráno asi 2000 ks .357/.38 a nějaká ta stovka Lugrů. Cyklus praní mám 4x8 minut. Tedy za cca půl hodiny je to čisté včetně zápalkového lůžka a vnitřku. Peru pouze 150ks najednou. Víc těch .357ček tam v plastových platech nevejde.
Nepozoruji, že by čistička nějak ztrácela výkon nebo se pokazila, či vydávala nějaké jiné zvuky než při koupi. Čististím tak 2x do měsíce asi 1,5 hod.

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#98 » úte 12. lis 2013, 19:53

Super díky za odpověď ;)

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#99 » čtv 14. lis 2013, 13:41

Zdravím tak dneska mě přišla UZ čistička z aukra za 250 kaček sice použitá ale pere perfektně. Takže díky za toto vlákno že jsem se mohl o UZ dozvědět.

maravysta

Příspěvek#100 » ned 15. čer 2014, 19:52

Dobrý večer, přemýšlím o tom že začnu přebíjet a tak jsem momentálně ve fázi zásobení se nábojnicemi. Dnes jsem je vypral mokrou cestou formou pet lahve a chci se zeptat, jestli se nábojnice po vysušení mají třeba poválet po mastném hadru nebo jinak nakonzervovat. Děkuji za odpovědi :)

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#101 » ned 15. čer 2014, 19:56

No já bych to nedělal. Perou se hlavně aby nebyli mastné :lol:

maravysta

Příspěvek#102 » ned 15. čer 2014, 20:08

Dobrá tedy :D Nemáte někdo zkušenosti s použitím Coca-Coly? Na jednom konkurenčním fóru ji díky obsahu kyseliny fosforečné vychvalovali jako skvelej čistič :D

Georg

Příspěvek#103 » pon 16. čer 2014, 08:06

fejfarz píše:No já bych to nedělal. Perou se hlavně aby nebyli mastné :lol:

:?:
Já myslel, že se perou proto, aby se zbavily nečistot jako je písek, prach, tráva a podobné nečistoty, které jsou při operacích v lisu nežádoucí. Mírný olejový film snad není na závadu. Řekl bych, že spíše naopak tím si šetříš i matrice. Samozřejmě se olej nesmí ( :!: ) dostat dovnitř nábojnice.
Já osobně po vyčištění mokrou cestou a usušení nábojnice poválím v naolejovaném hadru, protože vím, že je hned nebudu používat a bůh ví, kdy si na ně vzpomenu. Doma a ve sklepě už mám několik pet flašek s několika tisíci nábojnic v různé fázi přípravy (mám jednooperační lis).
Každý čistí podle svého, ale o té Coca-cole čtu poprvé :D

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#104 » pon 16. čer 2014, 10:20

Přesně tak, primárně potřebuješ umýt od brusné špíny (hlína), která by poškozovala matrice. Mazání opravdu jen mírně pro lehčí přebíjení (vhodné, u některých matric povinné).

Pokud budeš chtít vyprat opravdu dočista dočista, pak přeskoč všechny mezikroky a přejdi na mokré vibrační praní v keramice.

Osobně si obvykle povybírám krabičku viditelně čistých nábojnic a udělám speciální padesátku "vysoce spolehlivých", zbytek jsou tréningové a ty můžou být černé jak bota. Peru vibračně na sucho.

aleš_

Příspěvek#105 » pon 16. čer 2014, 16:24

maravysta píše:Dobrá tedy :D Nemáte někdo zkušenosti s použitím Coca-Coly? Na jednom konkurenčním fóru ji díky obsahu kyseliny fosforečné vychvalovali jako skvelej čistič :D

Na bázi kyseliny fosforečné jsou založené odrezováky viz třeba http://pemi.cz/cs/detail-zbozi/technick ... 18338.html. Jak je to vhodné na mosaz ale nemám tušení. Pokud ano, asi jen velmi naředěné.

Zpět na