Krabičky od zápalek - co s nimi?
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1437
- Jarda.Jezek
Příspěvek#1 » sob 24. kvě 2025, 11:31
Před nějakou dobou jsem přestal vyhazovat prázdné krabičky od zápalek a pomalu mi tu přibývají.
Zatím nemůžu přijít na to, jak je smysluplně využít. Jestli někdo má nápad, nebo dokonce jej už i dotáhl do funkčního výsledku, prosím o inspiraci.
Děkuji
Zatím nemůžu přijít na to, jak je smysluplně využít. Jestli někdo má nápad, nebo dokonce jej už i dotáhl do funkčního výsledku, prosím o inspiraci.
Děkuji
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- erteple
Příspěvek#2 » ned 25. kvě 2025, 01:25
65 000+ ran, to je moc hezké, ale aby Ti to S&B vykoupilo zpátky, to bys musel tak 10x přitlačit... Holt Ti bude muset stačit, žes' ušetřil a namísto 403 000,- Kč zaplatil 201 000 (tipuji: hilzny zadarmo, zápalky 78 000, střely 97 000, prach 26 000 (počítám se starými cenami, 1 000 za 500g prachu), lis, matrice, práce atd nepočítám...
-
- Jarda.Jezek
Příspěvek#3 » ned 25. kvě 2025, 08:14
Ty víš o tom, že by krabičky od zápalek sellier vykupoval?
Neušetřil jsem, ale mám náboje, které se nedají koupit. Kdyby se daly koupit, nepřebíjím. Navíc, ta doba, ze které jsou tyto krabičky, zase nebyla tak dlouhá, aby se dalo mluvit o nějakých starých cenách.
Nicméně, jestli to s tím desetinásobkem pro výkup je pravda, tak to není zajímavé řešení, to bych je musel skladovat ještě dlouhé roky - to je radši vyhodím, pokud se nenajde jiné využití.
Neušetřil jsem, ale mám náboje, které se nedají koupit. Kdyby se daly koupit, nepřebíjím. Navíc, ta doba, ze které jsou tyto krabičky, zase nebyla tak dlouhá, aby se dalo mluvit o nějakých starých cenách.
Nicméně, jestli to s tím desetinásobkem pro výkup je pravda, tak to není zajímavé řešení, to bych je musel skladovat ještě dlouhé roky - to je radši vyhodím, pokud se nenajde jiné využití.
- Murphy
- erteple
Příspěvek#11 » ned 25. kvě 2025, 21:01
Jarda.Jezek: Já si dělal spíš srandu, ale i výrobci chtějí ušetřit, tak věřím, že existuje množství, kdy to pro ně bude už zajímavé...
Jinak nedovedl jsem si představit, že by někdo vystřílel tolik z něčeho jiného než lugeru (nebo .223), pokud je to ještě z něčeho jiného, tak smekám dvojnásobně; To já nevystřílím za život...
Jinak nedovedl jsem si představit, že by někdo vystřílel tolik z něčeho jiného než lugeru (nebo .223), pokud je to ještě z něčeho jiného, tak smekám dvojnásobně; To já nevystřílím za život...
- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#12 » pon 26. kvě 2025, 10:09
Tady je přeci odpověd naprosto jasná, logistiku vratek dnes nikdo nezaplatí. Balení malých jogurtíku pro děti nebo salámu a obal važí často podobně jako obsah. Jedná se o stovky tun. Krabičky vs platíčka od zápalek náhazím do tříděného a dál asi neřeším, tedy pokud se obnormálně nenudím, případně pokud nejsem eko fanatik.
- kolombo
-
- Jarda.Jezek
Příspěvek#14 » pon 26. kvě 2025, 16:40
Problém nastane hned potom, co zaevidují prodej takového množství zápalek. Navíc pro selliery tohle není číslo, které by je přimělo k jednání o ceně.
Erteple, je to z Lugeru. A je to jen za zlomek života, i jen toho střeleckého. Smekat netřeba, mnozí toho vystřílí daleko víc.
Jestli se má před něčím smeknout, tak je to lis, který to přežvýkal a nacpal do nábojnic, ze kterých těsně předtím vyndal zápalky vystřelené.
Erteple, je to z Lugeru. A je to jen za zlomek života, i jen toho střeleckého. Smekat netřeba, mnozí toho vystřílí daleko víc.
Jestli se má před něčím smeknout, tak je to lis, který to přežvýkal a nacpal do nábojnic, ze kterých těsně předtím vyndal zápalky vystřelené.
- Petzold
Příspěvek#15 » pon 26. kvě 2025, 21:13
Kdysi jsem to 5 let shromažďoval, že se to někdy někomu na něco hodí. Nikdy nikomu na nic, tak jsem to vyhodil a vyhazuju. Papír do papíru, plast do plastu. Do školek/škol bych to nedával. Přeci jen to není certifikovaný plast pro styk s potravinami , nějaká rezidua zápalkové slože tam budou taky a to fakt není něco, co by měly mít malé děti pravidelně na prstech.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí