Dovoz zbraně z Polska
- Xnovj
Příspěvek#17 » pát 8. srp 2025, 18:27
Ano dekuji Vam vsem za prispevky a rozhodne jsem v zadnem pripade nechtel vyvolat rozepre mezi diskutujici.
Chtel jsem koupit zbran kategorie B v polskem maloobchode a nechtel jsem podstoupit cestu dlouho 500km a pak prijet s neporizenou. Proto jsem se zde chtel ujistit, jestli mne staci pouze ZPL. Hned prvni prispevek me znejistil, ze je to dokumet pouze pro policajty, kdyby me nahodou cestou zpet zastavili at jiz na uzemi Polska ci CR. Z prvniho prispevku vyplynulo, ze by mel byt jeste nejaky formular pro prodejce, ale zadny takovy jsem nenasel.
Jedine klasicky cesky formular zadost o nakupni povoleni pro zbrane B, tak jestli ho lze pouzit i v Polsku, coz se mi samozrejme nezdalo.
Dalsi prispevek ujistil, ze staci ZPL a dalsi a dalsi cenne rady, ze to nebude tak jednoduche, ze Polsko neni CIP.
Kazde rady si opravdu nesmirne vazim, ale zalezitost je v podstate uzavrena.
Samozrejme nejprve jsem komunikoval s polskym prodejcem. Ten mne napsal, ze nakup je mozny po
predlozeni potrebnych dokladu a formularu.
Na zaklade toho, jsem se obratil o radu zde na foru, jestli
bude stacit zbrojak a ZPL. Poto jsem znovu oslovil prodejce v Polsku, ten jen doplnil puvodni vetu, ze ...potrebnych dokladu a formularu vystavenych polskykymi
urady. Jinymi slovy cizinci to neprodaji.
Znovu dekuji, dalsi rady jsou asi zbytecne, ja se do toho fyzicky radeji poustet nebudu ani vzhledem k stanovisku polskeho prodejce nemam jak. Jedine snad, ze by nekdo doporucil nejakeho importera, ktery s tim ma praxi.
Dekuji J.Novak
Chtel jsem koupit zbran kategorie B v polskem maloobchode a nechtel jsem podstoupit cestu dlouho 500km a pak prijet s neporizenou. Proto jsem se zde chtel ujistit, jestli mne staci pouze ZPL. Hned prvni prispevek me znejistil, ze je to dokumet pouze pro policajty, kdyby me nahodou cestou zpet zastavili at jiz na uzemi Polska ci CR. Z prvniho prispevku vyplynulo, ze by mel byt jeste nejaky formular pro prodejce, ale zadny takovy jsem nenasel.
Jedine klasicky cesky formular zadost o nakupni povoleni pro zbrane B, tak jestli ho lze pouzit i v Polsku, coz se mi samozrejme nezdalo.
Dalsi prispevek ujistil, ze staci ZPL a dalsi a dalsi cenne rady, ze to nebude tak jednoduche, ze Polsko neni CIP.
Kazde rady si opravdu nesmirne vazim, ale zalezitost je v podstate uzavrena.
Samozrejme nejprve jsem komunikoval s polskym prodejcem. Ten mne napsal, ze nakup je mozny po
predlozeni potrebnych dokladu a formularu.
Na zaklade toho, jsem se obratil o radu zde na foru, jestli
bude stacit zbrojak a ZPL. Poto jsem znovu oslovil prodejce v Polsku, ten jen doplnil puvodni vetu, ze ...potrebnych dokladu a formularu vystavenych polskykymi
urady. Jinymi slovy cizinci to neprodaji.
Znovu dekuji, dalsi rady jsou asi zbytecne, ja se do toho fyzicky radeji poustet nebudu ani vzhledem k stanovisku polskeho prodejce nemam jak. Jedine snad, ze by nekdo doporucil nejakeho importera, ktery s tim ma praxi.
Dekuji J.Novak
- JirkaCV
- Střelec
Příspěvek#19 » sob 9. srp 2025, 10:07
Vždy, když jsem nakupoval v zahraničí, tak stačilo prodejci zaslat s naše ZPL pro trvalý dovoz (EU formulář) a on si na základě něj vyřídil to samé na trvalý vývoz, jakmile měl vyřešeno, proběhl prodej. Samozřejmě poplatky mi naúčtoval, ale pořád to bylo levnější, než kdybych to řešil sám. Zkusil bych se s Polákem domluvit takto.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí