05.05.2013 - Závod LOS: Echt obranka

Kdy a kam za střílením

Moderátor: LOS vedení

ianraider

Příspěvek#91 » úte 7. kvě 2013, 10:46

Jsem přesvědčený,že chránit lidi před magory mají jiné instituce :!: Osobně věřím jiným složkám,než partě demobrany,která mnohdy ani neumí bezpečně manipulovat se svoji zbraní v klidu na situaci,natož pod tlakem a ve stresu :twisted: Mnoho ,pěkného,,mám možnost vidět i jako rozhodčí.Pokud se nepletu, LOS ma za cíle především vzdělávat střelce, zlepšovat návyky zacházení se zbraní.Prověřovat a zdokonalovat tyto návyky v rámci soutěžení,protože LOS závody se hlásí k sportovní podobě obranné střelby.

Joe

Příspěvek#92 » úte 7. kvě 2013, 10:49

Ianrider: Kdyby se zvedl jeden člověk ve škole, nákupním centru nebo kině, a začal pálit po ostatních, snažil bych se jej co nejrychleji vypnout. Pokud možno s krytem, ale jsou místa, kde bys to musel zkusit bez krytí.

V závodě, na jeden by to bylo sice reálné, ale byl by to houby sport. Na pěti už si aspoň trochu zkusíš, jak moc na to máš. Osobně bych bábu za popra stavěl daleko časněji, než je zvykem, a klidně i před terče, aby si závodník nacvičil hledání vhodného úhlu.

ianraider

Příspěvek#93 » úte 7. kvě 2013, 10:58

Joe - zažil jsem osobně paniku lidí. Bylo to v metru ,které zastavilo v tunelu a bohužel jedna žena trpěla zřejmě klaustrofobií. Takovou melu jsem v životě nezažil,celý vagon byl v mžiku vzhůru nohama , téměř všichni lidé podlehli davové psychoze,či jak se tato chování specifikují.... A to nešlo zdaleka o tak dramatickou situaci,kterou zmiňuješ :twisted: Nezlob se, já pohlížím na podobné situace jinak, jsem realista....
Naposledy upravil(a) ianraider dne úte 7. kvě 2013, 11:06, celkem upraveno 1 x.

MaH

Příspěvek#94 » úte 7. kvě 2013, 11:00

Tak nakonec jsem se rozhodl, že tedy také něco napíšu. Počasí naštěstí parádně vyšlo. Přijelo hodně lidí 120 a bylo to znát. Současně se střílelo 6 situací po každé ještě hned další jedna, dohromady tedy bylo odstříleno 12 situací. V rámci možností se to podle mě stihlo dobře, a o žádném "selhání pořadatelů" snad nemůže být řeč. Ano jako ve všem co dělají lidé, do budoucna lze spoustu věcí udělat jinak, optimalizovat to. To snad časem i příjde, ovšem v současné době a vzhledem k okolnostem tento los považuji za vydařený. Těm brblalům co říkají "bylo to úplně na 3,14ču, čekalo se dlouho, na slunku horko, ve stínu zima, na kadiboudě jenom obyč. smirgl toaleťák, tráva neposekaná, v kantýně nebyla nealkoholická whiska a chyběla tam satelitní televize a sprcha s odpočívárnou ..." :twisted: (berte s nadsázkou), ŽE ono sedět v rozkládacím křesílku, čekat okoukávat ostatní umí kažkdý a jestli to bylo tak strašný, tak už to budou pro příště vědět a můžou si ušetřit strašnej ranec peněz a NEMUSÍ jezdit nikdo je tam nenutil přijet. Alepoň nechají místo pro ty, které to baví a jsou ochotni podstoupit trošku "nepohodlí". Těm co tam nebyli a brblají: Nekecejte do toho, kde jste nebyli, když o tom máte jenom kusé informace deformované z drůhé ruky. Vám taky nikdo nekecá do toho jak si máte vy.... ...el.

Jinak situace se mi líbily, ikdyž některé byly hodně krkolomné, ale i tak jsem velmi spokojen. K ECHT obrance to sice mělo ještě kousíček daleko, ale ta pravá echr obranaka by něšla v takovém čase a takovou účastí realizovat, navíc by tu nadávalo mnohem víc lidí, protože by se jim tajná situace s fototerčama nelíbila (protože by asi měli blbý výsledky). To je moje představa echt obranky: musí to být tajný, těžky na hlavu, rozpoznávání terčů, krytí. Protože tady už nemají rychlo-běhači-mačkači takovou výhodu.

Konec slohové práce. :P HM.

ianraider píše:Joe - nemám problém s neterčema,ale výseč malého kovu za neterčem...Tak s tímto rozhodně nesouhlasím ! Znovu opakuji - kam se poděla ta všemi omýlaná ,,lidovost,, ?!?

No to snad nemyslíš važně. Přiznej se, tebe baví trolovat že? :roll: Takže podle tebe obranka končí na vzdálenosti 3 metrů, a vše nad je co? Mířenka, snipering? Jestli někdo není schopen na 7 metrů trefit 20cm poper, za pár neterčama, tak to je jeho smolík. Já tam narozdíl od tebe byl a dalo se to trefit úplně v pohodě a to mám pětasedmu s neladěnou spouští a "hrbem" spouště před odpalem, prvního popera jsem dával z DAčka. Tak to prostě nešlo odstřílet za 5 sekund, ale s opatrností za 11 no, v čem je problém? Jestli někdo počíta s obranou na 3m tak to je bouchačka stejně obvykle k prdu (podle mě), to už je prostě na teleskop (také ovšem záleží na okolnostech). Bouchačka má tu výhodu že se dá střílet i dál než na 7 metrů a každý kdo to zmáčkne, odpovídá za to, kde vypálená střela skončí. A že může letět hooodné daleko a projít vším možným ti snad připomínat nemusím. Co je na tom špatného chtít aby se střelec uměl trefit a né jen kropit a doufat že to tam něják doletí a zasáhne. Stejně když už by byl průser, tak si myslím že to každej namačká o něco rychleji než by to udělal normálně na závodech, ono kdyby šlo o život tak by se asi dost lidí divilo že to lítá trošku jinam (stresem, blbá pozice, školka děcek 50 metrů za útočníkem, únava po celodenní šichtě atd.) a nebo by se divili že trefí drbana doubletapem na střed těla a on IHNED nepadne ve smrtelné křeči na zem a je po všem, ale že to může ještě chvili trvat a to i s pokračováním útoku. Myslím, že obojí není nereálné...

Podstatou LOSu je, naučit, zdokonalit, procvičit atd. širokou střeleckou veřejnost formou sportovního turnaje v použivání zbraně a to zejména: bezpečné manipulaci se zbraní, střelbu z krytu (trochu i za pohybu), NEZASAHOVAT nezůčatněné osoby, dále různé střelecké pozice, odstraňování závad (sice to je random, ale kdo by si jinak doma procvičoval odtraňování zádržek pod časovým stresem?) atd. Podle mě to je kompromis mezi čistým sportem a takticool treninkém a LOS tady má své místo.

ianraider píše: A Tvůj příklad ze školy,nákupního centra,kina,... vůbec nekomentuji. Názor si udělá každý sám.Výborná prezentace závodů LOS a střelců :evil: Bravo,jen tak dál.....

Názor si tady hlavně každý udělá na tebe. :lol:

Misery

Příspěvek#95 » úte 7. kvě 2013, 11:12

McFly píše:TO MISERY:
ehm, já jsem jeden z těch co měj nějaké ty výtky, a že bych nějak propadl to se mi nezdá ( byl jsem víc než 20 pozic nad tebou a je to můj třetí LOS a pistolovej závod vůbec v životě ) takže že hudrují ti co jim to nejde není moc pravda..

To sis špatně vyložil, mluvila jsem o těch, kteří hudrují na to, že musí trochu víc mířít (a to myslím, že ty jsi zrovna nebyl). A nechtěla jsem tim říct, že střílet neumí, to bych si nedovolila, ale že mi to připadá, jak když jim to vadí proto, že právě vědí, že je to jejich slabší stránka v jejich jinak "bezchybném" počínání a neumí si to přiznat, tak budou tvrdit, že je to proto, že "tohle není obranné střílení".
Já netvrdím, že to tak fakt je, já jen říkám, jak to na mne působí a že z vlastní zkušenosti vím, že lidé tyto tendence mívají.

Jinak se o tom dohadovat nechci, každej ať si zamete před vlastním prahem, jenom mi je líto, že po bitvě každej generál a každej by to udělal líp. Tak ať udělá!

Misery

Příspěvek#96 » úte 7. kvě 2013, 11:16

MaH: Prosím tě, řekni mi, kde se ti pod to můžu podepsat? :P

ianraider

Příspěvek#97 » úte 7. kvě 2013, 11:19

MaH - Prosím Tě, pouč mě kde obhajuji terče do 3 metrů ?!? Možná by jsi si neměl plést hrušky s angreštem :lol:

MaH

Příspěvek#98 » úte 7. kvě 2013, 11:30

Já jsem věděl že toto napíšeš, dokonce jsem chvíli uvažoval že se mrknu na předchozí příspěvky, ale nechtělo se mi. :) Dělám přesně to co ty, líbí? Překrucuju fakta (jen v reakci na tebe) nebo píšu s nadsázkou. To je přeci tvůj styl, měl by jsi to chápat, ne? Nelíbí, tak se nám tady do toho nes*r a běž diskutovat na hovinky nebo iděs.cz tam je spousta takových co ty. Já tam nepíšu, ale občas si to pročtu a baví jak se tam ti hlupáci přou o h*vně. Tam zapadneš.

Jinak nic osobního, já na forá obvykle nepíšu ale ty a pár tobě podobných mě donutilo vylézt z ulity, protože na některý příspěvky nejde nezareagovat.
Páč s blbostí se musí bojovat. A blbost se sama nikdy neporazí.

Jinak nominuju tě na krále trollů, kde můžu založit anketu?

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#99 » úte 7. kvě 2013, 11:36

ianraider píše:Jsem přesvědčený,že chránit lidi před magory mají jiné instituce :!: Osobně věřím jiným složkám,než partě demobrany,která mnohdy ani neumí bezpečně manipulovat se svoji zbraní v klidu na situaci,natož pod tlakem a ve stresu :twisted: Mnoho ,pěkného,,mám možnost vidět i jako rozhodčí.Pokud se nepletu, LOS ma za cíle především vzdělávat střelce, zlepšovat návyky zacházení se zbraní.Prověřovat a zdokonalovat tyto návyky v rámci soutěžení,protože LOS závody se hlásí k sportovní podobě obranné střelby.

Asi jsem na tom podobně jako Joe - pokud se nedejbože nachomýtnu k situaci, kdy by někomu "ruplo v bedně", nedovolím si čekat na to "až/jestli vůbec se ukáže bezpečnostní složka" a udělám všechno proto, abych dotyčného zastavil. Tyhle závody se jmenují LOS - Lidová obranná střelba. Jsem za ně rád, že jsou tak jak jsou - různí lidé mi nachystají různé hypotetické situace, které musím řešit nejlépe podle vlastní úvahy.

ianraider píše:Misery - nejen já považuji spojovat střelecký sport s jakýmkoliv použitím zbraně mezi lidmi, potažmo připomenout známé ,,masakry,, je slušně řečeno nešťastné,hloupé,...znám jiné slova,které to výstižněji pojmenuje. :| Nevím,jestli si pisatelé těchto úvah uvědomují,že toto forum je veřejné, čte jej mnoho lidí, i ne zrovna sympatizanti střeleckých disciplín.. :evil:

Tím, že budeme popírat, že by se něco takovýho mohlo stát v reálu ta možnost nezmizí. Nezáleží na tom, jak moc veřejný/neveřejný tohle fórum je.

Až se lidi naučí bránit se sami za sebe, nebudou muset spolíhat na "složky", a tyto se budou moct v klidu vrátit ke své obvyklejší činnosti - lovit kapsáře, lovit korupčníky, rozdávat pokuty za 53km/h v obci a nasazovat botičky těm, co neuměj parkovat a vůbec i jinak zevlovat po bulvárech. ;)

vlasten

Příspěvek#100 » úte 7. kvě 2013, 11:37

Já jsem tam teda taky byl. A nebudu k tomu psát vůbec nic. :wave:

ianraider

Příspěvek#101 » úte 7. kvě 2013, 11:38

MaH - celkem udatný výkon.... Kecy v pecy,klávesnice snese všechno :lol: Jen mě zajímá,jestli jsi takový hrdina i jinde :lol:

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#102 » úte 7. kvě 2013, 11:44

MaH tam narozdíl od tebe byl ;)

ianraider

Příspěvek#103 » úte 7. kvě 2013, 11:44

ilicz - Martine nikdo netvrdí,že se to nikdy nemůže stát...Zatím nestalo a doufám že u nás ani nestane. Jen jsem chtěl,aby někteří odborníci raději volili jiná slova a spojení k tématu střeleckého sportu :twisted:
Naposledy upravil(a) ianraider dne úte 7. kvě 2013, 11:47, celkem upraveno 1 x.

MaH

Příspěvek#104 » úte 7. kvě 2013, 11:45

Ne, jsem zbabělec a bouchačkama si kompenziji svoje velice malé a nefunkční přirození, taky biju přítelkyni když se mi za to posmívá, na sobě rovného bych si nikdy netroufnul, vždy si troufám pouze na slabší, tedy pouze děti do 7 let nebo důchodce od 80+, občas i na invalidu to už mám ale adrenalin hodně vysoho. Prosím že mi nic neuděláš, pleny které často nosím jsou dost drahý.

Prosím odpust mi, já jsem se v tobě tak spetl. Už s tebou budu vždy pouze souhlasit, a budu ti říkat pane. A když přijedeš na příští LOS, tak před tebe pokleknu a políbím ti prsten, ó pane. Prosím přijeď na příští los můj vůdče! Přijedeš? :lol:

ianraider

Příspěvek#105 » úte 7. kvě 2013, 11:56

MaH - hodně vtipné kaše na obědě ? :lol: Počítám,že jsi se přejedl :lol: ,soudě podle Tvého výplodu.......

Zpět na